• Divendres que ve 1 de juliol a les 23h
 • Una volta han decaigut les mesures sanitàries, l'accés serà lliure i no caldrà reservar prèviament entrades com en les edicions anteriors

 

 La Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana ha programat, un any més, el cicle de teatre d'estiu “A la Fresqueta” que se celebra a la Torre de la Mar del Grau de Borriana, i que s’inaugurarà divendres que ve 1 de juliol a les 23h amb l'espectacle Karpaty de la companyia de Betxí la Troupe Malabó.

Un espectacle multidisciplinari on es combinen diverses tècniques de circ, música en directe i el clown, la base de la companyia. «Karparty» trasllada a l'any 2000, als afores de la ciutat de Minsk a Bielorússia, a cavall entre Europa i Rússia. Allí viu els seus millors anys Karpaty Cirqué, un vell, tradicional i prestigiós circ de l'escola russa amb un marcat caràcter filosòfic.

De sobte, en 2010 esclata tot, les guerres, les epidèmies, la fam, la falta d'amor, les traïcions i ambicions, i deixen el circ en la més absoluta decadència. Els supervivents del vell circ emprenen un llarg viatge, a la recerca d'un lloc, d'un món més amable, on puguen realitzar el seu únic somni, tornar a mostrar el seu art davant el públic, repartir Amor.

Una volta han decaigut les mesures sanitàries, l'accés serà lliure i no caldrà reservar prèviament entrades com en les edicions anteriors. El cicle de teatre “A la fresqueta” continuarà el divendres dia 8 de juliol a les 23h amb Maria Juan i Carol Tomàs.

Les nits de teatre d'estiu a la Torre de la Mar 2022 comptaran amb quatre espectacles gratuïts que es podran gaudir els divendres a les 23h

Tots els espectacles del cicle “A la fresqueta”, seran gratuïts i començaran a les 23 hores

Una camí han decaigut les mesures sanitàries, l'accés serà lliure i no caldrà reservar prèviament entrades com en edicions anteriors


Amb l'arribada de l'estiu, l'Ajuntament de Borriana presenta una nova edició d’“A la fresqueta. Nits de teatre a la Torre de la Mar”, que comptarà per a l'edició 2022 amb quatre espectacles totalment gratuïts que podran gaudir-se, com és habitual, a la Torre de la Mar els divendres del mes de juliol a les 23h.

La Regidoria de Cultura ha programat, un any més, el cicle de teatre d'estiu que se celebra des de fa dèsset anys. En aquesta edició els quatre espectacles seran les nits de divendres del dia 1, 8, 15 i 22 de juliol, com sempre amb entrada gratuïta.

Tots els espectacles del cicle “A la fresqueta. Nits de teatre a la Torre de la Mar”, seran gratuïts i començaran a les 23h. Una volta decaigudes les mesures sanitàries de seguretat, l'accés serà lliure i no caldrà reservar prèviament entrades com en edicions anteriors.

Karpaty

El dia 1 de juliol, obrirà el cicle l'espectacle Karpaty de la companyia de Betxí La Troupe Malabó. Un espectacle multidisciplinari en què es combinen diverses tècniques de circ, música en directe i el clown, la base de la companyia.

Karparty es trasllada l'any 2000 als afores de la ciutat de Minsk a Bielorússia, a cavall entre Europa i Rússia. Allí viu els seus millors anys Karpaty Cirqué, un vell, tradicional i prestigiós circ de l'escola russa amb un marcat caràcter filosòfic. De sobte, en 2010 esclata tot, les guerres, les epidèmies, la fam, la falta d'amor, les traïcions i ambicions, i deixa el circ en la més absoluta decadència. Els supervivents del vell circ emprenen un llarg viatge, a la cerca d'un lloc, d'un món més amable, on puguen realitzar el seu únic somni, tornar a mostrar el seu art davant el públic, repartir Amor.

