- Destina 10.000 euros a finançar les accions de les associacions juvenils que hagen realitzat projectes d'activitats dirigides a la joventut

- El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 23 de juny i la informació de la convocatòria es pot consultar en <https://burriana.sedelectronica.es/board/>


L'Ajuntament de Borriana destina un total de 10.000 euros aquest any 2023 a ajudes dirigides a les associacions juvenils que realitzen projectes d'activitats destinades a la joventut de la ciutat.

Aquestes subvencions públiques municipals que es concedeixen en règim de concurrència competitiva financen les activitats executades des de l'1 de setembre de 2022 fins al dia 31 d'agost de 2023, i tant la convocatòria com les bases s'han publicat en l'apartat de la seu electrònica de la pàgina web municipal.

Segons estableixen les bases, poden ser beneficiàries d'aquestes ajudes les associacions juvenils i les seccions juvenils d'entitats socials o organitzacions no governamentals prestadores de serveis a la joventut amb seu social, central o delegació permanent, en el municipi.

Únicament serà subvencionable un projecte per entitat i les activitats hauran de tindre en compte la promoció de la igualtat entre dones i homes joves i de valors com ara la tolerància, la solidaritat, el respecte mutu i la prevenció de qualsevol classe de discriminació.

Les activitats també hauran d'incidir en la promoció d'estils de vida saludables i prevenció de riscos per a la salut, i la participació de joves amb el risc d'exclusió social. A més, es tindrà en compte la promoció d'activitats culturals, artístiques, del patrimoni cultural i turístic municipal, l'oci i temps lliure dirigides a joves i la protecció i conscienciació de la cura i valor del medi ambient.

Per a la concessió de les subvencions s'aplicaran diferents criteris, entre els quals es valorarà el nombre de socis entre 12 i 30 anys i la implicació de joves voluntaris amb edats compreses entre 18 i 30 anys.

Igualment, en l'adjudicació es considerarà el foment del voluntariat en l'execució del projecte i la utilització de mitjans, en aquest punt serà valorat el fet que el projecte siga desenvolupat, totalment o parcialment, per persones que aporten la seua col·laboració desinteressadament, amb indicació del nombre de persones que treballen en el projecte i destacant quantes d'elles ho fan amb caràcter voluntari.

També es valorarà la participació de les entitats en els processos participatius de joventut oberts des del departament municipal de Joventut i Pla Jove municipal, la tipologia i diversitat de les activitats i els programes que tinguen continuïtat. A més, es tindrà en compte la solvència material, en concret els equipaments i mitjans materials de l'entitat sol·licitant per al desenvolupament del projecte.

Presentació de sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds va començar el 5 de juny i finalitza el 23 de juny i es presentaran en el Registre electrònic de l'Ajuntament de Borriana utilitzant per a això el tràmit electrònic corresponent o, si no, el “d'Instància General”, adjuntant els models normalitzats establits a aquest efecte que figuren com a annexos en les bases. La convocatòria i annexos es poden trobar i consultar en <https://burriana.sedelectronica.es/board/>.

- L'Ajuntament ofereix per a Setmana Santa l’Escoleta de Pasqua, Escoleta de Pasqua Tecnològica, Soft Combat, Làser Combat, Scape Room i un Curs de Manipulador d'Aliments


L'Ajuntament de Borriana ha donat a conèixer la programació per a Setmana Santa 2023, amb una ventall d'activitats perquè els més joves dediquen part del seu temps lliure a activitats lúdiques i esportives. Una programació que, segons ha explicat l'edila de l'àrea de Joventut, Lluïsa Monferrer, “compta amb les activitats habituals que es fan cada any, a les quals n’hem sumat unes altres de noves per a diversificar l'oferta i que resulte més atractiva”.

