La Falla Barri L'Escorredor s'alça amb el primer premi 

La Falla Barri La Bosca s'alça amb el primer premi de la categoria Infantil 

 

Esta vesprada s'ha celebrat el lliurament de premis de les Creus de Maig 2024, en el qual la Falla Barri València ha aconseguit el premi a la millor Creu de Burriana d'enguany. Per la seua part, la Falla Barri La Bosca ha aconseguit el premi a la millor Creu de la categoria infantil, a més del primer premi Infantil.

En la categoria adulta, el primer premi ha sigut per a la Falla Barri L'Escorredor, el segon per a la Falla Barri València i el tercer per a la Creu de la Falla Don Bosco. En categoria infantil, el segin premi ha sigut per a la Falla Barri València, i el tercer per a la Falla Barri L'Escorredor.

També s'ha entregat el premi a la Falla guanyadora del concurs de selfies de Falles, en el qual les comissions falleres van participar en la promoció de les festes josefines mitjançant el #BurrianaEnFalles. La Falla guanyadora ha sigut la Falla Chicharro.

En l'acte han estat presents l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Paloma Boix, i les Reines Falleres 2024, Laia Molina i Anna Solà. 

El consistori comptarà amb 11.519,24 euros procedents del programa Pla d'Ocupació 2024 durant els mesos de juliol, agost i setembre per a fer tasques de neteja i manteniment d'equipaments municipals

L'Ajuntament de Burriana ha rebut una subvenció de 11.519,24 euros procedents de la Diputació de Castelló, i inclosa en el programa Pla d'Ocupació 2024, amb la finalitat de contractar 2 persones durant els mesos de juliol, agost i setembre per a fer tasques de neteja i manteniment d'equipaments municipals a les platges del municipi.

 

Les persones hauran d'estar inscrites com a aturades en el Espai LABORA, incloure en la seua fitxa l'ocupació d'escombrariaire i tindre el permís de conduir B1. D'esta manera, el consistori de la capital de la Plana Baixa presentarà la sol·licitud de candidats a través del Espai Labora el pròxim 20 de maig.

 

Una vegada, comprovat que les persones inscrites complixen amb els requisits seran remeses per part del Espai Labora, tres candidats per lloc, perquè l'Ajuntament de Burriana realitze la baremació final d'acord amb els criteris establits per la Diputació Provincial de Castelló i publicades en el BOP del 9 de març de 2024.

 

Les persones que resulten triades realitzaran actuacions de neteja i manteniment de les platges durant els mesos d'estiu, així com actuacions en instal·lacions del litoral com ara passarel·les, llavapeus, jocs, casetes entre altres.

 

Sobre aquest tema, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Suni Fandos, ha agraït “el compromís de la Institució provincial per a reforçar el personal durant el període de major activitat en els municipis costaners, així com la importància d'estos programes per a fomentar l'ocupació al mateix temps que es milloren els servicis als ciutadans”.

 

  • La iniciativa implicarà els col·legis i ciutadans del municipi del 20 al 23 de maig i combinarà el joc amb l'aprenentatge


Burriana.- (17-05-24).
L'Ajuntament de Burriana, a través de la regidoria de Medi Ambient, liderada per Noelia Peris, en col·laboració amb FOBESA, han iniciat la campanya de conscienciació del reciclatge “Reciclad´Or Burriana”, en la qual estaran implicats els col·legis i la ciutadania de la capital de la Plana Baixa.

 

Del 20 al 23 de maig, tres educadors ambientals acudiran als centres educatius i a zones del municipi com el mercat amb l'objectiu d'ensenyar la importància del reciclatge i remarcar les diferents accions que es poden dur a terme per a protegir el medi ambient. A més, l'alumnat participarà mitjançant jocs interactius que els permetran aprendre alhora que es divertixen. Cada vegada que algun d'els/les alumnes/as realitze correctament una acció de reciclatge, serà recompensat amb una medalla d'or que li convertirà en un “Recicla d’Or”.