Maria Juan i Carol Tomàs

El dia 8 de juliol, serà el torn de les còmiques valencianes Maria Juan i Carol Tomàs, que portaran a la Torre de la Mar un espectacle de comèdia en què compartiran escenari. Carol Tomás, la còmica de Tavernes Blanques, celebra deu anys recorrent escenaris i ho fa recopilant els seus millors monòlegs. Deu anys d'acumular experiències i, sobretot, l'estima del públic.

Maria Juan és actriu, còmica, pallassa i monologuista, l'artista d'Ontinyent més internacional des de Melcior Gomis. Ha rodat per teatres i cafetins d'ací i de l'estranger fins a aterrar de nou a València. Cara coneguda de la nova radiotelevisió valenciana, fa un parell d'anys que encapçala el magacíntransgenèric Podríem fer-ho millor. No obstant això, continua oferint el seu art traumàtic, dia sí dia també.

Les couchers

El dia 15 de juliol, seran Elena Donzel i Mari Marcos, dos actrius habituals en els circuits valencians de comèdia, les que porten la seua nova producció Les Couchers. Consuelo i Socors acompanyen el seu públic en el que serà un viatge de sanació, superació i renaixement personal. Elles que es fan anomenar Les Couchers, amb la seua empresa d'assessorament ajuden la seua gent a tornar a la felicitat i pau interior. Saben que el seu públic ha sigut devastat per una successió de colps de la vida, per això amb la seua fórmula curativa, una mescla entre la postmodernitat i la més antiga tradició il·lustraran en clau d'humor, les ferramentes necessàries perquè les persones tornen a tindre una vida "plena".

The Primitals

Per a finalitzar el cicle d'enguany, el divendres dia 22 la prestigiosa companyia Yllana portarà fins a la Torre de Mar l'espectacle The Primitals. Una divertidíssima comèdia musical a cappella. Quatre aborígens d'un planeta que podria ser el nostre reclamen l'escenari, disposats a conquistar el públic a riallades, però sempre desbordant música de mil gèneres que, com a esponges, han anat absorbint en els seus viatges pels confins de l'espai-temps.

The Primitals és la història estranya i surrealista d'una tribu lleugerament disfuncional, amb lluites intestines, somnis de grandesa, desequilibris mentals i farmacopea mil·lenària. Xamanisme a quatre veus. Tragicomèdia a cappella i avantguardisme ancestral.

EXposición fotográfica de Jorge Conde en Burriana
 • - Podrà visitar-se en el claustre del CMC la Mercè del 17 de juny al 17 de juliol


El Festival de Fotografia Imaginària 2022, organitzat per la Universitat Jaume I i coproduït pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, arriba al CMC la Mercè de Borriana amb l'exposició "Una segona vida", un assaig fotoespeculatiu del fotògraf i artista barceloní Jorge Conde, coproduït pel Ministeri de Cultura i Esport.

L'exposició que compta amb la col·laboració de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana forma part de la programació del XX Imaginària Photography Festival, del qual Borriana és nova seu. El qual, en aquesta edició, posa l'èmfasi en obres referents per la seua qualitat tècnica, narrativa i conceptual, i recupera el caràcter nacional i internacional d'abans, encara que sense deixar d'atendre i potenciar els col·lectius i noms locals.

A Borriana, l'exposició sota el títol “Una segona vida” s'inaugurarà aquest divendres 17 de juny a les 12h, i podrà visitar-se al claustre del Centre Municipal de Cultura la Mercè fins al pròxim 17 de juliol.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha manifestat que Borriana “havia de ser present com a seu del festival” perquè, culturalment, la ciutat “té un lloc imprescindible en les comarques i en la província de Castelló”, i ha assegurat que, “com és costum en la programació cultural que oferim en el nostre municipi, en uns dies tindrem una exposició de nivell”.

