Un dispositiu policial específic vetlarà pel trànsit i la seguretat per a la vesprada-nit del dijous 23 de juny


 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet una crida a la “responsabilitat, prudència, precaució i cautela” en la celebració de la nit de Sant Joan de demà dijous 23 de juny, ha instat al “respecte de les normes de convivència” per a evitar que es produïsquen “situacions no desitjades” i ha recomanat “precaució” perquè “els contagis de la covid-19 continuen avançant”.

Enguany, després de dos anys sense poder accedir a les platges, l'Ajuntament de Borriana permet l'encesa massiva de fogueres en les platges la nit de Sant Joan, del 23 al 24 de juny, i autoritza l'entrada i la permanència en les platges.

Safont ha indicat que es podrà fer foc, banyar-se i també es permetrà l'ocupació del passeig Marítim amb taules, cadires o qualsevol tipus de mobiliari i, encara que ha manifestat el seu desig que la ciutadania de Borriana “gaudisca d'una màgica i festiva nit”, ha recomanat “sensatesa i un comportament responsable”, i ha fet una crida “al respecte i a complir amb l'ordenança municipal”.

L'alcaldessa ha destacat que la Policia Local de Borriana ha dissenyat un dispositiu especial de trànsit i seguretat per a la vesprada-nit del dijous dia 23 de juny, en ocasió de la celebració de la tradicional Nit de Sant Joan. L'objectiu d'aquest operatiu és garantir la mobilitat i fluïdesa del trànsit en les hores puntes d'accés a la zona marítima.

Així, efectius de la Policia Local de Borriana realitzaran regulacions de trànsit en punts estratègics per a garantir aquesta mobilitat i fluïdesa en el trànsit i ho faran tant en les hores d'arribada, a mitjan vesprada, des de les 19 hores hores, com durant la matinada. Els vials més importants d'accés a la zona marítima com la carretera del Port, camí del Grau i l’avinguda de la Mediterrània comptaran amb agents per a la regulació del trànsit.

Paral·lelament, el passeig Marítim i la mateixa platja comptaran amb efectius policials que realitzaran funcions de vigilància i prevenció de la seguretat, així com també vetlaran pel compliment del decret de l'Alcaldia específic sobre normes d'ús i gaudi de les platges durant la Nit de Sant Joan.

Per a dur a terme l’operatiu es preveu un reforç policial del servei ordinari, el torn de la nit comptarà amb disset efectius. A més, durant la nit s'activarà el servei de prevenció de policia de platja, que comptarà amb un vehicle biplaça tipus buggy per a accedir amb major rapidesa a la zona d'arena, així com la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA) que desplegarà drons en la zona de platja per a la detecció de conductes prohibides pel Decret abans referit.

També estarà operativa la Unitat d'Atestats per a la pràctica de controls d'alcoholèmia i drogues en la conducció, i la Unitat de Seguretat i Resposta a les Emergències. La Policia Local ha subratllat que estarà prohibit el botelló, tant en la zona de platges com en el passeig Marítim, així com l'accés a les platges amb envasos de vidre, l'ús de bombones de gas i/o líquids inflamables, i cuinar en la platja.

L'alcaldessa ha posat l'accent en el respecte al mobiliari urbà instal·lat a les platges i ha recordat que les passarel·les, cadires de vigilància, papereres, etc. “són necessàries per a garantir la integritat i comoditat de les persones usuàries de la platja”.

Normes de les fogueres

El decret d'alcaldia per a la Nit de Sant Joan recorda algunes prohibicions contemplades en l'Ordenança Municipal d'Ús i Gaudi de les Platges de Borriana com la prohibició de realitzar fogueres en els espais naturals protegits del municipi, o la prohibició de materials com ara pneumàtics, goma escuma, plàstics, aerosols o qualsevol altre tipus de residu inflamable, explosiu o que la combustió puga comportar l'emissió de fums o gasos, contaminants o molestos, per a fer foc ni fogueres.

Tampoc els que generen residus o continguen elements perillosos per als banyistes com ara tatxes, claus, grapes, xapes i objectes metàl·lics (com per exemple palets, mobles, cadires...) o que puguen desprendre's de la foguera amb el vent i produir un incendi.

