El consistori ha registrat tres denúncies en els 15 dies transcorreguts des de l'inici de la iniciativa que pretén frenar l'abandó d'estris en la via pública

La quantitat mínima de les sancions ha augmentat de 100 euros a 600 euros, podent ascendir fins als 30.000 euros

Burriana (08.12.23).- L'Ajuntament de Burriana ha registrat un total de 3 denúncies que la Policia Local ha imposat durant els 15 dies transcorreguts des de l'inici de la campanya contra l'abandó de voluminosos en la via pública. Així doncs, la sanció mínima en les denúncies ha augmentat de 100 euros a 600 euros fins als 30.000 euros, en funció de la gravetat de cada cas.

Des de l'entrada del nou equip de govern s'han comptabilitzat 12 denúncies per abandó d'estris, enfront de les 3 denúncies efectuades des de l'1 de gener fins al 17 de juny, una mostra del sòlid compromís de l'Ajuntament amb els objectius de la iniciativa.

La Fase 2 de la campanya, sota el lema "Burriana, Dona Exemple," es va centrar en despertar l'orgull i la responsabilitat cívica dels burrianencs en relació amb la neteja i la cura de la ciutat. Per a això, el consistori ofereix un servei gratuït de recollida de voluminosos per a facilitar el compliment de la normativa.

Si necessita desfer-se d'estris voluminosos, simplement telefone al número 964 53 67 61 i programe una recollida. Això garanteix una eliminació adequada i evita la necessitat d'abandonar objectes en la via pública i les conseqüències que això comporta.

 

 

“Amb el llançament de la campanya de conscienciació, la Policia Local de Burriana ha reforçat la vigilància en la via pública a través d'un dron i un vehicle camuflat en zones on habitualment s'han abandonat voluminosos. Aquests actes comporten greus conseqüències per al municipi i els seus habitants, per aquest motiu, les sancions econòmiques pretenen recordar la responsabilitat de no actuar degudament”, ha explicat Antonio Ferrándiz, regidor de Seguretat Ciutadana.

  • La regidoria de Família, liderada per Beatriz Conejero, ha ampliat el nombre de parcel·les a 56 aconseguint que totes les sol·licituds queden adjudicades

Burriana (5.12.23).- Burriana ha aconseguit acabar amb la llista d'espera de dos anys per a aconseguir un hort d'oci a la ciutat. La regidoria de Família, liderada per Beatriz Conejero, ha ampliat el nombre de parcel·les disponibles a 56, anteriorment es comptava amb 42 horts, per als veïns que havien realitzat la sol·licitud d'un hort urbà, i d'esta manera, totes les peticions han sigut ateses i adjudicades pel Consistori.

Durant el sorteig de les parcel·les celebrat a la sala de Plens, a la qual ha acudit l'alcalde Jorge Monferrer Daudí i que ha reunit a nombrosos veïns interessats a obtindre una parcel·la, la regidora de Família, Beatriz Conejero ha explicat que “a diferència del que venia ocorrent durant els últims anys, l'equip de Govern ha aconseguit que tothom tinga la seua parcel·la després del sorteig, i fins i tot després de l'ampliació han quedat alguns terrenys lliures per si hi haguera alguna sol·licitud durant la legislatura. Unes gestions que han aconseguit els seus principals objectius que eren acabar amb les cues i l'espera per a disposar d'un hort d'oci i que ningú haja perdut la seua parcel·la”, ha valorat.

 

 

  • Actuacions a peu de carrer, audicions, concurs de postals, masterclass o classes obertes copen l'activitat del centre artístic en el preàmbul de les dates nadalenques

Burriana (5.12.23).- El Centre Municipal de les Arts Rafel Martí Viciana de Burriana ha organitzat diverses activitats artístiques per a festejar el Nadal amb l'alumnat i acomiadar l'any de la millor manera. Per a això, la música, la dansa, el teatre i les arts plàstiques protagonitzen l'oferta educativa d'este mes de desembre, en el qual l'art ix al carrer.

Per a començar amb el programa especial de Nadal, l'alumnat del Taller de Dansa Contemporània “La Irregular” i l'alumnat del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola van actuar com a teloners de la companyia de dansa Valencia Dancing Forward en el Teatre Payà de Burriana. Amb el muntatge “De verdá”, coreografiat per Melisa Usina i Ana Llopis, els alumnes del centre van obrir l'actuació d'esta companyia que reuneix les joves promeses nacionals i internacionals de la dansa clàssica, contemporània i neoclàssica, sota la direcció de Joan Crespo, Laura Bruña i Elizabeth Taberner.