Les propostes llançades per l'àrea de Joventut municipal són l’Escoleta de Pasqua, Escoleta de Pasqua Tecnològica, Soft Combat, Làser Combat, Scape Room i un Curs de Manipulador d'Aliments. Monferrer ha destacat que es tracta d'activitats “ajustades als propis interessos dels joves i de les joves amb la finalitat de promoure la formació, l'oci alternatiu, educatiu, igualitari i constructiu entre la joventut del municipi”.

Les activitats, amb la finalitat de fomentar “la participació social i el desenvolupament col·lectiu i personal juvenil”, ha indicat la responsable de l'àrea de Joventut, responen a l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

L'Ajuntament subvenciona les activitats amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. A més, és gratis per a les filles i fills de dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere. Les persones interessades poden consultar tots els descomptes en <casaljove.burriana.es>.

 

Escoleta de Pasqua

L’Escoleta de Pasqua, una alternativa d'oci per als xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària amb tallers i jocs, enguany es realitzarà en el CEIP Iturbi en horari de 9h a 14h per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys.

Les places són limitades per a aquells xiquets i xiquetes nascuts entre els anys 2012 i 2019, que podran gaudir durant les vacances de Pasqua de totes les activitats organitzades i adaptades a les mesures sanitàries en vigor. Enguany la iniciativa es durà a terme els dies 11, 12, 13 i 14 d'abril.

 

Escoleta de Pasqua Tecnològica

L’Escoleta de Pasqua Tecnològica se celebrarà els dies 11, 12, 13 i 14 d'abril, en les instal·lacions del Casal Jove en horari de 9h a 13h, per a xiquets i xiquetes majors de 8 anys.

Es tracta d'una proposta per a descobrir la ferramenta de roblox, electrònica, realitat augmentada, una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet els xicotets i xicotetes convertir-se en experts de la manipulació tecnològica sense adonar-se’n, gràcies a la metodologia basada en la ludificació.

 

Làser i Soft Combat

A més, el dimarts 11 d'abril al jardí del Pla, de 16h a 20h, es podrà participar en el joc cooperatiu esportiu Làser Combat. De la mateixa manera, el dimecres 12 d'abril al jardí del Pla, de 16h a 20h, es podrà participar en el joc Soft Combat.

Aquests jocs, totalment inofensius, suposen un desafiament a les capacitats estratègiques i a l'adrenalina i que resulten uns jocs en equip molt divertits. No és necessària inscripció prèvia.

 

Scape Room

També s'ofereix l'activitat Scape Room, un joc d'aventura físic i mental que consisteix a tancar un grup de jugadors en una habitació, en què hauran de solucionar enigmes. Es realitzarà el 13 d'abril a la plaça Major amb dos sessions, la primera de 12h a 14h i la segona de 16h a 21h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://taquilla.portgenius.es/burriana/>.

 

Curs de Manipulador d'Aliments

Finalment, el curs de manipulador d'aliments es realitzarà el 4 d'abril de 16.30h a 19.30h al Casal Jove de Borriana. Les persones interessades poden inscriure's en <formacionydietetica@gmail.com> amb nom, cognoms i telèfon de contacte, a un preu de 30€. Per a més informació es pot consultar en Formació Dietètica Teresa Ventura en el 657 450 750.

- L'Ajuntament subvenciona i bonifica l'activitat amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%

- A més, és gratis per a les filles i fills de dones víctimes de violència de gènere

- Per segon any consecutiu, el consistori amplia l'oferta amb l’Escoleta de Pasqua Tecnològica


La Pasqua està molt a prop, i l'Ajuntament de Borriana ha obert el període d'inscripció per a l’Escoleta de Pasqua fins al 31 de març per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys, un pla perquè dediquen part del seu temps lliure a activitats lúdiques i esportives.

Es tracta d'una de les propostes de l'àrea de Joventut municipal de Borriana d'alternativa d'oci per als xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària, amb tallers i jocs, que enguany es realitzará en el CEIP Iturbi en horari de 9h a 14h.

