Asociación de personas trabajadoras del hogar y cuidados de Castellón

 

- A càrrec de l'Associació de persones treballadores de la llar i cures de Castelló, l'activitat exposarà la necessitat d'equiparar laboralment aquest tipus de treballs a uns altres del sector

- L'aforament és limitat i cal confirmar l’assistència a través del 691674229 o en igualtat@burriana.es


L'Ajuntament de Borriana ha organitzat per a dijous que ve 6 de maig la xarrada ‘El treball de la llar i cures també és un treball professional’, per a reivindicar la necessitat de dignificar els treballs de cures, així com de dotar-los de condicions laborals igual que en altres tipus de treballs.

Com ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, la xarrada té els objectius de “reivindicar unes condicions dignes per a l'ocupació domèstica, exposar la lluita per la igualtat de drets en el règim general de la Seguretat Social i sensibilitzar la societat sobre la importància d'aquestes tasques”.

L'activitat, que tindrà lloc a les 18.30 hores en una modalitat mixta, presencial i en línia, s'impartirà a càrrec de Tania Nataly, presidenta de l'Associació de persones treballadores de la llar i cures de Castelló.

La xarrada es desenvoluparà a través de la plataforma zoom però s'habilitarà la sala d'informàtica del CMC la Mercè per a aquelles persones que vulguen participar presencialment, o que no disposen de mitjans per a fer-ho telemàticament des de sa casa. S'haurà de confirmar l'assistència a través del 691 674 229 o enviant un correu electrònic a igualtat@burriana.es, ja que les places són limitades.

A més, s'aprofitarà l'ocasió per a entregar els llenços de la campanya ‘Dones (In)visibles a les cures’, que van estar exposats en diferents punts de la ciutat com a reconeixement a aquelles dones i entitats que van aportar la seua imatge per a il·lustrar la situació d'invisibilitat i poca valoració social a les quals estan sotmeses les tasques de cures i les dones que els exerceixen. Els llenços, fins al moment del seu lliurament, passaran a estar exposats en la primera planta de la CMC la Mercè.

Sobre aquest tema, Romero ha explicat que “aquesta és una altra de les accions proposades per la Regidoria d'Igualtat, que persegueix l'objectiu de donar visibilitat a les situacions de falta d'igualtat real que viuen les dones i que es va iniciar al març amb la campanya Dones (In)visibles”.

Taller técnicas escénicas Burriana

 

  • L'activitat, que començarà al maig es planteja com un espai per a cuidar-se i escoltar el propi cos a través de tècniques escèniques i d'expressió


L'Ajuntament de Borriana programa el taller comunitari de pràctiques escèniques ‘Les cures a través del cos’, dirigit a les dones del municipi. Una proposta que té com a objectiu explorar el moviment, els estímuls sensorials, l'expressió artística tant a nivell corporal, com d'escriptura o musical al voltant de les faenes de cures i la criança.

Així, al mes de maig, el consistori posarà en marxa aquesta activitat gratuïta dirigida a dones de 20 a 70 anys, i que com ha recordat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “es trobava pendent des de fa temps però va anar endarrerint-se a causa de les restriccions sanitàries”.

Segons ha explicat Romero, el taller de cures sorgeix de les relacions creades en el taller ‘Cafè i te entre veïnes’, que es va dur a terme fa dos anys, en què “es van crear sinergies molt interessants que vam entendre necessàries per a continuar creant xarxes de suport”.

A més, ha indicat l’edil de l'àrea, “es va detectar la necessitat de treballar a través del cos tot allò que les dones viuen en el seu dia a dia i, en definitiva, oferir un espai per a cuidar-se i escoltar al propi cos mitjançant tècniques escèniques i d'expressió”.

D'altra banda, la iniciativa està en línia amb la campanya llançada pel 8M, ‘Dones (in)Visibles’, centrada a donar protagonisme a les dones que cuiden, crien i curen. Per això, el taller va dirigit a dones cuidadores, o que ho hagen sigut, d'una forma remunerada o no, encara que està obert a dones de qualsevol edat i situació física, ja que els exercicis que es faran s'adaptaran de forma individual.

D'aquesta manera, s'ofereix a les dones borrianenques “un espai de trobada i confort en què dedicar-se un temps a elles mateixes per a cuidar-se i a continuar creant una xarxa entre les dones del municipi siga com siga la seua situació”, ha precisat Romero.

