• Es podrà gaudir dels seus productes i elaboracions des d'aquest cap de setmana fins a l'11 de desembre


- Les V Jornades del Coent se celebren a Borriana a partir d'aquest cap de setmana i fins a l'11 de desembre, dos setmanes durant les quals nou establiments d'hostaleria i restauració de la ciutat oferiran menús, plats solts o tapes dedicats al producte insígnia de la gastronomia local, el coent.

Com han explicat tant la regidora de l'àrea, Sara Molina, com el president de l'Associació d'Hostaleria, José Gargallo, amb aquestes jornades es pretén “potenciar el turisme gastronòmic i també posar en valor la qualitat dels nostres productes, el treball de les carnisseries locals amb l'ús d'un producte de quilòmetre zero, i la cultura gastronòmica i la tradició de la cuina de la nostra ciutat amb el coent com a protagonista indiscutible”.

Les tapes, esmorzars i menús que es poden trobar estan elaborats pels productes més coneguts de la capital de la Plana Baixa. Es tracta, d’una proposta més com a homenatge a aquest embotit genuí borrianenc que se suma a la de la Fira del Coent, però ara en el format de jornades gastronòmiques entre els nou locals que s'han sumat a la iniciativa.

En aquesta ocasió seran els restauradors els que delecten amb el seu bon saber fer amb receptes que arrepleguen tant la tradició culinària borrianenca com els plats innovadors de la cuina d’autor.

A més, els establiments participants en aquestes jornades culinàries oferiran el dia 8 de desembre a les 20 hores en la Fira del Comerç una degustació gratuïta de fideuà que tindrà com a ingredient principal el coent.

Cal recordar que els coents també gaudeixen de la marca de qualitat Coents de Borriana, la sol·licitud de la qual es va iniciar en 2009 i es va concedir en 2016. Aquest embotit va començar la seua tradició a mitjan segle XIX i la seua singularitat fa que el producte siga demanat a les carnisseries locals més enllà dels límits comarcals.

El llibret amb les propostes gastronòmiques de les jornades està disponible en l'Oficina municipal de Turisme i en els nou establiments participants. Els locals participants en les jornades són Flamingo Cofee, Restaurant Nàutic, Pinocchio, Salva Wings, Coppelia Bonica, Al Natural, el restaurant Arenal, Cercle Fruiter, i Jaume I.

- Se celebrarà del 21 d'octubre al 6 de novembre i oferirà tapes o menús amb productes locals en 11 establiments de la ciutat

- Demà de vesprada s'elaborarà pels voltants del CMC la Mercè una paella monumental d'arròs, abadejo, coent i taronja, i a partir de les 20h es repartiran 500 racions


Torna a Borriana la proposta gastronòmica Assaborint Borriana de la mà de l'Associació d'Hostaleria en col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana. Una segona edició per a, segons ha assegurat la regidora de Turisme, Sara Molina, “promocionar el municipi a través de la seua gastronomia, així com dinamitzar el sector de l'hostaleria i la restauració local amb una oferta de tapes i menús originals i amb productes locals i de proximitat”.

Es tracta d'una iniciativa, ha manifestat Molina, per a “conèixer millor i assaborir la cuina de Borriana, dels nostres restaurants i bars, a un preu molt assequible i amb productes de la zona”.

Dins d'aquesta segona edició, que començarà divendres que ve 21 d'octubre, està prevista per a demà dijous 20 d'octubre l'elaboració al carrer d'una paella monumental per a 500 persones d'arròs, abadejo, coent i taronja, productes genuïns de Borriana, que es cuinarà pels voltants del CMC la Mercè, coincidint amb l'inici de la Fira del Llibre.

Així, demà dijous a partir de les 20h es repartiran 500 racions de l'arròs acabat d’elaborar per a degustar la gastronomia local. La regidora de Turisme ha volgut convidar els veïns i veïnes en nom de l'Associació d'Hostaleria i de l'Ajuntament a degustar i gaudir d'aquesta iniciativa.

La proposta Assaborint Borriana, sorgida de la mateixa hostaleria local l'any passat i acollida pel consistori, es basa conceptualment en la continuïtat d'una de les accions gastronòmiques més populars del municipi impulsada per l'Ajuntament, la Ruta de la Tapa, que per les circumstàncies sanitàries de la pandèmia no va poder realitzar-se en el seu moment.

