• - Destinat al patrullatge de la zona rural del terme municipal i com a recurs policial per a poder arribar a les zones més inaccessibles, especialment durant els episodis de pluges

 

- L'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Safont, juntament amb els responsables de la Policia Local han presentat aquest matí l’últim vehicle a incorporar-se al parc mòbil de la policia, per a ser destinat al patrullatge de la zona rural del terme municipal.

Es tracta d'un vehicle tipus pick up amb tracció integral i unes excel·lents capacitats tot terreny. Concretament, és el conegut model Hilux de la marca japonesa Toyota, amb el corresponent equipament policial de llums de prioritat, llanternes, extintor, equip de transmissions.

Compta, a més, amb un vagó de càrrega per a poder transportar adequadament senyals, tanques, cons, balises i altres elements de senyalització viària, preparat per a l'accés a parcs, zones complicades i actuacions com a conseqüència de les inundacions. L'adquisició del vehicle per part de l'Ajuntament s'ha dut a terme mitjançant la corresponent licitació en la modalitat de rènting per un termini de 4 anys.

Aquest nou vehicle s'incorpora al parc mòbil per a ser destinat al patrullatge de la zona rural del terme municipal per part de la Guarderia Rural i, també, com a recurs policial per a poder arribar a les zones més inaccessibles, especialment durant els episodis de pluges, ja que permetrà accedir a tota classe de terreny i facilitar l'actuació en cas de grans inclemències meteorològiques, i així portar els agents allà on se'ls requerisca encara que les condicions siguen adverses.

Segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, la Policia Local sol·licitava un vehicle d'aquestes característiques per al compliment del seu servei, i aquesta nova adquisició suposa “un notable reforç dels mitjans materials del cos policial i milloren les ferramentes a disposició dels agents per a realitzar amb major seguretat el seu treball, per la qual cosa el servei a la ciutadania es vorà beneficiat.

El cap de la Policia Local, Raúl Amat, ha manifestat que era necessari un vehicle de grans prestacions per a “cobrir de manera eficient la assistència en cas d'emergències i catàstrofes naturals”. Les possibles situacions d'alerta que es poden produir per causes meteorològiques “fan necessari disposar de vehicles versàtils per a cobrir serveis ordinaris o d'emergència".

Per a la Policia Local, les característiques tècniques d'aquest tot terreny, amb tracció 4x4 amb reductora, bloqueig de diferencial i la notable altura lliure del vehicle, el converteixen en “un important aliat dels agents en els moments i condicions més exigents”.

Sobre aquest tema, tant Maria Josep Safont com el cap de la Policia Local han subratllat que es tracta de continuar millorant els mitjans per a vetlar per la seguretat de la ciutadania, “gràcies a aquest equipament, els agents de la Policia Local disposen de millors ferramentes per a desenvolupar amb major seguretat la seua funció", han argumentat, perquè “és important tant per a la ciutadania com per als agents, que fan un importantíssim paper, perquè puguen exercir la seua funció de la millor manera possible, especialment en circumstàncies adverses”. Finalment, Raúl Amat ha agraït al govern municipal que "prioritzen les inversions en matèria de seguretat”.

- El Centre de Formació ha acollit una jornada formativa relacionada amb el mesurament de sorolls generats per activitats i vehicles

- S'han impartit els principis bàsics d'actuació que han de realitzar els agents per a un correcte mesurament acústic amb sonòmetre


La Policia Local de Borriana ha realitzat una jornada formativa en el seu Centre de Formació sobre mesurament de contaminació acústica, en la qual s'han impartit els principis bàsics d'actuació que han de realitzar els agents per a dur a terme un correcte mesurament acústic a través del sonòmetre de sorolls generats per activitats i vehicles.

La formació ha estat a càrrec de l'inspector cap de la Policia Local de Finestrat (Alacant), Agustín Rubio, comandament policial de dilatada experiència en el control d'establiments en una zona tan turística com la Vega Baixa alacantina, de notable saturació d'activitats generadores de contaminació acústica.

