- L'Ajuntament i la Fundació Le Cadó presenten la setena edició que se celebrarà el diumenge 21 de maig a benefici de la investigació contra el càncer de mama

- Des d'avui es poden inscriure en la Piscina Municipal les persones participants amb un donatiu de 7 euros i rebran una samarreta commemorativa, també una braga per al coll, novetat d'enguany, per tan sols 2 euros


La regidora d'Igualtat, Maria Romero, el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i la representant de la Fundació Le Cadó, Susana Pérez, han presentat avui la setena edició de la Cursa de les Dones, que se celebrarà a Borriana, tot just d’ací un mes, el diumenge 21 de maig a partir de les 10.30 hores, a fi de recaptar fons per a finançar diversos estudis d'investigació contra el càncer de mama de repercussió nacional.

Es tracta d'una trobada popular de 5 km de “solidaritat” en l'organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d’Esports (SME). L'eixida i la meta serà, com és habitual, en la piscina municipal de Borriana.

Per a participar en la cursa o col·laborar, les persones interessades es podran inscriure a partir d'avui en la piscina municipal o en la seu social de la Fundació, Spai Fundació (avinguda Jaime Chicharro, 81), i només per set euros rebran a canvi la samarreta commemorativa i, a més, amb un donatiu de 2 euros rebran a canvi, com a novetat enguany, una braga per al coll. Ambdós articles oferits gràcies al patrocini de diferents empreses i la col·laboració de l’Ajuntament de Borriana. A més, també optaran als productes que al final del recorregut lliuren les entitats i empreses col·laboradores.

La recaptació dels fons d'aquesta edició es destinarà concretament a l'estudi “Influència d'un Programa d'Exercici Físic Programat i Supervisat sobre la Qualitat de Vida en Pacients amb Càncer de Mama en Tractament Oncològic”, a través del conveni subscrit en 2020 amb la Facultat de Ciències de la Salut, Càtedra José Soriano, de l'UJI.

Un estudi en què ja han participat al voltant de 200 persones, segons ha explicat Susana Pérez, i “moltes d'elles de Borriana”. La càtedra busca impulsar i ampliar el treball desenvolupat en el camp d’estudi del càncer de mama pel projecte Activitat Física i Oncologia del grup de Cures i Salut de la Facultat de Ciències de la Salut, amb la col·laboració dels hospitals de la província per a aprofundir en els beneficis de l'activitat física sobre la qualitat de vida en els pacients oncològics, tant en el seu benestar físic, com mental i emocional.

La regidora d'Igualtat ha destacat en la trobada “la gran faena” que realitza la Fundació Le Cadó, amb 13 anys d'experiència, “a l'hora de mobilitzar primer, i congregar després, milers de persones en cadascun dels actes” i, ha assegurat, que gràcies a això “les inscripcions creixen cada any i els beneficis que es destinen a una cosa tan important per a les dones, com la investigació i la lluita contra el càncer de mama, siga també major en cada edició”. Així mateix, ha expressat el seu desig que es convertisca en “una jornada de sororitat, d'estar unides i de reivindicar causes justes al voltant d’un dia de reivindicació com és el Dia Internacional de l’Acció per la Salut de les Dones”.

Per part seua, Vicent Aparisi també ha mostrat l'agraïment als departaments municipals, les entitats i empreses col·laboradores “pel seu compromís social i local, així com per continuar fent créixer cada any una Cursa de les Dones no competitiva i que conjumina esport i solidaritat”.

Mentre que la vicepresidenta de la Fundació Le Cadó ha destacat el “l’extraordinari paper de la societat borrianenca”, que ha demostrat tots els anys ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en la qual col·laboren de manera “proactiva”, i ha recordat que en l'última edició en 2022 van ser més de 1.000 persones les que van participar.

Finalment, els representants municipals i de la Fundació han volgut agrair al dissenyador de la imatge d'aquest any de la cursa, l'artista borrianenc Vicent Guerola, la seua “contribució artística a la iniciativa” i a les entitats i empreses participants la seua col·laboració i la seua labor com a “altaveus” de la iniciativa i ajudar en l'organització”.

El dissenyador de la imatge de la cursa d'enguany, Vicent Guerola, ha mostrat la seua satisfacció per haver estat triat per la Fundació per a realitzar la imatge del cartell i les samarretes de la cursa. Un disseny en què, segons explicava, “he volgut reflectir la solidaritat i l'esperit i essència de la Cursa ja consolidada i arrelada a Borriana i, alhora,mostrar la dualitat de la fortalesa de les dones i la feminitat”. També ha aclarit que ha mantingut el color rosa com a símbol de la Fundació i de la lluita contra el càncer de mama i també de vida.

També, el representant de Coinpa, Tomás Payà, els de Sanycces, Javier Gual i Ester Rosell, i de la associació de veïns del Port, Silvia Ruiz, que han participat en la presentació, han manifestat el seu “orgull per posar el nostre granet d'arena en activitats de tan gran projecció social com la cursa”.

Col·laboren en la iniciativa entitats i empreses com l'Institut Grimalt, GRupoom, Sanycces, Gufresco, Caixa Rural Borriana, Finas, Clínica Granell, Taula, Videca, Associació de Veïns del Port, Federació de Comerç, Clasol i Flor de Vida, als quals Romero, Aparisi i Pérez han agraït “la seua col·laboració i aposta”.

Cal destacar que el mateix dia de la cursa, en finalitzar el recorregut, gràcies a les entitats col·laboradores es repartiran diferents productes entre les persones participants i es lliurarà el xec en el qual es farà pública la quantitat arreplegada, amb l'assistència de representants dels equips mèdics investigadors.

 

Nova seu de la càtedra José Soriano a Borriana

Aprofitant la trobada de la roda de premsa, la responsable de la Fundació Le Cadó ha volgut compartir amb els presents i els mitjans la notícia de la signatura d'un conveni entre la Universitat Jaume I, la Fundació i l'Ajuntament de Borriana per a situar al municipi una seu de la càtedra José Soriano, de manera que les pacients de la localitat que estan participant en el “Programa d'Exercici Físic Programat i Supervisat sobre la Qualitat de Vida en Pacients amb Càncer de Mama en Tractament Oncològic” no hagen de desplaçar-se a Castelló per a participar-hi.