- Cinc caps de setmana amb activitats variades, culturals i lúdiques, per a estimular i animar la ciutat

- Teatre, música, tradició i patrimoni en una programació d'oci i cultura amb motiu de les festes del patró de Borriana

- Com a novetat d’enguany, l'esdeveniment musical “Festa a Sant Blai” els dies 17 i 18 de febrer, amb entrada lliure i gratuïta al pàrquing de la Terrassa Payà i amb les actuacions de grups i solistes musicals valencians i locals

 

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, juntament amb el regidor de Cultura, Vicent Granel, han presentat aquest matí la programació en honor al patró de Borriana, Sant Blai, amb més de cinquanta activitats tradicionals, d'oci i cultura, per a dinamitzar el municipi durant més d'un mes, des del 25 de gener fins al 26 de febrer.

En la presentació, Lluïsa Monferrer ha destacat com a novetat per a enguany l'esdeveniment musical “Festa a Sant Blai” els dies 17 i 18 de febrer, amb entrada lliure i gratuïta al pàrquing de la Terrassa Payà i amb les actuacions de grups i solistes musicals valencians i locals.

També com a novetat, el diumenge 29 de gener de vesprada se celebrarà un acte per a la gent gran d'entrada lliure a la Llar Fallera, amb l'actuació de la Schola Cantorum de la Vall d'Uixó amb tres sopranos, dos barítons i un tenor que interpretaran música de sarsuela i que continuarà amb un berenar amb rotllo de Sant Blai i suc de taronja amb la màquina cedida per la Cooperativa Sant Josep, i després ball amb música de Ball i Mes.

Segons ha explicat l'edila de Festes, s'ha apostat per la “diversitat” en la programació per “arribar a tota classe de públic”, també per “ampliar l'oferta durant més d'un mes per a dotar-la de “major abast i transcendència”, i per combinar “tradició, folklore, cultura, música i activitats infantils”.

Per part seua, Vicent Granel ha assenyalat que des de fa quatre anys s'ha conjuminat festes amb cultura perquè “hem volgut que Sant Blai tinguera una programació cultural i d'oci rellevant, i a l'altura del nostre patró, amb què hem aconseguit que siguen fins a cinc els caps de setmana consecutius de programació”.

Una programació que ja va començar la setmana passada amb la inauguració de la primera sessió del XV Concurs de Teatre en valencià, i continuarà aquest cap de setmana amb la segona edició del Festival de Teatre Infantil El Cuc, que arrancarà aquest divendres 27 de gener al claustre del CMC la Mercè i continuarà cada divendres amb una proposta plena d'actuacions infantils. El divendres 27 també comencen les XIV Jornades de la Taronja, organitzades per l'Associació d'Hostaleria de Borriana, que s’allargaran fins al 12 de febrer.

El dissabte 28 i diumenge 29, l'humorista i presentador valencià Eugeni Alemany oferirà al Teatre Payà de Borriana tres funcions del seu últim espectacle A ningú que li passe i el diumenge 29 serà el torn de la XXIII edició de la Volta a les ermites. També el diumenge a la vesprada per a la gent gran se celebrarà un acte d'entrada lliure en la Llar Fallera.

Però, serà al llarg de la setmana que ve quan les activitats més pròximes a la data de celebració de la festivitat en honor al patró, Sant Blai, adquireixen més força. El Cicle de Conferències sobre la taronja en la Mostra de Qualitat Agroalimentària de la Plana Baixa, que tindrà lloc els dies 30 i 31 de gener a la sala de plens de l'Ajuntament; alhora que els actes religiosos en honor a Sant Blai, sant patró, agafen força, entre els quals destaca el dijous dia 2 de febrer el trasllat de la imatge del sant des de l'ermita de Sant Blai a la basílica d’El Salvador en acabar la Vigília de la Fe en la basílica d’El Salvador.

Dia de Sant Blai

El 3 de febrer, dia del patró de la ciutat, començarà amb la Font del Vi, un símbol de la ciutat que comptarà amb la lectura dels versos de Batiste el Bessó dedicats al patró i a Borriana per part de les persones que tradicionalment els reciten, que evoquen tradicions i històries del passat, antics oficis, la vida en el camp o la tradició del dia de Sant Blai.