Al llarg de la jornada, emmarcada en el programa formatiu d'enguany per a la Policia Local, s'han abordat diferents assumptes jurídics, relacionats amb la normativa estatal, autonòmica, local i la jurisprudència més rellevant, i també qüestions tècniques i metodologies, amb l’estudi de l'operativa en l'ús de sonòmetres en les diferents configuracions, així com la problemàtica més habitual en el control de la contaminació acústica.

El cap de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat, ha explicat que amb aquest curs es pretén millorar la formació dels agents “amb l’objectiu de prestar un servei més complet i professional a la ciutadania”, i ha assenyalat que els problemes relacionats amb les molèsties per sorolls, tant d'establiments com de vehicles, “és una demanda cada vegada més freqüent, generant una important demanda de serveis a la Policia Local”.

Sobre aquest tema ha assenyalat que “no debades les autoritats sanitàries relacionen directament alguns problemes de salut amb els nivells sonors que suporten les persones en l'àmbit urbà, i el control i les sancions sobre aquests fets recau en la major part dels casos en l'administració local i, per tant, en la Policia Local”.

La finalitat d'aquest curs, ha concretat Amat, és que els efectius “coneguen com traure el màxim profit a aquests aparells sonòmetres, fonamentals per a controlar l'impacte acústic en el municipi a conseqüència de les reclamacions veïnals per contaminació acústica”. I aquesta labor, ha indicat, implica “saber utilitzar els instruments i comptar amb el coneixement adequat sobre la normativa vigent aplicable i la resta d'eines que existeixen i que faciliten aquest treball”.

L'alcaldessa de Borriana i responsable de Seguretat, Maria Josep Safont, ha posat en valor la iniciativa i ha destacat “l’important avanç” que aquesta formació suposa per a “millorar aquest servei tan essencial i bàsic per a la ciutadania” i per a la formació dels agents, el deure dels quals “no només se centra a garantir la seguretat de la població, sinó també a ajudar al fet que existisca una bona convivència en el municipi”.

- El dispositiu especial de mobilitat serà els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, a fi de garantir que el desplaçament de les persones al Cementeri Municipal siga el més segur possible


La Policia Local de Borriana ha establert un dispositiu especial de trànsit i seguretat amb motiu de la festivitat de Tots Sants, així com per als dies previs, concretament els dies 29, 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, amb l'objectiu d'afavorir la mobilitat i preservar la seguretat de les persones que acudisquen al cementeri, segons ha avançat l'alcaldessa i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont.

Tenint en compte la previsió sobre l'afluència de visitants al cementeri, s'iniciarà l'operatiu el dia 31 d'octubre amb un reforç de vigilància policial de trànsit, així com també durant el cap de setmana previ, dispositiu que culminarà el dia 1 de novembre amb el desplegament d'efectius en els accessos al cementeri.

Safont ha explicat que per al dia principal de l'operatiu es comptarà amb la col·laboració de l'Agrupació Provincial de Voluntaris de Protecció Civil i s'establirà per part de l'Ajuntament un servei preventiu sanitari consistent en un ambulància, que estarà operativa el dilluns 31 i el mateix dia 1 des de les 8h fins a les 18h, coincidint amb l'horari del cementeri.

Quant a l’accés a Borriana per la glorieta situada en la CV-18 i l'avinguda d’Almassora, es tancarà al trànsit rodat de vehicles l'1 de novembre des de les 10 hores fins al tancament del cementeri, i s'habilitarà un únic sentit de circulació (població-cementeri) en l'avinguda Almassora, establint-se l'avinguda de Vila-real com a via d'accés a la població.

Aquests talls de trànsit en els accessos des de la CV-18 podran repetir-se durant la setmana en atenció al volum de circulació existent en la zona. Així mateix, hi haurà regulació del trànsit amb agents en l'avinguda Setze de Juliol, plaça de la Fira i accessos al cementeri i zones d'estacionament.

