- Les obres milloren la seguretat viària dels vianants i el desplaçament de persones amb mobilitat reduïda

- Amb un pressupost de 19.293 euros, els treballs en aquests moments es concentren en la zona de la ronda Pere IV


L'Ajuntament de Borriana continua ampliant els itineraris accessibles en diferents trams de la xarxa viària municipal amb l'execució de guals per als vianants, cosa que comporta la realització d’obres que generen grans beneficis a la ciutadania i no requereixen inversions d'una quantia elevada.

Amb l'objectiu de reparar les voreres i millorar de l'accessibilitat urbana, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, l'actuació que el consistori realitza en aquests moments, amb un pressupost de 19.293 euros, consisteix bàsicament en l'ampliació de voreres, la creació de guals per als vianants i l'eliminació d'obstacles per als vianants en diversos trams de la xarxa viària urbana en la zona de la ronda Pere IV.

Concretament, les obres es realitzen en la plaça Generalitat i als carrers Almesies, encreuament Pere IV cantonada Almesies, Santa Matilde, Capità Cortès, Alcalde Escobar, encreuament Pere IV amb plaza Generalitat, encreuament de l’Escorredor amb plaza Generalitat i l’Escorredor amb Tarancon.

Eliminar barreres arquitectòniques és un objectiu preferent per al consistori”, ha explicat Aparisi, que ha afegit que és “molt important” seguir amb l'adequació de voreres per a aconseguir un municipi “més accessible i segur per a tots i totes, acabar amb el problema de seguretat viària per als vianants i persones amb mobilitat reduïda i així millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes del municipi”.

Una de les prioritats del govern local en aquesta legislatura i l'anterior, ha assegurat el regidor, ha sigut “garantir l'accessibilitat de la ciutat, atenent les peticions de la ciutadania i mamprendre noves iniciatives derivades del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Borriana i del Pla d'Accessibilitat Municipal”.

L'existència de barreres arquitectòniques en la via pública impedeixen un desplaçament adequat de persones amb mobilitat reduïda, per això, ha indicat, cada any el govern municipal realitza diverses actuacions de millora de l'accessibilitat urbana en diferents zones de la ciutat, entre les quals Aparisi ha assenyalat les realitzades a principis d'enguany en les voreres de l'entorn del Mercat Municipal per a millorar-ne l’accessibilitat.

Unes obres en què l'Ajuntament, amb una inversió de 57.267 euros, va executar les reformes en la façana, en les entrades i en l'accessibilitat de les entrades per a eliminar els desnivells i escalons que existien en la porta d'accés del carrer Colom, de la plaça de la Mercè i del carrer Sant Victorià, i amb la renovació, també, de les voreres del mercat de la plaça de la Mercè, carrer la Tanda i carrer Colom, amb la substitució del paviment molt deteriorat, per a evitar els desnivells i els desperfectes que hi havia.

En aquest sentit, l'edil ha assenyalat que aquestes accions “pot semblar que no ens afecten a tots, però tots en algun moment podem necessitar-les, ja no sols perquè anem en cadira de rodes sinó perquè portem un carro de bebè o un carro de la compra”. Així, ha destacat la importància de “fer visible aquest treball perquè facilita la vida de moltes persones, especialment amb problemes de mobilitat”.

L'equip municipal de govern, ha assegurat Aparisi, continuarà treballant en aquesta línia perquè “som conscients que queda molt per fer”. Per a la qual cosa disposa “d’una planificació contínua per a atendre les demandes de les associacions de veïns i de persones particulars que ens comuniquen les deficiències que detecten i les millores que podem fer per a tindre una ciutat més accessible i amable”, ha finalitzat.