- La programació inclou cursos de comunicació en llengua de signes, de valencià, de manipulador d'aliments, el programa JOOP, tallers d’escacs i jocs al Casal Jove


L'agenda de propostes per als joves que ofereix l'Ajuntament de Borriana per al primer trimestre de l'any, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, enguany inclou un curs de comunicació en llengua de signes, cursos de valencià, un curs de manipulador d'aliments, el programa JOOP, tallers d’escacs i la programació de jocs al Casal Jove.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que un any més des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que els i les joves tinguen una àmplia oferta d'activitats formatives i lúdiques amb metodologies i horaris flexibles, continguts de qualitat i docents professionals”.

Manipulador d'aliments

El curs de manipulador d'aliments es realitzarà del 30 de gener a l'1 de febrer en modalitat en línia amb horari lliure. Els interessats tenen fins al 28 de gener per a inscriure's en <formacionydietetica@gmail.com> enviant nom, cognoms i telèfon de contacte, a un preu de 25€. Poden trobar més informació en Formació Dietètica Teresa Ventura al 657 450 750.

Llengua de signes A1.2

A més, s'ofereix un curs en comunicació en llengua de signes del nivell A1.2, del 7 de febrer al 9 de març, dimarts i dijous en horari de 16.30h a 19.30h. Els interessats poden inscriure's en <shorturl.at/acxz9> a un preu de 30€.

Curs valencià

També s’impartiran dos cursos de preparació d'exàmens de valencià dels nivells C1 i C2 de la JQCV. Els dos cursos ofereixen classes presencials al Casal Jove de Borriana, plataforma virtual d'aprenentatge, recursos didàctics, tutorització i assessorament.

El nivell C1 de valencià s'impartirà del 6 de febrer al 5 de juny el dilluns de 19h a 20h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://bit.ly/3iyrc11> a un preu de 30€. El nivell C2 de valencià s'impartirà del 6 de febrer al 5 de juny el dilluns de 18h a 19 h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://bit.ly/3gjk2ee> a un preu de 30€.

JOOP

El programa JOOP (Jove Oportunitat) se centra en la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant ni treballant o estan desmotivats i desorientats en els estudis, per a poder oferir-los possibilitats per a triar dins del sistema educatiu o en l'àmbit professional.

La duració dels cursos JOOP és de quatre mesos amb un horari de 9.30h a 13.30h, de dilluns a divendres, que es complementa amb sessions individuals periòdiques de trobada entre la persona participant i el seu coach. Durant els mesos següents a la finalització del curs es realitzaran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat. Els grups tenen una ràtio entre 12 i 15 alumnes.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar-hi plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964 591 692 o del correu <casaljove@burriana.es>.

Taller d'escacs

El Casal Jove de Borriana ofereix un Taller d'Escacs per als nivells d'iniciació i avançat, organitzat pel Club Escacs Borriana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana. El taller es realitzarà cada divendres al Casal Jove amb una formació que permetrà l'alumnat iniciar-se o avançar en aquesta activitat lúdica i esportiva. Així, hi haurà tres grups, dos grups d'iniciació i un grup avançat.

A més, cal destacar que la pràctica d'un esport com els escacs, estimula diverses capacitats com ara la concentració, incentiva la creativitat i la imaginació i, sens dubte, estimula i serveix com un gran entrenament per a la memòria. També, ajuda els xiquets i xiquetes a acceptar les regles, assumir les conseqüències dels seus actes, millora la comprensió dels altres i ajuda en la capacitat d’afrontar situacions difícils.

Descomptes

Existeixen descomptes en els cursos de comunicació en llengua de signes i de valencià si compleixes els requisits següents: titular de carnet Jove, 50%; membre de família nombrosa o monoparental, 50%; Persona amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, 50%; Dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere, així com els seus fills/es menors, persones dependents o acollides per elles, 100%; persones que acrediten pertànyer en el moment de la sol·licitud a alguna associació o col·lectiu juvenil de la ciutat de Borriana degudament registrat d'acord amb la normativa d'aplicació, 20%.