Amb caràcter general es tindrà en compte que els materials apilats per a la realització de la foguera no podran sobrepassar l'altura de 1,5 metres ni ocupar una superfície quadrada superior a 1,5 metres i la distància entre una foguera o foc i una altra serà com a mínim de 4 metres.

La crema de les fogueres serà controlada i supervisada en tot moment per una persona adulta, i els organitzadors de la foguera hauran de designar una persona responsable encarregada de la vigilància i compliment de les normes, que ha d'evitar en tot moment que els menors d'edat puguen quedar-se sols en la foguera. El responsable, a més, haurà d'identificar-se a requeriment de la Policia Local, que podrà ordenar l'extinció de la foguera si el seu manteniment resulta perillós.

Igualment, els residus que es generen hauran de ser arreplegats per les persones que els hagen generats, assegurant-se que el lloc queda net i sense restes que puguen produir danys a banyistes i al medi ambient.

Acreditaciones para aparcamientos para residentes en el Arenal Sound 2022 en

 

 • - A partir d'aquest dimecres 22 de juny

 • - Els veïns i veïnes amb dret a les acreditacions poden sol·licitar-les tant en la Prefectura de Policia en el cas del Grau i la Malva-rosa com en la Tinència d'Alcaldia en la zona del Port


Amb l'objectiu d'avançar al màxim els preparatius i la logística necessària per al normal desenvolupament del festival Arenal Sound 2022 que se celebrarà del 2 al 7 d'agost, la regidoria de Seguretat i Policia Local ha informat que, des d'aquest dimecres 22 de juny, els veïns i veïnes de la zona del Grau i la Malva-rosa i del Port de Borriana poden començar a sol·licitar les autoritzacions per a la utilització de les diferents zones d’aparcament que l'Ajuntament tornarà a habilitar durant la celebració del festival.

Segons han informat des del departament policial, des d'aquesta mateixa setmana i fins al 27 de juliol es poden sol·licitar i arreplegar les autoritzacions de manera presencial en la Prefectura de Policia Local de Borriana, situada en l'avinguda del Setze de Juliol, i en horari d'11h a 14h per al Grau Malva-rosa i en la Tinència d'Alcaldia del Port per a la zona del Port. Com en anys anteriors seran dos vehicles per cada domicili els que puguen incloure's dins de l'autorització d'aparcament.

La zona d'aparcaments destinada exclusivament als veïns del Port s'habilitarà al llarg de l'avinguda dels Descobridors, en les proximitats del Club de Tenis. L'accés per a l'entrada dels vehicles es realitzarà pel carrer Rosa dels Vents i la capacitat de l'aparcament serà aproximadament per a 300 vehicles, l'àrea d'influència va des de la carretera del Port cap al sud.

Mentre que l'avinguda de la Constitució és la zona d'aparcament destinada exclusivament als veïns del Grau i la Malva-rosa, l'àrea d'influència de la qual inclou la carretera del Grau del número 1 al 45, només imparells, l'avinguda de la Mediterrània del número 104 (carrer de Tales) al 175 (Grau) i l’avinguda Canyada Blanch (de la carretera del Grau al carrer de Tales).

Si és la primera volta que se sol·licita l'acreditació d'estacionament, s'ha d'aportar un document que acredite la residència en la zona d'influència, que pot ser un rebut d'aigua, llum, telèfon, contracte de lloguer o un altre. Cas que l'hagueren sol·licitat en anys anteriors, tan sols hauran de renovar el permís i no hauran d'aportar cap documentació addicional si no hi ha canvis de domicili o del mateix vehicle.

Per a estacionaments per al veïnat de l'àrea d'influència del Grau i la Malva-rosa, la recollida de les acreditacions poden ser personalment en la central de policia o per correu electrònic, prèvia comprovació que figuren en el registre telefonant al 964 51 33 11. Per als estacionaments del Port a la Tinència d'Alcaldia.