Una segona vida

La mostra "Una segona vida" tracta sobre la reconversió d'espais en desús en espais i institucions culturals, reflexionant sobre els reptes que proposen aquests espais dins de les noves característiques socioeconòmiques dels períodes de crisis viscuts.

En paraules del mateix autor, “l'any 2008 vam saber sobre la caiguda del gegant financer Lehman Brothers i oficialment se'ns va dir que havíem entrat en una crisi econòmica i financera de conseqüències incalculables. Aquesta situació va fer que m'interrogara sobre la funció social de l'art, el present i el futur de la institució artística, la seua evolució i els seus models. Llavors, vaig decidir aprofundir en el model de la recuperació d'espais obsolets en desús i la seua reconversió en institucions culturals, tan costós i internacionalment replicat des dels anys 1980”.

L’autor

La pràctica artística de Jorge Conde es desenvolupa en el camp de la cultura visual híbrida, la fotografia expandida i les instal·lacions multimèdia. Des de la investigació interdisciplinària amb base ètica, i molt conscient del valor inestable de la documentació fotogràfica, la seua obra reflexiona sobre l’impacte social i mediambiental de les transformacions que experimenten les ciutats contemporànies i les seues perifèries, amb especial atenció al rol que té l'arquitectura en la preservació de la memòria col·lectiva.

El seu treball ha sigut exposat al Museo di Arte Contemporanea di Roma (MACRO) a Itàlia, la Reial Acadèmia d'Espanya a Roma, l'Institut Cervantes de Berlín, Tabaquera Espai Promoció de l'Art, el CEART i la Reial Acadèmia de Belles Arts de San Fernando a Madrid, Arts Santa Mònica i el Centre Cultural “Cercle de Lectores” a Barcelona, l'IVAM i el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) a València, el CAC-Casal Solleric de Palma, el Musée de l'Elysée i la Fabienne Levy Gallery de Lausanne (Suïssa), i el Mandeville Center for the Arts a San Diego (als EUA).

També ha participat en esdeveniments rellevants en l'àmbit de l'art contemporani com per exemple PhotoEspaña, ARC Madrid, SCAN i la Biennal de Fotografia de Còrdova, Artissima Torino, Art Philadelphia i Art Miami.

Convocatoria premios históricos Ciutat de Borriana 2022
 • - Compta amb dues categories, una general amb un únic premi de 2.000 euros i una altra, denominada Francesc Roca i Alcaide, dirigida a estudiants de l'UJI, també amb un únic premi de 200 euros

 • - El termini de presentació de projectes finalitza el 30 d'octubre de 2022 i les bases es troben en la web municipal, <https://www.burriana.es>


L'Ajuntament ha convocat una nova edició del concurs “Premi Ciutat de Borriana d'Investigacions Històriques”, dotat amb 2.000 euros, amb l'objectiu de fomentar l'estudi i la investigació sobre la documentació o materials històrics relacionats amb la història local del municipi.

Segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, els aspirants únicament han de presentar els projectes de l'estudi i tan sols el que resulte triat estarà obligat a dur-lo endavant i finalitzar la investigació. En les anteriors edicions es presentaven les investigacions definitives i completes.

Tan sols el projecte seleccionat pel jurat ha de realitzar-se, completar-se i lliurar-se”, ha precisat Granel, que ha incidit en el fet que amb aquest canvi es pretén “augmentar la participació dels investigadors perquè la mateixa investigació és ja un al·licient perquè ja es remunera amb una part del premi, cosa que anteriorment no passava”.

D'aquesta manera, el premi econòmic s'abona en dos fases, la meitat en ser triat el projecte i l'altra meitat quan s’haja presentat el treball final, que s'ha de lliurar en el termini màxim d'un any natural des de la concessió de l'ajuda. No obstant això, cas que el jurat considere que el treball resultant no s'ajusta al projecte seleccionat, “es minorarà o no s'abonarà l'altra meitat del premi”, ha aclarit l'edil.