- JOOP és una intervenció sobre joves entre 16 i 21 anys que no estudien ni treballen, i s'emmarca en un programa pluriennal europeu l'objectiu del qual és la millora de l'ocupabilitat

- Per a informar-se del projecte i com sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del telèfon 964591692 o del correu <casaljove@burriana.es>


L'Ajuntament de Borriana ha obert el termini de sol·licitud per a participar en el programa JOOP (Jove Oportunitat), la finalitat del qual se centra en la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant o treballant, o estan desmotivats i desorientats en els estudis, per poder oferir-los possibilitats per a triar en el sistema educatiu o en l'àmbit professional.

Per setè any consecutiu, el consistori ha estat seleccionat per a la realització d'aquest programa que està ple de respostes a les necessitats d'aquests joves. Les activitats es desenvolupen en el Casal Jove, promogudes per la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Borriana. Es tracta d'una actuació que s'adscriu a la categoria de “Programes de Segona Oportunitat”, i està cofinançada al 50% pel Fons Social Europeu i la Generalitat Valenciana (Institut Valencià de la Joventut, IVAJ).

Els joves destinataris de JOOP són adolescents que no estudien ni treballen, i la finalitat del programa és aconseguir que les persones participants facen un canvi d'actitud, i deixen enrere la desil·lusió, la desídia i la frustració per un futur incert i adquirisquen una sèrie de competències tècniques a través del treball directe en el foment de l'autoestima, la motivació i la positivitat.

Amb la finalitat del retorn al sistema educatiu, majoritàriament a una formació professional, el programa planteja els continguts a través de la formació per a poder augmentar l'ocupabilitat de les persones participants, però prèviament es realitza una intervenció per a treballar sobre la seua motivació i reforçar l’autoestima per a ajudar-los a construir un projecte integral de vida.

La duració dels cursos JOOP és de quatre mesos, amb un horari de 9.30h a 13.30h de dilluns a divendres, complementat amb sessions individuals periòdiques de trobada entre l’alumne/a i el seu coach. Durant els mesos següents a la finalització del curs es realitzaran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat. Els grups estaran formats entre 12 i 15 alumnes.

La finalitat és aconseguir que aquests xics i xiques tornen al sistema educatiu per a completar una FP de Grau Mitjà, per a la qual cosa el programa també els proporciona orientació sobre les diferents famílies professionals de l’FP, però des d'un enfocament absolutament pràctic, a través de la visita a 20 empreses d'acollida en què els mostraran el treball real a què porta cada titulació d'FP.

El programa JOOP de l’Ivaj ha rebut un reconeixement nacional com a exemple a seguir en la lluita contra l'abandonament educatiu en l'estudi “Mapa de l'Abandonament Educatiu Primerenc a Espanya” (març de 2021) de la Fundació Europea Societat i Educació.

Aquest informe destaca que centrar-se en el “desenvolupament integral de la persona és el més adequat per a enfrontar-se a la situació d'aquells joves que cal aconseguir que retornen al sistema formatiu, integrar-se en un centre d'FP o bé aconseguir un certificat de professionalitat”.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964591692 o del correu <casaljove@burriana.es>.

- Maria Josep Safont i la regidora de Joventut constaten el desenvolupament de les activitats que realitzen durant aquesta setmana de vacances

- Enguany el consistori ha ampliat l'oferta de Nadal amb la nova proposta de l'Escoleta de Robòtica i videojocs


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, han visitat els 62 xiquets i xiquetes i joves que participen durant aquesta setmana en les dos Escoletes de Nadal organitzades per l'Ajuntament per a oferir activitats lúdiques i facilitar a les famílies la conciliació laboral i familiar.

