• L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ofereix una anàlisi detallada sobre l’actuació de la Policia Local, el servei municipal de neteja realitzat i l'assistència sanitària


 L'Arenal Sound d'enguany ha finalitzat amb una participació de més de 300.000 assistents al llarg del festival, durant la setmana del 2 al 8 d'agost, i amb un balanç que destaca la dràstica disminució de cridades a la Policia Local de Borriana per queixes de sorolls, ja que tan sols hi han hagut 8, per 54 en l'últim festival celebrat l'any 2019, amb una reducció de més d'un 85% les queixes per aquest motiu. També les intervencions sanitàries s'han reduït, en aquest cas un 11,3% respecte a 2019 i han baixat a la meitat les intervencions per embriaguesa, mentre que han pujat les intervencions per marejos i colps de calor, entre d’altres.

Així es desprèn del balanç realitzat per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor de Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi, respecte a les actuacions municipals i els resultats després de la celebració del festival a la ciutat, en què han destacat les “millores organitzatives i l'absència de contratemps greus”.

Safont i Aparisi han presentat una anàlisi detallada sobre les actuacions de la Policia Local, el servei municipal de neteja i els serveis sanitaris realitzats durant la desena edició del festival; en què també s'han referit als resultats d’“excel·lent” en l’aigua i l’arena de les platges després de l'anàlisi realitzada el dia després d’acabar el festival i els dies posteriors. De fet, han resumit el balanç amb la valoració del “millor any” fins ara, encara que sempre aspirem a “millorar-lo” i que el següent any “siga encara millor”.

Respecte a les actuacions de la Policia Local, han assenyalat que les cridades telefòniques han augmentat un 36,6%, fins a arribar a les 1.336, la gran majoria demanant informació, en la resta ha sigut necessària la intervenció dels agents. De les 1.336 cridades telefòniques ateses en 2022, 416 han requerit verificació o intervenció policial, cosa que representa un 31,14% del total de cridades, i representa un descens lleuger de les de l'any 2019, que en van ser 422. La resta de cridades, això és 920, ho han sigut de caràcter informatiu, cosa que representa un 68,8% del total de cridades rebudes.

A més, es va registrar una dràstica disminució de cridades per queixes de sorolls, ja que en van ser 8, per 54 en 2019, amb una reducció de més d'un 85% de les queixes per aquest motiu. Les intervencions sanitàries també s'han reduït, en aquest cas un 11,3% respecte a 2019, i van baixar a la meitat les intervencions per embriaguesa i van pujar les intervencions per marejos i colps de calor, entre d’altres.

Quant a accidents de trànsit estem igual que en 2019, amb 17, dels quals 8 van ser amb ferits i 9 sense ferits. Els accidents amb ferits han augmentat, i han passat de 3 a 8. Els accidents sense ferits s'han reduït de 14 a 9. Així mateix, han apujat les atencions sanitàries per accidents de trànsit amb ferits, en principi lleus, d'1 a 9, a conseqüència d'una major mobilitat en turisme, tot i que diversos accidents van ser amb patinets elèctrics.

A conseqüència d'una major mobilitat, hi ha hagut un creixement important de les denúncies per infraccions de trànsit. El servei de grua també ha incrementat les seues actuacions en global, i han passat de 236 en 2019 a 295 en 2022. No obstant això, s'han reduït les intervencions de grua amb vehicles desplaçats a la rodalia per senyalització portàtil que paga l'Ajuntament i va sense cost per als titulars dels vehicles, i s'ha passat de 72 intervencions en 2019 a 44 enguany, mentre que les intervencions de grua amb taxa, és a dir, vehicles a depòsit, han passat de 164 a 251.

Finalment, l'alcaldessa ha volgut destacar la col·laboració de tots els cossos i forces de seguretat de l'estat, especialment de la Guàrdia Civil, però també la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia en la Comunitat Valenciana i la Policia Local, que han aconseguit resultats molt positius en relació amb la seguretat de les persones assistents i de la ciutadania de Borriana. En aquesta línia també ha fet referència al treball dels operatius de la Policia Local conjuntament amb la Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia en la Comunitat Valenciana, per a controlar i reduir significativament la venda ambulant respecte a 2019. Sobre aquest tema, ha afegit que la Policia Local ha participat, a més, en totes les inspeccions de les zones de descans i del recinte de concerts al costat de la Unitat Adscrita del CNP i del Consorci Provincial de Bombers.