Encara que enguany sí que s'ha pogut celebrar la Ruta de la Tapa, tant l’hostaleria del municipi com el consistori han volgut tornar a oferir aquesta proposta i així ampliar les possibilitats del sector i per a gaudir de les elaboracions gastronòmiques locals.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme ha destacat que Assaborint Borriana ha resultat també una proposta atractiva per a la ciutadania de Borriana i d'altres poblacions veïnes “ja que es pot gaudir de les elaboracions culinàries de la nostra ciutat”, i ha pronosticat que serà “un èxit de participació”.

Els 11 establiments que participen en la proposta Assaborint Borriana són Flamingo Coffee, Restaurant Nàutic, Coppelia Bonica, Burrifòrnia Surf Cafè, Pinocchio, restaurant l'Arenal, Ca la Rosa, Salva Whings, Nonnas, Al Natural i Bómbora’s Gastro-Arrocería.

Aquests establiments oferiran, des del 21 d'octubre al 6 de novembre, una oferta de tapes o menús elaborats amb productes locals i de proximitat. Tant l'horari com la tapa o menú de cada establiment i la informació concreta es pot consultar en la guia editada per a l'ocasió i a través de les xarxes socials de l'Ajuntament, de l'Associació d'Hostaleria de Borriana i dels 11 restaurants que participen en la iniciativa.

- L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha presidit la sessió constitutiva celebrada ahir de vesprada en les dependències municipals

- Després de la constitució de la mesa es va informar dels criteris i obligacions d'accés a la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit la constitució de la Mesa del Turisme, en la sessió constitutiva celebrada ahir de vesprada en les dependències municipals, amb la finalitat de fer realitat la governança participativa en l'actuació pública en matèria de turisme.

Segons ha explicat la regidora delegada de Turisme, Sara Moliona, es tracta d'un òrgan de naturalesa de consell sectorial de participació, informació, control i proposta de la gestió municipal en matèria de turisme. Integrat per representants de la corporació municipal i de les persones i entitats implicades en els àmbits social i econòmic del sector turístic.

Després de la constitució, tant Safont com Molina han manifestat que aquesta mesa suposa “una gran oportunitat per a avançar-se a les necessitats de futur, conscients que la nostra unió i la nostra visió conjunta, impulsaran el desenvolupament sostenible turístic del nostre municipi des d'una perspectiva basada en la protecció, la sostenibilitat i la promoció dels nostres recursos turístics així com dels valors culturals i tradicionals de la població”.

Un camí constituïda la mesa, Sara Molina ha explicat que es va informar dels criteris i obligacions d'accés a la condició de municipi turístic de la Comunitat Valenciana, perquè des del consistori “puguem presentar la sol·licitud de municipi turístic en el moment en què tot estiga preparat, en menys de tres mesos”.

També ha indicat que les funcions del nou òrgan consultiu constituït seran les “d’emetre informes sobre temes específics del sector, proposar millores i ser informada en la presa de decisions que afecten el turisme a Borriana”.

L'objectiu, segons han assenyalat l'alcaldessa i la regidora de Turisme, Sara Molina, és “fomentar la participació ciutadana en la gestió pública i escoltar el sector per a dissenyar colze a colze les polítiques de promoció del turisme al nostre poble”.

Per a la qual cosa estan representats en aquesta mesa els diferents sectors vinculats al turisme. Així, en la sessió constitutiva presidida per l'alcaldessa van participar també la regidor de Turisme, Sara Molina en qualitat de vicepresidenta i, com a vocals, un representant de cada Grup Polític Municipal: Cristina Rius pel PSOE, Maria Romero per Compromís, Maria José Fortea pel PP i Jesús Albiol per Vox.

A més, per part de la Federació de Comerç de Borriana la representant va ser M. Rosario Planelles, de la Federació de Falles de Borriana Berta Hernández, del Club Nàutic Maurici Torres, de Borriana Nova José Guillén, de la Federació d'associacions de veïns de poblats marítims José Manuel Montoya, de la Federació Taurina de Borriana José Carlos Torralba, una tècnic municipal de Turisme i, de les dos persones designades per l'Alcaldia per la seua especial vinculació o coneixement del sector i del patrimoni cultural del municipi, va assistir Juan Alberto Marco.