D'altra banda, el responsable municipal de Cultura ha valorat “positivament” que la Universitat Jaume I forme part d'aquest premi, perquè a judici seu suposa “un recolzament acadèmic importantíssim per a donar-li més rellevància a un premi basat en la història de la nostra ciutat”.

Dos categories

El concurs compta amb dos categories, una general dotada amb un únic premi de 2.000 euros, que es desemborsa en dos fases, la meitat en ser triat el projecte i l'altra meitat en entregar el treball final. A aquesta categoria poden concórrer les persones de més de 18 anys, i també presentar treballs elaborats per un equip d'investigació format per diverses persones.

L'altra categoria, denominada Francesc Roca i Alcaide, va dirigida a estudiants de l'UJI i es concedeix un únic premi de 200 euros. En aquest apartat poden concórrer treballs de fi de grau (TFG), sempre que estiguen relacionats amb Borriana i vinculats amb el grau en Història i Patrimoni o amb el grau en Humanitats de la Universitat Jaume I de Castelló.

Per a les dos categories el termini de presentació de projectes finalitza el 30 d'octubre de 2022 i el jurat es reunirà al novembre amb la finalitat de triar un dels projectes presentats. Les bases es troben en la web municipal, <https://www.burriana.es>, en el tauler d'anuncis.

Requisits de les obres

Els projectes i el treball, ha assenyalat Granel, han de tindre com a objectiu l'elaboració d'un estudi basat en la investigació o recopilació de fonts històriques amb registres documentals, materials visuals, sonors o audiovisuals, per al coneixement del municipi i el seu entorn immediat, “tenint en compte que Borriana ha de ser l'eix central i la part principal del treball”.

Podran estar escrits en valencià o en castellà, però hauran de ser originals i no haver estat guardonats en altres concursos. A més, les persones aspirants hauran de lliurar una còpia del treball per al fons de l'Arxiu Municipal de l'Ajuntament de Borriana”.

Criteris objectius de concessió del premi

Pel que fa als criteris de valoració dels projectes presentats, el regidor de Cultura ha assenyalat que es tindrà en compte “l'interès i originalitat del tema, el caràcter específic de les investigacions en contrast amb les de tipus general i la metodologia d'investigació.

També s'avaluarà l'ús de fonts primàries, la seua fiabilitat, la correcció i claredat de l'expressió escrita del projecte, les pertinents referències bibliogràfiques i documentals, i l’estructura de l’obra.

Teatro en beneficio de Amor en Acció
 • - La representació de ¡Que bollo es vivir! a càrrec de la companyia teatral Solera 10 tindrà lloc aquest dissabte 4 de juny a les 18.30 hores al Teatre Payà

  - Les entrades es poden adquirir dimarts i dijous de 16h a 19h en la seu de l'ONG al carrer Major 13 o a través dels telèfons 605 966 359 i 623 281 993


L'Ajuntament de Borriana col·labora en l'esdeveniment solidari de la posada en escena de l'obra de teatre ¡Que bollo es vivir! original d'Antonio Lara, ‘Tono’, a càrrec de la companyia teatral Solera 10. La representació tindrà lloc aquest dissabte, 4 de juny, a les 18.30 hores al Teatre Payà de Borriana, i la totalitat dels beneficis que s’arrepleguen a través del donatiu de l'entrada es destinarà als projectes solidaris de l'ONG Amor en Acció pel Món.

Es tracta d'una obra de teatre amb caràcter benèfic organitzada pel grup de teatre Solera 10 sota la direcció de Santiago Ríos. La venda d'entrades, a 5 euros, està disponible dimarts i dijous de 16h a 19h en la seu de l'ONG al carrer Major 13, o a través dels telèfons 605 966 359 i 623 281 993.