L'activitat es desenvoluparà entre maig i juny, a través de tres eixos de treball: una aproximació a les cures des del treball corporal i expressiu; el viatge a través dels sentits com una experiència sensorial i evocativa, i la poètica i debat al voltant de les cures. El taller l'impartirà l'actriu i docent en formació de pedagogia social Rebeca Izquierdo, després de la seua experiència en altres projectes similars a Barcelona o Madrid, on s'han dut a terme amb molt d'èxit.

Les sessions, que de periodicitat setmanal, tindran lloc en el poliesportiu de la Bosca, i l'horari es determinarà adaptant-se perquè s'ajuste a la situació de les interessades, segons les seues preferències.

Per a inscriure's, cal enviar un correu electrònic a igualtat@burriana.es o bé al telèfon 691 67 42 29. El taller té previst el seu inici al mes de maig i, prèviament, es farà una jornada informativa per a totes les dones que expressen el seu interès a formar-ne part.

Contacontes Borriana

- L'Ajuntament organitza activitats per a fomentar la corresponsabilitat i la igualtat de gènere entre les xiquetes i xiquets de 2 a 3 anys

- Durant març i abril les contacontes Visa Promig i Pruna Promig han recorregut els centres infantils amb l'activitat ‘La trobada de dos mons’


L'Ajuntament de Borriana ha organitzat activitats amb contacontes a les escoles infantils de la ciutat per a fomentar la corresponsabilitat i la igualtat de gènere entre les xiquetes i xiquets de 2 a 3 anys. Així, durant els mesos de març i abril, l'espectacle La trobada de dos mons, a càrrec de les intèrprets Visa Knowing i Pruna Promig, ha recorregut les escoles infantils de la ciutat.

Es tracta d'un programa pioner d'atenció al desenvolupament infantil, que a través d'un contacontes pretén fer arribar a la primera infància de la localitat la corresponsabilitat en les tasques de la llar i familiars, des d'una perspectiva lúdica.

Com ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “és fonamental fer arribar als més xicotets la necessitat que tots i totes, en funció de les nostres capacitats, augmentem la implicació en les tasques de la llar, ja que es tracta d'unes activitats que beneficien a tota la família però que, generalment, es continuen associant només a les dones”.

A més, en l'espectacle també s'ha tingut en compte la sostenibilitat, un altre dels valors a difondre en l'activitat, ja que tots els recursos han sigut dissenyats exclusivament per a l'obra i realitzats de manera artesanal amb materials reciclats i sostenibles mediambientalment.

Visa Knowing i Pruna Promig, les professionals que han dut a terme la iniciativa coordinada entre el departament de l'ADI (Atenció al Desenvolupament Infantil) i les regidories d'Igualtat i Educació, són tècniques promotores d'igualtat especialitzades en el disseny de materials coeducatius i en intervencions educatives transversals, específiques i continuades de continguts d'igualtat, conscients de la importància de començar des de les edats més primerenques.

Aquesta activitat, emmarcada dins de la campanya del 8 de març ‘Dones (In)visibles’ de l'Ajuntament de Borriana, respon a l'objectiu proposat des de l'àrea d'Igualtat d'atendre la primera infància i millorar la coordinació, així com dotar de materials a les escoles infantils del municipi perquè puguen treballar amb perspectiva de gènere.

Amb aquesta línia de treball es busca la col·laboració estreta entre els departaments municipals implicats i les escoletes infantils de la localitat com a agent socialitzador de la infància en una etapa vital “importantíssima”.

Maria Romero ha destacat la necessitat de posar el focus en la primera infància perquè, “com apunten organismes internacionals com ara Unicef, és en aquesta etapa vital quan es formen les bases cerebrals i emocionals del creixement futur i, si treballem des d'una perspectiva d'equitat i atenció a la perspectiva de gènere, segur que guanyarem un futur millor per a tota la ciutat”.

Escola Igualtat Borriana

- Enguany l'Escola té com a eix monogràfic ‘La coeducació com a eina de canvi i prevenció de les violències’

- Les cites següents, ja en modalitat presencial, seran els dissabtes 24 d'abril i 8 i 22 de maig

 

Demà dissabte, 10 de març, continuarà la programació de la II Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere amb una jornada en línia sobre els patis i espais coeducatius.