Les places són limitades per a aquells xiquets i xiquetes nascuts entre els anys 2012 i 2019, que podran xalar durant les vacances de Pasqua de totes les activitats organitzades i adaptades a les mesures sanitàries en vigor. Enguany la iniciativa es durà a terme els dies 11, 12, 13 i 14 d'abril.

Fins divendres que ve 31 de març es poden realitzar les preinscripcions a través del formulari <http://bit.ly/40vn7Fe>. L'Ajuntament subvenciona l'activitat i, per això, la tarifa general dels quatre dies ascendeix a tan sols 20 euros. Compta també amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persona amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, amb un cost de 10 euros. A més, és gratis per a les filles i fills de dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere, així com per a les persones que depenen o estiguen acollides per elles. Les persones interessades poden consultar tots els descomptes en <casaljove@burriana.es>.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha informat que aquesta activitat està subvencionada per la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat dins del Pla Corresponsables que té com a objecte iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes, i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries.

Monferrer confia que aquesta Escoleta de Pasqua “facilite la conciliació de la vida familiar i laboral, i també oferisca una alternativa a l'oci educatiu de qualitat dels més xicotets en les vacances escolars de Pasqua”.

Des del govern municipal, ha assegurat, “apostem per l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

L'activitat per a enguany inclou jocs d'animació, esportius, tradicionals, gegants, inflables, gimcanes, tallers i una gran festa final. Tot això amb la supervisió de monitors titulats i professionals, i adaptada a les mesures sanitàries vigents.

Escoleta de Pasqua Tecnològica

Igualment, la Regidoria de Joventut ha ampliat, per segon any consecutiu, l'oferta amb l’Escoleta de Pasqua Tecnològica que se celebrarà els dies 11, 12, 13 i 14 d'abril en les instal·lacions del Casal Jove, en horari de 9h a 13h, per a xiquets i xiquetes majors de 8 anys.

Es tracta d'una proposta per a descobrir l'eina de roblox, electrònica, realitat augmentada, una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet a les persones participants convertir-se en experts de la manipulació tecnològica sense adonar-se’n, gràcies a la metodologia basada en la ludificació.

Les inscripcions també estan obertes i es poden realitzar a través del formulari: <https://bit.ly/3TBEQIU>. La taxa són 30€ i també compta amb nombrosos descomptes que es poden consultar en <casaljove@burriana.es>.

Aquestes propostes de l'àrea de Joventut s'uneixen a una àmplia programació d'activitats municipals per a Setmana Santa i Pasqua organitzades des d'altres àrees de l'àmbit cultural i esportiu, impulsades pel consistori.

- La Regidoria de Joventut ha llançat una nova proposta de dinamització d'activitats al Casal Jove

- Divendres que ve 10 de febrer començarà aquesta programació oberta i participativa adaptada a les necessitats de la joventut

- Els joves poden començar a enviar les seues propostes de forma telemàtica a través del formulari <https://bit.ly/3hg54pc>


L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Joventut, ha llançat un nou programa de dinamització del Casal Jove amb el lema “Casal Jove Obert”, que pretén convertir aquest espai en un lloc on els joves puguen acudir amb una programació oberta i participativa.

D'aquesta manera, els joves de la localitat podran proposar aquelles activitats que els resulten més interessants, així com els horaris que millor s'adapten a les seues necessitats.

En aquest sentit, la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha destacat que “des de la Regidoria de Joventut volem ampliar l'oci alternatiu a Borriana i per això posem a la disposició de tots els joves del municipi el Casal Jove obert a les seues necessitats”.

Així, per a començar aquesta campanya de dinamització, el Casal Jove obrirà les portes als joves de Borriana divendres que ve 10 de febrer per a iniciar una programació oberta i participativa adaptada a les necessitats de la joventut.

A més, s'ha habilitat un formulari en què els joves poden fer arribar les seues propostes sobre quins horaris s'adapten millor a les seues necessitats o quines activitats els agradaria fer en les instal·lacions del Casal Jove. Els joves de Borriana poden deixar les seues propostes en https://bit.ly/3hg54pc .

