- Els treballs de desratització i desinsectació es realitzaran en el nucli urbà i en la zona marítima de la localitat

- Totes les dades sobre els nivells d'activitat que es troben estaran georeferenciats, la qual cosa permetrà una millor anàlisi dels resultats


L'Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa concessionària de la gestió dels serveis de proveïment d'aigua potable i clavegueram en la localitat, han posat en marxa, per novè any consecutiu, els treballs de desratització i desinsectació en la xarxa de clavegueram del municipi.

Durant aquest mes de març s’està procedint a executar els treballs de control de plagues en el clavegueram del municipi, tant a la ciutat, com en la zona marítima, una iniciativa de caràcter preventiu que, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, té com a objectiu “evitar la proliferació d'insectes i rosegadors en la xarxa de sanejament municipal, per a mantindre-la en òptimes condicions higienicosanitàries i minimitzar possibles riscos per a la salut i el medi ambient”.

Enguany, ha detallat Aparisi, s'incorporen tres importants novetats, la primera de les quals és l'ús de pintura insecticida, “amb efectivitat contrastada per a usar-la en els llocs on s'ha detectat major presència d'insectes reptadors”.

Una altra novetat important és que totes les dades sobre els nivells d'activitat trobats estaran georeferenciades, la qual cosa permetrà, segons el seu judici, “una millor anàlisi de les dades per part dels gestors, identificar amb major precisió els llocs amb millors condicions per al desenvolupament de plagues i, per tant, dissenyar les millors estratègies per a controlar-ne la població”. La tercera novetat és que s'alternarà l'ús de productes atraients com a repel·lents contra rèptils en funció de l'àrea i els nivells observats.

Per part seua, el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, ha explicat que amb la finalitat de garantir l'efectivitat del tractament, en passar uns mesos el personal de Facsa realitzarà nous treballs de reforç.

A més, per a assegurar l'efectivitat del tractament preventiu, tant Aparisi com Boado han demanat la col·laboració ciutadana, perquè “l'actuació més eficaç per a lluitar contra les plagues urbanes radica a combinar i coordinar els esforços que es realitzen en el clavegueram públic amb els tractaments complementaris de particulars” i, per això, han aconsellat els veïns i les veïnes, en els dies previs, que utilitzen productes d'ús domèstic a l'interior d'edificis i connexions particulars i condicionar els habitatges deshabitats i solars.

De la mateixa manera, s'ha recordat a la ciutadania que pot contactar amb l'oficina d'atenció al client de Facsa o amb l'Ajuntament davant un possible cas de proliferació de rates o insectes, a fi que es duga a terme un reforç especial en la zona afectada.

Sobre aquest tema, el regidor de Serveis Públics ha advertit sobre la possibilitat que durant el tractament, “inicialment, es genere una major activitat en els insectes a causa d’aquest efecte que produeixen els biocides”, també ha assegurat que el millor remei per a evitar-ne la proliferació és la col·laboració de tots i totes.

Tota la informació i consells preventius sobre el tractament contra les plagues urbanes es pot consultar a través d'uns díptics informatius que l'Ajuntament de Borriana i Facsa han editat i repartit en les diferents dependències municipals, centres públics i en establiments amb activitats de restauració. A més, es poden consultar en diferents edificis municipals de la localitat.

 - El Pla de renovació de la xarxa d'aigua potable i clavegueram 2023 compta amb un pressupost que ascendeix a 1.242.569 euros

- Des de l'inici del contracte, l'any 2015, s'han invertit prop de 8,5 milions d'euros en la renovació de més de 28 km de la xarxa de proveïment i 13,5 km de la xarxa de clavegueram


L'Ajuntament de Borriana destinarà enguany una inversió d'1.242.569 euros al Pla de Renovació de la Xarxa 2023, en el qual Facsa escometrà, entre altres actuacions, la renovació integral de més de 6.200 metres de conduccions i canalitzacions i la substitució dels quadres elèctrics de les infraestructures.

Amb el compromís de millorar l'eficiència i sostenibilitat del servei, l'Ajuntament i Facsa, empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i la gestió del clavegueram en la localitat, han presentat el Pla director per a 2023 que arreplega les actuacions de renovació i millora d'aquestes infraestructures previstes per a l'actual exercici, amb un termini d'execució de 9 mesos i del qual es donarà compte en el pròxim ple municipal previst per a demà dijous 2 de març.

