Autorizados por Sanidad los conciertos de Amaral, Martita de Graná y Marlon y

 

 • Des d'avui es poden aconseguir més entrades per als concerts d'Amaral, Martita de Graná i Marlon de dijous, divendres i dissabte a través de wegow.com

 • L'informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de data 14 de setembre de 2020 valora la situació epidemiològica al municipi de Borriana com de RISC BAIX per a la celebració d'esdeveniments massius


L'Ajuntament de Borriana ha rebut l'autorització de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la realització dels concerts d'Amaral (Eva i Juan), Martita de Graná i Marlon programats pel consistori per als pròxims dies 24, 25 i 26 de setembre.

La resolució, rebuda aquest matí pel consistori, argumenta que l'informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de data 14 de setembre de 2020, valora la situació epidemiològica en el municipi de Borriana de RISC BAIX per a la celebració d'esdeveniments massius, per la qual cosa la Direcció General de Salut Pública autoritza la realització dels concerts dels dies 24, 25 i 26 de setembre, encara que adverteix que si es produïra un canvi en la situació epidemiològica, aquesta autorització podrà ser revocada.

Amb aquesta autorització, que permet ampliar fins a 800 persones l'aforament dels tres concerts, s'obri novament la venda per a aconseguir més entrades a través de wegow.com. Les portes d'accés al recinte s'obriran a les 19h per a respectar el protocol d'accés segur.

En els concerts de divendres i dissabte, intervindran també dos artistes locals, Patxi Ojana i Tatiana Javaloyes, que actuaran com a teloners de Martita de Graná i Marlon, respectivament.

Cal recordar que el consistori va decidir traslladar el recinte de concerts previst inicialment en el solar del Mercat de la Mar a les pistes d'atletisme del Complex Esportiu Municipal Llombai, amb l'objectiu, segons ha reiterat la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, d'oferir “encara major seguretat i adequar-se al màxim a les mesures sanitàries establides per les autoritats sanitàries”.

A més, ha precisat que en la decisió de canviar la ubicació dels concerts es va considerar que la nova localització “contempla un accés més còmode i el lloc d'aparcament és més adequat per al control del recinte”.

Lluïsa Monferrer ha subratllat que en les decisions respecte a la programació de les activitats “ha prevalgut en tot moment la seguretat sanitària ciutadana i sempre s’han atés les recomanacions de les autoritats sanitàries, apostant per la prudència i per evitar aglomeracions davant la situació actual”.

Per això, ha precisat, els concerts programats s'estan celebrant en un espai segur i obert en què és obligatori l'ús de les mascareta i utilitzar el gel alcoholitzat per a desinfectar les mans abans entrar, amb seients separats per una distància de més de 1,5 metres, amb un espai reservat per a persones de mobilitat reduïda i, en definitiva, seguint estrictament les mesures necessàries de control i seguretat.

 

 • Patxi Ojana i Tatiana Javaloyes, dos artistes borrianencs amenitzaran l'ambient abans dels artistes principals del cap de setmana

La regidoria de Festes de l'Ajuntament de Borriana ha seleccionat dos artistes borrianenc que actuaran aquest cap de setmana en els concerts programats en les activitats de setembre, alternativa extraordinària a les festes de la Misericòrdia.
Els dos artistes de la localitat, coneguts com Patxi Ojana i Tatiana Javaloyes, actuaran el divendres 25 i el dissabte 26 de setembre, prèviament a Martita de Graná i a Marlon.

Tatiana Javaloyes és nascuda i criada a la província de Castelló. Des de xicoteta sempre ha tingut una afició especial per la música que ha pogut anar experimentant amb els anys. Va començar amb música pop fins que va descobrir als 13 anys tot un nou món gràcies a la cultura negra. Provant diferents estils des del blues, passant per R&B dels 90 i barrejant amb funk i soul, ha trobat el seu estil propi amb grans influències del pop. La seua música és íntima i forta alhora, quan està damunt de l'escenari, la majoria de vegades, només amb el seu piano i la seua guitarra. Parla d'experiències pròpies, doloroses i, de vegades, amb una miqueta d'humor.

Patxi Ojana, músic de San Fernando (Cadis), però establert a Borriana des de fa més de 15 anys. Líder del grup Ojana durant els últims 25 anys, va decidir començar la seua marxa musical en solitari en 2017, i ha realitzat més de 400 concerts des d’aleshores, s’ha convertit així en un dels músics més prolífics de la província. Es defineix com a flamenc de naixement i és aquest el gènere musical que precisament millor el defineix, tot i que de vegades s'atrevisca amb boleros i música d’aires més moderns adaptada al flamenc.

