- Enguany també preveu construir al voltant de 240 nínxols nous que s'afegiran als 216 nínxols ja realitzats després de finalitzar la primera i segona fases d'ampliació del recinte


La Junta de Govern Local de Borriana ha aprovat la memòria valorada de les obres per a reparar dos cobertes i una zona de solera al cementeri municipal, amb un pressupost base de licitació de 116.385,65 euros i una termini d'execució de tres mesos.

L'Ajuntament continua així la reforma de les instal·lacions que anualment realitza per a la millora i adequació del cementeri. En aquesta ocasió els treballs consistiran a reposar i millorar al voltant de 210 m² de coberta de teula del cementeri antic, i 180 m² més del cementeri de la Barraca.

Així mateix, dins de les polítiques de manteniment i conservació del cementeri, continuarà amb la renovació i adequació de voreres, i es preveu la reparació d'un tram de formigó que es troba clivellat i alçat i necessita ser reparat en una zona del cementeri antic. Una volta fets els treballs que inclouen la instal·lació de canonades i embornals nous, s'instal·laran 7 bancs de pedra nous.

Paral·lelament i amb un pressupost de 300.000 euros, el govern local de Borriana preveu la construcció aquest any al voltant de 240 nínxols més al cementeri municipal, que se sumaran als 216 que ja s’han creat després de finalitzar la primera i segona fases d'ampliació de la instal·lació.

Les obres suposaran l'execució de la tercera fase del projecte d'ampliació del cementeri municipal que consta de 4 fases, en la parcel·la municipal de 13.165 metres quadrats situada al costat de la carretera de Almassora, d'accés a la localitat. Dels 13.165 metres de solar, 10.135 es destinen a l'ampliació del cementeri i la resta, 3.030 metres, es mantenen com a zona exterior.

En aquesta tercera fase, a més de la construcció de nous nínxols, s'inclouran també els treballs d'urbanització amb la creació dels carrers i zones verdes i, també, la xarxa de clavegueram i aigua potable, així com el tancament i els accessos d’aquesta zona annexa al recinte actual, l'ampliació de la instal·lació de videovigilància i la instal·lació del nou mobiliari.

Així mateix, les obres contemplaran les demolicions prèvies necessàries per a l'execució del projecte, consistents principalment en l'adequació de la tanca que comunica amb la següent fase a executar, i també l'eliminació de la capa vegetal per a, posteriorment, rebaixar la parcel·la.

Respecte a l'equipament, es dotarà de bancs lineals prefabricats de formigó i fonts, situades en el corredor central de la parcel·la, a més de la plantació d'arbratge divers en escocells repartits per la superfície de la parcel·la, així com diverses plantacions en les jardineres.

- La borrianenca Vicenta Palau va rebre en un centre de majors de Castelló la felicitació de l'Ajuntament i dels seus familiars


L'Ajuntament de Borriana ha fet arribar a la borrianenca Vicenta Palau Garcia, que resideix en un centre de majors de Castelló tot i que encara està empadronada a Borriana, la felicitació de la seua ciutat pel 100è aniversari, que va ser el passat 10 de febrer.

El regidor de Gent Gran, Hilario Usó, ha explicat que els seus nets, besnets, i un apadrinat, concretament Roberto Rodríguez, Roberto Capella, Eva Moliner, Neus i Pau, i Javier Mingarro, van celebrar un emotiu aniversari al costat de la centenària Vicentica, que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat.

Al jardí del Centre de Majors, els familiars presents li van cantar la corresponent cançó d’aniversari i, després de les abraçades i els besos, li van donar la placa de l'Ajuntament de Borriana i, segons han expressat, Vicentica “es va emocionar molt i es va sentir molt orgullosa que el seu poble pensara en ella i li fera arribar un detall tan bonic”.

