• Més de 30 alumnes de música protagonitzen una setmana d'aprenentatge i estudi artístic

 

18.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha celebrat un concert didàctic per a posar el fermall d'or a la Setmana Musical, activitat englobada dins de la iniciativa Estiu amb Art en la qual s'oferix una oferta formativa lúdica que permet conciliar la vida familiar i laboral. L'actuació, celebrada en l’Auditori Juan Varea, va reunir més de 30 alumnes, de 8 a 14 anys, que van interpretar temes musicals per a donar vida a la rondalla “La llebre i la tortuga”.

 

Baix la coordinació dels professors Víctor Yusà i César Carro, l'alumnat participant en la Setmana Musical ha treballat durant tota una setmana de manera intensiva. D'esta manera i gràcies a l'organització de classes amb professorat especialista, tallers de creació i treball en agrupació instrumental, els alumnes de l'activitat han aconseguit poder interpretar este concert didàctic. En este sentit i tenint en compte les edats de l'alumnat, participar en esta mena d'activitats i veure el resultat en l'escenari és un assoliment perquè s'impulsen al màxim les seues capacitats artístiques.

 

El concert, fidel reflex de tot el treballat en aula, va posar en escena el famós conte de “La llebre i la tortuga”. Per a poder musicalitzar l'obra, l'equip de professors van treballar amb els alumnes diverses partitures de G. Gibs, que amb els arranjaments de Víctor Yusà, es van convertir en un fil conductor perfecte. A més d'estes peces clàssiques, el concert també va comptar amb partitures originals creades per a l'ocasió. Sens dubte, el resultat en l'escenari no va deixar indiferent a ningú.

 

Així mateix, el departament d'Arts Plàstiques del Centre Municipal de les Arts també es va sumar a la iniciativa de la Setmana Musical. Per a l'ocasió, van realitzar un mural decoratiu que va servir per a il·lustrar el concert i decorar l'escenari del Auditori Juan Varea.

 

En paraules del regidor de Cultura, Jesús Albiol, “per a Burriana és un orgull que en el Centre Municipal de les Arts s'estiga fent tan bona faena i que els professors i els alumnes aconseguisquen este tipus d'assoliments en un temps de treball curt, la qual cosa reflectix que durant tot l'any les coses s'estan fent molt bé”. Per part seua, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, agraïx la involucració de tot el professorat de música, qui “ha fet un esforç a contrarellotge per a armar un programa que sorprenguera i que apostara per la música més moderna”.

 

  • Durant el mes de juliol, dins de les activitats “Verano con Arte”, també se celebra la Setmana Musical

 

10.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana ha inaugurat una nova edició de l'Escola Artística d'Estiu penjant el cartell d'aforament complet. La iniciativa lúdica i d'oci està pensada per a afavorir la conciliació familiar i laboral durant les vacacions escolars del mes de juliol. Així doncs, més de 70 alumnes ja gaudixen de les activitats organitzades pel centre artístic.

 

L'Escola d'Estiu Artística va donar principi el passat 1 de juliol i abasta les quatre setmanes del mes, sent el 26 de juliol l'última jornada de l'activitat. Durant tot el mes, de 09.00-13.00 hores, l'alumnat participant està realitzant tallers i activitats que engloben les diferents arts i que es treballen de manera anual en el centre. Com a resultat, el professorat treballa amb l'alumnat activitats i tallers de música, dansa i arts plàstiques, creant una oferta formativa d'allò més variada. L'alumnat participant s'engloba dins dels 4 als 12 anys i els grups estan dividits per edat sobre la base d'un ràtio establit per a treballar les sessions de forma personalitzada.

 

Paral·lelament a això, els divendres s'han organitzat activitats especials amb professionals externs per a complementar tot el treballat durant la setmana. D'esta manera, el primer divendres de juliol, el percussionista Lluis Tukutrá serà l'encarregat d'impartir un taller de percussió amb instruments reciclats i un taller de toc de caixò. Per al segon divendres del mes, Rosabel Contaclown realitzarà un taller de marionetes en el qual els alumnes elaboraran els seus propis titelles. El tercer divendres de juliol serà el torn de la dansa i del Col·lectiu Danzate, que realitzaran l'activitat “Me gusta bailar, pero se me da fatal”. Per a tancar el mes, Trini Lorente, directora del centre Brickfield Idiomes impartirà un taller de creació de sabons artesanals en el qual l'anglés serà el fil conductor.