També el tradicional esmorzar popular amb vi, suc de taronja, amb la III edició de la Degustació Popular de Taronges Flamejades de l'associació d'Hostaleria de Borriana, i amb una mostra del folklore local i autòcton amb l'actuació del Grup Infantil de Dansa Tradicional valenciana del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana; així com activitats i tallers programats en la zona pròxima a la Font del Vi.

Els actes religiosos i més solemnes en honor al patró, Sant Blai, es distribueixen al llarg del dia 3. Així, a les 11 del matí, se celebrarà missa Major a la basílica d'El Salvador i per a la vesprada la tradicional processó, un dels actes religiosos més seguits i multitudinaris, alhora que solemne i emotiu dels que se celebren durant l'any a la capital de la Plana Baixa. Com a colofó del dia del patró de la ciutat, tancarà la jornada festiva un castell de focs artificials en la zona del riu.

Més activitats

A més, també es comptarà amb un cap de setmana complet amb la tradicional festa de les paelles de Sant Blai, el dissabte 4 de febrer a la Terrassa Payà i el carrer Sant Vicent, amb una actuació musical en directe, i el mateix dissabte el XVI Aplec de Gegants i Cabuts de Sant Blai, en diferents emplaçaments.

Per al diumenge 5 de febrer, la XXIV Trobada de Boixeteres i una nova edició de la Cursa de Sant Blai, les dos activitats convertides ja en una gran tradició a la ciutat. També al Teatre Payà, el concert homenatge a Nino Bravo de la Banda Simfònica AFB amb els cantants Ángel Bellido, Laia Benaches i Aurelio Cámara.

Els dies 9 i 10 de febrer comptaran amb les II Jornades d'Història i Patrimoni de Sant Blai, a l'ermita de Sant Blai. I el divendres 10 al Teatre Payà l'actuació de Carles Sans, un dels membres del grup Tricicle, amb el seu espectacle en solitari titulat Per fi sol!, que serà la seua primera cita en terres valencianes.

Així mateix, el diumenge 12 de febrer esta previst el Memorial Fandos a l'ermita de Sant Blai, enguany amb la Coral Vicent Ripollés. A més del festival emac. els dies 10, 11 i 12 de febrer, amb les diferents activitats artístiques, concerts i sessions de Djs al CMC la Mercè com a centre de totes les activitats d'aquest esdeveniment cultural multidisciplinari, que conjumina les millors propostes de música avançada amb de l'art jove i contemporani.

Igualment, es comptarà amb la nova proposta de l'Ajuntament en la programació de les festes patronals, amb l'esdeveniment “Festa a Sant Blai” previst per als dies 17 i 18 de febrer en una carpa que el consistori instal·larà en el pàrquing de la Terrassa Payà, amb les actuacions de grups i solistes musicals valencians i locals com ara Generación Z, Destrangis, tributo a Estopa, Dj Lowline, Sinbikini, Bombai i els Djs Font i Carles Carbonell.

Finalment, i juntament amb la realització del Cuc Teatre Infantil i del XV Concurs de Teatre en valencià, la programació de Sant Blai acabarà, després de moltes i diferents activitats, amb la 4a Ruta a cavall de Sant Blai el diumenge 26 a les 10h del matí amb una concentració de cavalls i carruatges al carrer del Calvari, organitzada per l'Ajuntament amb la col·laboració de l'associació Amics a Cavall de la Comunitat Valenciana.

Nueva propuesta musical  dentro de las fiestas patronales de Sant Blai 2023
  • - La nova proposta de l'Ajuntament “Festa a Sant Blai” serà el divendres 17 i el dissabte 18 de febrer

  • - El consistori instal·larà una carpa en el pàrquing de la Terrassa Payà

  • - Comptarà amb les actuacions de Generación Z, Destrangis tributo a Estopa, del Dj Lowline, Sinbikini, Bombai i dels Djs Font i Carles Carbonell


Música a dolls i bon ambient són els ingredients de la nova proposta de l'Ajuntament de Borriana en la programació de les pròximes festes patronals, amb l'esdeveniment “Festa a Sant Blai” previst per als dies 17 i 18 de febrer.