 

Les activitats de la campanya estaran recolzades per la instal·lació de papereres de reciclatge als patis de cada col·legi, xarrades informatives, jocs participatius, panells i cartells explicatius, bosses de reciclatge, imants i quatre miniecoparcs distribuïts pel municipi: un en el mercat, un altre en la plaça 9 d'octubre, un en el Grau i un altre en el port, on es podran depositar diversos elements com a cartutxos de tinta d'impressora, xicotets electrodomèstics, piles, bombetes LED, càpsules de café, entre altres.

 

Este matí, coincidint amb el Dia Internacional del Reciclatge, ha tingut lloc la presentació de la campanya en la Camí d’Onda, en el qual han sigut presents l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris, l’edil de Via Pública, Mario Trullen, i membres de la directiva de l'empresa Fobesa, que han detallat a l'executiu municipal les accions d'esta iniciativa de manera detallada.

 

Sobre aquest tema, la regidora de Medi Ambient, Noelia Peris ha explicat que “esta iniciativa no sols busca protegir el nostre entorn, que ja de per si mateix és imprescindible, sinó també impulsar una economia circular que beneficia a tots. Este model econòmic es basa en la reutilització i el reciclatge de materials per a estendre el seu cicle de vida, generant menys residus i promovent la sostenibilitat”. “Estic segura que amb la participació conjunta , aconseguirem transformar la nostra ciutat”, ha conclòs l'edil.  • L'alumnat del professor Juan Carlos Cornelles oferix un recital per a l'alumnat de cursos elementals i intercanvien impressions artístiques

17.05.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana i Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló (CSMC Salvador Seguí) han protagonitzat una vesprada de convivència artística en el Auditori Juan Varea de Burriana. Així doncs, l'alumnat de Piano d'Ensenyaments Superiors de Música, junt al seu professor Juan Carlos Cornelles, han oferit un recital de piano en el qual l'alumnat de Piano del Conservatori Elemental de Música Abel Mus ha sigut protagonista d'excepció com públic.

Durant el recital l'alumnat d'Ensenyaments Superiors va interpretar diverses peces, al mateix temps que s'anaven presentant i explicant què era el que anaven a interpretar. Cada pianista explicava la complexitat i els detalls de cada peça musical i, seguidament, oferia la seua actuació. Així doncs, per orde d'actuació, Julián Andrés Bewig va interpretar el 2n i 3r mov. Sonata K.331, W.A. Mozart; Marta Talamantes va interpretar la Barcarola de G. Fauré i l'Estudi n.12 Op.10 de F. Chopin; Kevin Ibañez ens va oferir una altra Barcarola, en esta ocasió de S. Rachmaninov a més de la peça Jardins sous la Pluie de C. Debussy; Álvaro Giménez va interpretar la Belada n.1 i Estudi n.5 Op.10 de F.Chopin; i, finalment, per a tancar el recital, José Manuel Díaz-Naranjo ens va delectar amb el 1r i 2ºmov de la Sonata n.2 de S.Prokófiev.

Per la seua part, l'alumnat del Centre Municipal de les Arts va tindre la possibilitat d'intercanviar idees i preguntar curiositats als pianistes. Preguntes com quantes hores d'assaig fan, com fan per a retindre les notes o quin tipus de música els agrada més tocar, van ser les més repetides. A més, els pianistes del Superior van animar a l'alumnat burrianenc a gaudir de tots i cadascun dels moments que brinda l'estudi del piano.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, mostra la seua satisfacció amb esta iniciativa: “És fonamental que l'alumnat d'Ensenyaments Elementals del Centre Municipal de les Arts conega de primera mà com serà l'evolució en estudiar ensenyaments musicals reglats i, per això, que millor exemple que estos joves pianistes que estan a punt de graduar-se”. De la mateixa manera, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, agraïx la involucració del Departament de Piano, coordinat per la professora Laura Redón, així com la participació del professor Juan Carlos Cornelles i el seu alumnat, al mateix temps que anuncia que, gràcies a l'acolliment, “ens posem ja mans a l’obra per a estendre esta proposta pedagògica a la resta de departaments del conservatori”.