Els seus referents musicals són, sobretot, aquells que van començar a donar-li forma al flamenc pop dels anys 80. Una banda formada per primeres espases de la música a la Comunitat Valenciana.

Els concerts programats se celebraran en un espai segur i obert on serà obligatori l'ús de les mascaretes i utilitzar el gel alcoholitzat per desinfectar-se les mans abans d'entrar, amb seients separats amb una distància de més de 1,5 metres, amb un espai reservat per a persones de mobilitat reduïda i, en definitiva, seguint estrictament les mesures necessàries de seguretat.

Autorizado concierto de Dorian para un aforo de 800 personas

 

 • L'informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de data 8 de setembre de 2020 valora la situació epidemiològica en el municipi de Borriana com de RISC BAIX per a la celebració d'esdeveniments massius

 • D’aquesta manera, ya es poden aconseguir més entrades gratuïtes per al concert de Dorian del pròxim dissabte 12 de setembre, però adquirint-les prèviament a través de wegow.com


L'Ajuntament de Borriana ha rebut l'autorització de la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a la realització del concert de Dorian programat per a aquest dissabte 12 de setembre amb un aforament de 800 persones.

L'informe rebut aquest matí pel Consistori argumenta que l'informe de la Subdirecció General d'Epidemiologia, Vigilància de la Salut i Sanitat Ambiental de data 8 de setembre de 2020 valora la situació epidemiològica en la ciutat de Borriana com de RISC BAIX per a la celebració d'esdeveniments massius, per la qual cosa la Direcció General de Salut Pública autoritza la realització de l'esdeveniment del concert de Dorian el dia 12 de setembre, encara que adverteix que si es produïra un canvi en la situació epidemiològica, aquesta autorització podrà ser revocada.

Així doncs, ja es poden aconseguir més entrades gratuïtes per al concert de Dorian del pròxim dissabte 12 de setembre, però adquirint-les prèviament a través de wegow.com, fins a completar l'aforament permés de 800 persones. Les portes d'accés al recinte s'obriran a les 19h per a respectar el protocol d'accés segur.

El consistori va sol·licitar també l'autorització per als altres tres concerts programats per l'Ajuntament els dies 24, 25 i 26 de setembre, amb Amaral (Eva i Juan), Martita de Graná i Marlon. Sobre aquest tema, la Direcció General de Salut Pública ha indicat que qualsevol esdeveniment previst a partir del dia 15 de setembre requerirà una nova avaluació del risc per a ser autoritzat en les dates pròximes a la celebració.

Cal recordar que el Consistori va decidir traslladar el recinte de concerts previst inicialment al Mercat de la Mar a les pistes d'atletisme del complex poliesportiu Llombai, amb l'objectiu d'oferir “encara major seguretat i adequar-se al màxim a les mesures sanitàries establides per les autoritats sanitàries”.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha manifestat que en la decisió de canviar la ubicació dels concerts es va ponderar que la nova localització “gaudeix d'un accés més còmode i el lloc d'aparcament és més fàcil de controlar”.

Així mateix, ha assegurat que en tot moment, “en les nostres decisions ha prevalgut la seguretat sanitària ciutadana i sempre atenent les recomanacions de les autoritats sanitàries, apostant per la prudència i per evitar aglomeracions davant la situació actual de rebrots.

Per això, ha precisat, els concerts programats se celebraran en un espai segur i obert on serà obligatori l'ús de les mascaretes i utilitzar el gel alcoholitzat per a desinfectar les mans abans entrar, amb seients separats amb una distància de més de 1,5 metres, amb un espai reservat per a persones de mobilitat reduïda, i, en definitiva, seguint estrictament les mesures necessàries de seguretat.

Per tant, ha confiat Lluïsa Monferrer, “esperem que els altres tres concerts compten també amb l'autorització sanitària i amb un aforament de fins a 800 persones”.

 

 • Mantindre la distància social i reforçar la neteja i higiene segueixen sent els objectius principals de l'Ajuntament de Borriana
 • Fàcil accés, llocs d'aparcament i recinte limitat

Amb l'objectiu de mantindre la seguretat del municipi i continuar amb les mesures sanitàries establertes pel Ministeri de Sanitat, la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Borriana ha decidit traslladar el recinte de concerts del mes de setembre del Mercat de la Mar a les pistes d'atletisme del complex poliesportiu Llombai.

