Dos policias locales de Burriana condecorados
Felicitación Pública a dos policias locales de Burriana
  • - A l'acte, en el Monestir de Santa Maria del Puig, ha assistit l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán


Dos policies locals de Borriana han rebut aquest matí la felicitació pública en l'acte de distincions i condecoracions al personal dels cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana que ha tingut lloc en el Reial Monestir de Santa Maria del Puig., per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Entre les distincions lliurades al personal de policia local de la Comunitat es troba la concessió de Felicitació Pública a l'oficial José Vicente Puigsegur Montesinos i a l'agent Renato Martínez Yuste, els dos membres de la Policia Local de Borriana.

A l'acte, presidit pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assistit l'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, que han sigut les primeres persones a donar l'enhorabona als agents per les seues condecoracions.

Els fets que han motivat aquesta distinció i que van ser traslladats per la Prefectura de Policia a l'Alcaldia per a la proposta de distinció i amb l'aprovació del ple municipal es remunten a la matinada del dia 12 d'octubre de 2019, després d'un avís en la central de Policia Local en què s'alertava sobre uns individus que estaven forçant la finestra d'un establiment públic (bar) de la localitat.

L'oficial i l'agent ara condecorats es van dirigir ràpidament i sigil·losa al lloc, i van sorprendre els sospitosos in fraganti, que van mamprendre una fugida precipitada, un d'ells va ser reconegut per un dels agents a causa de la seua participació en fets similars. Després d'una persecució de l'agent a peu en solitari al llarg de més d'un quilòmetre pels carrers de la ciutat, i amb la participació de l'oficial, que va seguir en el vehicle patrulla al sospitós per a donar suport a l'actuació i per la seguretat de l'agent, van aconseguir detenir-lo, i van garantir l’èxit de la intervenció.

Des de la Prefectura de la Policia Local, Català ha ressaltat que el conegut delinqüent, d'uns 20 anys d'edat i exesportista, és conegut per la seua agilitat i l'agent el va perseguir a peu i carregat amb l'equip policial. “Va ser la seua tenacitat, dignitat, implicació i coratge en la protecció de la ciutat els que van fer que no defallira al llarg del quilòmetre llarg que hi ha des del lloc dels fets fins al de la detenció”, ha destacat.

Per a la qual cosa, ha continuat, l'agent “es va valdre del seu coneixement de l'entorn, de la seua determinació en el compliment del deure i de l’experiència acumulada en els anys de servei, en què sempre se l’ha distingit per la seua implicació en la tasca de prevenir delictes”. També ha destacat que el sospitós detingut acumulava nombroses detencions i podria estar implicat en fets de naturalesa similar.

Per tot el s’ha exposat i per representar els funcionaris de policia esmentats els principis de “implicació, compromís amb la seguretat del veïnatge i la seua especial dedicació, que van quedar patents tant en el fet de la detenció com en la manera en què es va produir”, l'Ajuntament de Borriana va proposar a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública distingir els funcionaris de la Policia Local amb la concessió d'una Felicitació Pública a Títol Individual.