Segons han explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, concretament enguany el pla inclou actuacions de renovació de la xarxa de proveïment i de clavegueram en 18 carrers, avingudes i places de diferents zones del municipi, i es millorarà l'accessibilitat en la majoria de casos.

Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha assegurat que amb aquests treballs, que suposen una millora des del punt de vista de l'eficiència del servei i la sostenibilitat, “s'aprofitarà també per a ampliar les voreres d'alguns dels carrers afectats i millorar-ne les condicions d'accessibilitat”.

Entre les quals, ha assenyalat que s'escometrà la millora d'accessibilitat del passeig Sant Joan Bosco, ja que actualment té un tram de vorera molt estret que coincideix amb l'entrada del col·legi.

Per a Alejandro Boado, aquest pla que implica una inversió de més d'1,2 milions d'euros suposa “una aposta ferma per la tecnologia com a via per a aconseguir millorar l'eficiència i la sostenibilitat, dos aspectes clau que repercuteixen en el valor del servei que s'ofereix a la ciutadania”.

Per això, ha destacat que la tecnologia serà part fonamental d'aquest nou projecte, perquè durant aquest any “es continuarà amb la instal·lació de mòduls de ràdio per a l'emissió de la lectura de comptadors interiors que possibiliten conèixer el consum exacte sense entrar als domicilis”.

Pel que fa a la xarxa de proveïment d'aigua potable, les dos entitats mamprendran durant aquest any la renovació integral de 3.955 metres de conducció, i en relació amb la xarxa de clavegueram, la companyia mamprendrà els treballs de renovació de 2.275 metres de canalitzacions.

Aquestes actuacions, tal com ha indicat el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, “a més d'evitar possibles avaries, reporten importants beneficis en la qualitat del servei d'aigua als veïns i a les veïnes, ja que optimitzen el rendiment de la xarxa i limiten al màxim les pèrdues d'aigua”.

L'empresa concessionària i l'Ajuntament han recordat que, des de l'inici del contracte l'any 2015, s'han invertit prop de 8,5 milions d'euros en la renovació de més de 28 km de la xarxa de proveïment i 13,5 km de la xarxa de clavegueram del municipi.

Amb aquest nou Pla de renovació, han manifestat sobre aquest tema Aparisi i Boado, Facsa i el consistori certifiquen el seu compromís amb la millora continuada del servei i la promoció d'un ús sostenible de l'aigua, ja que totes aquestes actuacions “ratifiquen el treball que estem duent a terme per a actualitzar les xarxes de proveïment i sanejament del municipi, a fi de millorar la qualitat del servei que prestem a la ciutadania i minimitzar el risc de possibles avaries”.

Jornada escolar de concienciación contra los excrementos de perros en vías públicas en Burriana
  • - Han participat prop de 60 escolars acompanyats de professorat dels CEIP Roca i Alcaide, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Cardenal Tarancón, el col·legi Vila Fátima i el CEE Pla d'Hortolans


Diversos centres educatius han realitzat aquest matí, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, una jornada de conscienciació sobre la importància d'arreplegar els excrements de gossos en la via pública del municipi.

Així, prop de 60 escolars acompanyats de professorat dels CEIP Roca i Alcaide, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Cardenal Tarancón, el col·legi Vila Fátima i el CEE Pla d'Hortolans han assenyalat en un recorregut els excrements que s'han trobat en els itineraris programats.

El recorregut ha finalitzat a la plaça Major, on l'alcaldessa, Maria Josep Safont, amb el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer els han rebut i, després d'agrair-los la implicació en la jornada de conscienciació, han escoltat les impressions i experiències de la iniciativa.

Una jornada de conscienciació que es completarà amb una exposició de les fotos realitzades durant el recorregut que es mostrarà al març a la plaça Major.

L'alcaldessa de Borriana ha aprofitat la iniciativa per a recordar que “els excrements sense arreplegar representen un focus potencial d'infeccions, especialment per als xiquets i les persones en cadira de rodes”, però ha advertit, “no és només un problema higiènic, també afecta a la despesa municipal en neteja, alhora que genera conflictes entre els infractors i la resta dels veïns i les veïnes”.