També han manifestat que, després, Vicenta va estar contant anècdotes, moltes de les quals memoritzades per tots durant molts anys, recordava que va nàixer el dia 8 de febrer, però era festa i l'endemà diumenge i la van inscriure el dia 10. Igualment, va recordar a les persones a qui volia molt i ja no estan, i descrivia com era la ciutat de Borriana abans, els costums, els principis, l'educació i el treball.

Per part seua, els familiars de Vicenta Palau han agraït a l'Ajuntament el detall que han tingut i l'oportunitat de celebrar un especial i emotiu aniversari al costat de Vicentica, a la qual han descrit com una dona “lluitadora, tan estricta com afectuosa a parts iguals, i clara a l'hora de dir les coses. No se li escapava ni el més pintat, el que havia de dir ho deia”.

- Els regidors Hilario Usó i Esther Meneu han volgut assistir a la celebració per a felicitar la veïna que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat


El regidor de Gent Gran, Hilario Usó, i la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu, han volgut ser presents en l’acte d'homenatge i l'especial felicitació que s'ha oferit a Maria Gómez Pitarch, una veïna de Castelló, que resideix a Borriana, que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat.

La representació municipal s'ha desplaçat fins a la Residència de la tercera edat de Borriana per a entregar a Maria una placa commemorativa i un ram de flors com a obsequi, davant la presència dels seus familiars i dels companys i companyes residents.

Per part seua, Maria ha agraït les atencions rebudes i ha ressaltat la sort de poder celebrar-ho amb els seus quatre fills, dos dels quals allí presents, i tres nets, així com amb els companys residents i amics. Posteriorment, totes les persones residents, familiars i treballadors han pogut brindar amb Maria pels 100 anys i prendre un xicotet aperitiu.

El regidor de Gent Gran, Hilario Usó, ha volgut felicitar Maria pels seus 100 anys i l’ha animada a “seguir endavant tan sana com fins ara i a seguir complint anys envoltada de la seua família i de tan bona companyia”.

- L'alcaldessa Maria Josep Safont i el regidor Hilario Usó han volgut estar presents en el seu domicili per a felicitar el veí de Borriana que se suma a la llista de persones centenàries de la ciutat


L’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Gent Gran, Hilario Usó, han volgut estar presents en l'homenatge i l'especial felicitació que s'ha brindat a Manuel Fabregat, veí de Borriana que se suma a la llista de persones centenàries de la ciutat.

La representació municipal s'ha desplaçat fins al seu domicili per a lliurar a Manuel com a obsequi de reconeixement una placa commemorativa i una flor de Pasqua, regal tradicional en aquestes dates, davant la presència dels seus familiars.

Per part seua, Manuel ha agraït les atencions rebudes i ha ressaltat la sort de poder celebrar-ho envoltat pels seus fills, nets i besnets. Posteriorment, han recordat temps antics de Manuel com a ferroviari i han brindat pels 100 anys complits.

L'alcaldessa ha volgut felicitar Manuel pels 100 anys i l’ha animat a “seguir amb la vitalitat que el caracteritza i a complir-ne molts més en companyia dels seus familiars i amics”.

suyos”.

El Ayuntamiento felicita las Navidades 2022 a las residencias de personas mayores
  • - Representants de la corporació ha visitat aquest matí els dos centres residencials de persones majors de la ciutat


L'edil de Gent Gran, Hilario Usó, i la regidor de Serveis Socials, Esther Meneu, han visitat aquest matí els dos centres residencials de persones majors de la ciutat per a desitjar a les persones usuàries i al personal unes bones festes de Nadal i traslladar-los la calor i l'afecte de la institució municipal i de la societat borrianenca en dates tan assenyalades.

En la visita als centres de la Generalitat i de Càritas, els representants de la corporació han felicitat les persones majors residents i els han entregat un detall nadalenc com a mostra d'agraïment de la ciutat, “us devem molt, us heu sacrificat per tots nosaltres i tenim molt present l'enorme esforç que heu realitzat treballant per la nostra ciutat perquè siga el que és avui”, i també han posat en valor “la força i l’enteresa que han demostrat i estan demostrant en aquesta complexa conjuntura ”.