El nou esdeveniment musical, amb entrada lliure i gratuïta, se celebrarà en una carpa que el consistori instal·larà al pàrquing de la Terrassa Payà i comptarà amb les actuacions de grups i solistes musicals valencians i locals com ara Generación Z, Destrangis tributo a Estopa, Dj Lowline, Sinbikini, Bombai i els Djs Font i Carles Carbonell.

Encara que els horaris estan encara per confirmar, l'espectacle musical arrancarà el divendres a partir de les 19h i seguirà el dissabte a partir de les 23h, amb concerts gratuïts en l'escenari que s'instal·larà a la Terrassa Payà, on tindran lloc totes les actuacions i on hi haurà zona de barra.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha assegurat que l'objectiu no és cap altre que dinamitzar les festes i revaloritzar la música que es fa a nivell local i de Comunitat Valenciana.

Aquesta iniciativa, ha manifestat, suposa “una aposta per a oferir més proposades d'oci i cultura” i, per això, ha afirmat, “quan vam començar a elaborar el programa de festes de Sant Blai, des del primer moment consideràrem l'ampliació d'actes per a donar una oferta més àmplia en la nostra programació d'oci”.

Programa

Les portes del “Festa a Sant Blai” s'obriran al públic gratuïtament en la Terrassa Payà el divendres 17 de febrer amb les actuacions de Generación Z, Destrangis, tributo a Estopa i del Dj Lowline. Mentre que el dissabte 18 de febrer, sobre el mateix escenari, serà el torn de Sinbikini, Bombai i dels Djs Font i Carles Carbonell.

- Prevista per a diumenge que ve, 29 de gener, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar

- Torna el circuit que agrupa les 6 ermites disperses en el terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, Mare de Déu de la Misericòrdia, l'Ecce Homo i la Sagrada Família

- A partir de demà dilluns i fins al divendres 28, les persones interessades podran inscriure's en el casal de la falla Don Bosco de 17h a 21h


La regidora de festes de l'Ajuntament de Borriana, Lluïsa Monferrer, juntament amb el president de la falla Don Bosco, Vicente Miró, han presentat en el consistori la XXIII edició de la Volta a les ermites, declarada itinerari d'interès turístic local de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc diumenge que ve 29 de gener.

La ruta de les ermites de Borriana és una iniciativa cultural i esportiva que cada any organitza la falla Don Bosco amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana i reuneix un gran nombre de persones. Per a participar en aquesta activitat és imprescindible la inscripció prèvia. Les persones interessades podran apuntar-se en el casal de la falla Don Bosco des del demà dilluns 23 i fins al divendres 27 de gener en horari de 17h a 21h.

Lluïsa Monferrer ha animat la ciutadania a participar per a “xalar d'un matí diferent, en què el patrimoni de Borriana, l'esport i el bon ambient es fusionen, per a fer d'aquest dia un dels millors diumenges de l'hivern”.

En aquesta línia, ha assegurat que la iniciativa “ja s'ha convertit en una tradició a la nostra ciutat que marca l'inici de les festes de Sant Blai”, i ha agraït “l'esforç i el treball que durant tants anys realitzen des de l'equip organitzador de la falla Don Bosco per a consolidar-la i per a mantindre l'elevat grau de participació que va en augment any rere any”.

Sobre aquest tema, ha destacat l'arrelament de la Volta a les ermites demostrat cada any amb el “massiu seguiment tant dels veïns i veïnes de Borriana com d'altres persones de localitats pròximes que cada edició continuen sumant-se a la iniciativa”. A més, ha indicat que moltes poblacions “han adoptat aquesta mateixa forma per a recórrer les ermites o el patrimoni rural dels seus termes municipals”.

Per part seua, Vicente Miró ha mostrat el compromís de la falla Don Bosco i de l'Ajuntament de Borriana per a fer possible la XXIII Volta a les ermites, i ha volgut agrair la implicació del consistori en el projecte, així com de les quinze empreses i marques que en fan possible l’organització.

A més, ha aclarit que la Policia Local de Borriana, amb la col·laboració de Protecció Civil i les persones voluntàries de l'organització, vigilaran en tot moment que el recorregut discórrega sense incidents.

