- La borrianenca Vicenta Palau va rebre en un centre de majors de Castelló la felicitació de l'Ajuntament i dels seus familiars


L'Ajuntament de Borriana ha fet arribar a la borrianenca Vicenta Palau Garcia, que resideix en un centre de majors de Castelló tot i que encara està empadronada a Borriana, la felicitació de la seua ciutat pel 100è aniversari, que va ser el passat 10 de febrer.

El regidor de Gent Gran, Hilario Usó, ha explicat que els seus nets, besnets, i un apadrinat, concretament Roberto Rodríguez, Roberto Capella, Eva Moliner, Neus i Pau, i Javier Mingarro, van celebrar un emotiu aniversari al costat de la centenària Vicentica, que se suma a la llista de persones centenàries a la ciutat.

Al jardí del Centre de Majors, els familiars presents li van cantar la corresponent cançó d’aniversari i, després de les abraçades i els besos, li van donar la placa de l'Ajuntament de Borriana i, segons han expressat, Vicentica “es va emocionar molt i es va sentir molt orgullosa que el seu poble pensara en ella i li fera arribar un detall tan bonic”.

També han manifestat que, després, Vicenta va estar contant anècdotes, moltes de les quals memoritzades per tots durant molts anys, recordava que va nàixer el dia 8 de febrer, però era festa i l'endemà diumenge i la van inscriure el dia 10. Igualment, va recordar a les persones a qui volia molt i ja no estan, i descrivia com era la ciutat de Borriana abans, els costums, els principis, l'educació i el treball.

Per part seua, els familiars de Vicenta Palau han agraït a l'Ajuntament el detall que han tingut i l'oportunitat de celebrar un especial i emotiu aniversari al costat de Vicentica, a la qual han descrit com una dona “lluitadora, tan estricta com afectuosa a parts iguals, i clara a l'hora de dir les coses. No se li escapava ni el més pintat, el que havia de dir ho deia”.