Tal com explica la regidora de festes, Lluïsa Monferrer, "hem decidit canviar la ubicació dels concerts perquè hem considerat que aquesta nova situació té un accés més fàcil, lloc d'aparcament controlable i un espai limitat que ens permetrà vigilar i seguir amb les mesures sanitàries i de seguretat".

Els quatre concerts comptaran amb un aforament màxim fins a 400 persones, amb un espai reservat per a persones de mobilitat reduïda. Les portes d'accés al recinte s'obriran a les 19h per a respectar el protocol d'accés segur.

El cartell estarà protagonitzat per

 • Dorian, el dissabte 12 de setembre (amb entrada gratuïta, però adquirida prèviament a l’oficina Tourist Info del carrer Major))
 • Amaral. Eva y Juan (acústico), el dijous 24 de setembre
 • Martita de Graná, el divendres 25 de setembre
 • Marlon, dissabte 26 de setembre

Les entrades es podran aconseguir a través de wegow.com fins a completar l'aforament permés.

Tres castillos de fuegos artificiales para el día de la Misericordia 2020
 • El dimarts 8 de setembre, dia de la Mare de Déu de la Misericòrdia, es llançaran simultàniament castells en dos localitzacions al poble i una altra a la zona marítima perquè siguen visibles per tota la ciutadania

 

L'Ajuntament de Borriana, a través de la regidoria de Festes, prepara tres espectacles de focs artificials per al dimarts 8 de setembre, amb motiu de la celebració del dia de la patrona de la ciutat, la mare de Déu de la Misericòrdia, perquè els veïns i veïnes puguen gaudir-los des de casa, després de la cancel·lació de les festes de la Misericòrdia 2020.

L'empresa borrianenca Pirotècnia Martí SL, amb molts anys d'experiència en espectacles, serà l'encarregada de dur a terme la representació de color que tindrà lloc el dimarts dia 8, festiu a la localitat, a les 21 hores, i que es llançarà simultàniament en tres localitzacions diferents, dos al poble i una a la zona marítima, perquè siguen visibles per tota la ciutadania i omplir de llum i foc la ciutat de Borriana.

La regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, ha explicat que es tracta d'"una manera alternativa i diferent de viure el tradicional castell de focs artificials que cada any tancava les festes el diumenge a la nit".

Aquest any, ha continuat, "a causa de la situació que estem vivint, hem decidit traslladar aquest espectacular moment al dia de la nostra patrona. Així que, anime a tots els veïns i les veïnes de Borriana a eixir a les finestres, als balcons o a les terrasses i fruir d'aquesta explosió de llum i color d'una forma diferent i segura".

Actividades culturales como alternativa a las fiestas de la Misericordia
 • Una programació multidisciplinària per a gaudir des del seient i subjectes al control sanitari corresponent que garanteixen la seguretat del públic

 • Ús obligatori de mascareta, aforament màxim establert i distància de seguretat


El primer cap de setmana de setembre arriba a Borriana ple d'activitats diferents per a tots els públics, una programació multidisciplinària per a gaudir des del seient, organitzada per la regidoria de Festes de l'Ajuntament de Borriana, i amb la col·laboració de diferents associacions del municipi.

Per primera vegada se celebrarà el Festival d'Arts Escèniques de Borriana, Seu-te!, amb la participació de sis companyies de la Comunitat Valenciana. Els espectacles, totalment gratuïts, començaran el proper divendres dia 4 de setembre a la plaça Josep Iturbi de Borriana amb dos sessions separades, una matinal i una altra de vesprada.

Així, la plaça Josep Iturbi es convertirà en un gran teatre a l'aire lliure de 1.200 metres quadrats, que es delimitarà amb una tanca alta d'obra per a poder controlar amb més facilitat els accessos del públic i poder així limitar l'aforament a un màxim de 300 o 350 persones segons l'espectacle, en què s'instal·laran 3 grades gegants per a poder mantindre una distància entre seients de més de 1,5 metres de distància, construint així un espai segur.

Segons la legislació vigent, en els espectacles i actes que es facen a l'aire lliure, el públic ha d’estar assegut i guardar la distància mínima de seguretat, i no es podrà superar el setanta-cinc per cent de l'aforament autoritzat ni reunir-se més de 800 persones. Malgrat que el festival té un aforament màxim de 350 persones l'Ajuntament n’ha notificat a Salut Pública la celebració.

