- Organitzada pel Consell Local de la Joventut amb la col·laboració de l'Ajuntament, se celebrarà en la plaça de la Mercè de 10h a 18.30h

- Per a donar a conèixer les associacions juvenils del municipi, donar difusió del treball que realitzen i estimular la joventut


El Consell Local de la Joventut de Borriana ha organitzat per a dimarts que ve dia 6 de desembre, aprofitant la festivitat nacional amb motiu de la celebració del Dia de la Constitució Espanyola, la segona edició de la Fira d’Associacions Juvenils, que se celebrarà a la plaça de la Mercè de 10h a 18.30h, per a donar conèixer les associacions juvenils del municipi, donar difusió de la treball que realitzen i estimular la joventut.

Una iniciativa en col·laboració amb l'Ajuntament que reunirà a la plaça de la Mercè a totes les entitats relacionades amb l'àmbit de la joventut de Borriana per a donar a conèixer les activitats que ofereixen a totes i tots els joves del municipi.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut. Lluïsa Monferrer, que assistiran a la inauguració oficial de la fira a les 11 hores, han animat la ciutadania a visitar la Fira, perquè suposa “una bona ocasió i una oportunitat perquè la població gaudisca del nostre teixit associatiu i donen a conèixer al municipi el treball i les accions que realitzen les diferents associacions i entitats en matèria de joventut”.

Safont ha aprofitat l'ocasió per a estimular el Consell a “continuar treballant per a impulsar i promocionar la participació juvenil en el desenvolupament polític, social, econòmic i cultural de Borriana i a fomentar l'associacionisme juvenil”.

L'inici del muntatge serà a les 10 hores i durant la jornada lúdica i festiva de celebració de la Fira, les persones que acudisquen podran participar en les diferents activitats organitzades pel Consell de la Joventut i per cadascuna de les entitats participants.

El primer acte que es realitzarà, després de la inauguració prevista a les 12 hores, i amb la presència de Miguel Marí president del Consell de la Joventut de Castelló, la presentació de ‘Diàlegs entre la joventut: Els Consells Locals’, un espai per a posar en valor la importància que té un consell local i com pot ajudar a les persones joves del municipi, i en el qual descobrir el funcionament i practicitat que té un Consell amb l'exemple de la trajectòria del de Castelló.

A més durant tota la jornada es desenvoluparà el fòrum Opina Jove, una iniciativa que pretén arreplegar les demandes dels i les joves per a conèixer de primera mà les necessitats que tenen per a així defensar-les davant les Administracions.

A la vesprada, a les 16h, s'obrirà el micròfon a la plaça de la Mercè per a escoltar els i les joves: des de reivindicacions fins a expressions artístiques o, fins i tot, humor.

Seguirà el concert del grup Taranto format per joves de Borriana, i serà l'encarregat de tancar la Fira d’Associacions, amb el posterior desmuntatge al voltant de les 18.30 hores.

Des de la seua constitució al juliol de 2020, el Consell de la Joventut Local de Borriana ha organitzat, impulsat i participat en nombroses activitats en el municipi.

Aquesta plataforma juvenil que coordina, representa i promociona les iniciatives juvenils de la ciutat està formada per quatre entitats del teixit associatiu dels joves del municipi: el Centre Juvenil Porta Oberta, l’Agrupament Escolta de Borriana, l'assemblea local de Creu Roja Joventut i l'entitat Di-capacitat.