La programació del dissabte començarà a les 9.30h amb una taula redona entre tres expertes i experts en remodelació i reestructuració d'espais per a conformar el seu caràcter coeducatiu.

En aquest diàleg a tres veus sobre psicologia infantil, paisatgisme i arquitectura i infraestructures educatives, que s'allargarà fins a migdia, presentarà a l'alumnat del curs els pilars bàsics que necessiten conéixer per a crear patis i espais coeducatius.

En la taula participaran la doctora en psicologia, Sandra Molines, l'expert en paisatgisme i naturalització de patis, Vicente Ordaz, i l'arquitecte tècnic, Juan Fernando Lancero.

Després de la pausa per al descans, les jornades continuaran a les 11.45h amb la conferència ‘Arts i cocreació als patis/espais coeducatius’, exposada per Julia i Angie, muralistes de retolació i figuració del projecte Very Veritas, i Laura Broch i Laura Pitarch, il·lustradores del projecte Laulauenlaseuatinta.

Finalment, a partir de les 12.50h serà el torn per a la ‘Mesa de bones pràctiques en processos de patis/espais coeducatius’, a càrrec de les professores Marian de Antonio Hernández, responsable del projecte de patis coeducatius de l'IES la Moreria de Mislata i Ester Vilar, en representació del claustre del CEIP Penyagolosa per la seua aplicació del projecte de patis coeducatius.

La següent jornada, que serà presencial, tindrà lloc el dissabte 24 d'abril, amb diverses ponències sobre com tractar les relacions des de la coeducació. Així, es tractaran temes relacionats com la coeducació afectivosexual amb perspectiva de gènere i LGTBI, l'abordatge a la menstruació, la coeducació com a eina de prevenció de la violència o les masculinitats igualitàries.

Per part seua, les jornades del 8 i 22 de maig també es plantegen en format presencial i versaran sobre els projectes coeducatius per a la transformació curricular i la coeducació en l'àmbit artístic i sociocultural.

 

La II Escola Municipal d'Igualtat

L'objectiu de l'Escola és oferir formació bàsica en igualtat de gènere i, alhora, formació específica sobre coeducació, amb una programació de 20 hores centrades en un tema concret per a aprofundir tant en el pla pràctic com en el teòric. Cal destacar el bon acolliment d'aquesta edició, en què s’han cobert totes les places.

El tema monogràfic sobre el qual es treballa enguany és ‘La Coeducació com a eina de canvi i prevenció de les violències’, i s'ha comptat per a la preparació amb l'Associació per la Coeducació, que presideix Paqui Méndez i que aglutina professionals en la matèria de tota la Comunitat Valenciana.

La regidora de l'àrea, Maria Romero, ha explicat que "aquestes jornades tenen, a més, la voluntat d'atraure formació i ponències de proximitat, per a fomentar la creació d'una xarxa de persones i entitats per la coeducació a les comarques castellonenques, tal com ja succeeix en la veïna València en aquest camp”. Per això, diversos centres educatius de Borriana referents per les seues activitats presentaran els seus projectes en les diverses ponències.

REnovación del convenio entre el Ayuntamiento y la Fundación Isonomia 2021
  • Per a promoure la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en el municipi

  • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la Fundació Isonomia, Eva Alcón, han signat l'acord

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la rectora de la Universitat Jaume I i presidenta de la Fundació Isonomia, Eva Alcón, han signat la renovació de la col·laboració entre l'Ajuntament i la Fundació per a continuar amb la promoció de la igualtat d'oportunitats entre dones i homes en el municipi.

Aquesta col·laboració estableix la continuïtat de Borriana en la Xarxa Isonomia de municipis per la igualtat efectiva de dones i homes i en els seus programes anuals. A més, permetrà tindre accés a informació actualitzada i personalitzada al personal tècnic i polític per al disseny i aplicació de polítiques i mesures d'igualtat d'oportunitats i de tracte entre dones i homes, així com de la programació per al 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i el 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones.

Igualment, a través de l'acord, la Fundació Isonomia també participarà en l'Escola Municipal d’Igualtat, col·laborarà en l'elaboració de materials per a les ‘Maletes coeducatives’ de l'Ajuntament de Borriana i participarà en diverses accions formatives.