I és que, com ha explicat Sara Molina, “entenem que el turisme local és una matèria clarament transversal, tant a nivell de departaments municipals, com en el que afecta als diferents sectors socials i econòmics de Borriana”.

Així mateix, ha subratllat que per al govern municipal, en matèria de turisme les claus són “innovació, competitivitat, sostenibilitat i digitalització” els eixos que, a judici seu, “ens permeten dissenyar el full de ruta amb vista a transformar i convertir el turisme de destí de la nostra ciutat en un referent del turisme nàutic al sud de la província de Castelló, que contribuïsca al desenvolupament territorial sostenible, secundant-se en la intel·ligència turística i la digitalització”.

En aquesta línia, la responsable municipal de l'àrea ha traslladat a la mesa la conveniència d'adaptar-se a les necessitats de destinació turística i a les directrius per a optar a ser finançat pels fons de recuperació europeus Next Generation EU. I, també, al compromís municipal amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030, amb el qual el govern municipal està alineant els projectes i programes de les diferents àrees del consistori per a la consecució de l'estratègia de l'Agenda Borriana ODS 2030.

  • - La nit del 19 d'agost es podran contemplar les estreles des del passeig marítim i passar-s’ho bé amb el ball i l'orquestra Twins

 

 L'Ajuntament de Borriana, a través de les regidories de Turisme i de Participació Ciutadana, ha organitzat una sèrie d'activitats especials per a la nit del divendres 19 d'agost, i proposa una experiència d'observació astronòmica nocturna en la qual es podrà mirar al firmament amb un telescopi i contemplar més de prop la Lluna, Mart i Saturn des de vora mar a Borriana.

Una finestra a l'univers des d'una nit d'estiu a la platja de Borriana, a càrrec d'Amadeo Aznar d’Astronomia per a Tots i astrònom de l'Associació Valenciana d'Astronomia (AVA), amb la qual podran gaudir totes aquelles persones disposades a observar les estreles, a conèixer les principals constel·lacions i, fins i tot, a atrapar-les amb les càmeres fotogràfiques, aprenent tècniques i conceptes bàsics.

L'activitat per a observar l'univers es realitzarà de 22h a 24h al passeig Marítim (davant de la fira).

Paral·lelament, hi haurà un pa i porta previ a una sessió gratuïta de master class de ball a càrrec de l'associació Ball i més, amenitzat per l'orquestra local Twins. Les dos activitats són gratuïtes i no cal reservar plaça, però per al pa i porta les persones assistents hauran de portar la seua cadira, a més del menjar i la beguda.

Entrega premios Ruta de la Tapa 2022
  • - Elegits per les persones comensals que han votat els seus favorits, tant a través de l'app Rutappa com del passaport

  • - En aquesta edició han participat 16 establiments i s'han servit un total de 10.558 unitats de tapes, amb un impacte econòmic de més de 42.000 euros


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de turisme, Sara Molina, han entregat els guardons a Flamingo Coffee, Cercle Fruiter i Nautilius, els tres establiments guanyadors de la Ruta de la Tapa 2022 de Borriana que es va celebrar del 29 d'abril al 29 de maig a la ciutat. En aquesta edició es van servir 10.558 tapes en els 16 establiments hostalers de la localitat que van participar amb un impacte econòmic de més de 42.000 euros en global per als establiments, a més de la difusió aconseguida.

Cal recordar que el primer premi aconseguit pel major nombre de vots emesos per les persones comensals ha sigut per a Flamingo Coffee per la seua elaboració “Flamingo’s a la mar”, mentre que la segona tapa més votada ha sigut una “Coca fumada de la nostra llotja amb caviar de Xerès” confeccionada pel Cercle Fruiter, el tercer lloc ha sigut per a Nautilus gràcies a la seua tapa “Canana en ceba confitada amb tocs cítrics”.

Com és tradició, aquests premis es van decidir per votació popular, sent els mateixos comensals que van degustar les propostes gastronòmiques de la ruta de la tapa els qui van decidir amb els seus vots les tres millors tapes d'aquesta onzena edició, tant a través de l'app Rutappa com del passaport. I és que, segons ha destacat, “estem molt contentes amb el balanç ja que les xifres avalen una bona acollida”.