En relació a l'aparcament, igual que en anys anteriors, s'habilitarà el solar contigu al vial d'accés al cementeri des de l'avinguda d’Almassora com a aparcament addicional, per tal d’augmentar la capacitat d'estacionament.

Així mateix, quedarà prohibit l'estacionament enfront de les portes d'entrada del cementeri i al costat de les oficines, així com en els marges de la calçada en l'avinguda d’Almassora. A més, s'establiran punts fixos de control del trànsit el 31 d'octubre i l’1 de novembre en tot el trajecte cap al cementeri.

D'altra banda, al costat de la zona d'oficines del cementeri s'habilitarà un espai reservat com a parada de taxis, estacionament reservat a persones amb mobilitat reduïda, així com l'esmentada ambulància per a atendre possibles incidències. Igualment, s'establirà una vigilància especial per a evitar la comissió d'actes vandàlics al cementeri i pels voltants durant el dia 1 i els dies anteriors.

Finalment, l'alcaldessa ha posat l'accent en les recomanacions de la Policia Local d'acudir a peu, sempre que siga possible, utilitzant l'itinerari regulat pels agents i evitar, en la mesura de les nostres possibilitats, l'ús de vehicles.

- La Policia Local ha celebrat avui el dia del seu patró, Sant Miquel Arcàngel, amb un acte institucional en què s'ha reconegut la labor diària del cos i s'ha realitzat el lliurament de distincions


La Policia Local de Borriana ha viscut el seu dia gran amb l'acte institucional que ha tingut lloc a la plaça Major de Borriana amb la celebració de la festivitat de Sant Miquel Arcàngel, patró de la Policia Local i de la Guarderia Rural de la ciutat. En l'acte s'ha reconegut la labor diària de la Policia Local i s'ha fet el lliurament de distincions individuals per les actuacions especials.

L'alcaldessa i regidora delegada de Seguretat, Maria Josep Safont, i el comissari cap del la Policia Local, Francisco Javier Catalán, han passat revista aquest matí a la mateixa plaça Major a la formació composta pels i per les agents que conformen el cos de la Policia Local, juntament amb la Guarderia Rural, com a homenatge conjunt al treball realitzat durant l'últim any. Després de passar revista, han entregat els reconeixements.

Així, s'han lliurat distincions a l'agent Juan Francisco Simó Sospedra que ha complit 25 anys de servei amb una trajectòria professional excepcional i sense que consten antecedents desfavorables en el seu expedient personal, al qual s’ha proposat per a la concessió de la Creu al Mèrit Policial amb Distintiu Blanc per part de la Generalitat Valenciana.

Així mateix, se li ha fet lliurament d'una mètopa commemorativa a l'intendent de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat Archela, com a reconeixement per la distinció de la Condecoració de Plata de la Generalitat Valenciana rebuda al juny per la seua trajectòria professional, col·laboració i servei amb aquesta unitat.

Igualment, s'ha lliurat una mètopa commemorativa al capità de la Guàrdia Civil, Rafael Pérez Moreno, també com a reconeixement a la seua trajectòria i la concessió de la distinció de la Condecoració de Plata de la Generalitat Valenciana. El capità ha prestat servei gran part de la seua carrera professional com a tinent, comandant de la caserna de la Guàrdia Civil a Borriana, i en els seus anys de servei ha tingut una estreta relació amb la Policia Local del municipi.

A més, en l'acte també s'ha reconegut públicament amb la distinció de Ciutadà Exemplar a Càritas interparroquial, per a ressaltar el treball que desenvolupa una entitat tan apegada a Borriana en l'assistència a les persones més necessitades.

De la mateixa manera, s'ha lliurat la distinció com a Ciutadà Exemplar a títol individual al veí Vicente Alfredo Garí de Alba pel mèrit demostrat davant les circumstàncies en trobar-se una quantitat de diners en efectiu que ascendia a 150 euros en el dispensador de bitllets d'una entitat bancària, i lliurar-la a la Policia Local, els quals després de les comprovacions corresponents, van poder lliurar els diners al titular que va voler agrair personalment l'actuació.