Així mateix i seguint amb les actuacions de l'alumnat, el pròxim 8 i 10 de desembre, el Centre Municipal de les Arts estarà present en la Fira de Comerç de Burriana. En concret, el 8 de desembre a les 19:00 hores, les alumnes del Taller Coreogràfic de Dansa Espanyola presentaran la peça “Sin trampa ni cartón”, una oda al ball flamenc femení, sense artificis i amb la tradició com a eix conductor. Per part seua, la Big band del Centre Municipal de les Arts, dirigida per Imma Martínez i César Carro, amenitzaran el matí del diumenge amb els ritmes més actuals. En l'actuació, compartiran escenari amb el Grup de Saxos del CIAC Vall d'Uixò. La cita és el 10 de desembre a partir de les 12.00 hores.

 

Festival de Nadal i Concurs de Postals

 

De la mateixa manera, el 14 de desembre, a les 18:30 hores, serà el torn de gran part de l'alumnat del centre amb la celebració del Festival de Nadal en el Teatre Payà. Per a l'ocasió, el professorat ha preparat un variat repertori en el qual els alumnes podran exhibir el que han aprés en estos mesos de curs. Diverses actuacions comptaran amb música en directe, mostrant així sinergies entre les arts que s'imparteixen en el centre. A més, com a novetat, l'àrea del Teatre, coordinada per Rebeca Izquierdo, s'incorpora a esta actuació.

 

Paral·lelament a això, els alumnes d'Arts Plàstiques han participat en el Concurs de Postals de Nadal. Enguany s'han presentat més de 130 propostes, que estan exposades en el Centre Municipal de les Arts i d'entre les quals eixiran els diferents guanyadors de les categories de Jardi 7 anys, Infantil (8-9 anys), Infantil (10-11 anys), Juvenil (12-13 anys), Juvenil (14-18 anys) i Adults/Sènior/Famílies. Els premis es donaran a conéixer en finalitzar el Festival de Nadal i els premiats rebran una estatueta commemorativa realitzada pel professorat d'Art.

 

Audicions d'instrument i classes obertes de dansa

 

En este mes de desembre, els alumnes del Conservatori Elemental de Música Abel Mus també seran protagonistes amb audicions d'instrument en el Auditori Juan Varea. Així doncs, el dilluns 18 de desembre serà l'audició dels alumnes de piano, el 19 de desembre serà el torn de l'alumnat del departament de Vent-Fusta i el dimecres 20 de desembre se celebrarà l'audició dels alumnes de guitarra.

 

Per part seua, durant eixa mateixa setmana, les classes de dansa obriran les seues portes perquè les famílies dels alumnes puguen acudir i presenciar una sessió de cada disciplina. L'objectiu d'esta mena d'activitats és donar a conéixer de primera mà la programació que es realitza en cada especialitat i oferir als alumnes l'oportunitat de mostrar la seua evolució.

 

Cal esmentar que els alumnes de Dansa Espanyola i Flamenc comptaran amb una masterclass gratuïta a càrrec de Blanca Perdiguer, balladora i directora del centre de formació Flamenquería Sevilla. La cita serà el 22 de desembre, de 19:00 a 20:30 hores, i es treballarà Nadales per Buleries, una cosa molt representativa d'estes dates nadalenques.

 

Projecte “Decora el col·legi”

 

Per a completar amb tota l'oferta formativa i artística d'este mes de desembre, des del departament d'Arts Plàstiques estan treballant amb l'alumnat del CEIP Pare Vilallonga en la iniciativa “Decora el col·legi”. A través de diverses sessions, els alumnes d'Educació Primària estan elaborant de manera artesanal els adorns nadalencs del centre. D'aquesta manera, el Centre Municipal de les Arts continua amb la seua labor d'acostar les seues activitats als col·legis del municipi.

 

Des de la Regidoria de Cultura, el regidor de l'àrea, Jesús Albiol, destaca “la importància i singularitat del Centre Municipal de les Arts, dos aspectes que hem de continuar impulsant i promovent perquè l'activitat que es realitza en el centre s'òbriga a la ciutadania”. Per part seua, la directora del centre, Ana Llopis agraeix “la involucració del professorat i l'alumnat, així com de les seues famílies”, per a poder dur a terme les activitats que s'organitzen fora de les aules, al mateix temps que convida “als veïns a no perdre's cap de les cites culturals que s'han organitzat”.