Maria Josep Safont i Sara Molina han volgut agrair el treball de totes les persones implicades en la ruta de la tapa 2022, tant des de l'oficina de turisme per tota l'organització prèvia que comporta, com als 16 restaurants participants i, també, a les empreses i marques patrocinadores que permeten poder lliurar posteriorment els premis després de les votacions, com el B&B Alqueria Calatrava, el restaurant Nàutic i el restaurant Cercle Fruiter.

Els 16 bars i restaurants que han participat amb les seues innovadores propostes gastronòmiques en aquesta onzena edició de la Ruta de la Tapa de Borriana han sigut Al natural, El grill Negre, Cafeteria el Raval, Gastrobar Ca la Rosa, Cafeteria la Placeta, Bar Maruja, La Pata Coja, Tin & Pot, Coppelia Bonica, Salva Wings, Nautilus, Restaurant Nàutic, Flamingo Coffee, El Racó de Clàudia, Restaurant Casino Caixa Rural i Restaurant Cercle Fruiter.

Sorteig Ruta de la tapa

A més, entre les persones que van participar en la ruta i van votar a través del llibret, passaport, després d’haver aconseguit vuit segells emplenats en diferents establiments participants, l'Ajuntament va sortejar un premi que consistia en l'estada de dos dies, una nit, per a dos persones en règim d'allotjament i desdejuni en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el Restaurant Nàutic.

Els que van votar a través de l'aplicació Rutappa van participar en el sorteig d'una estada per a dos persones per a dos dies, una nit, en règim d'allotjament i desdejuni, en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el restaurant Cercle Fruiter.

Des de l'oficina de Turisme de Borriana ja s'ha informat les persones afortunades en el sorteig que premia als i les comensals. Així, a través del sorteig de passaports, José Domingo Navarro ha sigut el guanyador de l'estada en l'Alqueria de Calatrava i sopar en el Restaurant Nàutic en ser extret el que va depositar, mentre que Juan B. A. ha sigut el guanyador de l'estada en l'Alqueria Calatrava i el sopar en el Restaurant Cercle Fruiter per ser el seu número de telèfon el que figurava amb el número 180 en la llista dels que van votar per l'app, número que va ser extret a l'atzar.

 

Izadas las banderas en las playas 2022
  • - Xiquets i xiquetes del Campus d'estiu de l’SME han participat aquest matí en la hissada de les banderes a les platges de l'Arenal i Grau Malva-rosa

  • - La ciutat compta de nou amb les distincions internacionals i nacionals que reconeixen la qualitat de les platges


Tres grups al voltant d'un centenar de xiquets i xiquetes participants al Campus Multiesportiu d’Estiu de l’SME de Borriana han hissat les banderes Blaves, les de Qualitur i les d’Ecoplayas aquest matí a les platges de l'Arenal i del Grau Malva-rosa, que les distingeix i reconeix, un any més, per la seua qualitat i el compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat, l'accessibilitat, la qualitat de les aigües i l'arena, i la neteja.

En l'acte han estat presents l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, i el de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que han mostrat la seua satisfacció per renovar la distinció des del punt de vista ambiental i turístic.

Es tracta d'un reconeixement de l'alta qualitat de l'aigua de les dos platges que premia, entre altres aspectes, “l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges”.

Maria Josep Safont ha destacat que enguany l'Ajuntament ha realitzat un acte participatiu que representa “la importància de la implicació i la participació social de la població per a aconseguir aquests reconeixements” i, alhora, posa l'accent en el paper de la conscienciació i l'educació mediambiental per a “mantindre les platges netes i reciclar els residus generats”.

A més, ha afegit, de la necessitat de difondre “les bones pràctiques a totes les persones usuàries de les platges, i especialment als més joves, divulgant valors com la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte pel medi ambient i la conservació dels recursos naturals i la biodiversitat”.

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l'aigua d'una platja i premia l'esforç, públic i ciutadà per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha explicat que la distinció “és un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l'accessibilitat, sostenibilitat i al vessant mediambiental”.

En aquest sentit, han recordat que “l'objectiu de l'Ajuntament és tindre uns arenals segurs, nets, accessibles i confortables, sostenibles i amb totes les mesures sanitàries de seguretat”.

Per part seua, des de la Generalitat s'ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar el seu litoral i han mostrat el seu propòsit de continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest reconegut premi continue enriquint les platges del municipi en anys successius.