En la seua intervenció, l'alcaldessa s'ha sumat a l'agraïment públic de totes les persones que ha reconegut la Policia Local enguany i ha destacat “la concurrència de valors com el treball, la professionalitat, l'altruisme, la dedicació i lliurament en benefici de la comunitat, els quals resulten tan lloables en la societat actual”.

Igualment, Safont ha agraït a la Policia Local el seu “esforç, implicació i treball diari” i, particularment, s'ha referit a “la labor que desenvolupa en situacions especials”, per la qual cosa “només podem agrair-los el seu treball i fer-ho extensiu a la resta de cossos i forces amb els quals treballa conjuntament”, i els han encoratjat a continuar treballant en aquesta línia.

L'alcaldessa ha qualificat la Policia Local d'un cos “modern, eficaç i amb vocació de servei”, els ha reconegut la seua “tenacitat per estar al dia en molts aspectes i la seua gran labor de servei en matèria de prevenció i seguretat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat”.

Finalment, ha tingut paraules emotives de comiat per al Cap de la Policia Local de Borriana, Francisco Javier Catalán, que a partir del pròxim 1 d'octubre deixa el seu lloc per a assumir el comandament de la coordinació general a Castelló, li ha manifestat la seua satisfacció per el “magnífic treball desenvolupat en el municipi durant els 15 anys que ha exercit la seua professió a la nostra ciutat”, li ha desitjat “molta sort en el seu nou destí i els seus reptes professionals”, al mateix temps que li ha assegurat que a Borriana “sempre tindrà la seua casa”.

A l'acte han assistit representants municipals de la corporació, els responsables de la Guàrdia Civil a Borriana, responsables d'altres cossos i forces de seguretat de l'Estat i les Reines Falleres de Borriana, Sandra Candau i Ana Giménez.

- Amb aquests dispositius es millora el servei de seguretat ciutadana i s'agilitza el treball policial

- Ara els agents podran consultar en temps real qualsevol dada necessària sense haver de cridar a la Central

 

La Policia Local de Borriana comptarà amb 8 tauletes tàctils que l'Ajuntament ha instal·lat en els diversos vehicles del parc mòbil per a millorar el servei de seguretat ciutadana i que estaran operatives des de la setmana que ve, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont.

La iniciativa, que ha suposat una inversió de 10.548 euros, està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible. L'alcaldessa juntament amb el cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, i la regidora de TIC i Modernització de l'Administració, Maria Romero, han supervisat el funcionament de la nova ferramenta.

Es tracta d'uns dispositius digitals rugeritzats i amb pantalla tàctil capacitiva que, amb un sistema informàtic específic connectat a la xarxa, permeten als agents treballar a peu de carrer de manera dinàmica i segura, i consultar en temps real qualsevol tipus de dada i informació que necessiten sense necessitat de telefonar a la Central.

Amb aquesta instal·lació, ha manifestat l'alcaldessa, “fem un pas més en la implantació de nous recursos que suposen un avanç qualitatiu per als nostres agents”, i ha afirmat que amb recursos com aquests “estalviem en treball i augmentem la productivitat de la nostra Policia que disposa de més temps per a atendre altres serveis a la ciutadania”.

D'aquesta manera, ha indicat Català, la Policia Local de Borriana donarà “una resposta més ràpida, optimitzarà els desplaçaments i les anomenades a la central i serà més efectiva davant les trucades d'emergència”.

Safont ha valorat que des del govern municipal “treballem per a dotar els nostres efectius de les millors ferramentes que faciliten el seu treball i permeten als veïns i veïnes estar més segurs. Si augmentem els recursos i facilitem i agilitzem el seu treball, els nostres agents tenen més temps per a atendre la ciutadania”.

Borriana, ha indicat, és un municipi amb una àmplia extensió geogràfica que compta en el seu terme amb grans espais agrícoles per atendre, “ara els agents locals poden realitzar un treball més àgil i eficient gràcies a la dotació que ha fet el consistori”.

