14.06.24 (Burriana). El Centre Municipal de les Arts de Burriana continua amb la seua programació d'actuacions per a tancar aquest curs lectiu. En aquesta ocasió, l'alumnat del Conservatori Elemental de Música Abel Mus va ser el protagonista del concert oferit en el Teatre Payà. A més, al final de l'actuació, es va celebrar la graduació dels 15 alumnes que han completat els Ensenyaments Elementals de Música en el centre burrianenc, únic conservatori amb titulació oficial en el municipi.

El Conjunt de Clarinets, sota la direcció de Vicent Molés, va ser l'encarregat d'obrir el concert de final de curs amb la interpretació de les peces musicals “Justorum Animae” de William Byrd, “PizzicatoPolka” de Johan Strauss i “Minuettto” de Ludwing van Beethoven. Seguidament va ser el torn de l'Orquestra de Guitarres, coordinada per Elena Lapuerta i Lluís Castañ, i que va interpretar “La Plorona” (Popular Mèxic) i “Michelle” de Paul McCartney. L'actuació va prosseguir amb el Conjunt Instrumental (3rEE) i, sota la direcció de Raúl Martín, es van interpretar els temes “The Avengers” de Robert Longfield, “Dansa Espanyola” de Ed Huckeby i “Merenga” de Victoriano València. 

El Conjunt de Corda de 3r i 4t de EE, sota la batuta de Víctor Yusà, va posar en escena “Sky Suite” de *Katie O’Hara. De la mateixa manera, el Conjunt de Corda d'Adults va col·laborar en el concert i va interpretar “Sàhara *Crossing” de Richard Meyer i “Wood *Splitter Fanfare” de Brian Balmages. Per a tancar el concert, tot l'alumnat va interpretar “Haydn Rocks”de David Burndrett i “Pirates del Carib” d'Hans Zimmer, aconseguint un resultat musical de 10.

Una vegada finalitzat el concert, va ser el torn que l'alumnat de 4t d'Ensenyaments Elementals del Conservatori Elemental de Música Abel Mus rebera la seua orla acreditativa. En l'acte institucional va intervindre la directora del conservatori burrianenc i professora Anna Pitarch, va agrair a les famílies l'haver apostat per la formació musical. També va prendre la paraula Manuel Navarro, alumne graduat, qui en nom de tots els estudiants va agrair al professorat el seu treball tots aquests anys. Per a tancar l'acte, va prendre la paraula la directora del Centre Municipal de les Arts, qui va destacar que els resultats aconseguits i el treball mostrat en l'escenari no haguera sigut possible sense el treball braç a braç d'alumnat i professorat.

El regidor de Cultura, Jesús Albiol, es va mostrar satisfet per “aconseguir aportar al món de la música una nova promoció d'alumnes que ara estan preparats per a iniciar els seus estudis professionals”. En aquest sentit, “som conscients de que l'el alumne que vol continuar estudiant Música de forma reglada ha de traslladar-se fora de Burriana” i, per això, va assegurar que des de la Regidoria que dirigeix “ja estem treballant per a solucionar-lo i que el Centre Municipal de les Arts puga comptar també amb un Conservatori Professional de Música”.

  • L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, juntament amb la Presidenta de Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rocío Cortés, realitzaran l'obertura del nou espai de debat en defensa dels interessos de les localitats del litoral

Burriana, (16- 6- 2024). Burriana acollirà la constitució del nou Fòrum de Municipis de Costa organitzat per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Un nou espai que defensarà els interessos de les localitats del litoral valencià i que es constituirà el pròxim 17 de juny, a Burriana, concretament, dins del port de la capital de la Plana Baixa. 

 

L'obertura del Fòrum de Municipis de Costa serà a càrrec de l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, juntament amb la Presidenta de Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rocio Cortés que donarà pas a l'acte de signatura de la constitució del nou espai de debat. El fòrum estarà presidit per l'Alcalde de Moncofa i diputat autonòmic, Wenceslao Alós, qui estarà acompanyat en la seua constitució pel secretari General de la FVMP, Miguel Bailach*.

 

Entre les activitats previstes destaquen la taula redona composta per diversos alcaldes de localitats afectades per la regressió del litoral així com una exposició, a càrrec del catedràtic de l'Escola Superior d'Enginyeria de Camins Canales i Ports de la Universitat Politècnica de València, José Cristobal Serra, qui analitzarà les causes i possibles solucions a l'avanç de la mar a les platges de la Comunitat Valenciana.

 

Així mateix, a continuació, el director General de Costas, Ports i Aeroports de la Generalitat Valenciana, Vicente Martínez Mus, realitzarà una ponència sobre l'avantprojecte de Llei de Protecció i Ordenació de la Costa Valenciana.

 

Respecte al nou fòrum dels municipis costaners, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí ha agraït a la FVMP l'elecció de Burriana per a la constitució d'aquest nou espai per a reclamar amb una veu única a les administracions competents donar solucions a la regressió del litoral”

  • La tercera edició del Infinitri Triathlon Festival es consolida a nivell nacional com una de les proves més importants.