La regidora ha posat en valor la ruta de les ermites com un esdeveniment de difusió que contribueix a “la promoció i revaloració del patrimoni cultural i natural de Borriana”, ja que durant el recorregut “també es pot observar la presència d'alqueries, pous, séquies i diverses construccions que conformen un paisatge rural molt particular”.

25 quilòmetres entre camins

La caminada, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte per camins entre tarongers i la mar, permet recórrer el patrimoni cultural de Borriana i el seu entorn natural, en un circuit que agrupa les 6 ermites disperses pel terme municipal: Sant Blai, Santa Bàrbara, Sant Gregori, Mare de Déu de la Misericòrdia situada en el paratge natural de l’Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu, l’Ecce Homo i la Sagrada Família en les Alqueries del Ferrer.

La concentració, segons ha detallat el president de la falla Don Bosco, serà a les 8h, davant la porta del casal de la falla i del col·legi Salesià, on s'oferirà un desdejuni a les persones inscrites, i la caminada començarà a les 8.30h, encapçalada per les reines falleres de la ciutat, representants de la corporació municipal i les falleres majors de la falla.

Amb un donatiu de tan sols sis euros, s'inclou la samarreta commemorativa de l'edició, a més de la credencial, el certificat de la prova i els avituallaments que hi haurà en cadascuna de les ermites, el desdejuni just abans de l'eixida i l'esmorzar a l'ermita de Santa Bàrbara.

Finalment, Lluïsa Monferrer i el representant de la falla han animat a participar a tota la població en una jornada “tan especial”, i han mostrat el seu desig que, en la XXIII edició, la Volta a les ermites “continue sent un referent per a centenars i centenars de persones de Borriana i de la rodalia”.

- La Mercè, Chicharro, Centre Espanya i Barri d’Onda es disputaran els premis amb els seus sainets


L'Ajuntament de Borriana ha presentat la XV edició del concurs de Teatre en Valencià, davant la presència d’un bon nombre de membres de les agrupacions falleres que hi participaran enguany. Finalment, en seran quatre, les comissions comissions falleres que es disputaran els premis: barri la Mercè, plaça Chicharro, societat Centre Espanya i barri d’Onda.

En la presentació han participat la regidora de Falles i presidenta de la Junta Local Fallera, Sara Molina, i el regidor de Cultura, Vicent Granel, acompanyats pel president de la Federació de Falles, Salvador Doménech.

El certamen el protagonitzen sainets en valencià de tots els gèneres, en què predomina la comèdia i la sàtira, i està organitzat per la Junta Local Fallera i la Federació de Falles amb la col·laboració del consistori. Sobre aquest tema, Molina considera fonamental “el suport del govern municipal per a facilitar el foment de la cultura en valencià”.

En aquesta nova edició del concurs, les obres inèdites i especialment escrites per a l'ocasió es representaran al Teatre Payà, en caps de setmana, els divendres a les 22.30 hores i els diumenges a les 18 hores, durant gener i febrer.

Tant Granel com Molina han reconegut “l'esforç de les falles que ha permès que aquesta iniciativa, que va sorgir fa més de 15 anys anys, continue la seua trajectòria amb èxit i aferme el triomf de la fórmula per a atraure la cultura autòctona a Borriana”.

Les comissions falleres de Borriana han apostat fort enguany per a estar en la XV edició del concurs de teatre en valencià. Així, la falla del barri la Mercè presentarà aquest divendres 20 de febrer a les 22.30h i el diumenge 21 a les 18.30h el seu sainet Parelles de fet, de fet parelles. La falla Chicharro pujarà a l'escenari del Payà l'obra La meua filla es casa, divendres 3 i dissabte 4 de febrer, en el mateix horari.

La falla societat Centre Espanya participarà en el concurs amb A la dreta de l’esquerra els dies 11 i 12 de febrer, mentre que el torn de la falla barri d’Onda serà divendres 17 i dissabte 18 de febrer amb El fill de la criatura.

A més de competir entre elles, el concurs de sainets s'ha convertit en una font d'ingressos per a les comissions falleres per les entrades o donatiu per a entrar a vore les diferents sessions que se celebren. De manera que les dos representacions que realitza cada comissió es tradueixen en ingressos directes per a la falla.