Burriana.- (17-05-24). L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, acompanyat pel regidor de Via Pública, Mario Trullen, i el regidor d'Urbanisme, Juan Canós, han continuat este divendres amb la ronda de visites de “Amb els meus veïns”. En esta ocasió ha tingut lloc en la zona de La Serratella, concretament la Playeta de la Ratlla de Nules.

 

Entre les peticions que ha pogut escoltar l'alcalde es troba la d'augmentar la il·luminació i vigilància en la zona. A més de posar solució a la falta de manteniment d'una propietat en estat ruïnós que suposa un perill per als veïns.

 

Durant la visita, els habitants de la zona també han traslladat a l'alcalde la necessitat de condicionar i reparar la carretera d'entrada a la costa, així com limitar l'accés de trànsit rodat a la platja nova. Finalment, han manifestat la urgència de prendre mesures sobre la falta de neteja i aparcament sorgits de l'estacionament continu de caravanes en una zona no habilitada.

 

Amb els meus veïns” són trobades on cada setmana, l'alcalde visitarà un sector de la ciutat per a escoltar idees, suggeriments, mancances o desperfectes que seria convenient abordar per part de l'ajuntament per a millorar la qualitat de vida i benestar dels burrianencs.

  • Una inversió d'al voltant de 250.000 euros per a pal·liar la deterioració del Teatre Payà i retornar l'edifici a la seua esplendor, dels quals 150.000 euros eixiran dels fons de la Institució Provincial i la resta dels pressupostos municipals

  • El Pla de Provincial d'Obres i Serveis 2024-2025 aportarà a més 90.000 euros per a millorar l'entorn urbà de la Font del Vi


Burriana.- (16-05-24). L'Ajuntament de Burriana, a través de les regidories d'Urbanisme i Via Pública, han anunciat una inversió de prop de 350.000 euros per a la rehabilitació del Teatre Payà i la posada en valor de l'entorn de la Font del Vi, recentment declarada com a Festa d'Interés Autonòmic. Unes actuacions que es realitzaran gràcies al Pla Provincial d'Obres i Servicis 2024-2025, conegut com ‘Diputació Impulsa’. El Pla Impulsa, desenvolupat per la primera Presidenta de la Diputació de Castelló, Marta Barrachina, té com a objectiu incrementar l'autonomia local, reduir la burocràcia i incrementar el finançament per als municipis de la província.

 

Un finançament de 250.000 euros que en el cas de la capital de la Plana Baixa serà destinada en la major part a rehabilitar la façana del Teatre Payà que ha patit una gran deterioració els últims anys. Així, des de 2017, els tècnics municipals han alertat de trencaments i despreniments del revestiment de la façana, possiblement causat pels moviments de dilatació de l'estructura. Després d'esgotar-se el termini per a reclamar al segur decennal i després de no haver executat íntegrament la partida de 120.000 euros en els pressupostos de 2023 per a actuacions en l'edifici la passada legislatura, el nou equip de Govern ha decidit restaurar l'immoble i fer-lo amb un projecte digne d'un edifici carregat d'història i un dels més singulars de la ciutat. Per a això, utilitzarà 150.000 euros procedents de la Diputació, més 100.000 euros a càrrec dels pressupostos municipals de 2024.

 

Cal recordar, que el nou equip de Govern, després d'assumir l'executiu municipal va fer unes primeres actuacions per a assegurar el perímetre degut al perill per despreniments juntament amb la proximitat de diversos centres educatius i el tràfec de vianants. “Una vegada demolit l'aplacat ceràmic en mal estat i instal·lades les malles de seguretat per a evitar més caigudes de material ceràmic a la via pública, en l'executiu municipal hem avançat el projecte per a la futura rehabilitació”, ha detallat l'edil d'Urbanisme, Juan Canós.