Safont també ha destacat els resultats obtinguts en les anàlisis de l’aigua de les platges realitzades el dia 9 d'agost, un dia després de finalitzar el festival, i en dies successius per a determinar la qualitat de l’aigua en les zones de bany, que han confirmat “no sols que són aptes per al bany, sinó que mantenen la seua qualificació d'excel·lents”, ha manifestat l'alcaldessa.

Residus

Respecte als residus sòlids, segons ha indicat Vicente Aparisi, enguany s'ha registrat un 3 per cent menys de fem i escombraries arreplegats respecte a l'últim celebrat en 2019. El total de deixalles arreplegat entre el 2 i el 9 d'agost en les diferents zones d'afecció que suposa la celebració del Festival Arenal Sound ha sigut d'unes 65 tones, mentre que en 2019 la xifra va ser de 67 tones.

Tot això, ha explicat, gràcies a la coordinació i el treball previ de negociació que es va fer amb l'empresa organitzadora del festival i la mateixa concessionària municipal del servei de neteja sobre les diferents zones de neteja, amb l'increment dels recursos humans i dotacions destinats exclusivament als treballs de recollida i al fet que també s'han incrementat per part de l'organització dins dels recintes del festival.

A més, Safont ha precisat que el cost de la neteja “corre tot a càrrec de l'organització de l'Arenal Sound, tant del festival com de les zones d'afecció”, i ha ressenyat que cadascuna de les jornades durant la celebració del festival s'ha treballat de forma continuada per a mantindre tant les zones pròximes al festival com els carrers i places “en condicions òptimes”.

Després de comprovar-ne aquesta mateixa setmana els resultats i analitzant-ne les dades de recollida, Safont i Aparisi han conclòs "volem felicitar i agrair a totes les parts i deixar constància que ha sigut un dels millors anys quant als serveis de neteja posats en marxa per al festival, gràcies al treball conjunt i coordinat entre la mateixa empresa de l'Arenal Sound i els serveis municipals de Via Pública realitzats per Fobesa”.

Finalment, han agraït als serveis sanitaris, a la Policia Local i a la resta de forces i cossos de seguretat i serveis d'emergència que han intervingut, l'esforç i els serveis prestats per les seues actuacions en matèria de prevenció, control, mobilitat i seguretat viària durant el festival per a mantindre “tant la seguretat dels assistents com els drets dels veïns i les veïnes de Borriana, ja que la coordinació i bon clima de treball ens consta que ha sigut molt positiu”.

Alhora, els han felicitats perquè la capacitat d'organització i coordinació “augmenta cada any i és més efectiva”, i han ressaltat que el colofó va ser “el dispositiu especial d'eixida per a garantir la partida escalonada, la fluïdesa viària i que la jornada de l’èxode es desenvolupara sense incidents”.

  • Encapçalada per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i una nodrida representació de la corporació municipal

 

 El festival Arenal Sound 2022 va rebre ahir de vesprada la visita oficial de les autoritats als actes d'inauguració del recinte, encapçalada per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i una nodrida representació de la corporació municipal, on van poder comprovar el desenvolupament d'aquest important esdeveniment turístic i musical que s'ha convertit en tot un referent per a la joventut de tot Espanya.

Una visita que va comptar, a més, amb l'assistència de la subdelegada del Govern d’Espanya, Soledad Ten, la directora territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Castelló, Eva Redondo, el director Territorial de Justícia i Interior, Miguel Ángel Guillén, representants d'Emergències de la Generalitat Valenciana, comandaments de la Guàrdia Civil, de Policia Local de Borriana, i de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana.

Acompanyats dels promotors del macrofestival, els germans David i Toño Sánchez, les autoritats van recórrer les instal·lacions habilitades per a acollir les més de 50.000 persones diàries que es concentren en el recinte per a gaudir dels concerts multitudinaris a l'aire lliure, durant els 6 dies en què estaran obertes les portes de les diferents infraestructures que conformen el festival.

