- La programació inclou cursos de comunicació en llengua de signes, de valencià, de manipulador d'aliments, el programa JOOP, tallers d’escacs i jocs al Casal Jove


L'agenda de propostes per als joves que ofereix l'Ajuntament de Borriana per al primer trimestre de l'any, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer, enguany inclou un curs de comunicació en llengua de signes, cursos de valencià, un curs de manipulador d'aliments, el programa JOOP, tallers d’escacs i la programació de jocs al Casal Jove.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que un any més des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que els i les joves tinguen una àmplia oferta d'activitats formatives i lúdiques amb metodologies i horaris flexibles, continguts de qualitat i docents professionals”.

Manipulador d'aliments

El curs de manipulador d'aliments es realitzarà del 30 de gener a l'1 de febrer en modalitat en línia amb horari lliure. Els interessats tenen fins al 28 de gener per a inscriure's en <formacionydietetica@gmail.com> enviant nom, cognoms i telèfon de contacte, a un preu de 25€. Poden trobar més informació en Formació Dietètica Teresa Ventura al 657 450 750.

Llengua de signes A1.2

A més, s'ofereix un curs en comunicació en llengua de signes del nivell A1.2, del 7 de febrer al 9 de març, dimarts i dijous en horari de 16.30h a 19.30h. Els interessats poden inscriure's en <shorturl.at/acxz9> a un preu de 30€.

Curs valencià

També s’impartiran dos cursos de preparació d'exàmens de valencià dels nivells C1 i C2 de la JQCV. Els dos cursos ofereixen classes presencials al Casal Jove de Borriana, plataforma virtual d'aprenentatge, recursos didàctics, tutorització i assessorament.

El nivell C1 de valencià s'impartirà del 6 de febrer al 5 de juny el dilluns de 19h a 20h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://bit.ly/3iyrc11> a un preu de 30€. El nivell C2 de valencià s'impartirà del 6 de febrer al 5 de juny el dilluns de 18h a 19 h. Les persones interessades poden inscriure's en <https://bit.ly/3gjk2ee> a un preu de 30€.

JOOP

El programa JOOP (Jove Oportunitat) se centra en la realització d'accions de motivació i orientació per a joves entre 16 i 21 anys que no estan estudiant ni treballant o estan desmotivats i desorientats en els estudis, per a poder oferir-los possibilitats per a triar dins del sistema educatiu o en l'àmbit professional.

La duració dels cursos JOOP és de quatre mesos amb un horari de 9.30h a 13.30h, de dilluns a divendres, que es complementa amb sessions individuals periòdiques de trobada entre la persona participant i el seu coach. Durant els mesos següents a la finalització del curs es realitzaran reunions grupals mensuals de seguiment de l'alumnat. Els grups tenen una ràtio entre 12 i 15 alumnes.

Per a informar-se sobre el projecte i per a sol·licitar-hi plaça, cal posar-se en contacte amb el Casal Jove a través del número de telèfon 964 591 692 o del correu <casaljove@burriana.es>.

Taller d'escacs

El Casal Jove de Borriana ofereix un Taller d'Escacs per als nivells d'iniciació i avançat, organitzat pel Club Escacs Borriana amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana. El taller es realitzarà cada divendres al Casal Jove amb una formació que permetrà l'alumnat iniciar-se o avançar en aquesta activitat lúdica i esportiva. Així, hi haurà tres grups, dos grups d'iniciació i un grup avançat.

A més, cal destacar que la pràctica d'un esport com els escacs, estimula diverses capacitats com ara la concentració, incentiva la creativitat i la imaginació i, sens dubte, estimula i serveix com un gran entrenament per a la memòria. També, ajuda els xiquets i xiquetes a acceptar les regles, assumir les conseqüències dels seus actes, millora la comprensió dels altres i ajuda en la capacitat d’afrontar situacions difícils.

Descomptes

Existeixen descomptes en els cursos de comunicació en llengua de signes i de valencià si compleixes els requisits següents: titular de carnet Jove, 50%; membre de família nombrosa o monoparental, 50%; Persona amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%, 50%; Dones que reunisquen la condició de víctima de violència de gènere, així com els seus fills/es menors, persones dependents o acollides per elles, 100%; persones que acrediten pertànyer en el moment de la sol·licitud a alguna associació o col·lectiu juvenil de la ciutat de Borriana degudament registrat d'acord amb la normativa d'aplicació, 20%.