- En dos lots que ascendeixen a 104.881 euros per als dos trams projectats, segons ha avançat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi


La Junta de Govern municipal de Borriana ha aprovat l'adjudicació en dos lots de les obres per a prolongar la vorera existent en el camí la Cossa en l'antiga CV1850, en l'entorn de Santa Bàrbara, amb un pressupost que ascendeix a 104.881,56 euros per als dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Les mercantils encarregades de l'execució seran Becsa SA, per a un tram per valor de 50.444,15 euros, i Latra 2010 SL, per a l'altre tram per valor de 54.437,90 euros. Es tracta, ha explicat l'edil, de donar una solució constructiva per a “la millora de recorreguts per als vianants i augmentar la seguretat de les persones usuàries”.

En l'actualitat, ha explicat Aparisi, “tan sols existeixen recorreguts per a vianants protegits pels voltants de l'edifici de les antigues escoles, que actualment acullen el centre social, raó per la qual en la resta del nucli principal de Santa Bàrbara es genera una zona de perillositat alta”.

Per això, ha precisat, es realitzaran obres en dos trams. D’una banda, es prolongarà la vorera existent en el marge nord del camí fins a la confluència entre el camí la Cossa i el camí del Masquemado, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials existents.

En cadascun dels habitatges i parcel·les es realitzarà una connexió domiciliària per a canalitzar les aigües procedents de l'interior, i es construirà una vorera per als vianants de formigó similar a la que existeix.

D’altra banda, el segon tram suposa prolongar la vorera que ja hi ha en el marge nord de l'antiga CV1850, en l’extrem oest, fins a l'accés al camí Serra, i consistiran, igual que en l’altre tram, en la prolongació de la vorera actual en el marge nord, incloent-hi l'ampliació de la xarxa de drenatge de pluvials que ja existeix.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal per donar més serveis a aquesta zona del terme municipal. Es tracta d'una actuació molt important, ja que s'ha projectat a petició dels mateixos veïns”, i ha assegurat que des del govern municipal “continuarem treballant per a continuar millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”.