Borriana es converteix així, amb el festival més multitudinari d'Espanya, en la capital de la música i dels festivals d'estiu. L’Arenal Sound obri avui, després de les jornades prèvies, tots els seus escenaris per a acollir els artistes nacionals i internacionals com Myke Towers, Lola Índigo, Dimitri Vegas & Like Mike, C. Tangana, Duki, Bizarrap, Afrojack o Bad Gyal, entre d’altres

Finalizan las obras del nuevo edificio que albergará los Servicios Sociales municipales en Burriana
  • - L'Ajuntament ha acabat les obres de reforma integral de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València

  • - Per a reubicar i concentrar els Serveis Socials municipals i mantindre les oficines del CAISS

  • - Es tracta d'una actuació cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi)


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat les obres de condicionament i reforma integral de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a reubicar i concentrar els Serveis Socials municipals i, alhora, mantindre en l’edifici l'Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, que ha supervisat el final de les obres acompanyada de la regidora delegada d'Hisenda, Cristina Rius, ha explicat que l'edifici ja està preparat per a l’equipament, i abans de finalitzar l'any es traslladaran tots els Serveis Socials municipals.

Un equipament que es durà a terme amb 200.000 euros que l'Ajuntament té reservats d'una modificació de crèdits de part dels romanents de 2021, que ja va realitzar precisament per a l'adquisició de mobiliari i l'equipament del nou edifici de Serveis Socials.

Les obres de remodelació i reforma de l'edifici amb una inversió d'1.750.000 euros, és una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

La reforma de l'edifici, ha subratllat l'alcaldessa, compleix amb l'objectiu de “millorar les instal·lacions de l'antic edifici i revifar i dinamitzar l'entorn de la zona urbanística de la Bosca, amb la finalitat de millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.
Igualment, ha manifestat, amb l'execució de les obres s'acaba amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en “aquest edifici modern i renovat, que concentrarà i millorarà altres serveis d'atenció al públic”.

Respecte a la intervenció, l'alcaldessa ha explicat que ha suposat la reforma completa de l'edifici que hi havia, que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l'estructura, cobertes i parcialment els tancaments.

La reforma, ha indicat l'alcaldessa de Borriana, adjudicada a Urbamed Infraestructures SL, ha comprès dos actuacions clarament diferenciades, en què la major part de l'edifici es destina a la recol·locació dels Serveis Socials i, per una altra banda, part de la superfície de la planta baixa, que ja es va habilitar al setembre de l’any passat com a local independent destinat a les oficines del CAISS.

Procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció per l’acabament de les obres que posa “el punt final” a una reforma que s'ha pogut realitzar “per fi”, després d'un llarg procés i reiterades peticions i gestions des de l'any 2012, que va finalitzar amb la signatura a finals de 2019 de l'acord de cessió d'ús de l'edifici per 30 anys, per part del Govern a favor de l'Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici”, ha aclarit.

Sobre aquest tema, ha puntualitzat que l'antic ambulatori era “un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat d’abandonament preocupant durant més de 15 anys”. En aquest sentit, ha recordat que l'edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut del municipi que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut.

Amb l'entrada de la nova corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l'equip de govern “va reprendre la reivindicació, i va realitzar contactes continus i efectius amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l'aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici.

El Ayuntamiento modificará su ordenanza municipal para poder permitir el acceso de las mascotas a la playa
  • - A tal efecte, l'equip de govern de Borriana demanarà aquesta vesprada en el ple municipal el suport de la resta de grups polítics per a modificar l'Ordenança d'Ús i Gaudi de les platges del terme municipal de Borriana


L'equip de govern de Borriana demanarà aquesta vesprada en el ple municipal el suport de la resta de grups polítics per a modificar l'Ordenança d'Ús i Gaudi de les platges del terme municipal de Borriana, per a permetre l'accés d'animals de companyia en les zones i horaris que es determinen per Decret d'Alcaldia, segons ha anunciat aquest dijous l'alcaldessa, Maria Josep Safont.

Perquè l'Ajuntament puga crear una platja canina, degudament senyalitzada en zones de bany, primer “hem de modificar l'ordenança municipal de 2008 perquè la reglamentació municipal no ens permetria aquest ús en les zones d'aigua i de les nostres platges, ja que prohibeix expressament l'accés de tota classe d'animals domèstics a totes les platja i en qualsevol època de l'any”.

Així, ha indicat Safont, és necessari incloure aquesta modificació de l'ordenança i, així, anticipar-nos a la posada en marxa per a tenir-ho tot previst, ha argumentat l'alcaldessa, “per a poder permetre l'accés dels gossos, en primer lloc, modifiquem l'Ordenança municipal per a, posteriorment, determinar la zona delimitada, horaris, la senyalització, les normes, etc.