Per a desenvolupar el programa d'oci “Jocs al Casal Jove”, el projecte compta amb una persona tècnica dinamitzadora el paper de la qual, independent de l'execució mateixa de la programació d'activitats, és facilitar les ferramentes necessàries als joves, estimular la seua participació i motivació per a facilitar el contacte amb el grup i que coneguen o desenvolupen habilitats, actituds i valors de creativitat i responsabilitat.

Amb l'acompanyament de la dinamitzadora, aquest tipus de programes juvenils ofereixen a la joventud del municipi un espai on poder trobar-se amb joves de la mateixa edat en un context informal, però alhora realitzar activitats ludicopreventives i altres aprenentatges que els permeten desenvolupar les seues capacitats.

Conforme al Pla de Joventut 2022/2025 es tracta en l'eix transversal de Cultura i oci educatiu, fomentar la participació i iniciatives proposades per la joventut i promoure una cultura integradora entre la diversitat de la joventut.

- La programació inclou cursos de comunicació en llengua de signes, de valencià, de manipulador d'aliments, el programa JOOP, tallers d’escacs i jocs al Casal Jove


L'agenda de propostes per als joves que ofereix l'Ajuntament de Borriana per al primer trimestre de l'any, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, enguany inclou un curs de comunicació en llengua de signes, cursos de valencià, un curs de manipulador d'aliments, el programa JOOP, tallers d’escacs i la programació de jocs al Casal Jove.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que un any més des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que els i les joves tinguen una àmplia oferta d'activitats formatives i lúdiques amb metodologies i horaris flexibles, continguts de qualitat i docents professionals”.

Manipulador d'aliments

El curs de manipulador d'aliments es realitzarà del 30 de gener a l'1 de febrer en modalitat en línia amb horari lliure. Els interessats tenen fins al 28 de gener per a inscriure's en <formacionydietetica@gmail.com> enviant nom, cognoms i telèfon de contacte, a un preu de 25€. Poden trobar més informació en Formació Dietètica Teresa Ventura al 657 450 750.

Llengua de signes A1.2

A més, s'ofereix un curs en comunicació en llengua de signes del nivell A1.2, del 7 de febrer al 9 de març, dimarts i dijous en horari de 16.30h a 19.30h. Els interessats poden inscriure's en <shorturl.at/acxz9> a un preu de 30€.

Curs valencià

També s’impartiran dos cursos de preparació d'exàmens de valencià dels nivells C1 i C2 de la JQCV. Els dos cursos ofereixen classes presencials al Casal Jove de Borriana, plataforma virtual d'aprenentatge, recursos didàctics, tutorització i assessorament.

El nivell C1 de valencià s'impartirà del 6 de febrer al 5 de juny el dilluns de 19h a 20h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://bit.ly/3iyrc11> a un preu de 30€. El nivell C2 de valencià s'impartirà del 6 de febrer al 5 de juny el dilluns de 18h a 19 h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://bit.ly/3gjk2ee> a un preu de 30€.

JOOP

El programa JOOP (Jove Oportunitat) se centra en la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant ni treballant o estan desmotivats i desorientats en els estudis, per a poder oferir-los possibilitats per a triar dins del sistema educatiu o en l'àmbit professional.

La duració dels cursos JOOP és de quatre mesos amb un horari de 9.30h a 13.30h, de dilluns a divendres, que es complementa amb sessions individuals periòdiques de trobada entre la persona participant i el seu coach. Durant els mesos següents a la finalització del curs es realitzaran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat. Els grups tenen una ràtio entre 12 i 15 alumnes.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar-hi plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964 591 692 o del correu <casaljove@burriana.es>.

Taller d'escacs

El Casal Jove de Borriana ofereix un Taller d'Escacs per als nivells d'iniciació i avançat, organitzat pel Club Escacs Borriana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana. El taller es realitzarà cada divendres al Casal Jove amb una formació que permetrà l'alumnat iniciar-se o avançar en aquesta activitat lúdica i esportiva. Així, hi haurà tres grups, dos grups d'iniciació i un grup avançat.