Les responsables de l'ONG de Borriana Amor en Acció pel Món, Carolina García i Ángeles Almela, han explicat que, a més, les persones que vulguen col·laborar i no puguen assistir podran participar amb l’adquisició d’entrades de fila Zero i han precisat que es tracta d'una iniciativa per a recaptar els fons necessaris per a continuar amb les seues iniciatives solidàries que des de fa anys l'organització du a terme en diferents punts del continent africà i al Paraguai.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que “és un orgull per a Borriana comptar amb una ONG com Amor en Acció pel Món, de sobres coneguda a la ciutat, i que any rere any continua organitzant actes, ja siguen a nivell educatiu, cultural o artístic, que aconsegueixen sempre reunir i implicar un gran nombre de persones”.

Granel ha volgut “animar a tots els borrianencs i les borrianenques a adquirir les entrades i col·laborar amb els projectes d'Amor en Acció pel Món”, i ha manifestat que “per la part que em toca a nivell cultural, vull agrair el treball que l'ONG realitza en aquest camp, ja que fa l'esforç de combinar la labor solidària amb l'expressió cultural a la nostra ciutat”.

Des d'Amor en Acció han detallat que amb cada entrada que es venga “es podrà continuar salvant vides a l’Àfrica i a més se sufragaran projectes que tenim ara en marxa a Costa de Marfil, o es destinaran a l'enviament de contenidors amb el material necessari per a treballar en els nostres projectes a Burkina Faso, Costa de Marfil i Paraguai”. Pretenem millorar la qualitat de vida i reduir el patiment dels éssers humans que viuen en la misèria i la pobresa

Per part seua, el director del grup teatral Solera 10, Santiago Ríos, ha detallat sobre l'estrena de l’adaptació de l'obra ¡Que bollo es vivir! De 1950, d'Antonio Lara, que es tracta d’“una funció còmica en tres actes, una absurda comèdia que no deixarà indiferent a ningú”.

Així mateix, ha mostrat la satisfacció de la companyia teatral per col·laborar una vegada més amb l'ONG, “si el teatre és màgia, poder unir-lo a la solidaritat el converteix en una cosa encara més especial”. Per a Ríos, és una manera “d’ajudar alhora que ens ho passem bé i fem que la gent s’ho passe bé”. Per això, ha assenyalat, “no pots perdre't l'oportunitat de col·laborar amb un projecte tan necessari i a més, gaudir del teatre”.

Obra i autor

L'obra ¡Que bollo es vivir! se centra en dos personatges, Aurora i Fernando, que són un matrimoni perfecte, consumit per la monotonia de la quotidianitat. Aurora busca una miqueta més d'emoció en la seua vida i la convivència es converteix en una bogeria, i aquesta relació només pot salvar-se amb una altra bogeria major.

L'autor, Antonio Lara, ‘Tono’, va ser un humorista, dibuixant i escriptor espanyol que pertanyia a la generació del 27 o més exactament a l'anomenada una altra generació del 27. Representa una part de la literatura espanyola, juntament amb José López Rubio, Enrique Jardiel Poncela i Miguel Mihura, exemples de l'avantguardisme i l'humorisme avantguardista.

A Tono, se'l coneix, a més de l'humor gràfic publicat, els contes i vinyetes, com a autor teatral. Les seues comèdies tenen un cert toc amb la influència de Ramón Gómez de la Serna, l'ultraisme i el surrealisme, amb una forta tendència a la subversió lingüística.

Comienza el Maig di Gras 2022
 • La música, cultura i solidaritat s'uneixen en l'edició Borriana Port Solidari, per a unir el festival amb la conscienciació sobre el drama migratori a la Mediterrània


La sisena edició del Maig di Gras se celebrarà aquest cap de setmana al Port de Borriana per a recuperar els carrers i donar visibilitat a la tasca de les entitats de rescat civil humanitari que operen des de 2015 en el port de Borriana. El Maig di Gras torna amb la seua essència de sempre, però aquesta vegada lligada a l’aspecte solidari i de conscienciació social sobre el drama migratori a la Mediterrània.