Per descomptat, ha assegurat, conjugant el dret que totes les persones tenen a gaudir de les platges, i seguint i respectant les normes establertes en l'Ordenança Municipal Reguladora de la tinença d'animals de companyia de Borriana per a la protecció i la regulació específica dels animals de companyia, amb la finalitat de fer-la compatible amb la seguretat de persones, béns i d'altres animals.

Amb aquesta iniciativa, ha manifestat la seua voluntat de donar compliment a una de les propostes ciutadanes traslladades a l'Ajuntament des de diferents col·lectius, però ha apel·lat a “la responsabilitat a l'hora de compatibilitzar espais de convivència” , i ha assegurat que “vetlarem per la utilització racional de les platges, amb la finalitat de protegir i millorar la qualitat de vida i defensar i restaurar el medi ambient, donant-nos suport en la indispensable solidaritat col·lectiva”.

En aquest sentit, l'objectiu és aconseguir “un espai comú en què, a través de la corresponsabilitat, es millore la convivència de ciutadans i mascotes, establint una normativa municipal i consells per als usuaris de les platges”, ha conclòs la primera edil.

La nova ordenança

La nova ordenança indicarà que les zones de platja d'animals domèstics seran delimitades per Decret d'Alcaldia i se senyalitzaran de manera oportuna i, per motius higienicosanitaris, queda prohibida la circulació o l'estada d'animals domèstics a les platges, excepte en les hores i les zones que l'Alcaldia assenyale, i en els altres espais públics que l'Alcaldia determine.

També inclou que es permetrà l'accés de gossos amb l'obligació de complir totes les normes que apareixen en l'Ordenança Reguladora de la tinença d'animals de companyia, en tot cas, es farà referència a la legislació específica vigent.

En qualsevol cas, el propietari o acompanyant es considera responsable de les actuacions que l'animal realitze, i dels perjudicis que ocasione a les persones, coses i al mitjà en general, en relació amb el que es sanciona en l'Ordenança reguladora de tinença d'animals de companyia i amb el que s'estableix en les disposicions vigents en aquesta matèria.

A més, l'Ordenança incorpora que quan es permeta a l'usuari de les platges anar acompanyat d'animals domèstics, haura d'impedir que l’animal realitze les deposicions en les platges i en el Passeig Marítim. En qualsevol cas haurà d'arreplegar les deposicions i retirar els excrements, fins i tot haurà de netejar la part de la via pública que haguera sigut afectada, i vigilar pel respecte als altres usuaris.

Quant a la circulació o l'estada d'animals domèstics en zones i en horari no autoritzat, d’acord amb el que determine Alcaldia Presidència, adverteix que hauran d'abandonar immediatament la platja amb l'animal, a requeriment verbal dels agents de l'autoritat, els quals giraran butlletí de denúncia amb vista a la instrucció de l'oportú expedient sancionador.

D'altra banda, en general, ja s’autoritza la presència a la platja de gossos guia en companyia de la persona a qui servisquen, sense perjudici de la responsabilitat del seu posseïdor i/o propietari, ni de les mesures que haja d'adoptar per a evitar molèsties o riscos per a la resta d'usuaris.

Igualment, permet la presència de gossos destinats a treballs de salvament o auxili o persones necessitades, quan les circumstàncies així ho aconsellen d'acord amb els criteris dels serveis d'emergència.

El Juzgado de Vila-real desestima suspender el cobro de las cuotas del proyecto urbanístico de Sant Gregori

 

  • - El Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 disposa que no procedeix l'adopció de mesures cautelars sol·licitada per l'acusació particular en la peça separada

  • - Segons fonamenta la interlocutòria, queda acreditat que l'Urbanitzador ha depositat avals que en garanteixen la solvència


La justícia ha tornat a donar suport a les actuacions de l'Ajuntament de Borriana en el projecte urbanístic de Sant Gregori. Aquesta volta es tracta d'una interlocutòria del Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 4 que ha disposat que no procedeix l'adopció de mesures cautelars sol·licitada per l'acusació particular, a conseqüència de les diligències d'investigació remeses per la Fiscalia que sol·licitaven l'adopció de mesures cautelars amb caràcter urgent en el procediment penal, amb l’obertura d’una peça independent i el trasllat al Ministeri Públic.