En aqueixa línia ha matisat que els excrements canins sense arreplegar constitueixen “un seriós problema higiènic, però també econòmic i de convivència”, és més, ha afegit, “la seua presència en la via pública és l'aspecte pitjor valorat en les enquestes de neteja urbana realitzades per l'OCU”.

Per això, ha subratllat la importància d'arreplegar els excrements i ha fet una crida als amos i propietàries dels cans sol·licitant “un comportament cívic que incloga gestos com portar bosses per a arreplegar excrements o botelles amb aigua de l'aixeta per a abocar després de les miccions i la recollida d'excrements”.

També ha recordat que voreres, jardins i, per descomptat, parcs infantils són “zones de defecció prohibides” i que, la no recollida, “està prohibit i sancionat amb multes des de 100 euros, segons disposa l'ordenança municipal reguladora”.

- En dos lots que ascendeixen a 104.881 euros per als dos trams projectats, segons ha avançat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi


La Junta de Govern municipal de Borriana ha aprovat l'adjudicació en dos lots de les obres per a prolongar la vorera existent en el camí la Cossa en l'antiga CV1850, en l'entorn de Santa Bàrbara, amb un pressupost que ascendeix a 104.881,56 euros per als dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Les mercantils encarregades de l'execució seran Becsa SA, per a un tram per valor de 50.444,15 euros, i Latra 2010 SL, per a l'altre tram per valor de 54.437,90 euros. Es tracta, ha explicat l'edil, de donar una solució constructiva per a “la millora de recorreguts per als vianants i augmentar la seguretat de les persones usuàries”.

En l'actualitat, ha explicat Aparisi, “tan sols existeixen recorreguts per a vianants protegits pels voltants de l'edifici de les antigues escoles, que actualment acullen el centre social, raó per la qual en la resta del nucli principal de Santa Bàrbara es genera una zona de perillositat alta”.

Per això, ha precisat, es realitzaran obres en dos trams. D’una banda, es prolongarà la vorera existent en el marge nord del camí fins a la confluència entre el camí la Cossa i el camí del Masquemado, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials existents.

En cadascun dels habitatges i parcel·les es realitzarà una connexió domiciliària per a canalitzar les aigües procedents de l'interior, i es construirà una vorera per als vianants de formigó similar a la que existeix.

D’altra banda, el segon tram suposa prolongar la vorera que ja hi ha en el marge nord de l'antiga CV1850, en l’extrem oest, fins a l'accés al camí Serra, i consistiran, igual que en l’altre tram, en la prolongació de la vorera actual en el marge nord, incloent-hi l'ampliació de la xarxa de drenatge de pluvials que ja existeix.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal per donar més serveis a aquesta zona del terme municipal. Es tracta d'una actuació molt important, ja que s'ha projectat a petició dels mateixos veïns”, i ha assegurat que des del govern municipal “continuarem treballant per a continuar millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”.

El Ayuntamiento de Burriana adjudica las obras de remodelación del Barranquet
  • - El consistori compta amb el finançament al 100% del pla de Diputació “Castelló Avança” per a les obres

  • - Es crearà una doble canalització d'aigües per a evacuar, en cas de necessitat, l'aigua de les fortes pluges directament al riu.


La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat l'adjudicació a la mercantil Facsa de la primera part de la reurbanització del cèntric carrer del Barranquet per 235.620 euros, a fi de transformar-la en zona d'ús per als vianants, rebaixant les voreres fins al nivell de la calçada, per a donar prioritat als vianants, i eliminar a més la barrera que suposen els escalons de les voreres per a la mobilitat dels vianants.

Els treballs inclouen la millora i la renovació del paviment del carrer que actualment està en molt mal estat i també dels col·lectors per a evitar l'estancament d'aigua en moments de fortes pluges, en el tram entre la plaça de Pla fins al carrer Sant Agustí. Amb aquest objectiu es crearà una doble canalització d'aigües per a evacuar, en cas de necessitat, l'aigua de les fortes pluges directament al riu.

Amb el canvi, el vial quedarà com un carrer de plataforma única, per a la qual cosa s'haurà de demolir el rastell i la vorera fins a 20 cm per davall de la rasant, i passarà de ser una zona 30 a una zona limitada a 20 quilòmetres per hora per als vehicles.