No faltarà la música en el Maig di Gras, les brass bands, bandes de carrer, acompanyades de les Second Lines, en què els participants ballen i gaudeixen de la música amb els coneguts paraigües i collarets, clar senyal d'identitat del festival.

El Maig di Gras torna aquest 2022 amb la intenció evident de posicionar-se com un festival d'accés lliure i gratuït, una proposta d'oci conscient, segur i responsable. Una proposta viva que s'adapta i modela atenent els canvis i realitats del seu entorn.

Els navarresos Broken Brothers Brass Band, màxims exponents de la música negra de carrer a Espanya arribaran a Borriana el dissabte, i el diumenge serà el torn dels Boozan Dukes, un col·lectiu de músics internacionals assentats a Barcelona. I, tot això, acompanyat de l'Àrea Sound System del Maig di Gras per on passaren djs, selectors i artistes com Voro Punxadiscos, Mash Masters, Reimy i Rev, Jhon Howell i molts més.

El Maig di Gras va nàixer al maig de 2016, fruit de la col·laboració de l'Associació Cultural Soul Explosion i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Borriana. Enguany es realitza una edició especial Borriana Port Solidari en la qual es pretén unir música i cultura a les accions solidàries i de conscienciació sobre el drama migratori a la Mediterrània.

El festival va arrancar la seua activitat el cap de setmana passat amb l'inici de la intervenció urbana de les artistes Very Veritas. Les germanes i activistes Julia i Angie Vera estan realitzant una peça mural de gran format a l'interior del port. Una peça única que convida a reflexionar en diferents àmbits.

Cita musical

La cita musical ineludible serà el dissabte a les vuit de la vesprada, el protagonisme tornarà a ser de les brass bands, bandes de carrer a l'estil Nova Orleans. Els encarregats de encendre la flama seran els navarresos Broken Brothers Brass Band. La banda fetitxe del Maig di Gras farà sonar els seus instruments fins a l'interior del port. Una de les joies d'aquesta edició serà la col·laboració vocal de l'artista borrianenca Tatiana Javaloyes. La festa continuarà posteriorment en la zona Sound System.

L'activitat es reprendrà el diumenge a les 12 de migdia amb la concentració de la Cremasoles Second Line pels voltants de l'església del Port. Segona cercavila amb la formació d'Iruña Broken Brothers Brass Band, aquesta vegada amb un repertori trufat d'himnes espirituals i clàssics per a fer les delícies dels enamorats de la música de la icònica ciutat de Nova Orleans. Tot seguit s'iniciarà l'activitat itinerant Bike Sound System que portarà els participants a diversos emplaçaments acompanyats per un tricicle equipat amb un equip de so, des del qual Reimy Dj llançarà temes de diferents estils.

Aquesta nova edició del Maig di Gras culminarà a les set de la vesprada amb el concert de carrer dels Boozan Dukes, un col·lectiu de músics internacionals assentat a Barcelona, especialitzat en cançons dels anys trenta i quaranta de Nova Orleans i les illes francocaribenyes. Una mescla única de Calipso, Stomp, Mardi-Gras, Gospel, Swing i Voodoo Blues.

Programació d'activitats i més música

La trobada per al públic comença divendres de vesprada, concretament a l'Escola de la Mar, on s'instal·larà El gran joc dels Drets Humans, una eina immersiva que plasma la realitat que viuen les persones refugiades i amb experiència migratòria. El joc interactiu de l'ONG Solidaritat Internacional del País Valencià arriba per primera vegada a terres castellonenques fruit de la col·laboració del Festival dels Drets Humans del Mediterrani SOCIALMED VALÈNCIA” i L’Aurora Grup de Suport.

L’Aurora Grup de Suport és una entitat sense ànim de lucre fundada a Borriana que coopera en diversos àmbits amb més de quinze ONG a tot Europa. La seua funció principal és donar suport a les embarcacions de la Flota de Rescat Civil Humanitari.