Primer han recorregut les instal·lacions del CEIP Josep Iturbi, on 40 xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys del municipi participen i gaudeixen de les activitats. Es tracta d'una de les propostes de l'àrea de Joventut municipal d'alternativa d'oci per als xiquets d'Infantil i Primària amb tallers i jocs, des de dilluns passat 26 fins al divendres 30 de desembre, en horari de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

A més, Safont i Monferrer han acudit també a conèixer les activitats que realitzen 22 xiquets i xiquetes més a partir de 12 anys amb la nova proposta de l'àrea de Joventut, l'Escoleta de Nadal de Robòtica i Videojocs, que es realitza també en les mateixes dates en les instal·lacions del Casal Jove.

Es tracta de robòtica educativa amb activitats innovadores i, sobretot, molt divertides. Dissenyades per a desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a afrontar els reptes del segle XXI. Per a aprendre la tecnologia d'una forma lúdica, a través del joc, animant a ser futurs científics, enginyers i programadors.

En les visites, Safont i Monferrer han manifestat que les Escoletes de Nadal de Borriana són “un exemple tant per la implicació dels professionals que les realitzen, com per la confiança que els pares i mares hi depositen”. Així mateix, han destacat l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

D'altra banda, l'alcaldessa i la regidora han destacat la contribució de les dos iniciatives per a “afrontar les dificultats en la conciliació de la vida familiar i laboral que tenen moltes famílies amb l'arribada de les vacances escolars per Nadal”. Al mateix temps, han posat en valor la seua contribució a “crear espais d'inclusió on conviuen xiquets i xiquetes del municipi, i en què l'educació, la diversió i les activitats lúdiques es combinen en perfecta harmonia”.

Durant el recorregut per les diferents aules del CEIP Josep Iturbi i del Casal Jove, les representants municipals han pogut comprovar la gran varietat d'activitats i tallers dissenyats segons les edats, que inclouen entre d’altres, jocs d'animació, esportius, tradicionals, contacontes i tallers manuals i activitats lúdiques. Tot organitzat per edats i amb la supervisió de monitors titulats i professionals.

Aquestes activitats estan subvencionades per l'Ajuntament i compten també amb descomptes especials per a famílies nombroses o monoparentals o per a persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. A més, és gratis per a les filles i fills de dones amb la condició de víctima de violència de gènere, així com per a les persones que depenen o estiguen acollides per elles.

La regidora de Joventut ha recordat que la iniciativa de les dos Escoletes de Nadal compta amb una subvenció de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat dins del Pla Corresponsables que té com a objecte iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes, i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries.

Programación Navidad 2022 del área de juventud en Burriana
  • - Torna la fira de Burisplay a la Llar fallera per a amenitzar les festes a l'espera de l'arribada dels Reis d’Orient

  • - També dos Escoletas de Nadal, tallers de cuina, espectacles infantils, màgia, activitats i teatre


L'agenda de plans per a les famílies que ofereix l'Ajuntament de Borriana per a les festes nadalenques, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer,enguany inclou la tornada del Burisplay a la Llar fallera, dos Escoletes de Nadal, tallers de cuina, espectacles infantils, màgia i altres activitats.

Una programació municipal que s'uneix a les propostes culturals i de l'àrea de Comerç impulsades pel consistori i com a prèvia a les previstes per a l’arribada i la benvinguda dels Reis d’Orient.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que un any més des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que la joventut, i també els més xicotets, tinguen una àmplia oferta d'activitats en el període vacacional i puguen xalar de diverses activitats, tallers i entreteniment en general en aquests dies nadalencs en què ells i elles són els protagonistes”.

Les activitats per a les famílies del municipi preparades per Joventut s'estendran del 23 de desembre al 6 de gener, coincidint amb les vacances escolars. El divendres 23 de desembre es podrà gaudir de l'espectacle gratuït de màgia Locuras mágicas del mag Perete, a les 18h en el CMC la Mercè, fins a completar aforament.