L'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, ha manifestat que “intentem anticipar al màxim les gestions i treballs per a la coordinació del trànsit rodat i dels aparcaments durant els dies de celebració del festival”, raó per la qual ha fet una crida perquè aquelles persones amb domicili en les zones del Grau i del Port sol·liciten i arrepleguen les seues acreditacions.

Safont ha assegurat que “la nostra intenció és millorar cada any l'atenció als veïns i les veïnes, minimitzar al màxim les possibles molèsties derivades del macrofestival a la ciutadania i evitar la sobrecàrrega de treball que es produeix els dies previs al festival, i mentre dura la celebració”, i ha agraït el treball tant de la Policia Local com dels funcionaris de l'Ajuntament, “fent tan àgil la tramitació de les acreditacions.

El Intendente de la Policía LOcal de Burriana condecoración de Plata de la GeneralitatRaul Amat
 • - L'Alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat, Maria Josep Safont, ha volgut estar present en l'acte celebrat a València

 

L'intendent de la Policia Local de Borriana, Raúl Amat, ha rebut aquest matí la Condecoració de Plata de la Generalitat Valenciana, per la seua trajectòria professional, en l'acte de lliurament de distincions celebrat avui en el Monestir de Sant Miquel dels Reis de València, on l'alcaldessa i màxima responsable de seguretat de la corporació, Maria Josep Safont, al costat del comissari cap, Francisco Javier Catalán, han volgut acompanyar-lo i han sigut les primeres persones a donar-li l'enhorabona per tan significativa distinció.

L'acte amb el qual s'ha celebrat el Dia de la Unitat de la Policia Nacional Adscrita a la Comunitat Valenciana (Policia de la Generalitat) presidit pel president de la Generalitat, Ximo Puig, s'han fet lliurament de medalles, diplomes i distincions a policies i professionals que han sobreeixit en el compliment de la seua labor.

L'alcaldessa de Borriana i el comissari cap han mostrat la seua satisfacció davant el reconeixement a l'intendent, perquè posa en valor “el treball policial moltes vegades invisible, i a més posa rostre a persones com Raúl Amat que han destacat per la seua dedicació, la trajectòria i la gran labor professional”.

Així mateix han recordat que fa a penes una setmana eren dos policies locals de Borriana els que rebien una Felicitació Pública per part de la Generalitat Valenciana per la seua actuació en la detenció d'un individu implicat en nombrosos robatoris ocorreguts a la ciutat. Avui ha sigut el torn de l'intendent de la Policia Local, Raúl Amat, per la seua trajectòria professional.

A través d'aquesta condecoració, han destacat Safont i Català, s'ha reconegut la seua labor, i s’ha posat de manifest “la seua excel·lent trajectòria professional, l’especial dedicació i la col·laboració amb la Unitat Adscrita”.

Per part seua, l'intendent Amat ha volgut agrair a la Policia de la Generalitat així com a les autoritats el reconeixement, i ha mostrat el seu desig de compartir la condecoració amb la resta de la plantilla policial, amb la qual treballa diàriament.

L'intendent Amat va iniciar la seua trajectòria professional en la Policia Local de Castelló l'any 2001. Poc després ingressaria en la Policia Local de Vila-real, on va romandre com a oficial fins a l'any 2011, any en què es va traslladar a la Policia Local de Borriana, exercint des d’aleshores, ininterrompudament, la subdirecció del Cos, i és el responsable dels serveis operatius d'aquest cos policial, i està en contacte permanent operativament amb les forces i cossos de seguretat que intervenen en la localitat, entre els quals es troba la Policia de la Generalitat.

A l'acte de lliurament de les condecoracions han assistit també la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, el Secretari Autonòmic d'Emergències, José María Ángel, així com altres Autoritats civils i militars. En el mateix acte s'han condecorat a altres membres de les forces i cossos de seguretat, així com a integrants de la Policia de la Generalitat.

 

Felicitación Pública a dos policias locales de Burriana
 • - A l'acte, en el Monestir de Santa Maria del Puig, ha assistit l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán


Dos policies locals de Borriana han rebut aquest matí la felicitació pública en l'acte de distincions i condecoracions al personal dels cossos de Policia Local de la Comunitat Valenciana que ha tingut lloc en el Reial Monestir de Santa Maria del Puig., per part de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública.

