- El regidor de Serveis Públics de Borriana, Vicent Aparisi, amb l'alcaldessa d'Alqueries, Esther Lara, el seu regidor d'Urbanisme, Pedro Aldana, i els serveis tècnics dels dos consistoris han revisat l'estat de la infraestructura comuna


Els ajuntaments de Borriana i les Alqueries han acordat unir forces per a sol·licitar junts a la Generalitat les ajudes per a reparar el camí la Ratlla, en el tram que comparteixen els dos termes municipals, després dels greus desperfectes que ha patit el vial a conseqüència de les intenses pluges dels dies 11 i 12 de novembre passats.

El regidor de Serveis Públics de Borriana, Vicent Aparisi, acompanyat per l'alcaldessa d'Alqueries, Esther Lara, i el seu regidor d'Urbanisme, Pedro Aldana, i els serveis tècnics dels dos consistoris han revisat l'estat de la infraestructura comuna i han mantingut una reunió de treball en què han acordat sol·licitar conjuntament les ajudes per a reparar-la en el tram que va des de la Regenta fins a Nules. Es tracta d'una connexió que utilitzen generalment els habitants dels dos nuclis poblacionals.

A més, en la reunió, Aparisi i Lara han tractat diversos temes d'interès comú per als dos municipis, i han pactat la pròxima signatura d'un conveni per a posteriors obres i actuacions conjuntes, tant en el camí la Ratlla com en el carrer Sant Roc de les Alqueries que comparteixen les dos localitats.

Aparisi ha explicat que la intenció és “reparar com més prompte millor les infraestructures, un camí els tècnics s'han encarregat d'analitzar tots els danys patits i estimar els costos que la seua posada a punt exigirà”.

Així mateix, ha mostrat la seua “satisfacció per la col·laboració i l’entesa entre els dos Ajuntaments per a treballar estratègies conjuntes pel bé comú de les dos poblacions, un exemple de cooperació intermunicipal, i ha assegurat que aquesta col·laboració entre els dos municipis “no serà l'última”.

L’edil de Serveis Públics de Borriana ha lamentat que la força i la intensitat de la pluja del cap de setmana passat “va generar quantioses pèrdues en el nostre municipi, per la qual cosa estem avaluant i realitzant els informes pertinents per a sol·licitar les ajudes que el Consell aprovarà avui divendres perquè en contribuïsca a la reparació, perquè el cost extra és molt alt per a un ajuntament de les nostres característiques”.

Aquesta sol·licitud d'ajudes, ha manifestat, és complementària a la sèrie “d’inversions i actuacions que l'Ajuntament de Borriana ha dut a terme amb els seus recursos econòmics per a pal·liar amb els seus mitjans els efectes de la gota freda en diversos punts del terme municipal”.

Cal recordar que la localitat va patir els efectes de la caiguda de més de 263,8 litres per metre quadrat en poc temps, que va superar la capacitat de drenatge i va produir inundacions en habitatges en diferents zones dels poblats marítims i amb infraestructures afectades com ara la Casa de Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives, obres en marxa i infraestructures viàries, entre d’altres.

Les conseqüències han sigut devastadores, però els borrianencs i les borrianenques tenen el compromís del govern local que treballarem infatigablement perquè els danys puguen solucionar-se el més ràpidament que es puga, en benefici de tots els veïns i veïnes”, ha conclòs Aparisi.