En aquest espectacle d'il·lusionisme, pensat i concebut per al gaudi de tota la família, el mag Perete proposa un divertit espectacle amb els sorprenents jocs de màgia que discorren al llarg d'una cuidada posada en escena. A més, el dijous 29 arribarà l'espectacle de dinosaures, Dinos, a les 18 hores al Teatre Payà.

Dos Escoletas

Per a facilitar la conciliació de la vida familiar, l'Ajuntament també ha organitzat l’Escoleta de Nadal, del dilluns 26 al dijous 30 de desembre que se celebrarà enguany al CEIP Josep Iturbi, per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys en horari de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

Cada dia està organitzat de manera que comença amb un contacontes i la resta de la jornada està repartida en dos blocs, un destinat a tallers manuals i l'altre a activitats lúdiques. Les activitats s'adeqüen per edats i encara que similars, tindran diferents graus de dificultat. Les inscripcions es formalitzaran els dies 14, 15 i 16 de desembre de 9h 14h a través del web del Casal Jove.

Paral·lelament, també del 26 al 30 de desembre de 9.30h a 13.30h, els xiquets i xiquetes de Borriana amb edat a partir de 12 anys podran participar en l'Escoleta de robòtica i videojocs. Es tracta de robòtica educativa amb activitats innovadores i, sobretot, molt divertides, dissenyades per a desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a afrontar els reptes del segle XXI.

Per a aprendre la tecnologia d'una forma lúdica, a través del joc, animant les persones participants a ser futurs científics, enginyers i programadors.

Les dos Escoletes, la de Nadal i la de Robòtica, necessiten inscripció, tenen places limitades i les inscripcions es poden sol·licitar ja de 9h a 14h a través del web del Casal Jove.

Divercuina

Per al matí del dimarts 27 de desembre, el consistori ha previst a la Llar fallera l'activitat Divercuina Nadal que consisteix en tallers de cuina per a 60 xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys, basats en rebosteria amb taronges de Borriana que es realitzarà en tres torns amb 20 participants cadascun: el primer torn de 10h a 11h, el segon torn d'11.15h a 12.15h i el tercer torn de 12.30h a 13.30h. Aquesta activitat necessita inscripció prèvia a través del web del Casal Jove.

Torna Burisplay a la Llar fallera

Enguany torna una nova edició del Burisplay, la fira d'entreteniment que la Regidoria de Joventut ofereix gratuïtament durant els dies de Nadal per als més xicotets i xicotetes del municipi. Serà a la Llar fallera els dies 27 i 28 de desembre en horari, el dimarts 27 de 16.30h a 20.30h, i el dimecres 28 d’11 h a 14h i de 16h a 20h.

Comptarà amb 7 Monitors i amb una gran varietat d'activitats, entre les quals hi haurà 5 inflables per edats, 1 de salt i 1 de rampa. També es podrà gaudir amb l’agranadora, el Bou Texas, els cotxes a pedals dobles i triples, l'Animal Raiders i els tallers de manualitats de Nadal.

Més activitats

També el dimarts 27 al Casal Jove de 16h a 20h, es podrà participar en el joc cooperatiu esportiu Laser Combats, totalment inofensiu, que suposa un desafiament a les capacitats estratègiques i a l’adrenalina, que dona com a resultat un joc en equip molt divertit.

L'agenda d'activitats de Nadal es completa amb la programació cultural específica i amb la programada des de l'àrea de Comerç amb animació pels carrers per al públic infantil i familiar. A més, es tancarà amb les activitats que s'estan preparant per a l'arribada dels Reis d'Orient i el Patge reial que arreplegarà les cartes dels xiquets i xiquetes que vulguen fer-la arribar als Reis.

