- Maria Josep Safont i la regidora de Joventut constaten el desenvolupament de les activitats que realitzen durant aquesta setmana de vacances

- Enguany el consistori ha ampliat l'oferta de Nadal amb la nova proposta de l'Escoleta de Robòtica i videojocs


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, han visitat els 62 xiquets i xiquetes i joves que participen durant aquesta setmana en les dos Escoletes de Nadal organitzades per l'Ajuntament per a oferir activitats lúdiques i facilitar a les famílies la conciliació laboral i familiar.

Primer han recorregut les instal·lacions del CEIP Josep Iturbi, on 40 xiquets i xiquetes de 4 a 11 anys del municipi participen i gaudeixen de les activitats. Es tracta d'una de les propostes de l'àrea de Joventut municipal d'alternativa d'oci per als xiquets d'Infantil i Primària amb tallers i jocs, des de dilluns passat 26 fins al divendres 30 de desembre, en horari de 9h a 14h, amb la possibilitat d'entrar a les 8h.

A més, Safont i Monferrer han acudit també a conèixer les activitats que realitzen 22 xiquets i xiquetes més a partir de 12 anys amb la nova proposta de l'àrea de Joventut, l'Escoleta de Nadal de Robòtica i Videojocs, que es realitza també en les mateixes dates en les instal·lacions del Casal Jove.

Es tracta de robòtica educativa amb activitats innovadores i, sobretot, molt divertides. Dissenyades per a desenvolupar les competències i habilitats necessàries per a afrontar els reptes del segle XXI. Per a aprendre la tecnologia d'una forma lúdica, a través del joc, animant a ser futurs científics, enginyers i programadors.

En les visites, Safont i Monferrer han manifestat que les Escoletes de Nadal de Borriana són “un exemple tant per la implicació dels professionals que les realitzen, com per la confiança que els pares i mares hi depositen”. Així mateix, han destacat l'aposta del govern municipal per “l'educació en valors, l'ètica i l'heterogeneïtat i per una educació inclusiva adaptada a les necessitats especials de cada persona”.

D'altra banda, l'alcaldessa i la regidora han destacat la contribució de les dos iniciatives per a “afrontar les dificultats en la conciliació de la vida familiar i laboral que tenen moltes famílies amb l'arribada de les vacances escolars per Nadal”. Al mateix temps, han posat en valor la seua contribució a “crear espais d'inclusió on conviuen xiquets i xiquetes del municipi, i en què l'educació, la diversió i les activitats lúdiques es combinen en perfecta harmonia”.

Durant el recorregut per les diferents aules del CEIP Josep Iturbi i del Casal Jove, les representants municipals han pogut comprovar la gran varietat d'activitats i tallers dissenyats segons les edats, que inclouen entre d’altres, jocs d'animació, esportius, tradicionals, contacontes i tallers manuals i activitats lúdiques. Tot organitzat per edats i amb la supervisió de monitors titulats i professionals.

Aquestes activitats estan subvencionades per l'Ajuntament i compten també amb descomptes especials per a famílies nombroses o monoparentals o per a persones amb una discapacitat reconeguda igual o superior al 33%. A més, és gratis per a les filles i fills de dones amb la condició de víctima de violència de gènere, així com per a les persones que depenen o estiguen acollides per elles.

La regidora de Joventut ha recordat que la iniciativa de les dos Escoletes de Nadal compta amb una subvenció de la Secretaria d'Estat d'Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'Igualtat dins del Pla Corresponsables que té com a objecte iniciar el camí cap a la garantia de la cura com un dret a Espanya des de l'òptica de la igualtat entre dones i homes, i des d'un enfocament de garantia de drets universals, al marge de la condició laboral de les persones beneficiàries.