 

L'equip de Govern aposta per crear una Oficina de captació de fons europeus per a augmentar el nombre d'inversions i projectes a la ciutat

Burriana (3.12.23).- Burriana incorporarà un tècnic superior de gestió financera de fons europeus en la plantilla de l'ajuntament. Actualment, el consistori esta gestionant projectes amb finançament europeu tant provinent de fons estructurals, és el cas de EDUSI (FEDER), com d'aquelles ajudes conjunturals, que provenen del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. El disseny de projectes solvents per a la captació d'aquests fons, el control de l'elegibilitat de les despeses, l'exhaustiu seguiment financer, la seua justificació financera, així com el maneig de les plataformes oficials de seguiment de fons i els sistemes informàtics específics, entre altres motius, fan necessari la incorporació d'un especialista a l'ajuntament per a potenciar el nombre de projectes que arriben a bon port i es tramiten de la forma més eficaç. Davant tal situació, l'equip de Govern s'ha marcat com a objectiu posar en marxa una nova oficina de captació de fons europeus, complint amb la promesa que es va realitzar durant la campanya, i permetent a l'administració local comptar amb personal expert en la coordinació, cerca i gestió d'estes importants ajudes per a donar un impuls important al desenvolupament urbanístic de Burriana dels pròxims anys, captant un major nombre de fons i augmentant el nombre de projectes a llarg termini que responguen a l'interés general de la ciutat.

És una inversió que el Consistori ha de fer si es vol transformar la ciutat seguint l'exemple d'altres grans ciutats”, ha explicat l’Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, qui ha indicat que “els fons europeus ens ajudaran a desenvolupar un urbanisme amb espais verds i oberts que estiguen centrats en les persones, en lloc d'en els vehicles”. “Este equip de Govern vol continuar fent passos en la conversió en zona de vianants del nostre centre urbà per a potenciar la nostra riquesa arquitectònica modernista, dissenyant una ciutat amable i única per a passejar a la provínciaa”, ha explicat Monferrer.

Burriana. (02.12.23) Durant la vesprada de hui, ha tingut lloc a l'Ajuntament de Burriana, l'acte d'homenatge al pilot burrianenc de Moto2, Sergio García Dols, en el qual l'alcalde, Jorge Monferrer Daudi, li ha atorgat un trofeu commemoratiu, realitzat per l'artista local Juan Poré, amb motiu d'haver sigut proclamat “Rookie de l'any 2023” en aquesta categoria. Títol atorgat com a testimoniatge de la dedicació, l'esforç, i la passió que Sergio sent per l'esport del motor des de molt primerenca edat.

Centenars de motoristes han acudit fins a la Plaça Major per a rebre al jove pilot del Pons Wegow Racing, qui també ha estat acompanyat de veïns, familiars i amics que han abrigallat al burrianenc  en un dia tan especial.

Després de la recepció en el despatx d'alcaldia, s'ha fet lliurament al pilot del trofeu al costat de la corporació municipal, i finalment s'ha celebrat una festa commemorativa, organitzada per la seua família, en la Plaça dels Monges.

Des de les seues primeres victòries com a Campió d'Espanya de Promo 70cc l'any 2013 i Campió d'Espanya de 80cc en 2015, Sergio ha aconseguit competir en el Campionat Mundial de Moto3 en diferents ocasions i acumular un total de 87 carreres, 2 Poles, 20 Podis i 7 victòries en aquesta categoria.

  • El municipi ha obtingut fons procedents de Next Generation per ser la tercera localitat més ben puntuada en les bases convocades el passat 30 de maig per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Burriana (2.12.23).- L'Ajuntament de Burriana ha aconseguit 962.503 euros en ajudes per a renovar els contenidors de via pública i adquirir dos camions per a la recollida de bioresidus. Es tracta d'uns fons procedents de Next Generation, de les bases convocades el passat de 30 de maig, per la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori. Constitueix una de les primeres decisions de l'actual equip de Govern referent a temes europeus, on el consistori haurà d'invertir aproximadament 240.000 euros, però suposarà a llarg termini una reducció en el contracte de recollida de residus amb l'empresa concessionària d'al voltant de 120.000 euros anuals.

Uns fons que resulten un suport econòmic i un baló d'oxigen per a continuar amb l'objectiu marcat des de l'equip de Govern de l'Ajuntament d'aconseguir una Burriana més neta.

“Burriana ha deixat passar molts trens i inversions en els últims anys”, ha valorat el regidor Via Pública, Mario Trullen, qui ha explicat que “estem donant la volta a esta situació aconseguint grans inversions per a transformar la nostra ciutat, com la depuradora, la major inversió de la Generalitat a Burriana, o estos fons Next Generation, que permetran renovar contenidors de via pública i adquirir dos camions per a la recollida de bioresidus amb una quantia important que no eixirà de la butxaca dels veïns”. “Ara Burriana, torna a ser gestionada amb visió de futur i sentit comú”, ha conclòs Trullen.