A més, els representants municipals han manifestat “el franc agraïment i enèrgic alè” a tot l'equip de professionals de la plantilla de les dos residències, i el reconeixement de tot el municipi per “la seua gran faena i per les qualificades cures que proporcionen als nostres majors, tan valuoses en aquesta difícil situació que estem vivint”.

Així mateix, han aprofitat la visita nadalenca a les persones majors que resideixen en els centres per a recordar que aquest Nadal el millor regal és “donar-los estima i fer costat als nostres majors. Esperem i desitgem que el Nadal ens done forces per a afrontar el dia a dia amb esperança i també ens done il·lusió per a superar les dificultats i els reptes que ens esperen en el futur”

- L'alcaldessa Maria Josep Safont i el regidor Hilario Usó han volgut estar presents al seu domicili per a felicitar la veïna de Borriana que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Gent Gran, Hilario Usó, han volgut ser presents en l'homenatge i l'especial felicitació que s'ha brindat a Matilde Isach, una veïna de Borriana que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat.

La representació municipal s'ha desplaçat fins al domicili de l’homenatjada per a fer arribar a Matilde una placa commemorativa i un ram de flors com a obsequi, davant la presència dels seus familiars i veïns.

Per part seua, Matilde ha agraït les atencions rebudes i ha ressaltat la sort de poder celebrar-ho amb els seus dos fills, sis nets i sis besnets, així com amb els seu veïnat i amistats. Posteriorment, totes les persones que han acudit a celebrar el seu aniversari han pogut brindar mentre veien Matilde bufar els ciris del pastís pels seus 100 anys.

L'alcaldessa ha volgut felicitar Matilde pels seus 100 anys i l’ha animada a “seguir endavant tan sana com fins ara i complir més anys envoltada pels seus”.

 

- LAssociació dels Majors de Borriana, la del Calvari i la de la Plana Baixa han subscrit el conveni anual que subvenciona les seues activitats


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha subscrit la renovació per a enguany, 2022, dels convenis amb les tres associacions de gent gran actives en el municipi.

D'aquesta manera, l’Associació dels Majors de Borriana, la del Calvari i la de la Plana Biaxa podran continuar amb les seues activitats, finançades en part pel consistori, que assigna unes quotes fixes a cada associació en funció del nombre de membres, de la titularitat del seu local o del tipus d'entitat.

El regidor de l'àrea, Hilario Usó, també ha estat present en la firma del conveni amb els representants de les tres associacions de jubilats i pensionistes, que rebran una primera part dels ingressos pròximament i la resta a finals d'any, després de presentar la documentació de les activitats que hagen realitzat.

Tant Maria Josep Safont com Hilario Usó han volgut destacar la importància de la col·laboració de l'Ajuntament amb aquestes entitats, ja que, com han expressat, “amb el seu treball de dinamització i les activitats que programen milloren la qualitat de vida de les persones majors de Borriana tots els dies de l'any”

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, y el regidor de Gent Gran, Hilario Usó han volgut estar presents en l'homenatge i la felicitació especial que s'ha brindat aquest matí a Victòria Escoin Monfort i Rosa Muñoz Bodí, veïnes de Borriana que se sumen a la llista de persones centenàries a la ciutat.

la representació municipal s'ha desplaçat fins a la Residència per a persones majors dependents per a entregar a Victòria i Rosa una placa commemorativa i un ram de flors davant la presència dels seus familiars, i també dels companys i companyes residents del centre i el personal de la residència.

A més, i com ja és tradició amb les persones centenàries de la residència, se'ls ha regalat un pastís amb ciris lluminosos i tots els presents els han cantat la cançó d’aniversari, per a posteriorment brindar amb cava.

L'alcaldessa ha volgut felicitar Victòria i Rosa pels seus 100 anys i les ha animades a “seguir endavant i complir més anys al envoltades pels seus i dels serveis i cures que li presta una de les residències millor considerades en l’àmbit autonòmic, com és la de Borriana”.