- Organitzada pel Consell Local de la Joventut amb la col·laboració de l'Ajuntament, se celebrarà en la plaça de la Mercè de 10h a 18.30h

- Per a donar a conèixer les associacions juvenils del municipi, donar difusió del treball que realitzen i estimular la joventut


El Consell Local de la Joventut de Borriana ha organitzat per a dimarts que ve dia 6 de desembre, aprofitant la festivitat nacional amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució Espanyola, la segona edició de la Fira d’Associacions Juvenils, que se celebrarà a la plaça de la Mercè de 10h a 18.30h, per a donar conèixer les associacions juvenils del municipi, donar difusió de la treball que realitzen i estimular la joventut.

Una iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament que reunirà a la plaça de la Mercè a totes les entitats relacionades amb l'àmbit de la joventut de Borriana per a donar a conèixer les activitats que ofereixen a totes i tots els joves del municipi.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut. Lluïsa Monferrer, que assistiran a la inauguració oficial de la fira a les 11 hores, han animat la ciutadania a visitar la Fira, perquè suposa “una bona ocasió i una oportunitat perquè la població gaudisca del nostre teixit associatiu i donen a conèixer al municipi el treball i les accions que realitzen les diferents associacions i entitats en matèria de joventut”.

Safont ha aprofitat l'ocasió per a estimular el Consell a “continuar treballant per a impulsar i promocionar la participació juvenil en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural de Borriana i a fomentar l'associacionisme juvenil”.

L'inici del muntatge serà a les 10 hores i durant la jornada lúdica i festiva de celebració de la Fira, les persones que acudisquen podran participar en les diferents activitats organitzades pel Consell de la Joventut i per cadascuna de les entitats participants.

El primer acte que es realitzarà, després de la inauguració prevista a les 12 hores, i amb la presència de Miguel Marí president del Consell de la Joventut de Castelló, la presentació de ‘Diàlegs entre la joventut: Els Consells Locals’, un espai per a posar en valor la importància que té un consell local i com pot ajudar a les persones joves del municipi, i en el qual descobrir el funcionament i practicitat que té un Consell amb l'exemple de la trajectòria del de Castelló.

A més durant tota la jornada es desenvoluparà el fòrum Opina Jove, una iniciativa que pretén arreplegar les demandes dels i les joves per a conèixer de primera mà les necessitats que tenen per a així defensar-les davant les Administracions.

A la vesprada, a les 16h, s'obrirà el micròfon a la plaça de la Mercè per a escoltar els i les joves: des de reivindicacions fins a expressions artístiques o, fins i tot, humor.

Seguirà el concert del grup Taranto format per joves de Borriana, i serà l'encarregat de tancar la Fira d’Associacions, amb el posterior desmuntatge al voltant de les 18.30 hores.

Des de la seua constitució al juliol de 2020, el Consell de la Joventut Local de Borriana ha organitzat, impulsat i participat en nombroses activitats en el municipi.

Aquesta plataforma juvenil que coordina, representa i promociona les iniciatives juvenils de la ciutat està formada per quatre entitats del teixit associatiu dels joves del municipi: el Centre Juvenil Porta Oberta, l’Agrupament Escolta de Borriana, l'assemblea local de Creu Roja Joventut i l'entitat Di-capacitat.

- Aquesta completa programació es durà a terme del 21 de novembre al 16 de desembre al Casal Jove


L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria de Joventut, ha preparat una programació d'activitats lúdiques i jocs per als més joves del 21 de novembre al 16 de desembre al Casal Jove.

Amb jocs de taula, tallers d'expressió corporal, teatre d'improvisació i jocs amb pistes, es busca atraure el públic juvenil al Casal Jove perquè puguen gaudir jugant, mentre aprenen noves dinàmiques. En aquesta iniciativa es parteix d'una programació amb propostes de diferents tallers i activitats esportives, culturals i lúdiques, i es pretenen aprofitar les instal·lacions municipals del Casal Jove.

En aquest sentit, la regidora de Joventut i Festes, Lluïsa Monferrer, ha ressaltat: “Tot tipus de públic en edat juvenil té cabuda en el Casal Jove de Borriana. Per això, des de la Regidoria de Joventut volem que tots els veïns vegen en el Casal un lloc on jugar, aprendre i passar-s’ho bé”.