Per part seua, Maria Romero ha assenyalat que amb la incorporació d'aquestes tauletes l'Ajuntament “continua en el seu objectiu d'actualitzar i modernitzar les eines de treball dels servei municipals, i en aquest cas concret de la Policia Local, per a augmentar la productivitat en el seu treball diari i oferir un millor servei de seguretat ciutadana”.

 

Sistema informàtic de precisió

Aquestes tauletes estan dotades d'una app compatible amb els sistemes operatius Android/iOS, i compten amb un programari modern que connecta, atenent sempre la Llei de Protecció de Dades, amb bases de dades de persones i vehicles que els permet fer un treball més eficaç i eficient en el temps.

El cap de la Policia Local ha destacat, respecte a les característiques de l'Aplicació VinfoPOL en el seu mòdul Mobile, que permetrà als agents treballar “a peu de carrer de manera dinàmica i segura”, així com consultar dades i antecedents de ciutadans i vehicles “tant de la població com d'altres poblacions adherides als convenis de col·laboració”.

Així, entre altres activitats, els agents podran a través de la tauleta digital realitzar fotografies i vídeos, i a més mantindre converses telefòniques directament amb les persones que requereixen intervenció, amb la qual cosa “s'eliminen intermediaris, s'intensifica la immediatesa i agilitat i s'augmenta considerablement la capacitat operativa de resposta”, ha subratllat Català.

Igualment, amb els dispositius es poden gestionar les tasques que els han sigut assignades en la planificació diària, indicant el seu inici i la seua fi i creant el posterior Part de Novetats. D'aquesta manera, tant el cap del servei com els operadors de sala, estaran informats de les patrulles que estan ocupades en algun servei i aquelles que estan lliures per a assignar-les a possibles emergències.

També ha apuntat Català que a més de disposar d'una connexió segura, en estar totalment integrada amb VinfoPOL, les operacions que es realitzen en el dispositiu “es reflectiran automàticament en VinfoPOL i viceversa” i es podran realitzar consultes amb la DGT per a obtindre dades de vehicles i accés a la base de dades de la Policia Local.

- Del 2 a l'11 de setembre s'han produït un 30,7% més d'intervencions de la Policia Local que en 2019

- En aquesta Misericòrdia sense mesures per la pandèmia han disminuït les denúncies a penyes i casals


La reducció de queixes per casals i sorolls durant les passades festes patronals de la Misericòrdia a Borriana i el descens del nombre de denúncies a penyes i casals, destaquen en l'informe del balanç d'aquest any realitzat per la Policia Local de Borriana, segons ha assenyalat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

En aquest informe, l'alcaldessa ha assenyalat durant la setmana de la festivitat de la patrona la constatació d'un descens generalitzat en quasi tots els indicadors respecte a les últimes festes, les de 2019, ja que en 2020 i 2021 la situació sanitària va impedir que es realitzaren plenament.

Maria Josep Safont ha assegurat que encara que l'estadística de les actuacions policials reflecteix que la majoria dels veïns i veïnes de Borriana han gaudit d'aquesta setmana de manera “respectuosa i responsable”, sí que s'hi han hagut de lamentar “algunes molèsties generades a part del veïnat, que s'han tractat de minimitzar al màxim”.

Referent a això, Maria Josep Safont ha agraït a la Policia Local “el seu treball constant i tenaç per a evitar i reduir en gran mesura els conflictes i problemes de mobilitat i de molèsties derivats d'aquesta setmana festiva”.

Així, la Policia Local va realitzar del 2 a l'11 de setembre, a conseqüència de les 1.543 cridades rebudes i amb independència dels serveis realitzats per al desenvolupament del programa d'actes, un total de 642 intervencions, la qual cosa suposa que, malgrat haver rebut 50 cridades menys que en 2019, els serveis policials realitzats com a conseqüència de les cridades van augmentar un 30,7% respecte a l'any anterior.