- Els actes se celebraran de matí a la zona marítima i de vesprada a la ciutat

 

L'Ajuntament de Borriana ha decidit reprendre enguany el folklore i la tradició de les activitats en honor a Sant Antoni en el municipi i està previst que se celebren diumenge que ve, 22 de gener, amb alguns canvis però, com mana la tradició a la ciutat, s'iniciaran al Port de Borriana.

La jornada comptarà amb diverses activitats com ara dos cercaviles de mascotes, el repartiment de rotllos, la dansà i divertiment de Sant Antoni, la foguera i la cagà del manso, entre d’altres.

Des de les nou del matí tindrà lloc la concentració dels i les caballistes que durant tota la jornada participaran en les cercaviles i homenatges a Sant Antoni. A les nou i mitja, amb la presència de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont; la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres, Silvia Navarro i Maria Olivas, s'iniciarà el tradicional esmorzar.

A continuació, i a partir de les onze del matí, tindrà lloc l'acte religiós amb la missa que se celebrarà a la parròpuia del Port, preludi de la posterior cercavila de mascotes que desfilarà per l'avinguda de la Mediterrània, avinguda Jaime Chicharro, carrer del Migjorn, carrer Juan Sebastián Elkano, carrer Columbretes, avinguda Jaime Chicharro i avinguda de la Mediterrània, per a acabar la parròquia del Port, on es repartiran els rotllos de Sant Antoni

Un repartiment en què novament participaran les representants municipals i les Reines Falleres de Borriana que oferiran els rotllos per a tots aquells que decidisquen rebre la protecció del sant amb l’aigua beneïda.

El mateix dia 22 de gener, també a les 11h a la terrassa Payá, està prevista la IX edició de la cagà del manso, organitzada per l'associació cultural Jóvens del Bou, en la qual es podrà gaudir d'un esmorzar popular en què col·labora l'Ajuntament, jocs per als xiquets, i la realització d’un sorteig de 1.000 euros i més de 30 regals.

Un manso serà el que decidisca el sorteig, per a la qual cosa haurà de defecar en una de les parcel·les que es dibuixaran en el recinte barrat del pàrquing de la terrassa Payà. El premi consisteix en 1.000 euros en metàl·lic per a la persona afortunada que tinga la papereta, numerada i adquirida prèviament per 5 euros, que coincidisca amb la parcel·la premiada, i per a aquelles persones que no hagen sigut agraciades, entre tots els participants es realitzaran sortejos d'uns altres regals.

A la vesprada la celebració serà a les 18h a la plaça Major quan aquelles persones que vulguen participar en la cercavila es reunisquen i puguen també participar en la posterior dansà i divertiment que tindrà lloc, en aquest cas, a la plaça de la Mercè.

A partir de les 18h a la plaça Major s'iniciarà el recorregut habitual de la cercavila de mascotes en honor a Sant Antoni pels carrers Major, la Puríssima, Sant Xotxim, Sant Vicent, el Pla, la Tanda, plaça Martí de Viciana, Tarancón, l’Escorredor, Mare de Déu de la Cabeça, Arbrets, Canalejas, Soletat, plaça de les Monges, el Raval, el Pla, Barranquet, la Mercè, Sant Isidre, Sant Serapi, Beata Mariana, Ausiàs March i Sant Pere Pasqual, i finalitzarà a la plaça de la Mercè, on novament els animals seran beneïts i es repartiran centenars de rotllos a les persones assistents.

També a les 18h a la plaça de la Mercè, hi haurà dansà i divertiment de Sant Antoni organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla i amb la participació d'altres grups convidats. La dansà començarà en la plaça de la Mercé i anirà avançant fins arribar a la plaça de Josep Iturbi, on s'encendrà la foguera de Sant Antoni i es ballarà el fandango final al voltant.

Finalment, tindrà lloc un divertiment en la mateixa plaça, amb música de rondalla, en què totes aquelles persones que vulguen afegir-se podran passar-s'ho molt bé ballant tota classe de balls tradicionals, com ara jotes, seguidilles i fandangos. Amb aquest acte es tancarà la tradicional celebració de Sant Antoni al municipi.