A més, cal destacar que la pràctica d'un esport com els escacs, estimula diverses capacitats com ara la concentració, incentiva la creativitat i la imaginació i, sens dubte, estimula i serveix com un gran entrenament per a la memòria. També, ajuda els xiquets i xiquetes a acceptar les regles, assumir les conseqüències dels seus actes, millora la comprensió dels altres i ajuda en la capacitat d’afrontar situacions difícils.

Descomptes

Existeixen descomptes en els cursos de comunicació en llengua de signes i de valencià si compleixes els requisits següents: titular de carnet Jove, 50%; membre de família nombrosa o monoparental, 50%; Persona amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, 50%; Dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere, així com els seus fills/es menors, persones dependents o acollides per elles, 100%; persones que acrediten pertànyer en el moment de la sol·licitud a alguna associació o col·lectiu juvenil de la ciutat de Borriana degudament registrat d'acord amb la normativa d'aplicació, 20%.

- JOOP és una intervenció sobre joves entre 16 i 21 anys que no estudien ni treballen, i s'emmarca en un programa pluriennal europeu l'objectiu del qual és la millora de l'ocupabilitat

- Per a informar-se del projecte i com sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del telèfon 964591692 o del correu <casaljove@burriana.es>


L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini de sol·licitud per a participar en el programa JOOP (Jove Oportunitat), la finalitat del qual se centra en la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant o treballant, o estan desmotivats i desorientats en els estudis, per poder oferir-los possibilitats per a triar en el sistema educatiu o en l'àmbit professional.

Per setè any consecutiu, el consistori ha estat seleccionat per a la realització d'aquest programa que està ple de respostes a les necessitats d'aquests joves. Les activitats es desenvolupen en el Casal Jove, promogudes per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana. Es tracta d'una actuació que s'adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat”, i està cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de la Joventut, IVAJ).

Els joves destinataris de JOOP són adolescents que no estudien ni treballen, i la finalitat del programa és aconseguir que les persones participants facen un canvi d'actitud, i deixen enrere la desil·lusió, la desídia i la frustració per un futur incert i adquirisquen una sèrie de competències tècniques a través del treball directe en el foment de l'autoestima, la motivació i la positivitat.

Amb la finalitat del retorn al sistema educatiu, majoritàriament a una formació professional, el programa planteja els continguts a través de la formació per a poder augmentar l'ocupabilitat de les persones participants, però prèviament es realitza una intervenció per a treballar sobre la seua motivació i reforçar l’autoestima per a ajudar-los a construir un projecte integral de vida.

La duració dels cursos JOOP és de quatre mesos, amb un horari de 9.30h a 13.30h de dilluns a divendres, complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre l’alumne/a i el seu coach. Durant els mesos següents a la finalització del curs es realitzaran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat. Els grups estaran formats entre 12 i 15 alumnes.

La finalitat és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà, per a la qual cosa el programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic, a través de la visita a 20 empreses d'acollida en què els mostraran el treball real a què porta cada titulació d'FP.

El programa JOOP de l’Ivaj ha rebut un reconeixement nacional com a exemple a seguir en la lluita contra l'abandonament educatiu en l'estudi “Mapa de l'Abandonament Educatiu Primerenc a Espanya” (març de 2021) de la Fundació Europea Societat i Educació.

Aquest informe destaca que centrar-se en el “desenvolupament integral de la persona és el més adequat per a enfrontar-se a la situació d'aquells joves que cal aconseguir que retornen al sistema formatiu, integrar-se en un centre d'FP o bé aconseguir un certificat de professionalitat”.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964591692 o del correu <casaljove@burriana.es>.