 

 

 

Burriana 01.12.23.- L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, acompanyat pel regidor d'Obra Pública, Juan Canós, i el regidor de Via Pública, Mario Trullen, han continuat este divendres amb la ronda de visites de “Amb els meus veïns”. En esta ocasió ha tingut lloc en la zona del Col·legi Villa Fátima, per la qual cosa també ha acudit el director del centre.

Entre les peticions veïnals que han pogut escoltar, es troben la d'instal·lar guals elevats i controls per a reduir la velocitat dels vehicles que circulen des de la Ronda Del Músico Ibáñez, solucionar el desnivell central de la ronda, així com millorar el sistema de drenatge per a evitar inundacions davant forts episodis de pluja i incrementar les zones d'aparcament mitjançant la delimitació amb línies blanques per a possibilitar l'aparcament en bateria.

Els veïns de la zona a més exigeixen control i sancions tant per a aquells vehicles aparcats de manera incorrecta, com per als ciutadans incívics que no netegen les deposicions de la seua mascota en la via pública, ja que és una zona prou transitada pels xiquets que acudeixen al col·legi i gent major.

També, han traslladat al consistori els seus desitjos que es facen tasques de neteja i adequació en els solars confrontants al col·legi, per qüestions de salubritat, a causa de la vegetació descontrolada i les plagues de rates i insectes, i que es finalitze la unitat d'execució, denominada B2, paralitzada des de fa anys i que envolta el barri.

“Amb els meus veïns” són trobades on cada setmana, l'alcalde visitarà un sector de la ciutat per a escoltar idees, suggeriments, mancances o desperfectes que seria convenient abordar per part de l'ajuntament per a millorar la qualitat de vida i benestar dels burrianencs.

Durant la sessió plenària s'ha dut el pas definitiu per a reprendre la construcció de l'IES Jaume I

Burriana (30.10.23).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple Ordinari l'execució de la sentència núm. 257/2023, de 19 de maig de 2023, dictada per la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV). A més, s'ha aprovat el pas definitiu per a reprendre de la construcció de l'IES Jaume I de Burriana.

D'esta manera, el ple municipal ha aprovat fer efectiva la retirada de la condició d'agent urbanitzador de la promotora Urbanització Golf Sant Gregori, restituïda com a tal fa quatre anys, i confiscar les garanties que va depositar pel projecte per valor de 8,5 milions d'euros. La tramitació suposa de facto posar fi a la possibilitat que la companyia acabe d'executar la urbanització del projecte, que disposa d'al voltant de 2,5 milions de metres quadrats de superfície enfront del litoral, tornant a l'escenari de 2016. A partir d'ara, l'equip de Govern haurà d'analitzar els següents passos a donar sobre Sant Gregori, tenint en compte que ha d'estudiar l'informe de l'empresa contractada experta en urbanisme.

D'altra banda, ha sigut aprovat el pas definitiu per a reprendre la construcció de l'IES Jaume I de Burriana. D'esta manera, l'Ajuntament dona carpetada i dona llum verda a la resolució definitiva del contracte amb l'empresa Acciona Construcción SA. La construcció del nou centre d'ensenyament porta més de 18 mesos paralitzada, i l'equip de Govern ha mantingut diverses reunions amb Conselleria i l'empresa concessionària per a desbloquejar la situació de paràlisi en la qual es trobava, sense renunciar a cap de les exigències que els tècnics municipals sostenien, però aconseguint donar una solució sense acudir als  processos contenciós-administratiu que l'empresa concessionària havia imposat contra la resolució de l'ajuntament de denegar la modificació pressupostària. Cal recordar, que Acciona Construcción SA demanava un augment superior al 20 per cent, i que els tècnics de l'Ajuntament han defensat que no es justificava per l'augment de costos dels materials ni tampoc energètics. A partir de la resolució definitiva del contracte, l'equip de Govern aprovarà un nou projecte, que eixirà a licitació existint una previsió que puguen reprendre's les obres del centre educatiu en 2024.

L’Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha criticat la difícil situació en la qual ha deixat l'anterior equip de Govern a l'Ajuntament referent a Sant Gregori”, explicant que “la vertadera herència de PSPV-Compromís és el desastre urbanístic, la judicialització i la paralització d'un projecte molt important per al desenvolupament turístic del municipi”.