- Els treballs de tractament intensiu s'estan realitzant en la zona de Sant Gregori, Santa Bàrbara, camps municipals de futbol, parcs i zones verdes

 

L'Ajuntament de Borriana ha intensificat durant les últimes setmanes els tractaments per a evitar la proliferació de mosquits arran de les pluges recents, que se sumen a les actuacions de control de plagues de mosquits que es realitzen durant tot l'any a través de l'empresa concessionària, Lokímica, encarregada de la gestió.

Així, s'han reforçat els tractaments terrestres de fumigació per termonebulització i polvorització amb bombes motoritzades, per a mosquits adults, que es realitzen a la nit i a l'alba, i també en els tractaments per a larves en séquies. Els treballs s'estan realitzant en la zona de Sant Gregori, Santa Bàrbara, camps municipals de futbol, parcs, zones verdes i diferents punts urbans, i són aquestes les zones més problemàtiques i amb més necessitat de tractament. A més, s'ha sol·licitat a la Generalitat els mitjans per a la fumigació aèria i aquesta es realitzarà pròximament en les zones sense habitatges.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha recordat que amb la finalitat de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles i evitar, a més, “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l'Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara”.

De la mateixa manera, l'Ajuntament sol·licita la col·laboració ciutadana, perquè “l'actuació més eficaç per a lluitar contra les plagues urbanes radica a combinar i coordinar els esforços que es realitzen en les zones públiques amb els tractaments complementaris de particulars”, segons ha afirmat l'edil.

Així, s'aconsella els veïns i veïnes, utilitzar productes d'ús domèstic a l'interior d'edificis i escomeses particulars i condicionar els habitatges deshabitats i solars, especialment piscines i zones amb aigua estancada de més de sis dies, ja que suposen focus de reproducció dels mosquits.

Els tractaments que es realitzen són innocus per al medi ambient i no afectant en cap cas la qualitat de les aigües ni les zones protegides, o no, de fauna i flora. Totes aquestes actuacions realitzades pel consistori es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.