 

Setmana Musical i concert

 

Paral·lelament a esta activitat, la setmana següent se celebra la setmana musical, dirigida a públic adolescent i en la qual es treballarà una sèrie de repertori musical que es mostrarà en un concert de clausura el pròxim 12 de juliol. Durant la setmana, l'alumnat treballarà sessions teòric pràctiques d'instrument, tallers de creació i classes grupals per a preparar diverses peces de música moderna que s'interpretaran en l’Auditori Juan Varea a mode de tancament d'activitat.

 

Des de l'àrea de Cultura, el regidor Jesús Albiol, agraïx a les famílies la confiança depositada en el projecte del centre: “Estem molt contents de comptar amb l'aforament complet i organitzar activitats estivals en les quals l'art siga nexe d'unió i fil conductor”. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis, valora positivament l'acolliment, al mateix temps que explica que la dinàmica d'organització de les activitats “ha donat un gir per a donar resposta a les demandes del professorat quant a distribució de grups i de tallers”.

  • Les alumnes del centre burrianenc es proclamen subcampiones de món en Categoria Grupal

  • L'alumna Marta Navarro aconseguix la medalla d'Or en la categoria solista

  • La cita, celebrada a Praga, reunix a més de 10.000 ballarins arribats de 54 països diferents

05.07.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana està d'enhorabona. I és que les alumnes del Taller Coreogràfic han format part de l'equip espanyol i han representat a Espanya en la final mundial de la Danse World Cup, celebrada a Praga des del 27 de juny i fins al 4 de juliol. El grup del centre burrianenc va sumar 2 medalles per al caseller espanyol en la modalitat de National & Folklore: medalla de plata en la categoria grupal i medalla d'or en la categoria solista (Marta Navarro). Tota una fita per al centre burrianenc que era la primera vegada que participava en esta competició, la més important dins de la Dansa en edats formatives.

D'una banda, el grup del Centre Municipal de les Arts, format per Ainhoa Salom, Candela Ripollés, Clara Safont, Gala Cortesa, Julia Arias, Laura García, María Izquierdo, Marta Navarro, Paula de Selva i Valeria Abaunza, van aconseguir la medalla de plata amb la coreografia de flamenc “Revuelo”. La peça, executada amb bata de cua i mantó, va destacar pel seu elevat nivell tècnic el qual requeria coordinació en el moviment de tots dos elements. Sumat a això i a la interpretació realitzada, el grup va aconseguir una puntuació de 93,6 a només 4 dècimes de Taiwan (país guanyador de la medalla d'or.

D'altra banda, l'alumna Marta Navarro va ser l'encarregada de representar a Espanya en la modalitat de solo i ho va fer aconseguint la medalla d'or. En esta ocasió, va interpretar “Gitanerías”, una coreografia d'Escola Pista de bitles que es caracteritza per la rapidesa i la dificultat tècnica dels moviments. A això cal afegir el toc de castanyoles. Com a resultat, els jutges van atorgar un 93,2 que li va valdre per a pujar pel cap alt alt del podi.

Finalment, les alumnes Ainhoa Salom, María Izquierdo i Marta Navarro també van representar a Espanya en la categoria de duos/trios i van quedar molt prop d'aconseguir una nova medalla. La interpretació de la coreografia “Alhambra” els va valdre per a arribar al 4t lloc, amb una puntuació de 94 i a tan sols 9 dècimes de la medalla de bronze.

Cal esmentar que esta edició de la Danse World Cup s'ha celebrat a Praga, en el teatre Prague Congress Centre. La cita ha reunit a més de 10.000 ballarins, arribats de 54 països diferents, la qual cosa fa que esta competició siga la més important per a la Dansa en etapes formatives.