Aquesta és la primera part de l'obra de reurbanització del carrer, ja que també està previst en 2023 completar els aproximadament 70 metres que quedaran de carrer amb un pressupost encara major per a finalitzar la millora del carrer íntegrament. La primera fase està finançada al cent per cent pel Pla d'Obres de la Diputació i la segona amb recursos municipals.

Les obres de la primera part començaran després de Pasqua, en el primer semestre de 2023 i compten amb un termini d'execució de 6 mesos que comptabilitzaran a partir de l'endemà de la data de la signatura de l'acta de replanteig.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, el govern municipal pretén “donar uniformitat al barri antic”, i ha destacat que s'ha donat prioritat a aquest vial perquè “és un carrer molt transitat i en condicions molt deficients. El seu estat actual no és adequat i amb la repavimentació s'aconseguirà una única plataforma, situant al mateix nivell l'itinerari per als vianants i el dels vehicles i, a més, s'aprofitarà per a renovar i millorar la xarxa pública d'evacuació d’aigües i de clavegueram”.

Ja es van fer actuacions similars al carrer Sant Pasqual i Sant Xotxim, i continuarem així tancant l'anell del centre urbà”, ha argumentat Aparisi, que ha recalcat “l'important patrimoni modernista de la zona que cal posar en valor”.

En aquest carrer continuaran aparcant vehicles, almenys fins que es posen en marxa els aparcaments dissuasius en la zona pròxima del riu. “La idea és anar buidant de vehicles el centre, però primer cal preparar les infraestructures”, ha indicat Aparisi.

En l'actualitat, el carrer compta amb nombrosos clots i l'empedrat en mal estat, en la calçada es poden observar apedaçaments amb formigó, ja que s'han fet treballs per a la renovació de part de la xarxa de clavegueram, per la qual cosa s'aprofitarà les obres per a deixar el paviment en condicions, així com per a canviar i augmentar les canonades de clavegueram i subministraments, fins i tot en la primera part del carrer, on l'Ajuntament ja va realitzar actuacions d'emergència davant la pèrdua d'aigua de les conduccions.

Les voreres, a més, no són accessibles perquè algunes de les rampes existents en els passos per als vianants no estan completament enrasades a nivell de calçada, d'aquesta manera, queda un desnivell entre la vorera i la calçada. A més, una de les voreres és estreta, no supera els 90 cm d'amplària, i dificulta el trànsit dels vianants.

- A través de la subvenció de l'Ivace de 57.738 euros que suposa una segona intervenció en la zona

- En els últims 4 anys la inversió global per a la millora d'àrees industrials a Borriana per part de l'IVACE s'eleva al voltant de 700.000 euros


L'Ajuntament de Borriana ha començat les obres per a millorar, modernitzar i dotar d'infraestructures i serveis l'àrea industrial compresa entre el camí Fondo, camí Xamussa i camí l'Eccehomo, una actuació subvencionada per l'IVACE amb 57.738,95 euros, segons ha avançat el regidor d'Ordenació del Territori, Bruno Arnandis, en la visita realitzada amb el regidor de serveis Públics, Vicent Aparisi.

Les obres adjudicades a Becsa SAU per un import de 54.208 euros i amb un termini d'execució d'aproximadament 45 dies servirà per a “millorar considerablement aquesta zona industrial i la productivitat existent” i, amb això, “potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l'activitat econòmica”, ha assegurat Arnandis.

Sobre aquest tema, ha ressaltat que totes aquestes actuacions de millora en l'espai industrial-empresarial “redunden directament en les empreses instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon”.

La finalitat, ha explicat, és “resoldre el problema de mobilitat que existeix en aquesta àrea industrial amb l'adequació d'una zona d'aparcament per a vehicles en la parcel·la municipal i la millorar viària i seguretat viària, ja que en l'actualitat té dèficits que requereixen la delimitació i la senyalització de les zones destinades a la circulació de vianants, ciclistes i vehicles”, qüestions que es resoldran amb la millora de la senyalització horitzontal de la calçada i del carril bici amb una separació física que servirà per a millorar la mobilitat urbana sostenible.