Entre les distincions lliurades al personal de policia local de la Comunitat es troba la concessió de Felicitació Pública a l'oficial José Vicente Puigsegur Montesinos i a l'agent Renato Martínez Yuste, els dos membres de la Policia Local de Borriana.

A l'acte, presidit pel secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assistit l'alcaldessa de Borriana i regidora de Seguretat Ciutadana, Maria Josep Safont, i el comissari cap de la Policia Local, Francisco Javier Catalán, que han sigut les primeres persones a donar l'enhorabona als agents per les seues condecoracions.

Els fets que han motivat aquesta distinció i que van ser traslladats per la Prefectura de Policia a l'Alcaldia per a la proposta de distinció i amb l'aprovació del ple municipal es remunten a la matinada del dia 12 d'octubre de 2019, després d'un avís en la central de Policia Local en què s'alertava sobre uns individus que estaven forçant la finestra d'un establiment públic (bar) de la localitat.

L'oficial i l'agent ara condecorats es van dirigir ràpidament i sigil·losa al lloc, i van sorprendre els sospitosos in fraganti, que van mamprendre una fugida precipitada, un d'ells va ser reconegut per un dels agents a causa de la seua participació en fets similars. Després d'una persecució de l'agent a peu en solitari al llarg de més d'un quilòmetre pels carrers de la ciutat, i amb la participació de l'oficial, que va seguir en el vehicle patrulla al sospitós per a donar suport a l'actuació i per la seguretat de l'agent, van aconseguir detenir-lo, i van garantir l’èxit de la intervenció.

Des de la Prefectura de la Policia Local, Català ha ressaltat que el conegut delinqüent, d'uns 20 anys d'edat i exesportista, és conegut per la seua agilitat i l'agent el va perseguir a peu i carregat amb l'equip policial. “Va ser la seua tenacitat, dignitat, implicació i coratge en la protecció de la ciutat els que van fer que no defallira al llarg del quilòmetre llarg que hi ha des del lloc dels fets fins al de la detenció”, ha destacat.

Per a la qual cosa, ha continuat, l'agent “es va valdre del seu coneixement de l'entorn, de la seua determinació en el compliment del deure i de l’experiència acumulada en els anys de servei, en què sempre se l’ha distingit per la seua implicació en la tasca de prevenir delictes”. També ha destacat que el sospitós detingut acumulava nombroses detencions i podria estar implicat en fets de naturalesa similar.

Per tot el s’ha exposat i per representar els funcionaris de policia esmentats els principis de “implicació, compromís amb la seguretat del veïnatge i la seua especial dedicació, que van quedar patents tant en el fet de la detenció com en la manera en què es va produir”, l'Ajuntament de Borriana va proposar a la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública distingir els funcionaris de la Policia Local amb la concessió d'una Felicitació Pública a Títol Individual.

Jornada formativa de la Policía Local de Burriana
 • Per a actualitzar els coneixements per a poder reaccionar de manera ràpida, eficaç i correcta davant situacions de parades cardiorespiratòries amb què es puguen trobar durant el servei diari

El Centre de Formació de la Policia Local de Borriana ha acollit una jornada formativa d'actualització sobre l'ús del desfibril·lador extern automàtic (DESA) i la reanimació cardiovascular, dins del pla de formació contínua que realitza durant tot l'any.

En la jornada, a càrrec de personal formador sanitari i dirigida al personal policial, s'ha instruït tant en la correcta utilització del sistema DESA, com en la realització de la reanimació cardiopulmonar (RCP), per a actualitzar els coneixements del personal i renovar les últimes recomanacions sobre aquestes actuacions davant una situació d'emergència.

En la jornada l'objectiu de la qual és dotar als efectius policials dels coneixements per a poder reaccionar de manera ràpida, eficaç i correcta davant situacions de parades cardiorespiratòries amb què es puguen trobar durant el servei diari, han assistit agents integrants de la Policia Local.

Per a un millor aprenentatge, durant el curs s'han realitzat pràctiques de RCP, obstrucció de vies per ennuegada, utilització del resucitador Ambu, col·locació de cànules de Guedel, maniobres d'Heimlich, posició lateral de seguretat i utilització de DESA.