 

Actuacions

Durant l’edició de les festes es van realitzar 17 intervencions per part del personal sanitari i únicament van ser necessaris dos trasllats a l'Hospital de la Plana a conseqüència d'una lesió de genoll i una ferida per banya de bou. Respecte al nombre de ferits l'any 2019 que en van ser 9, suposa un augment, però la majoria per caigudes i contusions.

Respecte als serveis realitzats per la Policia Local Local relacionats amb casals de penyes i actes organitzats per les penyes en la via pública, aquest any 2022 han rebut un total de 143 avisos telefònics que han requerit intervenció policial, per les 199 cridades rebudes en les festes de 2019, la qual cosa suposa un descens en nombre global de 56 avisos, cosa que representa un descens del 28,1% respecte a 2019.

A més, no s'ha arribat a clausurar cap local, ja que tots han complit amb els requeriments fets pels agents, i tampoc s'ha realitzat cap denúncia als casals per incomplir l'ordenança municipal de convivència ciutadana ni el decret d'alcaldia específic per a les festes.

Respecte a les ordenances municipals, s'ha incoat una denúncia per contravindre el que es disposa en l'Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana (OMCC) i el Decret d'Alcaldia específic per a Festes de Misericòrdia, mentre que en 2019 en van ser 7.

En relació al Recinte de la Festa s'han rebut durant aquest any 2022 un total de 3 cridades per molèsties ocasionades amb motiu d'estar produint-se conats de baralla en el recite situat en la plaça Josep Iturbi, i diverses cridades motivades per diverses causes com ara una persona amb problemes psíquics, persones orinant en el recinte, conat de baralla, així com una caiguda en la via pública en el recinte de la plaça de la Fira, i no es van rebre trucades telefòniques motivades per queixes per l’activitat musical en cap dels recintes. En l'edició de 2019 de les festes es van registrar 3 cridades per molèsties ocasionades per l'activitat en el recinte de la plaça Josep Iturbi.

Quant a mobilitat, es va registrar un accident de trànsit amb ferits en vies de competència municipal que va requerir la instrucció d'atestat policial, en comparació amb els dos de 2019. També s'han registrat 5 accidents de circulació més sense ferits, en principi, únicament amb danys materials, per 6 en 2019. Així, el total d'accidents de circulació durant aquestes festes ha sigut de 6 pels 8 que van passar en 2019, cosa que representa un descens del 25%.

Respecte a infraccions de trànsit, durant les festes de la Misericòrdia es van formular un total de 116 butlletins de denúncia per infraccions en matèria de trànsit, circulació de vehicles de motor i seguretat viària. El servei de grua municipal va realitzar un total de 181 intervencions, per 152 de 2019, la qual cosa representa un augment per intervencions del servei de grua que en termes percentuals representa el 19% respecte a 2019.

Durant aquest exercici es va procedir a la detenció de 4 persones, una per delictes contra la seguretat viària, dos per violència de gènere i una per delicte contra l'ordre públic, mentre que les denúncies per infraccions a la Llei orgànica de Seguretat Ciutadana en van ser 12, i 22 denúncies més relacionades amb ordenances municipals.

- Dos nous comandaments de la Policia Local han pres possessió a l'Ajuntament en un acte presidit per l'alcaldessa, Maria Josep Safont

- Dins del procés administratiu per a cobrir les vacants de les categories d'oficial i agent que segons l'alcaldessa suposarà “l'increment de personal més important en la Policia Local de l'última dècada”

 

Dos nous comandaments de la Policia Local de Borriana, Vanessa Hernández i Javier Fabregat, han pres possessió a la casa consistorial en un acte presidit per l'alcaldessa, Maria Josep Safont. Es tracta de dos oficials que ascendeixen a inspectors i, per primera vegada en aquest cos local, un d'ells és una dona.