Per a garantir la seguretat del públic assistent, s'ha contractat quatre persones de personal auxiliar que s'encarregaran de controlar l'accés i indicar els llocs on ha de seure el públic de forma esglaonada. A més, i per tal que ningú es puga saltar les mesures, també hi haurà un guàrdia de seguretat privat controlant que siga així, i que no permetrà l'accés a les persones que incompleixen la normativa.

Pel que fa a les normes per al Festival d'Arts Escèniques de Borriana, Seu-te!, es concreten en

 1. L'aforament dels espectacles serà limitat i l'entrada es realitzarà per rigorós ordre d'arribada fins a completar l'aforament total estimat en 350 persones.

 2. Caldrà mantindre un ordre adequat i seguir en tot moment les indicacions del personal de control d'accés i seguretat que vetlaran en tot moment per la seguretat del públic present.

 3. Les portes d'accés al recinte s'obriran 45 minuts abans de cada representació, en què serà obligatori l'ús de mascaretes en tots els espais de festival.

 4. Caldrà mantindre la distància de seguretat d’1,5 metres en tot moment i fer ús del gel hidroalcohòlic.

 5. És necessària la reserva de places amb anterioritat a l'oficina Tourist Info Borriana a la plaça Major, 1, de manera presencial o cridant al telèfon 964 570 753.

El cartell estarà protagonitzat per

 • 4 de setembre

  • "Pixels offline" de la Banda de l'Drac, a les 12h

  • "The audition" de Xa! Teatre, a les 19h

 • 5 de setembre

  • "Sonata Circus" de la Troupe Malabo, a les 12h

  • "Festa Pop!" de Pop 's Corn, a les 19h

 • 6 de setembre

  • "El pirata barba" de Xarop Teatre, a les 12h

  • "Memphis Rock and Circ" de la Finestra Nou Circ, a les 19h

 

 

 

 • Activitats culturals, turístiques i alternatives diferents per a tots els públics al llarg del mes de setembre

La regidora de Festa de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha presentat avui una nova programació per a les festes de setembre en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia de Borriana, com a alternativa a les festes suspeses el passat mes de juliol a causa de la Covid-19. El programa ha estat elaborat conjuntament amb la regidoria de Turisme i de Cultura, per a oferir un gran ventall d’activitats per a tot tipus de públic i gustos diferents.


Seu-te !

Com a novetat per a aquestes festes s’inclou l’edició del Festival d'Arts Escèniques de Borriana, amb la participació de sis companyies de la Comunitat Valenciana, gran part de les quals són de la província de Castelló.


El festival, totalment gratuït, estarà programat per als dies 4, 5 i 6 de setembre, amb un total de sis espectacles per a un públic familiar a la plaça Josep Iturbi.


El teatre, el circ, la música i els titelles ompliran el cap de setmana multidisciplinari amb un aforament fins a 350 persones, en què serà necessària la reserva de places amb anterioritat en l’oficina Tourist Info Borriana a la plaça Major, 1, de manera presencial o cridant al telèfon 964 570 753. L'obertura de portes es realitzarà 45 minuts abans de l'espectacle i comptarà amb totes les mesures de seguretat sanitàries pertinents per garantir la seguretat de el públic complint l'actual normativa per a espectacles a l'aire lliure.


Visites guiades

Dins d'aquesta mateixa programació, estarà obert el termini per reservar les places a les visites guiades de Borriana per al dissabte 5 de setembre amb la visita a la Borriana Modernista, el dissabte 12 de setembre amb la visita a la Borriana Històrica, i el dissabte 19 de setembre amb la visita a les Empremtes de la Guerra.


Les persones que vulguen participar en cadascuna de les visites guiades s'han d'inscriure a l’oficina Tourist Info Borriana a la plaça Major, 1, de manera presencial o cridant al 964 570 753.


La visita respectarà en tot moment les mesures sanitàries establertes, en què serà obligatori l'ús de la mascareta durant tot el recorregut i caldrà mantindre la distància de seguretat.

Concerts

El recinte de Mercat de la Mar es convertirà en el nou recinte de concerts durant el mes de setembre. Quatre concerts que comptaran amb un aforament fins a 800 persones, amb un espai reservat per a persones de mobilitat reduïda. Les portes d'accés al recinte s'obriran a les 19h per respectar el protocol d'accés segur.