Amb la qual cosa, han valorat des de l'executiu municipal, “es rebutja la petició de l'acusació de suspendre el cobrament de les quotes, que precisament en cap moment han estat suspeses malgrat les informacions falses abocades en els mitjans de comunicació per l'oposició municipal i per persones interessades i contràries al desenvolupament del projecte urbanístic més important de la costa valenciana”.

En la interlocutòria rebuda avui, s'estima que queda acreditat tal com s'informa per part del Ministeri Públic i la defensa, que “no existeixen indicis objectius de l'existència de perill d'insolvència econòmica dels responsables de la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA, ja que el PAI i la seua adjudicació van necessàriament acompanyats d'avals prestats com a garantia per valor de 521.033,62 euros, tal com s'acredita en la documentació adjunta aprovada en el ple de data 9 de maig de 2019, per la qual cosa el fiscal informa desfavorablement l'adopció d'aquestes mesures”.

A més, la interlocutòria té en compte les al·legacions realitzades per la defensa i pel responsable civil, manifestant-se que l'Urbanitzador “ha depositat avals per valor de 13,5 milions d'euros, quantitat que per si sola garanteix la restitució de les quotes d'urbanització, aportant-se documentació que acredita les al·legacions formulades”.

Per tant, la jutgessa disposa que no procedeix concedir la mesura sol·licitada, i que no procedeix l'adopció de les mesures cautelars sol·licitada per l'acusació particular, i que es procedisca a la incorporació d'aquesta interlocutòria al procediment principal i a la peça.

L'executiu municipal de Borriana ha mostrat la seua “satisfacció” per aquest nou dictamen judicial favorable sobre el PAI que novament dona suport, legitima i ratifica les decisions i actuacions adoptades pel consistori en el projecte urbanístic”.

Aquesta nova decisió judicial se suma a totes les sentències i parts dispositives favorables que fins avui ha aconseguit l'Ajuntament de Borriana que reconeixen “la plena legitimació a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA per a girar i notificar als propietaris afectats les corresponents liquidacions de quotes individualitzades per al seu pagament en període voluntari” i que la decisió adoptada pel consistori “està totalment legitimada i és vàlida l'acta de replanteig i la justificació de les despeses generals i de projectes de l'empresa”.

Resolucions judicials que suposen que molts propietaris “hauran de pagar recàrrecs per haver seguit les línies marcades malintencionadament per algunes persones amb uns certs interessos i que han qüestionat constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte”.

El govern municipal recorda que la reactivació de Sant Gregori està emparada per dos informes positius municipals, que avalen la seua legalitat i el desenvolupament del projecte pel seu impacte positiu per al municipi, i ara també per les sentències judicials.

A més, tots els acords plenaris adoptats des de l'11 de març de 2016 han sigut favorables a la continuació de Sant Gregori, procés que posa de manifest la voluntat del consistori de vetlar pels interessos dels propietaris i els veïns buscant les millors opcions.

 

Visita a Burriana del presidente de la Diputació José Martí
  • - El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat l'Ajuntament de Borriana, on ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa

  • - En la trobada han abordat temes com la gestió de residus i la signatura d'un conveni solucionar definitivament les pèrdues d'aigua en l'Escorxador de la Plana


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha valorat “positivament” que la Diputació Provincial de Castelló incloga en l'estudi que està redactant sobre els problemes existents en la costa de la província, les reiterades reivindicacions del municipi per a exigir les actuacions necessàries per a protegir i solucionar el problema d'erosió que pateix el litoral borrianenc.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha visitat l'Ajuntament de Borriana, on ha mantingut una reunió amb l'alcaldessa, a la qual també han assistit altres membres de l'equip municipal de govern.

En la trobada, Safont ha aprofitat per a recordar al president de la Diputació que el govern municipal des de fa anys “alça la veu contra la regressió del litoral que es fa palès amb cada temporal”, i que ha reivindicat constantment que “es mamprenguen ja els projectes promesos i previstos en una de les quatre Estratègies, entre les quals hi ha els espigons i treballs pendents des de l'any 2015, de les obres necessàries per a protegir el tram de la Serratella i les Terrasses i de Sant Gregori”.