A l'acte han estat presents també el cap de la Policia Local, Francisco J. Catalán, i l'intendent, Raúl Amat, que han destacat que l'ascens a oficial s'emmarca en el procés basat en els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i lliure concurrència, i també han volgut valorar el fet que una oficial arribe a aquest lloc per primera vegada en el cos després de passar un concurs de promoció interna, amb lliure concurrència d'altres companys.

L'alcaldessa en la presa de possessió ha transmès als nous inspectors l'enhorabona, a més de felicitar-los pel “merescut” ascens, ja que "han demostrat professionalment que tenen capacitat i dots per a assumir-lo”. A més, ha assenyalat que els dos han realitzat tota la seua carrera professional com a Policies a Borriana.

Safont ha manifestat que molt prompte hi haurà un tercer inspector que s'incorporarà després de finalitzar el procés selectiu i ha indicat que aquests nous càrrecs formen part del procés que està en marxa per a cobrir les vacants de les categories d'agent i oficial en la Policia Local, i ha mostrat “la confiança, dins dels marges que la llei permet d'incrementar considerablement el nombre d'efectius”. També ha assegurat que suposarà “l'increment de personal més important de l'última dècada en el cos de seguretat local”.

Igualment, ha ressaltat que des de la creació de la Policia Local de Borriana “ni una sola dona havia ocupat el càrrec d'inspector, càrrec que anteriorment es denominava sergent, i ara, Vanessa Hernández, amb una carrera de 19 anys en el cos que l'avalen, s'ha convertit en la primera dona que aconsegueix aquest lloc en la història de Borriana”.

 

Breu currículum

Vanessa Hernández Martínez, de 45 anys, compta amb estudis de la Llicenciatura en Biologia, és Diplomada en Ciències Policials i està finalitzant el Grau en Seguretat Pública i Privada. Té una antiguitat en la Policia Local de 19 anys i és oficial des del 17 de febrer de 2014.

Javier Fabregat Lázaro, de 48 anys, és llicenciat en Dret i agent de la Policia Local de Borriana des de desembre de 1995, i oficial des de 2012.

  • - La policia Local destaca “la importància de la col·laboració veïnal i la coordinació entre cossos policials per a salvaguardar la seguretat, la convivència i la tranquil·litat ciutadanes”


-  Agents de la Policia Local de Borriana juntament amb efectius del lloc principal de la Guàrdia Civil van procedir anit a la detenció d'uns individus que es disposaven a ocupar diversos immobles.

L'alerta la va donar un veí sobre les 23h, en adonar-se que uns individus estaven manipulant el pany del portal d'un edifici d'habitatges del carrer Moncofa, edifici deshabitat propietat d'una entitat bancària. Quasi immediatament van arribar al lloc efectius de la Guàrdia Civil i de la Policia Local, i els sospitosos van mamprendre la fugida, van saltar des d'un primer pis per a evadir l'acció policial, si bé, després d'una curta persecució els agents van aconseguir interceptar-los.

Els detinguts són JS.E.L i WO.V.L, els dos de nacionalitat colombiana. Entre les pertinences els van trobar nombroses ferramentes i, fins i tot, bombins de pany nous, raó per la qual se sospita que aquestes persones pretenien ocupar de manera permanent els immobles.

En el lloc, també es van identificar altres persones que presumiblement estan implicades en els fets. Els detinguts van ser traslladats a la caserna de la Guàrdia Civil a Borriana, que s'encarregarà de finalitzar la investigació dels fets i de posar a disposició judicial els detinguts per un presumpte delicte d'usurpació, ja que els habitatges que es pretenia ocupar es trobaven deshabitats.

Segons fonts policials, a pesar que aquests habitatges no siguen domicilis, l'ocupació d'aquest tipus d'immobles, a més de constituir un atemptat contra la propietat privada, genera la degradació de la convivència i de la qualitat de vida dels veïns i solen degenerar en focus de delinqüència i conflictes, d'ací “la importància de la col·laboració veïnal i la coordinació entre cossos policials per a salvaguardar la seguretat, la convivència i la tranquil·litat ciutadanes”.