També, ha indicat Arnandis, amb aquesta actuació es millorarà els serveis i infraestructures urbanes de la zona, perquè en l'actualitat existeixen serveis urbans en situació molt precària, com són la xarxa d'enllumenat, sanejament, proveïment i reciclatge, així com la imatge del polígon amb la millora de la zona verda existent, situada en una parcel·la de l'Ajuntament;

A més, es milloraran les zones verdes, igual que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus. D'altra banda, Arnandis ha destacat que s'invertirà en la seguretat del polígon amb la instal·lació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de Policia Local. Així mateix, es milloraren els serveis d'enllumenat, xarxa d'aigua potable i sanejament.

Arnandis ha precisat que aquesta nova iniciativa de remodelació del polígon del camí Fondo se suma a la realitzada en 2018, en el qual l'Ajuntament de Borriana va invertir amb l'IVACE, al voltant de 375.000 euros en la seua millora.

En els últims 4 anys, la inversió global per a la millora d'àrees industrials a Borriana per part de l'IVACE s'eleva al voltant de 700.000 euros, tenint en compte que realment es tracta de tres anys, perquè en 2020 la convocatòria de l'IVACE es va anul·lar a causa de la pandèmia.

L'any passat, 2021, l'Ajuntament va executar les obres per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en l'àrea industrial de la carretera de Nules, amb una inversió d'un poc més de 141.500 euros, subvencionats en gran part per l'IVACE. Un projecte en què el consistori va implementar també un carril bici al llarg del carrer Argila per a connectar amb el que ja hi havia en la CV-18, per a fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments al polígon.

Així mateix, l'any 2019 l'Ajuntament va invertir al costat de l'IVACE, un total de 156.960 euros en la remodelació del polígon industrial de Carabona i entre 2018 i 2019, altres 376.863 euros en la millora de la zona industrial del camí Fondo i l'Eccehomo.

- Les obres milloren la seguretat viària dels vianants i el desplaçament de persones amb mobilitat reduïda

- Amb un pressupost de 19.293 euros, els treballs en aquests moments es concentren en la zona de la ronda Pere IV


L'Ajuntament de Borriana continua ampliant els itineraris accessibles en diferents trams de la xarxa viària municipal amb l'execució de guals per als vianants, cosa que comporta la realització d’obres que generen grans beneficis a la ciutadania i no requereixen inversions d'una quantia elevada.

Amb l'objectiu de reparar les voreres i millorar de l'accessibilitat urbana, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, l'actuació que el consistori realitza en aquests moments, amb un pressupost de 19.293 euros, consisteix bàsicament en l'ampliació de voreres, la creació de guals per als vianants i l'eliminació d'obstacles per als vianants en diversos trams de la xarxa viària urbana en la zona de la ronda Pere IV.

Concretament, les obres es realitzen en la plaça Generalitat i als carrers Almesies, encreuament Pere IV cantonada Almesies, Santa Matilde, Capità Cortès, Alcalde Escobar, encreuament Pere IV amb plaza Generalitat, encreuament de l’Escorredor amb plaza Generalitat i l’Escorredor amb Tarancon.

Eliminar barreres arquitectòniques és un objectiu preferent per al consistori”, ha explicat Aparisi, que ha afegit que és “molt important” seguir amb l'adequació de voreres per a aconseguir un municipi “més accessible i segur per a tots i totes, acabar amb el problema de seguretat viària per als vianants i persones amb mobilitat reduïda i així millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del municipi”.

Una de les prioritats del govern local en aquesta legislatura i l'anterior, ha assegurat el regidor, ha sigut “garantir l'accessibilitat de la ciutat, atenent les peticions de la ciutadania i mamprendre noves iniciatives derivades del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Borriana i del Pla d'Accessibilitat Municipal”.

L'existència de barreres arquitectòniques en la via pública impedeixen un desplaçament adequat de persones amb mobilitat reduïda, per això, ha indicat, cada any el govern municipal realitza diverses actuacions de millora de l'accessibilitat urbana en diferents zones de la ciutat, entre les quals Aparisi ha assenyalat les realitzades a principis d'enguany en les voreres de l'entorn del Mercat Municipal per a millorar-ne l’accessibilitat.

Unes obres en què l'Ajuntament, amb una inversió de 57.267 euros, va executar les reformes en la façana, en les entrades i en l'accessibilitat de les entrades per a eliminar els desnivells i escalons que existien en la porta d'accés del carrer Colom, de la plaça de la Mercè i del carrer Sant Victorià, i amb la renovació, també, de les voreres del mercat de la plaça de la Mercè, carrer la Tanda i carrer Colom, amb la substitució del paviment molt deteriorat, per a evitar els desnivells i els desperfectes que hi havia.