La rectora de la Universitat Jaume I ha mostrat la seua satisfacció per la renovació d'aquest conveni perquè “ens permet continuar treballant en la igualtat d'oportunitats perquè siga possible en la nostra societat i en tots els nostres municipis”, ha destacat Alcón.

Per part seua, l'alcaldessa de Borriana ha posat de manifest la “importància” de continuar amb aquest espai de col·laboració institucional per a “continuar impulsant polítiques d'igualtat en el ciutat i avançar en la millora de l'educació en igualtat entre la ciutadania de Borriana, especialment, entre la població més jove, i d'aquesta forma encaminar-nos cap a una societat amb més igualtat d'oportunitats”.

A més, ha afegit que permetrà dur a terme “accions en el nostre municipi molt necessàries” i, també, disposar d'estratègies, mesures, instruments i recursos per a “promoure la igualtat entre dones i homes, previndre la violència de gènere i construir una societat més lliure, justa i equitativa”.

El conveni, amb una duració d'un any, inclou la difusió d'activitats per a la igualtat efectiva entre dones i homes i la promoció de la Xarxa Isonomia de municipis. A més, possibilita la interacció amb altres ajuntaments, integrats en la Xarxa Isonomia per a l'intercanvi de coneixement, experiències i bones pràctiques.

En aquesta línia, la Fundació Isonomia proporcionarà orientació teòrica, tècnica i metodològica generalista, per al personal municipal, en aquelles àrees de competència de l'entitat i facilitarà informació actualitzada en matèria d'igualtat de dones i homes i violència de gènere: legislació, plans d'igualtat, publicació de subvencions, articles o notícies d'interès, llibres, entre d’altres.

Premis Dia de la Dona Borriana

 

- L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha destacat la importància de “visibilitzar trajectòries vitals femenines que siguen exemple per al conjunt de la societat”

- L'acte, que s'ha fet a porta tancada, no ha pogut ser la trobada multitudinària que es produïa els últims anys, però ha sigut un emotiu homenatge a aquestes dones


L'alcaldessa, Maria Josep Safont, i la regidora d'Igualtat, María Romero, han lliurat els premis ‘Dia de la Dona’ de 2021 a les guardonades d’enguany, en un acte restringit a la Sala de Plens de l'Ajuntament.

Així, en l'acte celebrat aquest matí han entregat els premis a la traductora i doctora en literatura russa, Reyes Garcia; a la matrona i primera dona a encapçalar una llista electoral a la localitat, Maria Ángeles Vicent, i a l'escriptora, filòloga i professora Carme Rufino.

Així mateix, s'ha fet un reconeixement especial a les treballadores sociosanitàries de la ciutat pel seu treball durant la pandèmia, que han rebut enguany el guardó extraordinari, per les quals han estat presents representants del menjador social de Borriana, de l'associació Di-capacitat en representació de les cuidadores no professionals de persones dependents, de Creu Roja i dels Serveis Socials de Borriana.

També han acudit representants per part de la fundació Fisat, que compta amb diferents recursos de protecció per a infància i joventut; de la Fundació Antonio Moreno, pel seu dos centres de protecció; de Càritas i la seua residència, i de la residència de persones majors la Generalitat.

Per part seua, i en representació de l'Àrea de Salut de la Plana han estat les supervisores dels centres de salut Borriana I i Borriana II. A més, també s'ha fet un reconeixement als i les membres de la Policia Local i Guàrdia Civil per l'atenció donada en pandèmia a les víctimes de violència de gènere, així com al departament municipal de Serveis Socials.

Totes elles han rebut de mans de les representants de l'Ajuntament les distincions i el detall amb què es distingeix cada any a aquestes dones, que reben el reconeixement per la seua trajectòria amb l’objectiu de visibilitzar el treball femení.

En aquest sentit, Maria Josep Safont ha volgut felicitar les premiades, alhora que ha destacat la importància de “reconéixer el treball i la trajectòria vital d'aquestes dones” ja que, com ha explicat, “desgraciadament és habitual que les biografies femenines patisquen la invisibilització social”.

Per això, ha ressaltat, la funció d'aquests premis com a “forma de compensar aquesta falta de reconeixement públic”, i perquè “arribe el seu exemple al conjunt de la societat”.

Per la seua banda, la regidora de l'àrea, Maria Romero, ha presentat les premiades, ha explicat els seus currículums, biografies i experiències personals i professionals que han sigut tingudes en compte pel jurat a l'hora de prendre la decisió.