L'activitat continuarà a les 19.30h amb la presentació de la novel·la Filla d'Immigrants amb la presència de la seua autora, la filòloga i activista antiracista Safia L'Aaddam. En la qual explica el que implica nàixer i créixer en una societat que no t'accepta pels teus orígens.

Per a finalitzar la jornada del divendres tindrà lloc una festa de benvinguda amb les sessions musicals de Surcos Bravos, Bernat Fa i Black Chancho. Per a gaudir de sessions en disc de vinil que aniran des del soul al funk passant pel rocksteady o la cúmbia.

La jornada de dissabte el festival es desplaça pels voltants de les pistes poliesportives del port de Borriana. A les 12 de migdia es posa en marxa la Fira d'entitats socials i solidàries, en què ONG i col·lectius de diversos àmbits de participació ciutadana instal·laran llocs on explicar les seues activitats i projectes.

També a migdia i en el mateix emplaçament arranca l’Àrea Sound System del Maig di Gras”, en aquesta zona s'instal·larà un equip tècnic que emula el so i estètica dels originalment nascuts a Jamaica. En la parcel·la musical comença una marató que congregarà a djs, selectors i artistes de diferents procedències i estils. L'encarregat d'obrir el foc serà l'agitador cultural i referent local Voro Punxadiscos.

En el cartell es troben valors consolidats com els castellonencs Mash Masters amb Calmoso al micròfon, celebrant les vespres del seu desè aniversari. Des de Pamplona l'artesà del so Reimy i Rev Jhon Howell, una institució musical en terres navarreses. La festa es desenvoluparà de manera ininterrompuda amb la participació d'artistes com Pasquman dj, Achedeselektah, Black Chancho, Surcos Bravos, Second line djs, Reimy, Dub Dawa Crew i Bernat Fa.

Durant el matí i la vesprada hi haurà temps per a activitats com la presentació del llibre La vida sota bandera pirata de l'editorial Katakrak o la possibilitat de jugar a El gran joc dels drets humans, exposicions, xarrades i algunes visites als vaixells de rescat.

Cal destacar que l'Associació Soul Explosion renuncia a la instal·lació de servei de barra amb l'objectiu que els visitants i participants del Maig di Gras realitzen les seues consumicions i compres en el comerç local i l’hostaleria de la zona.

FInaliza el vierne 27 de mayo el ciclo de teatro El Cuc
 • Aquest divendres se celebra l’última funció al CMC la Mercè amb l'espectacle familiar d'improvisació Bocadillos y viñetas de la companyia valenciana Impronenas

 • Des del passat mes de gener s’han posat en escena fins a vuit espectacles entre dansa, teatre i música


El CMC la Mercè acollirà aquest divendres la clausura del cicle de teatre infantil El Cuc, organitzat per l'Ajuntament de Borriana, amb l'última representació. Més de 2.000 assistents han passat per les funcions que s'han realitzat des del mes de gener passat, fins aquest cap de setmana en què finalitzarà el cicle.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, s'ha mostrat “satisfet per la resposta del públic a un cicle de teatre familiar que s'ha acostumat al fet que cada divendres hi haja cultura a la Mercè” i, per això, “continuarem amb el cicle per al nou curs amb més espectacles, perquè és el que ens han demanat les famílies”.

Aquest divendres, en l'horari habitual de les 18h, tindrà lloc la funció de l'espectacle familiar d'improvisació Bocadillos y viñetas de la companyia valenciana Impronenas, amb Nuria Manzanaro i Jano de Miguel, dos actors habituals en el panorama de la improvisació. Aquest espectacle, programat inicialment com a obertura del cicle, va haver de ser ajornat i s'ha reubicat com a clausura de la primera edició del cicle de teatre infantil El Cuc.