L'activitat formativa s'ha dut a terme utilitzant maniquins QCPR amb els quals es pot simular de manera perfecta la realització de la tècnica RCP, permetent tant al professorat com a les i els agents la monitorizació de les funcions de la RCP a un terminal informàtic a fi de comprovar la correcta realització de la maniobra tant en persones adultes com en xiquets o lactants per a casos en els quals siga necessari la utilització.

També s'han utilitzat els desfibril·ladors externs automàtics dels quals disposa la Policia Local de Borriana i que porten dos unitats del Grup de Seguretat i Resposta a les Emergències del Cos, per a garantir un servei de resposta ràpida i immediata davant qualsevol situació d'emergència que en requerisca ús.

 

Detenido por presunta usurpación de identidad en Burrriana
 • Un home de 40 anys i veí de Vila-real que ja havia protagonitzat fets similars fa uns mesos

 

Agents de la Policia Local de Borriana, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, han detingut aquesta passada nit un home, N.A.A. de 40 anys i veí de Vila-real, com a presumpte responsable d'un delicte d'usurpació d'estat civil, en tractar de fer-se passar per una altra persona, presumiblement per tindre el permís de conduir suspès.

Els fets van succeir quan una patrulla de la Policia Local en tasques de vigilància i prevenció van observar un vehicle el conductor del qual es comportava de manera sospitosa, la qual cosa va cridar l'atenció dels agents. Quan van efectuar la identificació, el conductor va adduir que no portava documentació i que el vehicle era d'un conegut, i va facilitar unes dades d'identificació.

Els agents van procedir a realitzar les comprovacions oportunes, tant a través de la Guàrdia Civil com de la Policia Local de Vila-real, on deia que vivia. Fruit d'aquestes comprovacions, es va poder deduir que l'individu no era qui deia que era, sinó que les dades de filiació que facilitava corresponien a un veí de Vila-real.

En el transcurs de les investigacions es va constatar que aquesta persona, que es dedicava a la compra-venda de vehicles usats, ja havia protagonitzat fets similars fa uns mesos i, sobretot, que el seu permís de conduir havia perdut la vigència, sense haver superat el curs reglamentari necessari per a la recuperació. Aquest fet, presumiblement, era el que tractava d'ocultar en facilitar la identitat d'una altra persona que sí que tenia permís de conduir.

Atès que aquests fets podrien ser constitutius d'un delicte d'usurpació d'estat civil, els agents, juntament amb una dotació de la Guàrdia Civil, van procedir a la detenció del subjecte per a traslladar-lo al Lloc Principal de l'institut armat, on, prèvies les diligències d'investigació oportunes, serà posat a disposició judicial.

Detenidotras un accidente de tráfico en Borriana
 • L'accident de circulació es va produir sobre les 21.13 hores d'ahir diumenge a l'avinguda Jaime Chicharro

 • A conseqüència del sinistre, dos homes veïns de Borriana de 24 i 37 anys d'edat van ser traslladats a l'Hospital de la Plana, i el conductor del turisme presumptament causant va resultar il·lès

La Policia Local de Borriana ha detingut R.C.R., home de 35 anys d'edat i veí de Borriana com a presumpte causant d'un accident de circulació produït al voltant de les 21.13 hores d'ahir diumenge a l'avinguda Jaime Chicharro, a l'altura de l'avinguda de la Unió Europea d'aquesta població.

En el sinistre va col·lidir el turisme que circulava en sentit Port de Borriana, a l'eixida de la glorieta que hi ha en la confluència d'aquestes vies, contra un altre turisme que circulava en sentit contrari, que es dirigia cap al nucli urbà, ocupat per dos persones.

A conseqüència del sinistre, van haver de ser atesos els ocupants del vehicle que es dirigia cap al nucli urbà de Borriana per un SAMU i un Suport Vital Bàsic de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Després de ser atesos en el lloc de l'accident, els ocupants d'aquest vehicle, dos hòmens veïns de Borriana de 24 i 37 anys d'edat, van ser traslladats amb mitjans sanitaris a l'Hospital de la Plana, el conductor del turisme amb ferides greus, per la qual cosa ha calgut el seu ingrés en la Unitat de Vigilància Intensiva. L'altre ferit presentava ferides aparentment de caràcter menor, mentre que el conductor del turisme presumptament causant va resultar il·lès.

