- L'Ajuntament ofereix per a Setmana Santa l’Escoleta de Pasqua, Escoleta de Pasqua Tecnològica, Soft Combat, Làser Combat, Scape Room i un Curs de Manipulador d'Aliments


L'Ajuntament de Borriana ha donat a conèixer la programació per a Setmana Santa 2023, amb una ventall d'activitats perquè els més joves dediquen part del seu temps lliure a activitats lúdiques i esportives. Una programació que, segons ha explicat l'edila de l'àrea de Joventut, Lluïsa Monferrer, “compta amb les activitats habituals que es fan cada any, a les quals n’hem sumat unes altres de noves per a diversificar l'oferta i que resulte més atractiva”.

Les propostes llançades per l'àrea de Joventut municipal són l’Escoleta de Pasqua, Escoleta de Pasqua Tecnològica, Soft Combat, Làser Combat, Scape Room i un Curs de Manipulador d'Aliments. Monferrer ha destacat que es tracta d'activitats “ajustades als propis interessos dels joves i de les joves amb la finalitat de promoure la formació, l'oci alternatiu, educatiu, igualitari i constructiu entre la joventut del municipi”.

Les activitats, amb la finalitat de fomentar “la participació social i el desenvolupament col·lectiu i personal juvenil”, ha indicat la responsable de l'àrea de Joventut, responen a l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

L'Ajuntament subvenciona les activitats amb descomptes especials per família nombrosa o monoparental o per a les persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. A més, és gratis per a les filles i fills de dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere. Les persones interessades poden consultar tots els descomptes en <casaljove.burriana.es>.

 

Escoleta de Pasqua

L’Escoleta de Pasqua, una alternativa d'oci per als xiquets i xiquetes d'Infantil i Primària amb tallers i jocs, enguany es realitzarà en el CEIP Iturbi en horari de 9h a 14h per a xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys.

Les places són limitades per a aquells xiquets i xiquetes nascuts entre els anys 2012 i 2019, que podran gaudir durant les vacances de Pasqua de totes les activitats organitzades i adaptades a les mesures sanitàries en vigor. Enguany la iniciativa es durà a terme els dies 11, 12, 13 i 14 d'abril.

 

Escoleta de Pasqua Tecnològica

L’Escoleta de Pasqua Tecnològica se celebrarà els dies 11, 12, 13 i 14 d'abril, en les instal·lacions del Casal Jove en horari de 9h a 13h, per a xiquets i xiquetes majors de 8 anys.

Es tracta d'una proposta per a descobrir la ferramenta de roblox, electrònica, realitat augmentada, una plataforma de desenvolupament de videojocs educatius que permet els xicotets i xicotetes convertir-se en experts de la manipulació tecnològica sense adonar-se’n, gràcies a la metodologia basada en la ludificació.

 

Làser i Soft Combat

A més, el dimarts 11 d'abril al jardí del Pla, de 16h a 20h, es podrà participar en el joc cooperatiu esportiu Làser Combat. De la mateixa manera, el dimecres 12 d'abril al jardí del Pla, de 16h a 20h, es podrà participar en el joc Soft Combat.

Aquests jocs, totalment inofensius, suposen un desafiament a les capacitats estratègiques i a l'adrenalina i que resulten uns jocs en equip molt divertits. No és necessària inscripció prèvia.

 

Scape Room

També s'ofereix l'activitat Scape Room, un joc d'aventura físic i mental que consisteix a tancar un grup de jugadors en una habitació, en què hauran de solucionar enigmes. Es realitzarà el 13 d'abril a la plaça Major amb dos sessions, la primera de 12h a 14h i la segona de 16h a 21h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://taquilla.portgenius.es/burriana/>.

 

Curs de Manipulador d'Aliments

Finalment, el curs de manipulador d'aliments es realitzarà el 4 d'abril de 16.30h a 19.30h al Casal Jove de Borriana. Les persones interessades poden inscriure's en <formacionydietetica@gmail.com> amb nom, cognoms i telèfon de contacte, a un preu de 30€. Per a més informació es pot consultar en Formació Dietètica Teresa Ventura en el 657 450 750.