A més, les platges de Borriana han sigut distingides amb la bandera Ecoplayas 2022, que atorga l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient ATEGRUS, que reconeixen la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, amb l'objectiu de difondre els seus esforços, innovacions i consecucions. També validen la seua política de qualitat mediambiental amb criteris objectius en matèria d'equipament i manteniment, i sempre des de la perspectiva de l'enginyeria i la sostenibilitat, també es valora el manteniment dels aspectes positius i millores efectuades.

Així mateix, les platges de borriana ja tenen la bandera Qualitur 2022 que concedeix Turisme Comunitat Valenciana, a les platges que disposen de certificats en matèria de qualitat, medi ambient i/o accessibilitat reconeguts per qualitur, que certifica l model i la gestió dels municipis turístics costaners de la comunitat Valenciana, i reconèixer l'esforç dels municipis per oferir platges amb serveis, sostenibles i accessibles a tots.

La qualitat de les platges no sols està reconeguda per aquests distintius, també, també s'ha hissat el distintiu de qualitat que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que concedeix banderes ‘Q’ de qualitat turística a les platges espanyoles basat en els requisits de la norma UNE, que té en compte tant els equipaments com la neteja, seguretat, salvament o informació.

L'Ajuntament de Borriana a través de la regidoria de Turisme ultima una programació estival per a dinamitzar els mesos de juliol i agost amb activitats gratuïtes per a tota la família, amb rutes culturals, espectacles i parc aquàtic dirigits als més xicotets de la casa i ball.

Una programació que se suma a les propostes d'altres àrees municipals com a cultura, joventut, o esports, amb les quals el Consistori ofereix un ampli i variat ventall d'activitats en el litoral de Borriana en els mesos estiuencs en els quals la població viu de cara a la mar.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha explicat que des de la seua àrea s'han programat diversos espectacles “des de La Serratella fins a Santa Bàrbara per a acompanyar a l'habitual concurrència de famílies per aquestes zones durant juliol i agost”.

Com cada estiu, s'han preparat les visites guiades per a conèixer el patrimoni i traços de la història de la ciutat, a través d'alguns dels seus monuments més emblemàtics, com el campanar, el refugi antiaeri del Camí d’Onda, la Torre i muralla medieval de la jueria del carrer Sant Pasqual, o els diferents edificis i elements modernistes del centre històric, mitjançant quatre propostes: Un dia en el museu d'arqueologia, Borriana Històrica, Borriana Medieval i Borriana Modernista. Per a les reserves l'Ajuntament ha habilitat la web www.entradesborriana.com.

Així mateix, per a conèixer millor el Paratge Natural Municipal de l'Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu de Borriana, tots els dimecres de juliol i agost, excepte la primera setmana d'agost, de 18 a 20 hores, Turisme organitza rutes amb un recorregut de diverses parades sobre la història i la biodiversitat del Paratge i on s'expliquen les seues característiques.

Amb un màxim de 30 persones per grup, cada activitat inclou dues guies-intèrprets del patrimoni natural i cultural, passeig amb barca pel riu Anna per a descobrir les seues secrets aigua endins, i també una degustació de productes locals, licors i dolços autòctons fets amb taronja, i reportatge fotogràfic de cada visita, entre altres.

L'estiu també és per als més xicotets, per això l'Ajuntament té previst almenys 4 espectacles infantils en diferents localitzacions de la zona marítima, des de la Serratella a Santa Bàrbara i passant per l'antic Càmping o la plaça Estany Colombrí. A més, per al 13 d'agost a les 20 hores, l'Ajuntament té previst en l'antic càmping el muntatge d'un Parc Aquàtic amb jocs d'aigua, Big Splah i tobogan d'aigua amb piscina.

Finalment, les persones amants del ball a Borriana tindran una jornada gratuïta de ball el 8 de juliol en el Passeig marítim amb de balls de saló, llatins i ball en línia, amb la participació de l'associació Ball i més, i l'actuació en directe del duo burrianense Twins.