El cartell estarà protagonitzat per:

 • Dorian, el dissabte 12 de setembre (amb entrada gratuïta)
 • Amaral, el dijous 24 de setembre
 • Martita de Graná, el divendres 25 de setembre
 • Marlon, dissabte 26 de setembre


Les entrades es podran aconseguir a través de wegow.com fins a completar l'aforament permés.


Lluïsa Monferrer ha destacatat "s'ha buscat una varietat d'activitats per a diferents públics en què en tot moment prevaldrà la seguretat sanitària ciutadana i on comptem en mesures de seguretat per poder controlar l'aforament. I sempre marcats i pendents de les recomanacions de les autoritats sanitàries ".


Per tant, sense perdre de vista l'aposta del consistori per la prudència i evitar aglomeracions davant la situació actual de rebrots, les diferents activitats programades se celebraran en espais oberts, al llarg del mes de setembre i seguiran les mesures necessàries de seguretat. Serà obligatori l'ús de les mascaretes, respectar la distància de seguretat de 1,5 metres i utilitzar el gel alcoholitzat per desinfectar les mans abans d'acudir a les activitats.


Cas de tindre símptomes o d’haver estat en contacte en les ultimes 24 hores amb alguna persona infectada, l'Ajuntament de Borriana prega que no s’assistisca a cap activitat i seguir el protocol sanitari per pal·liar la malaltia i evitar contagis a la ciutadania.

Suspensión oficial de las Fiestas de la Misericordia 2020

 

 • L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, lamenta la suspensió de les festes patronals però ho considera necessari per a protegir la salut de les persones

 • Agraeix la comprensió de la ciutadania del municipi davant aquesta situació “extraordinària"


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, han comunicat la decisió oficial de suspendre les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia 2020, adoptada després d'escoltar els grups de l'oposició i els representants de l'àmbit festiu, i considerar que “hem de continuar optant per la prudència i evitar aglomeracions, davant la situació actual de rebrots i la impossibilitat de garantir el compliment de les mesures de prevenció en la majoria de les nostres tradicions festives, com els actes al carrer i les reunions i activitats en les penyes”.

Maria Josep Safont i Lluïsa Monferrer així ho han manifestat després de la reunió mantinguda aquesta vesprada a les 20 hores amb representants de la Comissió de Bou, de la Federació Taurina i del col·lectiu de Penyes que participen en les festes de la Misericòrdia, els quals, per unanimitat, han ratificat la decisió del govern municipal.

El primer de tot és garantir la seguretat dels nostres veïns i veïnes davant la pròpia evolució de la pandèmia”, ha manifestat l'alcaldessa, al mateix temps que ha agraït "la responsabilitat i la prudència de tots els grups municipals, i dels col·lectius festius de les festes de la Misericòrdia, perquè “han entés les circumstàncies i la resolució necessària i assenyada”.

A tots ells, ha expressat, “els agraïsc la sensatesa que han demostrat a l'hora d'haver de renunciar a la celebració de les festes en honor a la nostra patrona, ja que no hi havia una altra alternativa que la cancel·lació definitiva”, ha manifestat.

L’anul·lació dels festejos, que enguany havien de celebrar-se del 4 al 13 de setembre, segons ha assenyalat Maria Josep Safont, s'emmarca en la línia de cancel·lació de les festes de la majoria de poblacions de la comarca i la província, per a "evitar un efecte crida que provoque la concentració multitudinària de persones”, i després d'aclarir la Conselleria de Sanitat, mitjançant una resolució, la normativa sanitària en relació a la realització d'actes religiosos a l'aire lliure, processons, espectacles taurins, culturals, etc.

Així mateix, Maria Josep Safont ha agraït també la comprensió de la ciutadania de Borriana davant d’aquesta situació “extraordinària", i ha manifestat que està convençuda que entendran que la decisió s'ha pres "per responsabilitat, seguint l'assessorament dels experts en salut pública i pensant en l'interés general de la població”.

Una decisió que, en aquests moments, tracta de “minimitzar els elements de risc, com ara les aglomeracions humanes o desplaçaments massius de persones provinents d'altres poblacions i l'exposició a rebrots", ha indicat l'alcaldessa.

Finalment, Maria Josep Safont ha destacat la importància de les festes de la Misericòrdia en la ciutat des del punt de vista econòmic i social, i també de “posar en valor les nostres tradicions i la nostra cultura”. Per això, ha afirmat, “estem treballant i valorant alternatives, però atenent sempre a criteris tècnics i sanitaris, perquè el primer és la seguretat de les persones”.