Bocadillos y viñetas és un espectacle d'improvisació teatral per a públic familiar que tracta d'acostar els més menuts al teatre d'una forma original, atractiva i divertida. Uns superherois de còmic han fugit de les vinyetes per a crear històries improvisades amb l'ajuda de tota la família. Cada representació d'aquest espectacle és diferent perquè el públic va creant-la amb la seua participació.

Des de finals de gener fins aquest divendres hauran passat un total de vuit espectacles, amb dansa, teatre i música i, sobretot, amb molta diversió i participació per als xiquets i xiquetes que s’han apropat a la Mercè.

Hem de donar les gràcies a les famílies que han apostat per la cultura segura, perquè vam començar amb mesures sanitàries i hem acabat sense mesures sanitàries, i l'assistència sempre s'ha mantingut”, ha manifestat Granel.

L'entrada d'aquest divendres, com sempre, serà gratuïta fins a completar l'aforament. Granel ha avançat que “ja treballem en la pròxima edició d’El Cuc per a millorar els espectacles i portar a Borriana apostes culturals que facen que les famílies tornen com sempre a la Mercè”.

Jornada final del festival Dansa O en Burriana
 • Els tres espectacles de la vesprada d'ahir amb les companyies La Clandestina, Takiri Art Company i Lorena i Samuel, van ser els protagonistes i van aconseguir atraure als assistents

 • Granel s'ha mostrat satisfet per la resposta del públic i ha anunciat una segona edició amb la col·laboració del Centre dels Arts Martí de Viciana

Borriana va tancar ahir nit el nou festival de dansa “Dansa 0” de Borriana. Cinc companyies han passat durant els dos dies que ha durat l'activitat amb la plaça Major com a escenari principal, i amb l'objectiu complit d'haver donat a conèixer la dansa als carrers de la ciutat.

I és que després del positiu acolliment del divendres, dissabte va tornar a repetir la bona resposta del públic. Al matí,va ser el moment de la participació i gaudir en família de la dansa, amb el taller participatiu impartit per Alicia Herrero de l'Institut de Dansa Educocreativa i Social a les aules del Centre dels Arts Martí de Viciana.

Un taller de dansa per a famílies que ha aconseguit animar a molta gent a iniciar-se en la dansa per primera vegada, i a uns altres, poder viure una experiència durant tot el matí de gaudir-la des d'una altra perspectiva.

L'activitat es va traslladar a la vesprada en la plaça Major, amb l'actuació de la companyia La Clandestina, i el seu espectacle “Yanagi”, una peça de dansa contemporània de format curt amb estil oriental. A continuació, va ocupar l'escenari la Takiri Art Company amb “Human” sota la direcció de Rafael Perets.

Una proposta contemporània amb un nombrós cos de ball en la qual es va mostrar a través de la dansa, un cant en la lluita per la humanitat, la humanitat com a concepte i com a espècie. Human és un crit cap al retrobament i la germanor. Un gran espectacle que ha atret a molts assistents a la plaça, i que ha deixat amb un bon sabor de boca.

I com a colofó de la vesprada, va ser Samuel i Lorena els encarregats de tancar el festival amb el seu espectacle “Eter.niu”, en el qual entre ells dos han mostrat una conversa entre dos individus a través del moviment.

L'edil de Cultura, Vicent Granel, s'ha mostrat satisfet per la resposta del públic, de l'alumnat de dansa del Centre dels Arts, i també d'altres escoles i conservatoris, i “això vol dir que la dansa té futur, que la dansa importa, i que s'ha de donar suport a la dansa amb espectacles, o festivals com el que acabem de finalitzar, i que és una primera pedra de moltes que hem de posar”, ha afirmat.

La Regidoria de Cultura i el Centre dels Arts ja pensen en una segona edició després de la resposta positiva del públic. Granel ha volgut agrair als professors del CMA, Jose i Antonio, “la seua implicació, en un projecte que sense ells no haguera pogut realitzar-se”. I per això que ja hagen anunciat una segona edició del festival que tornarà l'any que ve als carrers de Borriana.