Al lloc dels fets, per tractar-se d’una via de competència municipal, es van desplaçar diverses unitats de la Policia Local de Borriana, entre les quals hi havia l'equip d'Atestats i Investigació d'Accidents.

Després de la pràctica de les primeres actuacions per part dels agents, la Policia Local va procedir a la detenció de R.C.R. per la presumpta comissió d'un delicte de lesions comès per imprudència greu, amb la utilització d'un vehicle de motor, i dos delictes contra la seguretat viària.

Per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques amb una taxa d'alcoholèmia de 0,96 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat, això és, quasi quatre vegades superior a la taxa màxima administrativa permesa, i també per conduir un vehicle amb autorització administrativa suspesa per resolució judicial.

A més, es va formular un butlletí de denúncia administrativa contra el titular del vehicle conduït per l'ara detingut R.C.R. per circular amb la inspecció tècnica de vehicles caducada.

Per aquests motius es va procedir a la detenció de R.C.R., que, amb les primeres diligències, va ser traslladat al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Borriana, per a la seua posterior posada a la disposició de l'Autoritat Judicial.

L'equip d'Atestats de la Policia Local de Borriana continua amb la investigació de l'accident, diligències que en finalitzar seran remeses a l'Autoritat Judicial.

Altres diligències

La Policia Local de Borriana també va procedir dijous passat, dia 28 d'abril, a la instrucció de diligències per la presumpta comissió de dos delictes contra la seguretat viària per part del conductor d'un turisme, A.J.C., veí de Borriana de 53 anys d'edat, que, en el marc d'un control preventiu realitzat per la Guàrdia Civil al carrer Jacinto Benavente de la població, presentava signes evidents de conduir sota la influència de begudes alcohòliques, motiu pel qual va ser sotmès a les proves de detecció reglamentàriament establertes, amb un resultat que quasi triplicava la taxa administrativa legalment establerta.

A més, conduïa el vehicle amb pèrdua de la vigència de permís de conduir. Per aquests motius es va procedir a la instrucció de les corresponents diligències, que van ser remeses a l'Autoritat Judicial, el presumpte autor va ser citat per a la celebració d’un judici ràpid.

Detención de un sospechoso de robo por el procedimiento del tirón
 • Fonts policials han destacat la importància de la col·laboració ciutadana en la prevenció i resolució d'aquest tipus de fets


La Policia Local de Borriana va detindre sobre la mitjanit d'ahir un sospitós d'haver comès un robatori pel procediment de l'estiró. Els fets es van produir poc abans de la mitjanit, quan una veïna va alertar d'haver sigut víctima de robatori, en ser-li arrabassada una renyonera amb pertinences.

El sospitós se li hauria acostat per darrere per a, després d'un forcejament, eixir fugint amb la renyonera. La víctima va donar avís immediatament, els agents van recaptar les dades i la descripció necessaris per a iniciar la busca i van derivar les patrulles a la zona.

Després d'una breu batuda, el sospitós va ser localitzat en les proximitats del riu Anna. A més, prop del lloc van ser localitzades diverses pertinences de la víctima, per la qual cosa, en col·laboració amb la Guàrdia Civil, se’n va procedir a la detenció.

El sospitós, J.A.A. de 25 anys d'edat i veí de les Alqueries, va ser traslladat al Lloc Principal de la Guàrdia Civil, des d'on, presumiblement, passarà a disposició judicial una vegada realitzats els primers aclariments.

Fonts policials han destacat la importància de la col·laboració ciutadana en la prevenció i la resolució d'aquest tipus de fets. Per a la qual cosa s'ha de cridar immediatament als telèfons d'emergències, bé siga el 112 (Centre de Coordinació d'Emergències Comunitat Valenciana), el Lloc de la Guàrdia Civil de Borriana (964 592 020) o bé la Central de la Policia Local (964 513 311).