• La ciutat recupera la tradició i s’encendran quatre traques simultànies des dels quatre punts cardinals del municipi, que arribaran al centre de la ciutat

  • Demà dissabte 19, dia de Sant Josep, serà el torn de la tradicional ofrena i la cremà dels monuments


Si el temps ho permet, Borriana gaudirà aquest divendres, 18 de març, d'una nit en què la pólvora serà la protagonista, una Nit del foc que serà especial i es realitzarà prèvia a la festivitat de Sant Josep i a la cremà dels monuments fallers d'enguany. De moment, la Junta Local Fallera ha decidit que la mascletà d'avui es dispararà i que en funció de l'evolució meteorològica es veurà si la Nit del foc es manté o se suspèn.

Com a novetat en aquestes festes, l'Ajuntament recuperarà la tradició i es dispararà a les 21 hores, però com es feia anteriorment, ja que s’encendran quatre traques simultànies, des dels quatre punts cardinals del municipi, fins a arribar al centre de la ciutat. Les traques s'iniciaran des del camí d’Onda, barri València, la Mercè i Sant Blai.

Una volta arriben les traques a la plaça Major, una pujarà fins a dalt de l'Ajuntament, encara que tradicionalment la traca arribava fins a la part més alta del Campanar, per a encendre una palmera que il·luminarà el cel de Borriana i s’iniciarà un espectacle digital a la casa consistorial.

Reyes Martí, pirotècnica de Borriana, serà l'encarregada de disparar aquest espectacle pirotècnic, igual que de la resta d'espectacles de focs artificials durant les Falles de 2022.

Demà dissabte 19, dia de Sant Josep, stamblé si el temps ho permet, a les 10.30h serà el torn de la tradicional ofrena de flors a la patrona de Borriana, la Mare de Déu de la Misericòrdia. La comitiva iniciarà el recorregut des del col·legi dels salesians per a acabar en el tapís instal·lat en la plaça Major. L'acte culminarà amb una mascletà que es llançarà des de la plaça de l’Hereu en acabar l'ofrena.

Finalment, el foc purificador posarà el punt final a aquestes falles de la recuperació amb la cremà a les 19 hores la falla d'AFDEM, a les 20h de les falles infantils i a partir de les 22 hores les falles grans, ja amb la mirada posada en el nou cicle faller.