- Maria Josep Safont i la regidora de Joventut constaten el desenvolupament de les activitats que realitzen durant aquesta setmana de vacances

- Enguany el consistori ha ampliat l'oferta de Nadal amb la nova proposta de l'Escoleta de Robòtica i videojocs


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, han visitat els 62 xiquets i xiquetes i joves que participen durant aquesta setmana en les dos Escoletes de Nadal organitzades per l'Ajuntament per a oferir activitats lúdiques i facilitar a les famílies la conciliació laboral i familiar.

Primer han recorregut les instal·lacions del CEIP Josep Iturbi, on 40 xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys del municipi participen i gaudeixen de les activitats. Es tracta d'una de les propostes de l'àrea de Joventut municipal d'alternativa d'oci per als xiquets d'Infantil i Primària amb tallers i jocs, des de dilluns passat 26 fins al divendres 30 de desembre, en horari de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

A més, Safont i Monferrer han acudit també a conèixer les activitats que realitzen 22 xiquets i xiquetes més a partir de 12 anys amb la nova proposta de l'àrea de Joventut, l'Escoleta de Nadal de Robòtica i Videojocs, que es realitza també en les mateixes dates en les instal·lacions del Casal Jove.

Es tracta de robòtica educativa amb activitats innovadores i, sobretot, molt divertides. Dissenyades per a desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a afrontar els reptes del segle XXI. Per a aprendre la tecnologia d'una forma lúdica, a través del joc, animant a ser futurs científics, enginyers i programadors.

En les visites, Safont i Monferrer han manifestat que les Escoletes de Nadal de Borriana són “un exemple tant per la implicació dels professionals que les realitzen, com per la confiança que els pares i mares hi depositen”. Així mateix, han destacat l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

D'altra banda, l'alcaldessa i la regidora han destacat la contribució de les dos iniciatives per a “afrontar les dificultats en la conciliació de la vida familiar i laboral que tenen moltes famílies amb l'arribada de les vacances escolars per Nadal”. Al mateix temps, han posat en valor la seua contribució a “crear espais d'inclusió on conviuen xiquets i xiquetes del municipi, i en què l'educació, la diversió i les activitats lúdiques es combinen en perfecta harmonia”.

Durant el recorregut per les diferents aules del CEIP Josep Iturbi i del Casal Jove, les representants municipals han pogut comprovar la gran varietat d'activitats i tallers dissenyats segons les edats, que inclouen entre d’altres, jocs d'animació, esportius, tradicionals, contacontes i tallers manuals i activitats lúdiques. Tot organitzat per edats i amb la supervisió de monitors titulats i professionals.

Aquestes activitats estan subvencionades per l'Ajuntament i compten també amb descomptes especials per a famílies nombroses o monoparentals o per a persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. A més, és gratis per a les filles i fills de dones amb la condició de víctima de violència de gènere, així com per a les persones que depenen o estiguen acollides per elles.

La regidora de Joventut ha recordat que la iniciativa de les dos Escoletes de Nadal compta amb una subvenció de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat dins del Pla Corresponsables que té com a objecte iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes, i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries.

Programación Navidad 2022 del área de juventud en Burriana
  • - Torna la fira de Burisplay a la Llar fallera per a amenitzar les festes a l'espera de l'arribada dels Reis d’Orient

  • - També dos Escoletas de Nadal, tallers de cuina, espectacles infantils, màgia, activitats i teatre


L'agenda de plans per a les famílies que ofereix l'Ajuntament de Borriana per a les festes nadalenques, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer,enguany inclou la tornada del Burisplay a la Llar fallera, dos Escoletes de Nadal, tallers de cuina, espectacles infantils, màgia i altres activitats.

Una programació municipal que s'uneix a les propostes culturals i de l'àrea de Comerç impulsades pel consistori i com a prèvia a les previstes per a l’arribada i la benvinguda dels Reis d’Orient.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que un any més des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que la joventut, i també els més xicotets, tinguen una àmplia oferta d'activitats en el període vacacional i puguen xalar de diverses activitats, tallers i entreteniment en general en aquests dies nadalencs en què ells i elles són els protagonistes”.

