- Es realitzarà el proper mes de juny al nou edifici de Serveis Socials

- Les sessions formatives disposaran del suport de monitors locals per a oferir un espai de cures a les famílies que ho necessiten

- La iniciativa compta amb la coorganització del Centre de Formació del Professorat (Cefire) i de l'Associació per la Coeducació


La Unitat d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana convoca per quart any consecutiu l'Escola d'Igualtat Municipal, que en aquesta edició aprofundirà en la igualtat en el món de l'esport, a proposta de l'Escola d'Igualtat, i amb el suport del Cefire i l'Associació per la Coeducació, amb la finalitat d'ampliar el treball iniciat en la programació del 8M “La Meta és la Igualtat”.

L'Escola d'Igualtat Municipal de Borriana és un espai de formació dirigit a tota la ciutadania a fi d'oferir una formació bàsica en aquesta matèria, que apareix recollit en el Pla d'Igualtat Municipal com una ferramenta clau per a dotar espais gratuïts, certificats i de qualitat per a oferir a la ciutadania la possibilitat d'accedir a formació sobre igualtat, perspectiva de gènere i prevenció en violència de gènere.

Com els dos últims anys, l'Escola d'Igualtat compta en aquesta edició amb la coorganització del Centre de Formació del Professorat (Cefire) i de l'Associació per la Coeducació. Dos entitats de prestigi reconegut en l'organització de formació de qualitat en coeducació. Amb aquesta organització conjunta de l'espai de formació s'aconsegueix atorgar un prestigi a la formació que s'ofereix.

Amb una duració de 14 hores, l'Escola d’Igualtat es realitzarà durant el mes de juny en el nou edifici de Serveis Socials situat al carrer València, 31. Concretament, les sessions s’impartiran els quatre primers dijous de juny (1, 8, 15 i 22), en horari comprès de 17h a 20.30h.

La iniciativa formativa disposarà del suport de monitors locals per a oferir un espai de cures a les famílies que ho necessiten, finançat gràcies al Pla Corresponsables del Ministeri d'Igualtat i la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives. Per a poder accedir, simplement, les famílies han de comunicar-ho amb anterioritat per qüestions d'organització.

Quant a programació, seguint la tònica habitual dels últims anys, s'ha apostat per centrar la qüestió en un tema concret de manera que les diferents sessions permeten aprofundir en la qüestió.

Sessions

Durant les 4 sessions s'abordarà la situació de la igualtat en l'esport, els estereotips de gènere i l'existència de referents, la perspectiva de la inclusió que facilita l'esport, la violència de gènere o la perspectiva de la salut. També hi haurà espai per a conèixer projectes d'èxit, actuacions municipals en pro de la millora de la situació de la igualtat en l'esport i la influència de l'esport en la salut de les dones.

Totes aquestes sessions estan dirigides a la ciutadania general, i molt especialment per al personal dels clubs esportius, personal municipal, personal docent i de l'àmbit de l'associacionisme i oci educatiu. Es tracta d'una formació gratuïta i certificada pel Cefire –en el cas del personal docent– i per l'Ajuntament –per a la resta d'assistents.

Des de la Unitat d'Igualtat destaquen la insistència per oferir una formació de qualitat i amb perspectiva intersectorial, de manera que s'aborda tant la qüestió educativa, com de salut, inclusió, de política municipal, estereotips i referents, sempre buscant una perspectiva el més local posible.

Les inscripcions es poden realitzar a través del QR que apareix en el cartell, enviant un whatsapp al telèfon 691 67 42 29 o a través del formulari disponible en <https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoXQvCj4TnAhL7cQTk9P0FI3nM0KRYbgqIRXNZEni8lgqjTQ/viewform>.