 

Triats per les persones comensals que han votat els seus favorits, tant a través de l'app Rutappa com del passaport

En aquesta edició han participat 16 establiments, s'han servit un total de 10.558 unitats de tapes, amb un impacte econòmic d’almenys més de 42.200 euros

S'han sortejat els dos premis consistents en l'estada de dos dies, una nit, per a dos persones en règim d'allotjament i desdejuni en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el Restaurant Cercle Fruiter i en el Restaurant Nàutic

 

El primer premi aconseguit pel major nombre de vots dipositats per les persones comensals de la Ruta de la Tapa 2022 de Borriana ha sigut Flamingo Coffee per la seua elaboració “Flamingo’s a la mar”, mentre que la segona tapa més votada ha sigut una “Coca fumada de la nostra llotja amb caviar de Xerès” confeccionada pel Cercle Fruiter, el tercer lloc ha sigut per a Nautilus gràcies a la seua tapa “Canana en ceba confitada amb tocs cítrics”.

La regidora de Turisme, Sara Molina, ha donat a conèixer els resultats de les votacions en aquesta onzena edició de la Ruta de la Tapa que es va celebrar del 29 d'abril al 29 de maig a la ciutat i en què es van servir més de 10.500 tapes en els 16 establiments hostalers de la localitat que participaven, oferint les seues propostes gastronòmiques amb una beguda per només 4 euros.

Com tradicionalment, aquests premis es decideixen per votació popular, i són els mateixos comensals que han degustat i gaudit de les propostes gastronòmiques de la Ruta de la Tapa els que han decidit amb els seus vots les tres millors tapes d’aquesta onzena edició, tant a través de l'app Rutappa com del passaport.

Al tancament de l'edició de la consolidada proposta gastronòmica de l'Ajuntament de Borriana, Molina ha volgut agrair el treball de totes les persones implicades en la Ruta de la Tapa 2022, tant des de l'Oficina de Turisme per tota l'organització prèvia que comporta, com als 16 restaurants participants i, també, a les empreses i marques patrocinadores que permeten poder lliurar els premis després de les votacions, com el B&B Alqueria Calatrava, el Restaurant Nàutic i el Restaurant Cercle Fruiter.

Els bars i restaurants que han participat amb les seues innovadores propostes gastronòmiques en aquesta onzena edició de la Ruta de la Tapa de Borriana han sigut Al Natural, El Grill Negre, Cafeteria el Raval, Gastro-Bar Ca la Rosa, Cafeteria la Placeta, Bar Maruja, La Pata Coja, Tin & Pot, Coppelia Bonica, Salva Wings, Nautilus, Restaurant Nàutic, Flamingo Coffee, El Racó de Claudia, Restaurant Casino Caixa Rural i Restaurant Cercle Fruiter.

Sorteig Ruta de la Tapa

A més, entre les persones que han participat en la ruta i han votat a través del llibret, passaport, una vegada aconseguits vuit segells emplenats en cada establiment, s'ha sortejat un premi que consisteix en l'estada de dos dies, una nit, per a dos persones en règim d'allotjament i desdejuni per a dos persones en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el Restaurant Cercle Fruiter i en el Restaurant Nàutic.

Els que han preferit votar a través de l'aplicació Rutappa participaven en el sorteig d'una estada per a dos persones per a dos dies, una nit, en règim d'allotjament i desdejuni, en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el Restaurant Cercle Fruiter.

Des de l'Oficina de Turisme de Borriana ja s'ha informat les persones afortunades en el sorteig que premia els i les comensals. Així, amb el sorteig de passaports, José Domingo Navarro ha sigut el guanyador de l'estada en l'Alqueria de Calatrava i sopar en el Restaurant Nàutic en ser extret el que va depositar, i Juan B. A. ha sigut el guanyador de l'estada en l'Alqueria Calatrava i el sopar en el Restaurant Cercle Fruiter per ser el seu número de telèfon el que figurava amb el número 180 en la llista dels que van votar per l'app, número que va ser extret a l'atzar.

Segons ha explicat Sara Molina, “encara que enguany s'han involucrat menys bars i restaurants, després de la complicada situació que s'ha travessat en els dos últims anys amb la pandèmia, el resultat no pot ser més positiu, vist el nombre de plats servits, s'ha aconseguit molt bones xifres d'impacte econòmic”.

I és que, segons ha destacat, “estem més que contents amb el balanç ja que les xifres mostren una bona acollida i un impacte econòmic d’almenys més de 42.200 euros en global per als establiments, a més de la difusió aconseguida”.