En aquest sentit, l'edil ha assenyalat que aquestes accions “pot semblar que no ens afecten a tots, però tots en algun moment podem necessitar-les, ja no sols perquè anem en cadira de rodes sinó perquè portem un carro de bebè o un carro de la compra”. Així, ha destacat la importància de “fer visible aquest treball perquè facilita la vida de moltes persones, especialment amb problemes de mobilitat”.

L'equip municipal de govern, ha assegurat Aparisi, continuarà treballant en aquesta línia perquè “som conscients que queda molt per fer”. Per a la qual cosa disposa “d’una planificació contínua per a atendre les demandes de les associacions de veïns i de persones particulars que ens comuniquen les deficiències que detecten i les millores que podem fer per a tindre una ciutat més accessible i amable”, ha finalitzat.

- El regidor de Serveis Públics de Borriana, Vicent Aparisi, amb l'alcaldessa d'Alqueries, Esther Lara, el seu regidor d'Urbanisme, Pedro Aldana, i els serveis tècnics dels dos consistoris han revisat l'estat de la infraestructura comuna


Els ajuntaments de Borriana i les Alqueries han acordat unir forces per a sol·licitar junts a la Generalitat les ajudes per a reparar el camí la Ratlla, en el tram que comparteixen els dos termes municipals, després dels greus desperfectes que ha patit el vial a conseqüència de les intenses pluges dels dies 11 i 12 de novembre passats.

El regidor de Serveis Públics de Borriana, Vicent Aparisi, acompanyat per l'alcaldessa d'Alqueries, Esther Lara, i el seu regidor d'Urbanisme, Pedro Aldana, i els serveis tècnics dels dos consistoris han revisat l'estat de la infraestructura comuna i han mantingut una reunió de treball en què han acordat sol·licitar conjuntament les ajudes per a reparar-la en el tram que va des de la Regenta fins a Nules. Es tracta d'una connexió que utilitzen generalment els habitants dels dos nuclis poblacionals.

A més, en la reunió, Aparisi i Lara han tractat diversos temes d'interès comú per als dos municipis, i han pactat la pròxima signatura d'un conveni per a posteriors obres i actuacions conjuntes, tant en el camí la Ratlla com en el carrer Sant Roc de les Alqueries que comparteixen les dos localitats.

Aparisi ha explicat que la intenció és “reparar com més prompte millor les infraestructures, un camí els tècnics s'han encarregat d'analitzar tots els danys patits i estimar els costos que la seua posada a punt exigirà”.

Així mateix, ha mostrat la seua “satisfacció per la col·laboració i l’entesa entre els dos Ajuntaments per a treballar estratègies conjuntes pel bé comú de les dos poblacions, un exemple de cooperació intermunicipal, i ha assegurat que aquesta col·laboració entre els dos municipis “no serà l'última”.

L’edil de Serveis Públics de Borriana ha lamentat que la força i la intensitat de la pluja del cap de setmana passat “va generar quantioses pèrdues en el nostre municipi, per la qual cosa estem avaluant i realitzant els informes pertinents per a sol·licitar les ajudes que el Consell aprovarà avui divendres perquè en contribuïsca a la reparació, perquè el cost extra és molt alt per a un ajuntament de les nostres característiques”.

Aquesta sol·licitud d'ajudes, ha manifestat, és complementària a la sèrie “d’inversions i actuacions que l'Ajuntament de Borriana ha dut a terme amb els seus recursos econòmics per a pal·liar amb els seus mitjans els efectes de la gota freda en diversos punts del terme municipal”.

Cal recordar que la localitat va patir els efectes de la caiguda de més de 263,8 litres per metre quadrat en poc temps, que va superar la capacitat de drenatge i va produir inundacions en habitatges en diferents zones dels poblats marítims i amb infraestructures afectades com ara la Casa de Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives, obres en marxa i infraestructures viàries, entre d’altres.

Les conseqüències han sigut devastadores, però els borrianencs i les borrianenques tenen el compromís del govern local que treballarem infatigablement perquè els danys puguen solucionar-se el més ràpidament que es puga, en benefici de tots els veïns i veïnes”, ha conclòs Aparisi.