Programación Navidad 2022 del área de juventud en Burriana
  • - Torna la fira de Burisplay a la Llar fallera per a amenitzar les festes a l'espera de l'arribada dels Reis d’Orient

  • - També dos Escoletas de Nadal, tallers de cuina, espectacles infantils, màgia, activitats i teatre


L'agenda de plans per a les famílies que ofereix l'Ajuntament de Borriana per a les festes nadalenques, a través de la Regidoria de Joventut que dirigeix Lluïsa Monferrer,enguany inclou la tornada del Burisplay a la Llar fallera, dos Escoletes de Nadal, tallers de cuina, espectacles infantils, màgia i altres activitats.

Una programació municipal que s'uneix a les propostes culturals i de l'àrea de Comerç impulsades pel consistori i com a prèvia a les previstes per a l’arribada i la benvinguda dels Reis d’Orient.

La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que un any més des del govern municipal “volem oferir la possibilitat que la joventut, i també els més xicotets, tinguen una àmplia oferta d'activitats en el període vacacional i puguen xalar de diverses activitats, tallers i entreteniment en general en aquests dies nadalencs en què ells i elles són els protagonistes”.

Les activitats per a les famílies del municipi preparades per Joventut s'estendran del 23 de desembre al 6 de gener, coincidint amb les vacances escolars. El divendres 23 de desembre es podrà gaudir de l'espectacle gratuït de màgia Locuras mágicas del mag Perete, a les 18h en el CMC la Mercè, fins a completar aforament.

En aquest espectacle d'il·lusionisme, pensat i concebut per al gaudi de tota la família, el mag Perete proposa un divertit espectacle amb els sorprenents jocs de màgia que discorren al llarg d'una cuidada posada en escena. A més, el dijous 29 arribarà l'espectacle de dinosaures, Dinos, a les 18 hores al Teatre Payà.

Dos Escoletas

Per a facilitar la conciliació de la vida familiar, l'Ajuntament també ha organitzat l’Escoleta de Nadal, del dilluns 26 al dijous 30 de desembre que se celebrarà enguany al CEIP Josep Iturbi, per a xiquets i xiquetes de 4 a 12 anys en horari de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

Cada dia està organitzat de manera que comença amb un contacontes i la resta de la jornada està repartida en dos blocs, un destinat a tallers manuals i l'altre a activitats lúdiques. Les activitats s'adeqüen per edats i encara que similars, tindran diferents graus de dificultat. Les inscripcions es formalitzaran els dies 14, 15 i 16 de desembre de 9h 14h a través del web del Casal Jove.

Paral·lelament, també del 26 al 30 de desembre de 9.30h a 13.30h, els xiquets i xiquetes de Borriana amb edat a partir de 12 anys podran participar en l'Escoleta de robòtica i videojocs. Es tracta de robòtica educativa amb activitats innovadores i, sobretot, molt divertides, dissenyades per a desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a afrontar els reptes del segle XXI.

Per a aprendre la tecnologia d'una forma lúdica, a través del joc, animant les persones participants a ser futurs científics, enginyers i programadors.

Les dos Escoletes, la de Nadal i la de Robòtica, necessiten inscripció, tenen places limitades i les inscripcions es poden sol·licitar ja de 9h a 14h a través del web del Casal Jove.

Divercuina

Per al matí del dimarts 27 de desembre, el consistori ha previst a la Llar fallera l'activitat Divercuina Nadal que consisteix en tallers de cuina per a 60 xiquets i xiquetes de 6 a 11 anys, basats en rebosteria amb taronges de Borriana que es realitzarà en tres torns amb 20 participants cadascun: el primer torn de 10h a 11h, el segon torn d'11.15h a 12.15h i el tercer torn de 12.30h a 13.30h. Aquesta activitat necessita inscripció prèvia a través del web del Casal Jove.

Torna Burisplay a la Llar fallera

Enguany torna una nova edició del Burisplay, la fira d'entreteniment que la Regidoria de Joventut ofereix gratuïtament durant els dies de Nadal per als més xicotets i xicotetes del municipi. Serà a la Llar fallera els dies 27 i 28 de desembre en horari, el dimarts 27 de 16.30h a 20.30h, i el dimecres 28 d’11 h a 14h i de 16h a 20h.

Comptarà amb 7 Monitors i amb una gran varietat d'activitats, entre les quals hi haurà 5 inflables per edats, 1 de salt i 1 de rampa. També es podrà gaudir amb l’agranadora, el Bou Texas, els cotxes a pedals dobles i triples, l'Animal Raiders i els tallers de manualitats de Nadal.

Més activitats

També el dimarts 27 al Casal Jove de 16h a 20h, es podrà participar en el joc cooperatiu esportiu Laser Combats, totalment inofensiu, que suposa un desafiament a les capacitats estratègiques i a l’adrenalina, que dona com a resultat un joc en equip molt divertit.

L'agenda d'activitats de Nadal es completa amb la programació cultural específica i amb la programada des de l'àrea de Comerç amb animació pels carrers per al públic infantil i familiar. A més, es tancarà amb les activitats que s'estan preparant per a l'arribada dels Reis d'Orient i el Patge reial que arreplegarà les cartes dels xiquets i xiquetes que vulguen fer-la arribar als Reis.