Es tracta, ha explicat, de “dinamitzar i crear un espai d'oci alternatiu juvenil que impulse la participació, l'acompanyament en l'ús i gestió dels espais del municipi i promoure la creativitat, la iniciativa i els estils de vida saludable”. En aquesta nova proposta municipal totes les activitats seran gratuïtes “d’acord amb el model d'oci inclusiu i obert a tothom”, ha assegurat Monferrer.

Per a realitzar el programa d'oci “Jocs al Casal Jove”, el projecte compta amb una persona tècnica dinamitzadora el paper de la qual, amb independència de l'execució mateixa de la programació d'activitats, és facilitar les ferramentes necessàries als joves, estimular la seua participació i motivació per a facilitar el contacte amb el grup i que coneguen o desenvolupen habilitats, actituds i valors de creativitat i responsabilitat.

 

Programació

Cada dilluns durant aquest període, del 21 de novembre al 16 de desembre, es duran a terme jocs de taula variats al Casal Jove per a xalar d'una bona estona envoltats d'amics. No és necessària la inscripció prèvia i els jocs es realitzaran de 17.30h a 19h. Així mateix, es duran a terme jocs amb pistes cada divendres en horari de 17.30h a 18.30h.

També es realitzaran tallers i jocs divertits d'improvisació que es combinaran amb escenes gracioses cada dimecres de 17.30h a 19h. A més, en aquest mateix horari, es desenvoluparan cada dimarts tallers d'expressió corporal amb l'objectiu d'aconseguir expressar sentiments a través del cos i de la cara.

L'edat recomanada per a la realització de les activitats és de 12 a 29 anys i no és necessària la inscripció prèvia per a cap activitat. Davant de qualsevol dubte, les persones interessades poden adreçar-se a <casaljove@burriana.es> o al 964 59 16 92.

- Pablo Ojeda, membre de l'Agrupament Escolta Borriana, dirigeix el nou projecte i n’ocupa la presidència


El Consell de la Joventut de Borriana ha presentat a la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, la seua nova junta de direcció que va ser aprovada recentment en l'assemblea extraordinària que es va celebrar al Casal Jove.

Pablo Ojeda, membre de l'Agrupament Escorta Borriana, dirigeix el nou projecte i n’ocupa la presidència. Els càrrecs de secretaria i de tresoreria els ocupen Carmen Monsonís del Centre Juvenil Porta Oberta i Alejandro Ripollés de l'Associació Di Capacitat, respectivament.

En la reunió, Lluïsa Monferrer ha mostrat a Pablo Ojeda la seua disposició a continuar amb “l'estreta cooperació amb l'òrgan de representació juvenil de la ciutat”, i li ha exposat el full de ruta actual amb les principals línies de treball de l'àrea municipal.

Igualment, els ha animat a “continuar treballant per a impulsar i promocionar la participació de la joventut en l'àmbit polític, social, econòmic i cultural a Borriana, i a fomentar l'associacionisme juvenil”.

Sobre aquest tema, la responsable de Joventut els ha garantit el “suport municipal” perquè el Consell puga realitzar plenament la seua activitat durant el proper any, i ha manifestat la seua intenció de “fer tots els esforços que siguen necessaris per a aconseguir que aquesta bona relació es mantinga en el futur”.

Ojeda, en nom de la nova Comissió Permanent, ha presentat a la regidora el pla de treball per al nou curs i li ha traslladat les seues propostes i inquietuds, alhora que ha indicat que el principal objectiu de la nova directiva és “mantindre viva l'essència del Consell, amb el foment de l'associacionisme entre els joves i la defensa dels seus interessos”.

Per a Pablo Ojeda, “hi ha diverses activitats d'interès pensades per als joves, a més hi ha un nou projecte i moltes ganes de treballar”. Establir-ne el funcionament serà un dels reptes als quals haurà d'enfrontar-se el nou equip , segons ha explicat.