Des de l'àrea de Cultura, el regidor Jesús Albiol, aplaudix els resultats i agraïx el treball realitzat per a aconseguir estos assoliments: “Estem davant un assoliment que només s'aconseguix amb molta feina, temps i dedicació i és el que les alumnes i el Centre Municipal de les Arts han fet durant tot este curs per a aconseguir ser subcampiones del món, fita que suma més valor si tenim en compte que és la primera vegada que participem com a centre”. Sens dubte, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, no podia ocultar la seua felicitat pel resultat obtingut: “Sabíem al que veníem i estàvem molt conscienciades de com calia ballar per a poder tornar a Burriana amb medalla; hem treballat intensament durant tot el curs i estos resultats no són casualitat, sinó que són el fruit de l'esforç de les alumnes a l'aula i del suport de les famílies”.

La pròxima setmana, l'expedició del Centre Municipal de les Arts de Burriana partirà cap a París per a participar en el certamen de dansa Prix d’Europe, impulsat per l'Òpera de París. Sens dubte, els resultats en el mundial de dansa han sigut una xutada d'energia per a la competició en terres franceses.

 

03.07.24 (Burriana). El 100% de l'alumnat del Centre Municipal de les Arts de Burriana que s'ha presentat a les proves d'accés dels Ensenyaments Professionals de Música i Dansa ha aprovat. D'esta manera, els futurs artistes continuaran amb la formació necessària per a completar els estudis reglats, dividits en 6 cursos.

Així doncs, Eric Valerio, Miguel Gálvez, Rosa Oliver, Alejandro Gómez, Irene Tudorache, Anna Solà, Arnau Aymerich i Manuel Navarro han superat amb èxit les proves teoricopràctiques dels diferents conservatoris professionals en els quals s'han presentat (Conservatori Professional de Música Mestre Tárrega de Castelló, Conservatori Professional de Música Francesc Peñarroja de la Vall d'Uixó i Conservatori Professional de Música Mestre Goterris de Vila-real). Les proves d'accés als Ensenyaments Professionals consten de 3 parts en les quals els alumnes han de mostrar els coneixements adquirits durant la formació elemental, així com les aptituds i destreses en el toc de l'instrument triat.

Cal esmentar que en les proves d'accés als Ensenyaments Professionals de Música, l'alumnat va haver de passar tres proves, eliminatòries entre elles, en la qual van resoldre un apartat teoricopràctic de llenguatge musical i dos apartats pràctics d'interpretació instrumental.

Per la seua part, l'alumna de Dansa, Júlia García, també s'ha presentat a les proves d'accés per a iniciar els Estudis Professionals, en este cas en el Conservatori Professional de Dansa de Castelló. L'alumna del centre burrianenc va haver de passar una prova eliminatòria de Dansa Clàssica i, posteriorment, una prova de Dansa Contemporània, així com una altra de Llenguatge Musical. Malgrat que el Centre Municipal de les Arts no compta amb un conservatori elemental de dansa, sí que és una Escola Municipal reconeguda per la Generalitat Valenciana i, per això, la formació que s'impartix està ordenada i estructurada sobre la base d'uns objectius i continguts. Com a resultat, l'alumnat de dansa rep una formació que li permet continuar la seua trajectòria amb els Ensenyaments Professionals.

Des de la regidoria de Cultura, l'edil Jesús Albiol, mostra la seua satisfacció pels resultats obtinguts: “Enhorabona als alumnes i professors de música del Centre Municipal de les Arts pel seu treball durant tota la formació elemental i els resultats obtinguts en les proves, els quals són només un clar reflex que el treball està ben fet”. De la mateixa manera, la directora del centre burrianenc, Ana Llopis, també aplaudix els resultats aconseguits i anima a continuar treballant en la mateixa línia.

 

  • El regidor de Cultura, Jesús Albiol, explica que “la XIX edició d'este cicle estival portarà les arts escèniques al costat de l'emblemàtic monument de la costa burrianenca tots els divendres de juliol”
  • Tots els espectacles del cicle de teatre seran gratuïts i començaran a les 22.30h.