L'acte, encara que s'ha hagut de fer a porta tancada a causa de la situació sanitària i no ha pogut ser el reconeixement multitudinari que tenia lloc durant els últims anys, ha sigut igualment un homenatge emotiu de distinció a les persones premiades que la ciutadania ha pogut seguir per streaming a través dels canals de Facebook i Youtube de l'Ajuntament.


Les premiades

Respecte a Reyes Garcia, és doctora per la Universitat Jaume I de Castelló i diplomada en llengua russa per la Universitat Estatal de Sant Petersburg, com a referent del món de la cultura. És professora de rus a l'Escola Oficial d'Idiomes de Castelló i traductora des de fa més de 27 anys, amb especial interés pel segle de plata de la literatura russa. Destaca el seu treball com a traductora de l'obra de Marina Tsvetáyeva, una de les escriptores russes més importants de tots els temps. Ha participat en conferències i en congressos tan importants com els celebrats a l'Institut de Llengües Eslaves de la Sorbona, a París, o a Moscou o Bolshevo, o a les cases-museu de María Tsvetáyeva, la seua autora predilecta.

Quant a la biografia de M. Ángeles Vicent, destaca per haver sigut la primera dona del municipi a encapçalar una llista electoral en la localitat, així com per ser una ferma defensora de la incorporació femenina al món laboral i de la plena igualtat entre homes i dones. Regidora de Sanitat i Assumptes Socials de 1991 a 1995, va continuar al capdavant d'aquestes matèries durant diverses legislatures, en les quals va desenvolupar la Regidoria de la Dona, que va passar a tindre entitat pròpia. A més, va ser la mateixa Vicent qui va instaurar els premis Dia de la Dona Treballadora del 8 de març.

Per part seua, Carme Rufino, llicenciada en Filologia Hispànica, en Lingüística Valenciana, per la Universitat de València, ha sigut premiada per la seua col·laboració i dedicació en el manteniment de la cultura. És professora de l'IES Jaume I de Borriana i de diferents cursos de formació en el Cefire. També és col·laboradora habitual de diverses entitats i associacions culturals de Borriana i autora de nombrosos poemaris publicats. Ha obtingut diversos premis poètics com el Ciutat de Vila-real 1996, Ciutat de la Vall d'Uixó 1999, Flor Natural de Nules 1999, XXII premi de poesia 25 d'abril de Ia vila de Benissa, XXV premi de poesia Ibn-Hafaja, entre d’altres.

Enguany, a més, s'ha decidit concedir un quart premi extraordinari com a reconeixement a totes les treballadores del sector sociosanitari que han estat atenent persones durant la pandèmia en primera línia mentre la resta de la ciutadania ens refugiàvem a casa nostra. Aquestes treballadores d’entitats i institucions del sector sociosanitari, que en tots els casos compten amb un perfil laboral altament feminitzat, a més d'implicar-se amb la seua situació personal van haver de fer front a una situació sociosanitària mai no vista malgrat tractar-se d'ocupacions de cures que habitualment han estat invisibilitzades o poc valorades.


Els premis

L'Ajuntament de Borriana convoca anualment els premis ‘Dia de la Dona’ amb la finalitat de reconéixer i homenatjar públicament dones rellevants del municipi, bé de l'àmbit social, bé de l'àmbit científic, personal, laboral, esportiu i cultural, que han destacat per la seua trajectòria vital o per la seua labor en benefici de la igualtat entre dones i homes.

El nombre de premis establit que es concedeixen anualment és de tres, sense distinció de rang, i consisteixen en el lliurament d'una placa acreditativa i el reconeixement públic. No obstant això, en aquest any de pandèmia s'ha volgut afegir el quart premi, extraordinari.

II Escola municipal d'Igualtat del Ayuntamiento
  • L'Escola es desenvoluparà en 5 sessions, des del 27 de març fins al 22 de maig, en dissabtes alterns
  • La temàtica monogràfica que es tractarà serà ‘La Coeducació com a ferramenta de canvi i prevenció de les violències’

Dissabte que ve, 27 de març, començarà la II Escola Municipal d'Igualtat i Prevenció de la Violència de Gènere, que es convoca, com ha explicat la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “després de l'avaluació tan positiva que va tindre la del passat any”.