 

Ara, a través dels fons de la Institució Provincial, Canós ha explicat que “la rehabilitació tindrà una visual i harmonia arquitectònica a l'altura del que simbolitza el Teatre Payà per a Burriana. L'actuació prevista es realitzarà en la part més visible de l'immoble, l'accés al teatre així com la part del carrer Vicente Marco Mirando, amb façana ventilada ceràmica dotant d'un acabat digne d'este edifici”. “Després d'anys d'inacció en el Teatre Payà, el nostre epicentre cultural i artístic prompte recuperarà la seua esplendor”, ha valorat Canós.

 

Per la seua, el regidor de Via Pública, Mario Trullen ha avançat que “millorarem l'entorn urbà de la Font del Vi, amb una inversió pròxima als 90.000 euros, amb l'objectiu de continuar fent les nostres festes més grans i atraure turisme a la nostra ciutat”. Finalment, Trullen ha agraït “a la Institució provincial l'autonomia i l'agilitat del Pla Impulsa a dotar de recursos econòmics als projectes necessaris per a Burriana”.

15-05-2024 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana està d'enhorabona. I és que l'alumne de Guitarra Alejandro Gómez ha aconseguit el Segon Premi en el Certamen que s'organitza en el marc del Festival de Guitarra Estanislao Marco. L'alumne, amb la preparació de la seua professora Elena Lapuerta, va presentar els temes "Entre montañas", del mateix Estanislao Marco, i "Españoleta", del compositor Gaspar Sanz. La seua interpretació a les cordes li ha valgut per a alçar-se amb este guardó, dotat amb un xec regal de la Casa Luthier Guitarres i un set de cordes Knobloch.

  • Este cap de setmana, del 17 al 19 de maig, les 18 comissions falleres de Burriana trauran al carrer els seus monuments efímers de flor natural per a donar la benvinguda al nou exercici faller

  • La Direcció General de Turisme de la Generalitat Valenciana ha declarat recentment esta celebració Festa d'Interés Turístic Autonòmic


Burriana.- (15-05-2024). Els dies 17, 18 i 19 de maig Burriana celebrarà les Creus de Maig 2024 i els seus carrers es convertiran en enormes jardins efímers. Les 18 comissions falleres de la capital de la Plana Baixa han elaborat durant estes setmanes monuments amb flors naturals per a donar inici al nou exercici faller, després de la culminació de les Falles 2024 amb la “Cremà” del passat 19 de març.

 

Cal recordar que el Consistori, després d'aprovar en Ple el passat mes de gener, sol·licitar declarar Festa d'Interés Turístic Autonòmic les Creus de Maig, va aconseguir que la Direcció General de Turisme, vista la sol·licitud presentada, atorgara este títol honorífic per a potenciar el turisme i donar difusió a la festes. Un reconeixement reservat per a aquells esdeveniments i celebracions que oferixen una especial rellevància des del punt de vista turístic, i posen en valor la cultura i les tradicions populars de la Comunitat Valenciana.

 

Així doncs, la vesprada del 17 de maig, les diferents comissions falleres començaran a col·locar les estructures que s'han confeccionat en els casals per a posteriorment cobrir-se de clavells i les estructures d'obra necessàries per a envoltar d'aigua les Creus en alguns casos. Estos jardins efímers se situaran respectant la ubicació on cada Falla emplaçarà el seu monument faller durant les Falles de 2025.

 

Durant les primeres hores del matí del dissabte, 18 de maig, el jurat visitarà les creacions artístiques ja completament instal·lades per a valorar i decidir els premis que s'anunciaran a la vesprada, a les 18:00h., en el CMC La Mercè. El mateix dissabte a les 14:00h., es dispararà una mascletà en la Plaça de l’Hereu.

 

Per primera vegada, les Creus de Maig no se celebren el primer cap de setmana del mes, coincidint amb el Dia de la Mare, tal com és costum, per petició de les comissions falleres; amb l'objectiu de veure si esta desestacionalització beneficia a veure's reduït el preu de la flor que suposa una gran despesa per a estes” ha explicat l'edil de Festes, Paloma Boix, qui ha afegit que “una vegada finalitzada esta edició, s'estudiarà la repercussió econòmica i seran les falles els qui decidisquen la viabilitat de canviar de nou la data en pròximes ocasions”.