 

 

01-07-2024 (Burriana). La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Burriana, liderada per l'edil Jesús Albiol, ha presentat la programació del Cicle de Teatre a la Torre de la Mar “A la fresqueta”. “La XIX edició d'este cicle estival portarà les arts escèniques al costat de l'emblemàtic monument de la costa burrianenca tots els divendres de juliol”, ha explicat Albiol.

 

 “A la fresqueta” presentarà enguany com a novetat un canvi en el seu horari d'inici, ja que els espectacles començaran a les 22.30h, en lloc de les 23:00h. tal com ocorria en anys anteriors. El cicle s'iniciarà el divendres 5 de juliol amb “Festa Pop” de la Companyia Pop’s Corn. El que en un principi comença com una prova de selecció per a un concurs de la ràdio, es convertix en una autèntica festa-concert amb una quinzena de cançons amb veu en directe. Un argument senzill i simpàtic on tot el públic es divertirà, cantarà i ballarà amb els protagonistes d'este nou grup musical. Pop’s Corn naixen amb l'objectiu de presentar una proposta musical de qualitat per al públic infantil i familiar que es caracteritza per la interpretació de temes musicals propis i d'altres temes populars amb una versió personalitzada i ritme més pop. 

 

El divendres dia 12 de juliol, arribarà a la Torre de Mar el mag Nuel Galán amb “Sin límites”. Este espectacle no és només un espectacle de màgia, és un moment de reflexió. Amb màgia és possible fer moltes coses que semblen impossibles. 

 

El divendres dia 19 de juliol, la Troupe Malabó representarà “Sonata Circus”. Esta història presentarà a Coral i Rebeco, dos somiadors que es troben en el camí. Tots dos tenen una passió. Ella, ser cantant soprano. Ell, ser artista de circ. Esta passió els fa sentir, riure, somiar i, en definitiva, viure. Rebeco és un tendre trompellot, un personatge que viu per i per al Circ. Coral és bellesa, un torrent musical. Junts transportaran al públic assistent en un viatge sense retorn per les seues passions: la Música i el Circ. Sonata Circus és un espectacle ple amb òpera, cant i estranys instruments musicals enllaçats amb el clown, el circ, les seues tècniques i varietats. Sonata Circus ens mostra que els somnis poden complir-se sense oblidar mai que, per a aconseguir-los cal treballar intensament, lluitar, sacrificar-se, caure, alçar-se i continuar caminant en este apassionant camí a la felicitat. 

 

El divendres, 26 de juliol, com a tancament del cicle, Rafa Maza presentarà el nou espectacle del seu personatge estrela, Fabiolo, en “El genoma del pavo”. Una nova aventura de Fabiolo, indomable i sorneguer. Ell està feliç perquè ha seqüenciat el seu genoma i amb ell ha descobert les bases moleculars de la felicitat. Una festa helicoidal i evolutiva, un pla ’GENial’ on el públic descobrirà l'origen de la distinció i exclusivitat des del ‘Autolopijotus’, les grans civilitzacions antigues que conformen les bases nitrogenades del seu estil inconfusible, olímpic i amb classe. Pijería i Genètica (Epijonética) es donen la mà en este viatge a través de la història. 

 

Tots els espectacles del cicle de teatre seran gratuïts i començaran a les 22:30h. 

 

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, convida a la ciutadania a acudir als espectacles programats en “este cicle clàssic de l'estiu a la nostra ciutat. Arts escèniques en un espai emblemàtic de la nostra Burriana perquè tots els públics puguen gaudir de la cultura”.

 

  • El regidor de Cultura explica que "el VI Festival de Música Juan Gual Esteve de Burriana se celebrarà des del 30 de juny fins al 7 de juliol i que enguany es compon del curs de música i del III Concurs de Música de Cambra, Flauta i Guitarra"

 

01-07-2024 (Burriana). El VI Festival de Música Juan Gual Esteve plena el Racó de l’Abadia en el seu concert d'inauguració, en el qual han participat Eugenia Moliner i Francisco López a la flauta, Denis Azabagic a la guitarra i Luis Arias al piano.