La Diputació de Castelló ha encarregat un informe que està elaborant l'empresa Hidtma, que és l'adjudicatària de l'assessoria tècnica, com a full de ruta per a reclamar solucions al Govern d'Espanya, i perquè actue amb urgència en el conjunt del litoral de la província de Castelló per a solucionar els problemes de regressió que es pateixen des de fa anys.

L'alcaldessa de Borriana ha insistit que el municipi encara no té solucionades les seues reivindicacions que durant anys s'han reclamat reiteradament a través d’escrits i reunions periòdiques. En aquesta línia torna a exigir que es complisquen els compromisos i “s'avance en ferm en les actuacions previstes, tan urgents com necessàries, de regeneració i protecció de la costa de Borriana”, i ha urgit de nou a “executar-les en el menor temps possible, de manera que es frene la regressió costanera i es minimitzen els efectes dels temporals dotant-les del pressupost necessari”.

Per tant, ha aplaudit la iniciativa de la Diputació de Castelló perquè es tracta de “sumar i amplificar la veu dels ajuntaments afectats i fer força a Madrid a través d'un document que plasmarà la problemàtica existent al llarg de la costa de Castelló i les actuacions que haurien de dur-se a terme per a resoldre-les”.

Dins dels treballs programats pel Govern per a la protecció del litoral sud, el municipi compta amb dos accions d'urgent execució. Es tracta de la construcció de dos espigons, un en la desembocadura del riu que proporcionaria la protecció que necessiten les Terrasses i el port, i un altre en el camí de les Tancades per a resguardar la zona de la Serratella, que contribuiria a crear una nova platja d'arena de més de 800 metres.

Gestió de residus

En la reunió Martí i Safont també han parlat sobre la problemàtica de la gestió dels residus dels municipis, la solució dels quals passa “pel diàleg i l'acord”. Sobre aquest tema han posat en relleu la necessitat d'avançar en la millora de la planta d'Onda de tractament i reciclatge de residus de l'empresa pública Reciclats de Residus la Plana SA (Reciplasa), participada per l'Ajuntament de Borriana amb els de Castelló, Almassora, Benicàssim, Vila-real, Onda, Betxí i l'Alcora.

Les obres de millora i ampliació de les instal·lacions serviran per a ser més eficients reduint l'impacte ambiental i econòmic dels residus que es generen i a més, amb aquestes modificacions, la planta s’adequarà a la normativa més exigent de la Unió Europea.

Per a Safont, és necessari que la ciutadania es consciencie que “com menys residus arriben a Reciplasa, menor serà el cost del tractament, i si el cost és menor per a l'Ajuntament, menor serà la taxa per als veïns i veïnes”, i perquè això siga possible “hem de separar en origen en els contenidors groc, blau i verd”.

Canonades de l'escorxador

Així mateix, durant la reunió han abordat el conveni de col·laboració que les dos institucions estan preparant sobre l'Escorxador de la Plana situat a Borriana, per a solucionar definitivament les freqüents i abundants fuites d'aigua per deficiències en les canonades. L'acord serà subscrit en breu per a mamprendre conjuntament les obres de canvi de les instal·lacions de les canonades.

cinco minutos de silencio como señal de repulsa al terrorismo en el 25 aniversario del asesinato de Miguel Ángel Blanco

L'Ajuntament de Borriana, atesa la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, ha guardat cinc minuts de silenci a la porta de l’Ajuntament en memòria de Miguel Angel Blanco i com a mostra de solidaritat amb totes les víctimes del terrorisme.

Han assistit a l'acte representants polítics de les diverses formacions que formen la corporació municipal, així com les forces de l'ordre i la ciutadania que s'ha volgut sumar al recordatori de tan terrible succés ocorregut fa vint-i-cinc anys. Blanco va ser segrestat i assassinat per la banda terrorista ETA.

 L'Ajuntament de Borriana s'ha unit hui, a la porta del consistori, a la convocatòria del minut de silenci convocat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies i la Generalitat Valenciana per a condemnar l'assassinat masclista registrat en la localitat valenciana d'Alzira

El consistori manifesta la seua profunda consternació i rebuig a aquest crim i se suma així a l'acte en senyal de repulsa, en record de la víctima i acompanyar a la seua família i entorn "en aquest terrible i dolorós moment".

La dona de 52 anys va ser trobada amb signes de violència el passat 7 de juny i és la vint-i-dosena víctima mortal en el que va de 2022.