Les activitats per a les famílies del municipi preparades per Joventut s'estendran del 23 de desembre al 6 de gener, coincidint amb les vacances escolars. El divendres 23 de desembre es podrà gaudir de l'espectacle gratuït de màgia Locuras mágicas del mag Perete, a les 18h en el CMC la Mercè, fins a completar aforament.

En aquest espectacle d'il·lusionisme, pensat i concebut per al gaudi de tota la família, el mag Perete proposa un divertit espectacle amb els sorprenents jocs de màgia que discorren al llarg d'una cuidada posada en escena. A més, el dijous 29 arribarà l'espectacle de dinosaures, Dinos, a les 18 hores al Teatre Payà.

Dos Escoletas

Per a facilitar la conciliació de la vida familiar, l'Ajuntament també ha organitzat l’Escoleta de Nadal, del dilluns 26 al dijous 30 de desembre que se celebrarà enguany al CEIP Josep Iturbi, per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys en horari de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

Cada dia està organitzat de manera que comença amb un contacontes i la resta de la jornada està repartida en dos blocs, un destinat a tallers manuals i l'altre a activitats lúdiques. Les activitats s'adeqüen per edats i encara que similars, tindran diferents graus de dificultat. Les inscripcions es formalitzaran els dies 14, 15 i 16 de desembre de 9h 14h a través del web del Casal Jove.

Paral·lelament, també del 26 al 30 de desembre de 9.30h a 13.30h, els xiquets i xiquetes de Borriana amb edat a partir de 12 anys podran participar en l'Escoleta de robòtica i videojocs. Es tracta de robòtica educativa amb activitats innovadores i, sobretot, molt divertides, dissenyades per a desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a afrontar els reptes del segle XXI.

Per a aprendre la tecnologia d'una forma lúdica, a través del joc, animant les persones participants a ser futurs científics, enginyers i programadors.

Les dos Escoletes, la de Nadal i la de Robòtica, necessiten inscripció, tenen places limitades i les inscripcions es poden sol·licitar ja de 9h a 14h a través del web del Casal Jove.

Divercuina

Per al matí del dimarts 27 de desembre, el consistori ha previst a la Llar fallera l'activitat Divercuina Nadal que consisteix en tallers de cuina per a 60 xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys, basats en rebosteria amb taronges de Borriana que es realitzarà en tres torns amb 20 participants cadascun: el primer torn de 10h a 11h, el segon torn d'11.15h a 12.15h i el tercer torn de 12.30h a 13.30h. Aquesta activitat necessita inscripció prèvia a través del web del Casal Jove.

Torna Burisplay a la Llar fallera

Enguany torna una nova edició del Burisplay, la fira d'entreteniment que la Regidoria de Joventut ofereix gratuïtament durant els dies de Nadal per als més xicotets i xicotetes del municipi. Serà a la Llar fallera els dies 27 i 28 de desembre en horari, el dimarts 27 de 16.30h a 20.30h, i el dimecres 28 d’11 h a 14h i de 16h a 20h.

Comptarà amb 7 Monitors i amb una gran varietat d'activitats, entre les quals hi haurà 5 inflables per edats, 1 de salt i 1 de rampa. També es podrà gaudir amb l’agranadora, el Bou Texas, els cotxes a pedals dobles i triples, l'Animal Raiders i els tallers de manualitats de Nadal.

Més activitats

També el dimarts 27 al Casal Jove de 16h a 20h, es podrà participar en el joc cooperatiu esportiu Laser Combats, totalment inofensiu, que suposa un desafiament a les capacitats estratègiques i a l’adrenalina, que dona com a resultat un joc en equip molt divertit.

L'agenda d'activitats de Nadal es completa amb la programació cultural específica i amb la programada des de l'àrea de Comerç amb animació pels carrers per al públic infantil i familiar. A més, es tancarà amb les activitats que s'estan preparant per a l'arribada dels Reis d'Orient i el Patge reial que arreplegarà les cartes dels xiquets i xiquetes que vulguen fer-la arribar als Reis.