Des de la posada en marxa del nou projecte, ha assegurat, “la nova comissió treballa per a donar a conèixer el Consell entre els joves del municipi”, i ha assenyalat que d'ara endavant des del Consell “també es col·laborarà amb l'Ajuntament en el seguiment del Pla Local de Joventut (PLJB) aprovat enguany, per a contribuir a la defensa dels interessos dels joves del municipi”.

- Dels 200 euros que costa el curs, tan sols s'abonarà una taxa de 70 euros, perquè la resta, 130 euros, està becat pel Consistori de Borriana

- El curs s'impartirà al Casal Jove del 13 d'octubre al 24 de novembre, dimarts i dijous de 16.30h a 20h

- Les inscripcions es podran realitzar fins al 11 d'octubre en <formacion.borriana@cruzroja.es>


L'Ajuntament de Borriana a través de la regidoria de Joventut i l'Assemblea de Creu Roja, han unit forces per a oferir de nou a joves del municipi formació per a “salvar vides”, segons ho han donat a conèixer la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer i la presidenta de l'Assemblea Local de Creu Roja, Sonia Gascón.

Es tracta de la convocatòria d'un curs de formació en primers auxilis bàsics dirigit a joves, de 16 a 30 anys, i impartit per Creu Roja per a dotar dels coneixements i habilitats essencials sobre primers auxilis necessaris per a ajudar cas que passe algun accident o emergència i així augmentar els nivells de supervivència de les persones que l'hagen patit.

Amb places limitades i una duració de 40 hores, el curs s'impartirà dimarts i dijous de 16.30h a 20h, del 13 d’octubre al 24 de novembre, i les inscripcions es podran realitzar fins al 11 d'octubre, o fins completar places en: <formacion.borriana@cruzroja.es>. Monferrer ha destacat la importància d'una formació adequada en aquesta matèria i ha animat la joventut de Borriana a formalitzar-ne la inscripció en el curs.

Sobre aquest tema, ha assegurat que es tracta d'una oportunitat "excel·lent" si tenim en compte que, dels 200 euros que costa el curs, tan sols s'abonarà una taxa de 70 euros, perquè la resta, 130 euros, està becada per l'Ajuntament de Borriana.

Per part seua, Sonia Gascón ha subratllat la repercussió “d’aprendre a salvar vides”, i ha manifestat que des de Creu Roja “considerem que els primers auxilis són un acte humanitari d’importància vital, perquè en actuar amb uns primers auxilis efectius podem salvar innombrables vides, ja que és molt possible que l'ajuda mèdica professional no sempre estiga disponible de forma immediata en el lloc i en el moment de l’accident”.

Segons ha explicat la presidenta de la Creu Roja a Borriana, un accident en la vida real afecta persones i, quan passa, “cal afrontar-lo amb serenitat i amb un mínim de coneixements, ja que les conseqüències poden ser molt serioses”.

Per a prevenir aquests accidents i minimitzar-ne en la mesura que siga possible els efectes, ha assegurat Gascó, “la realització d'un auxili eficaç, amb l’ús d’una sèrie de tècniques ben apreses i no aplicant-hi remeis sense objecte, és imprescindible, i a això s'arriba rebent un bon curs de primers auxilis”.

Cal tindre present que, en la majoria dels casos, els primers auxilis els realitzen ciutadans i ciutadanes, que són testimonis d'un accident o d’una emergència i quan estan capacitats, ha precisat, “poden brindar atenció bàsica per a tractar lesions menors i preservar la vida fins que arribe l'ajuda mèdica professional”.

En el curs de primers auxilis bàsics que es realitzarà al Casal Jove de Borriana s'impartiran els coneixements i les habilitats de socorrisme i autoprotecció. Així mateix, s'ajudarà a adquirir hàbits de vida saludable i es proporcionaran coneixements elementals per a oferir una ajuda eficaç a les persones que es troben en una situació d'emergència.