- La cavalcada comptarà enguany amb un espai sense estímuls perquè puguen gaudir-la xiquets i i xiquetes amb TEA

- També es repartiran caramels aptes per a celíacs


L'Ajuntament de Borriana ja ho té tot amanit per a l’arribada dels Reis d’Orient a la ciutat. Melcior, Gaspar i Baltasar atracaran aquesta vesprada a les 16 hores al port de Borriana, on desembarcaran per la zona de la llotja, en el moll de càrrega, amb els paquets de regals que arriben amb el vaixell per a complir amb la il·lusió i els desitjos dels xiquets i xiquetes borrianencs.

La zona de concerts de l'Arenal Sound quedarà habilitada com a aparcament de vehicles per a totes les persones que vulguen desplaçar-se per a rebre'ls. Després de la recepció i els treballs d'estiba, i a partir de les 18 hores començarà la cavalcada de Reis.

La ciutat recupera aquesta vesprada la tradicional cavalcada i tindrà com a novetat una zona sense estímuls sonors, en una àrea delimitada i senyalitzada, habilitada en l'avinguda Jaume I entre el magatzem de Via Pública i la rotonda del camí de l'Eccehomo, perquè els xiquets i xiquetes amb trastorns de l'espectre autista (TEA) puguen xalar de la desfilada confortablement sense sorolls.

Una cavalcada que comptarà amb 4 carrosses, ocupades pels tres Reis i el patge reial, que endolciran els carrers amb el repartiment de més de 700kg de caramels, que enguany, també com a novetat, són aptes per a persones celíaques.

 

Recorregut i clau de la ciutat

Les comitives reials de Melcior, Gaspar i Baltasar desfilaran i recorreran els carrers de Borriana repartint màgia i il·lusió entre els xiquets i les xiquetes. El recorregut reial s'iniciarà des de l'avinguda Jaume I cap a la plaça de la Generalitat, continuarà pel carrer de l'Escorredor, carrer del Raval i plaça del Pla, fins a arribar, finalment, a la plaça Major on els Reis baixaran de les carrosses i accediran a la casa consistorial.

En arribar a l'Ajuntament, els tres Reis seran rebuts per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i al balcó principal els lliurarà la clau de la ciutat, que els permetrà accedir durant la matinada a totes les llars dels xiquets i xiquetes de Borriana per a deixar-los els regals.

A més, una camí finalitzada la cavalcada, com a colofó, a la plaça Major es projectarà un espectacle de videomapping nadalenc sobre la façana de la basílica de El Salvador. I tot i que no podrà aïllar-se de sons i llums, sí que s'establirà un espai reservat per a xiquets i xiquetes amb mobilitat reduïda i/o necessitats especials que se situarà davant del pesebre que hi ha a la plaça Major. Cas que no hi haja la impossibilitat de reduir estímuls en la plaça, si fora necessari, es tindrà preparada una eixida ràpida pel Racó de l’Abadia.

 

Entrega de regals per les cases

Després d'arreplegar les claus de la ciutat aquesta mateixa nit i demà divendres, 6 de gener, els tres Reis d'Orient repartiran la seua màgia per les llars de la ciutat i donaran personalment més de 300 regals en més de 60 llars, que prèviament ho hagen sol·licitat.

L'arribada de les comitives reials als domicilis és una tradició que manté amb il·lusió tot el municipi, i és des de sempre sinònim d'alegria. Les visites no es limiten al nucli urbà, també acudeixen al Port, a la Serratella o a Santa Bàrbara, en definitiva, per tot el terme municipal, perquè la il·lusió dels més xicotets no entén de localització.

Cal recordar que enguany l'Ajuntament de Borriana i l'associació Espai Autisme han unit esforços i han col·laborat perquè la programació nadalenca siga més inclusiva, i ha comptat amb l'assessorament del centre d'educació especial Pla d’Hortolans i del servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI).

