Ofrenda lluviosa Fallas 2022
Ofrenda Fallas 2022

En l'última jornada festiva de les Falles 2022, i malgrat la constant amenaça de pluja, Borriana ha celebrat aquesta vesprada, fora del seu horari habitual, la tradicional Ofrena a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que una volta més s'ha convertit en l'acte més solemne i, per a moltes falleres i fallers, el més emotiu del conjunt d'actes de les festes josefinas.

Igualment, l'última mascletà en la plaça de l'Hereu d'aquest exercici faller tan especial, s'ha avançat avui a les 13 hores, una hora abans de l'habitual, per a esquivar la persistent pluja.

Les 18 comissions falleres de la ciutat s'han donat cita al costat del col·legi Salesià, des d'on s'ha iniciat la desfilada pels principals carrers de la ciutat fins a arribar a la plaça Major. Escalonadament, han accedit a l'escenari i ha depositat les seues flors com a ofrena a la patrona de la ciutat, la Mare de Déu de la Misericòrdia, sota el magnífic tapís dissenyat per l'artista local Juan Dualde, inspirat en l'antiga ciutat emmurallada de Borriana i emplaçat davant la façana de la basílica d'El Salvador.

A més de centenars de fallers i falleres, des dels més xicotets i xicotetes fins als més veterans, també han accedit a l'escenari representants de les festes d'altres poblacions de la Comunitat Valenciana i Gaiates agermanades amb alguna de les 18 comissions falleres de la ciutat, entre les quals hi havia, Belleses del Foc de Alacant, les Reines de Festes de municipis com Alqueries, Vila-real, Almassora i Nules, així com les components de les corts d'honor i reines falleres de Borriana d'anys anteriors.

Després del pas de totes i cadascuna de les representants falleres de les 18 comissions, les últimes a realitzar l'ofrena han sigut les Reines Falleres de Borriana d'enguany 2022, unes emocionades i somrients Reina Infantil, Ana Giménez, i la Reina Fallera de Borriana, Sandra Candau, que ha aconseguit aguantar l'emoció fins pràcticament el final de l'acte. Al costat d'elles, precedint-les, estaven les dames de la ciutat i les components de les corts d'honor 2022.

L'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, vestides les dos amb la indumentària fallera, han complit amb la tradició de depositar el seu ram per a, seguidament i des de l'escenari, escoltar la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'himne de la Comunitat Valenciana.

L'olor a pólvora no abandonarà la ciutat fins a ben entrada la matinada, quan foc de la cremà convertisca en cendres els monuments fallers i pose definitivament el punt final a les Falles de Borriana 2022, amb la mirada posada en les pròximes del 2023.