- Aquest diumenge 14 de maig en l'antic càmping, amb la repetició del format de l’any passat

- L'Ajuntament s’uneix amb entitats en defensa de la diversitat familiar com ara Famílies LGTBI, Col·lectiu Queer Fest i CC OO per a organitzar un matí lúdic

- Una trobada festiva per a donar a conèixer el treball de les associacions familiars i reivindicar la diversitat familiar, la igualtat i els drets de totes les famílies


L'Ajuntament de Borriana celebrarà amb motiu del Dia Internacional de la Família i de la Diversitat Familiar el dilluns 15 de maig, la trobada anual de la Festa dels Famílies, per a posar en valor els diferents models de família, compartir inquietuds i crear xarxa entre elles.

Repetint el format de l'any passat, la trobada serà diumenge que ve 14 de maig en l'antic càmping de 10.30h a 14.30h. Durant aquesta jornada reivindicativa, l'Ajuntament s’uneix amb entitats en defensa de la diversitat familiar com ara Famílies LGTBI, Col·lectiu Queer Fest i CC OO per a organitzar un matí lúdic, amb la Festa de les Famílies, que pretén ser el punt de trobada entre diferents famílies, així com també conèixer entitats que lluiten per defensar la diversitat familiar i els drets de les persones LGTBIQ+, a més de ser una manera de teixir xarxa entre elles.

Es tracta d'una trobada lúdica que en aquesta edició planteja una sèrie de taules informatives de les diferents entitats organitzadores, així com de col·laboradores, com és el cas de Nova Infància, entitat per a l'acolliment familiar, o Espai Familiars de Colors, Llibreria Genios Lectores, i Shuki ioga.

També hi anirà Calcsicova, entitat que dona suport a les famílies que tenen persones amb VIH, així com assessorament en malalties de transmissió sexual i formació per a tractar el tema en família com a primer element educador i preventiu.

En la jornada es podrà conèixer el treball que realitzen les associacions i entitats des de fa molts anys, en la defensa dels drets socials i donant suport a través de programes i serveis, per tal d’afavorir la inclusió social i el benestar de totes les persones, amb independència de la seua situació, origen o model familiar.

Un espai en què a més conèixer la realitat de l'acolliment familiar, les necessitats de les “famílias blaves”, que és com s'identifiquen aquelles famílies en què algun membre té el trastorn d'espectre autista, o les famílies monoparentals o homoparentals.

També està previst un programa complet d'activitats lúdiques per a tots els públics i totes les edats, per a visibilitzar la diversitat i reivindicar valors com la igualtat, la interculturalitat, la inclusió social i la convivència. Entre les activitats previstes hi haurà punts de salut sexual, globotada amb els colors de la bandera LGTBI, contacontes, ioga en família, manualitats i diversos jocs, per a acabar el matí amb un manifest.

Programació

  • 10.30h Benvinguda

  • 11h Ioga familiar

  • 12.30h Xarrada sobre Acolliment Familiar

  • 13h Lectura del Manifest

Jocs i activitats lliures durant tot el matí