L'objectiu de l'Escola és oferir formació bàsica en igualtat de gènere, així com formació específica relacionada amb la coeducació, tant en l'àmbit formal com no formal, amb un format de 20 hores de formació centrades en un tema concret, perquè es puga aprofundir en el seu coneixement teòric i pràctic.

En aquesta ocasió el tema seleccionat ha estat ‘La Coeducació com a eina de canvi i prevenció de les violències’, raó per la qual s'ha comptat per a l’organització amb l'Associació per la Coeducació, presidida per Paqui Méndez, que aglutina professionals en la matèria de tot el territori valencià.

La II Escola d'Igualtat Municipal es desenvoluparà des del proper 27 de març fins al 22 de maig, durant els matins de dissabtes alterns, i comptarà amb 5 sessions formatives, que abordaran temes com la coeducació en la primera infància, els espais coeducatius, les relacions des de la coeducació, els projectes coeducatius per a la transformació curricular i la coeducació en l'àmbit artístic i sociocultural.

“Un altre punt a destacar en el plantejament de l'Escola és que s'ha optat per oferir formació i ponències el més ‘quilòmetre zero’ possible de manera que puguem crear una xarxa entre les persones i entitats amb inquietud per la igualtat i la coeducació”, ha indicat Romero. En aquest sentit, tres centres de Borriana referents per la seua bona praxi presentaran algunes ponències i també exposaran els seus projectes diverses conciutadanes de Borriana.

Així mateix, la regidora ha subratllat que “si bé la temàtica coeducativa pot semblar que té com a públic destinatari les persones vinculades al món de l'educació, tant formal com no formal, es tracta d'un projecte programat perquè resulte pràctic i interessant, amb docents de qualitat, i que aporte valor a les persones que participen per tal d’aplicar criteris coeducatius en el seu dia a dia com a eina per a construir una societat en què totes i tots tinguem les mateixes oportunitats reals”. Per això, ha animat els veïns i veïnes a inscriure's per a formar part d'aquesta iniciativa.

A més, la regidora ha indicat que dins del Pla d'Igualtat Institucional de l'Ajuntament es plantejava com una acció oportuna oferir formació en igualtat al personal del consistori, per la qual cosa amb aquesta Escola, ha assegurat, “a més de donar la possibilitat a tota la ciutadania de formar-se en igualtat i construir una xarxa, puguem cobrir l'objectiu que el personal municipal també participe, la qual cosa permetrà que en el nostre dia a dia en el treball al servei de la ciutadania tinguem una mirada més oberta”.

D'altra banda, cal destacar que a qui haja cursat un mínim de 8 hores se li lliurarà un certificat de participació, i el personal docent que s'haja inscrit a través del CEFIRE rebrà el certificat d'aquesta entitat. Les inscripcions es poden fer a través del correu electrònic igualtat@burriana.es, del telèfon 691674229 o del següent formulari web:

https://docs.google.com/forms/d/1sepfupnhficw1cbysyl3ibhngls7pnsop2jvj-tetwg/viewform?edit_requested=true

 

8M Borriana

- També han realitzat una visita al CEIP Cardenal Tarancón, on han conegut les activitats que l'alumnat ha preparat per reivindicar el paper de les dones cuidadores

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i part de l'equip de Govern a l'Ajuntament de la ciutat, han participat en la celebració del 8M que ha tingut lloc a l'IES Jaume I, per a donar suport a l’efemèride amb la lectura del manifest pel Dia Internacional de la Dona que han realitzat les alumnes del centre.

Així mateix, han aprofitat la visita per a conéixer les noves instal·lacions provisionals, construïdes amb mòduls prefabricats en el solar de l'antic IES Llombai, per a ús temporal mentre es realitzen les obres de construcció del nou institut Jaume I.

A més, posteriorment s'han traslladat fins al CEIP Cardenal Tarancón, on han conegut les activitats que l'alumnat ha preparat per al 8M reivindicant el paper de les dones cuidadores.

L'alcaldessa ha estat acompanyada per Vicent Aparisi, primer tinent d'alcalde; Maria Romero, regidora d'Igualtat; Cristina Rius, regidora d'Hisenda; J. Ramon Monferrer, titular d'Educació; Sara Molina, de Comerç, i Esther Meneu, d'Ocupació.