- La Unitat d'Igualtat de Borriana ha organitzat una jornada de formació sobre la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual en la sala de formació de la Policia Local


La Unitat d'Igualtat de Borriana ha organitzat una formació sobre la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual (LOGILS) en la sala de formació de la Policia Local, amb l'objectiu d'instruir els serveis municipals en clau d'igualtat.

Després de participar en una formació específica organitzada per la Subdelegació del govern, al mes de desembre passat, tant els agents encarregats de la protecció de dones víctimes com les responsables de la Unitat d'Igualtat van considerar oportú organitzar una sessió a Borriana per a fer extensiu el coneixement de la norma a professionals de la localitat.

Des de la Unitat es va elevar invitació a tots els serveis que atenen dones i xiquets i xiquetes al municipi perquè pogueren participar en la formació de tres hores que s’ha celebrat aquesta setmana. La formació s'ha dividit en dos ponències impartides per la cap de la Unitat contra la violència de gènere de la Subdelegació del govern, Rosa Marco, així com per la lletrada de l'Oficina de Víctimes del Delicte de Castelló, Irene Adelantado.

Entre els serveis assistents a la formació s'ha comptat amb una àmplia representació de la Guàrdia Civil i Policia Local, els Serveis Socials municipals, diversos centres educatius de la ciutat, l’SME, les treballadores socials dels dos centres de salut de la ciutat, Creu Roja i FISAT.

Com ha destacat la Regidora d'Igualtat, Maria Romero, la recent entrada en vigor de la norma i totes les implicacions normatives que té quant a menors, estrangeria i drets de les víctimes requerien d'una formació per a poder contrarestar tota la campanya mediàtica i l'alarma social que s'ha generat al voltant de la nova llei.

 

LOGILS

L'objectiu d'aquesta llei pretén l'adopció i posada en pràctica de polítiques efectives, globals i coordinades per a garantir la sensibilització, prevenció i detecció, així com la sanció i protecció integral de la violència sexual en totes les seues formes. D'aquesta manera, impulsa a revisar les mesures existents de les institucions en la matèria i ofereix l'oportunitat d'incorporar noves ferramentes en clau d'igualtat.