 

Jesús Albiol, regidor de Cultura, indica que “este concert inaugura el VI Festival de Música Juan Gual Esteve de Burriana, que se celebra des del 30 de juny fins al 7 de juliol i que enguany es compon del curs de música i del III Concurs de Música de Cambra, Flauta i Guitarra".

 

El Curs tindrà lloc en el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana entre el dilluns, 1 de juliol, i el divendres, 5 de juliol, quan tindrà lloc el concert de conclusió a les 18:00h., a l'Auditori Juan Varea. El III Concurs de Música de Cambra, amb categoria internacional, tindrà lloc el dissabte 6 i el diumenge 7 de juliol, amb les sessions obertes al públic en el mateix auditori. Celebrant-se la final d'este el diumenge 7 de juliol a les 19:00h.

 

El dijous, 4 de juliol, a les 20:00h. en el Racó de l’Abadia es realitzarà un concert extraordinari a càrrec d'Eugenia Moliner a la flauta, Denis Azabagic a la guitarra, Fernando Pascual al violí, i Alberto Muñoz al violoncello.

 

Els concerts i les sessions del concurs seran d'entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

 

  • Esta trobada de treball s'emmarca en el projecte de l'Ajuntament de Burriana per posar en valor les vivendes del cor de la capital de la Plana Baixa, basant-se en models d'èxit de rehabilitacions realitzades en vivendes del municipi


Burriana.- (25-06-2024). L'Ajuntament de Burriana avança en el Pla de Recuperació del Centre Històric de la ciutat, una estratègia dissenyada pel Consistori que, juntament amb actors imprescindibles, posarà en valor les vivendes protegides i històriques de la capital de la Plana Baixa, construïdes durant els anys daurats de l'exportació agrícola.

Propietaris d’immobles protegits

Fruit de la riquesa procedent de l'exportació citrícola es van construir grans edificis modernistes en el municipi. Burriana a més va ser un de les localitats amb major població llicenciada de la província de Castelló, a conseqüència del període econòmic més expansiu de Burriana i de les oportunitats laborals que oferien altres grans ciutats d'Espanya, molts d'estos joves altament qualificats van establir la seua residència habitual lluny de Burriana. Ara, des del Consistori s'ha localitzat a prop de 200 propietaris i hereus d'estes joies arquitectòniques del modernisme, afectades per estes línies de subvencions. En l'actualitat, moltes d'elles es troben tancades i en desús, per la qual cosa l'Alcalde de Borriana, Jorge Monferrer Daudí, juntament amb el regidor de Patrimoni, Alejandro Clausell, s'han reunit este dimarts amb propietaris de les vivendes i possibles inversors per a crear sinergies. A més, en la trobada amb els propietaris de façanes protegides se'ls ha traslladat els avantatges de posar en valor els immobles i explicat models d'èxit que ja s'han dut a terme a la ciutat.

Així, el regidor de Patrimoni els ha traslladat de primera mà “la línia de subvencions valorada en 50.000 euros per a la rehabilitació de façanes i interior de vivendes junt a les ajudes en il·luminació d'immobles amb façanes protegides amb la visió a llarg termini  de dotar a Burriana d'un museu modernista a l'aire lliure”. “L'objectiu és revitalitzar el centre, dotar-lo d'atractiu turístic i augmentar l'oferta de vivendes de lloguer en el centre històric pensant en el col·lectiu més jove”, ha detallat Clausell.

 

Entitats del sector financer i immobiliari

 

 

Cal recordar que durant la setmana passada, l'equip de Govern municipal ja va celebrar un partit amb representants d'entitats del sector financer i del sector immobiliari per a crear sinergies amb propietaris de vivendes emblemàtiques i possibles inversors, a més d'analitzar la possibilitat de facilitar línies de crèdit avantatjoses donat l'interés general en la protecció i promoció d'este patrimoni arquitectònic singular de Burriana.