Ya se puede solicitar que los Reyes Magos vayan a las casas de Burriana
  • - Al llarg de tot el matí del 6 de gener, les comitives de Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran els carrers per a repartir màgia i il·lusió a les llars que ho hagen sol·licitat

  • - Des de demà dilluns 19 de desembre és pot sol·licitar a l'Ajuntament, presencialment o telefònicament, que els Reis d’Orient s’arrimen als seus domicilis i rebre els regals de mans dels Reis


L'Ajuntament de Borriana ja està preparant l'arribada dels Reis d’Orient a la ciutat, i ha avançat que duran més de 300 regals personalment a més de 60 llars, perquè des de demà dilluns 19 de desembre, els xiquets i xiquetes que vulguen que la comitiva dels Reis d’Orient arribe a casa seua i rebre els regals de mans dels mateixos Reis, poden sol·licitar-ho a l'Ajuntament.

Perquè Melcior Gaspar i Baltasar puguen repartir la màgia pels domicilis, tan sols cal sol·licitar-ho presencialment o telefònicament, en horari de 9h a 14h, fins que s'esgote el contingent de visites que podran realitzar ses Majestats en els dos torns previstos.

I és que enguany no sols tornarà la cavalcada tradicional de Reis a Borriana amb algunes novetats, sinó que a més, Melcior, Gaspar i Baltasar tornaran a entrar en alguns domicilis per a dur en mà els desitjos i les il·lusions que els més menuts de casa els havien fet arribar a través de les cartes personals.

L'arribada de les comitives reials als domicilis és una tradició que manté amb il·lusió tot el municipi i és des de sempre sinònim d'alegria. Les visites no es limiten al nucli urbà, també acudeixen al Port, a la Serratella o a Santa Bàrbara i, en definitiva, per tot el terme municipal, perquè la il·lusió dels més menuts no distingeix la localització.

- Després de dos anys, l'Ajuntament recupera la ubicació de la plaça Major per a la celebració gratuïta

- L'orquestra Top Zero, una discomòbil i un castell de focs artificials amenitzaran l'última nit de l’any i la benvinguda a 2023


La ciutat de Borriana dirà adeu a l'any 2022 en una carpa a la plaça Major que albergarà la festa de la nit de Cap d'Any, en què l'orquestra Top Zero i una discomòbil amenitzaran l'última nit de l'any després del tradicional castell de focs artificials llançat des de l'Ajuntament en acabar les campanades de Cap d'Any, per a donar la benvinguda a 2023.

Per a la qual cosa el consistori tornarà a instal·lar una gran carpa enfront de l'edifici de l'Ajuntament, després de dos anys, ja que la de 2019 va ser l'última festa de Cap d'Any que es va celebrar i va reunir més de 1.000 persones a la plaça Major.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que “s'ha optat per recuperar la celebració en l'espai tradicional, una festa gratuïta en la qual s'instal·larà una gran carpa oberta dotada amb barra de bar”.

L'esdeveniment serà gratuït i l'entrada serà lliure fins a completar l'aforament. La carpa obrirà les seues portes a les 24 hores del dissabte 31 de desembre i a partir de les 0.30 hores, l'orquestra Top Zero donarà la benvinguda a 2023, seguida, en finalitzar l'orquestra, d'una discomóvil que continuarà fins a les 6 de la matinada de l'1 de gener.

Monferrer ha explicat que l’Ajuntament ja ha publicat en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament <https://burriana.sedelectronica.es/> el plec de clàusules que regula la licitació de l'autorització per a la instal·lació, muntatge i explotació d'una barra de bar per a la venda de begudes i d'altres instal·lacions complementàries per a la celebració de la festa de Cap d'Any 2023.

Una licitació que s'atorgarà en règim de concurrència i el plec de la qual s'ha publicat en el perfil del contractant de la Plataforma de Contractació de l'Estat <https://contrataciondelestado.es> i en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament <https://burriana.sedelectronica.es>.

Les propostes hauran de presentar-se en un sobre acompanyat del model de sol·licitud previst en l'Annex I dels plecs, en la secció d'Activitats de l'Ajuntament de Borriana, a la tercera planta, en horari de 9 a 14 hores, fins al dia 19 de novembre, i si es presenta de manera telemàtica fins a les 23.59 hores del dia 19 de novembre.

El cànon mínim que es contempla de contraprestació de la persona adjudicatària de l'autorització per la cessió i ocupació del domini públic amb la barra consistirà en el pagament de 600 euros. Per a la valoració de les ofertes i la determinació de la que resulte econòmicament més avantatjosa, s'atendrà com a únic criteri al preu a l'alça.