Burriana.- (13-06-2024). Una reconeguda platja amb bandera blava, un circuit ciclista per l'autovia i per les planes avingudes de la ciutat, i un circuit de carrera a peu que connecta els espais naturals de l'Arenal i del Paratge del Clot, és un escenari ideal per a gaudir d'un autèntic festival de triatló en la localitat castellonenca de Burriana. És per aquesta raó que per tercer any consecutiu el Infinitri Burriana Triathlon Festival bat el seu rècord de participació, acostant-se als 700 triatletes que participaran en les 4 distàncies disponibles: Half (1,9 km de natació, 84 km de ciclisme i 21,1 de carrera a peu), Aquabike (1,9 / 84), Olympic+ (1,5 / 42 / 14) i Short (1 / 21 / 7). Totes les distàncies es realitzen en format no-drafting, és a dir, que no es pot anar a roda del triatleta precedent en el segment ciclista, havent de deixar 12 o 10 metres de separació en funció de la distància en què es competeix.

 

Així s'ha presentat aquesta tercera edició de l'esdeveniment aquest matí en el recinte de l'esdeveniment, amb la presència de l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí i l'edil d'Esports, Francisco Capdevila per part de l'Ajuntament de Burriana, juntament amb el diputat provincial d’Esports, Iván Sánchez, per part de la Diputació de Castelló i amb Alberto Fernández i Manu García, en representació del comité organitzatiu de Infinitri Sports. En la presentació, a més del creixent nombre de participants, s'ha destacat que el 89,7% dels participants són de fora de la província de Castelló i que el 55,7% són de fora de la Comunitat València, enaltint la important connexió entre Esport i Turisme que representa aquest esdeveniment, amb un important impacte econòmic sobre la localitat sede, Burriana, així com en l'escenari esportiu que representa la Diputació de Castelló.

 

El centre neuràlgic de l'esdeveniment és el recinte de mercats, on s'ha realitzat la presentació, enfront de la Platja de l'Arenal, que acollirà als triatletes en el seu guardona platja amb bandera blava per a realitzar el segment de natació. El ciclisme té lloc per les avingudes de la localitat i l'autovia CV-18, sense dubte el millor lloc on “volar” amb els seus 20 metres de desnivell. La carrera a peu té lloc en una altra de les zones de major valor, és el Paratge Natural Municipal Clot de la Mare de Déu, un espai natural singular, ja que és un dels escassos exemples de boscos de ribera presents a la Plana Baixa, que és l'escenari de la carrera a peu, on els participants corren a l'ombra dels oms, àlbers o xops presents en el paratge. De la mateixa manera que a l'any passat, Infinitri prepara un autèntic festival amb moltes activitats complementàries a la carrera, com el “café i pastes” gratuït amb el lliurament de dorsals, concert de rock, paella monumental, etc.

 

L'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha afirmat que “esdeveniments com el Infinitri Triathlon Festival ens posicionen en el mapa del turisme esportiu” i ha afegit que “l'alt percentatge de participants procedents de fora de la província i la Comunitat Valenciana suposen un aparador per a la nostra ciutat i els seus espais naturals”.

 

Tota la informació de l'esdeveniment pot consultar-se en la web oficial d'aquest: https://infinitri.es/burriana/ així com en les xarxes socials i en l'APP de Infinitri Sports.

  • Burriana adjudica el subministrament d'energia elèctrica i gestió energètica per a aconseguir una ciutat millor il·luminada
  • La sessió plenària aprova la sol·licitud d'adhesió al Conveni Marc de Col·laboració per a l'impuls de promoció d'habitatges de protecció pública en sòl de les administracions locals mitjançant la col·laboració públic-privada

Burriana (13.06.24).- L'Ajuntament de Burriana ha aprovat en Ple l'adjudicació a Ferrovial i Endesa de la nova contractació del subministrament i manteniment energètic de la ciutat per a aconseguir una Burriana més i millor il·luminada. Aquest nou servei suposarà una millora substancial, i de forma quasi immediata, en la il·luminació de la localitat, ja que portarà una inversió per part de l'empresa concessionària d'al voltant de 2.646.660 euros. Durant el primer any i mig es canviaran totes les lluminàries de la ciutat, la qual cosa suposarà reduir la despesa energètica un 40 per cent, i un estalvi d'al voltant del 50 per cent de la factura de la llum durant els pròxims quinze anys. Amb l'inici d'aquest nou contracte, Burriana tindrà unes instal·lacions elèctriques en un breu període de temps completament noves, amb la substitució de components com a quadres de comandaments, cablejat, connexions, dispositius elèctrics i electrònics, llums, fusibles, canalitzacions i arquetes entre altres elements.

 

D'altra banda, s'ha aprovat la sol·licitud d'adhesió al Pla Viu de la Generalitat mitjançant el Conveni Marc de Col·laboració per a l'impuls de promoció d'habitatges de protecció pública (VPP) en sòl de les administracions locals mitjançant la col·laboració públic-privada, subscrit entre la Generalitat Valenciana i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. D'aquesta manera, el consistori de la capital de la Plana Baixa ratifica la seua voluntat d'impulsar la promoció de VVP a la ciutat.

 

La sessió plenària, ha aprovat a més la subscripció del “Pacte de les Alcaldies per al Clima i l'Energia d'Europa”. Un document que mostra el compromís del consistori per una Europa més justa i amb neutralitat climàtica. Amb l'horitzó de l'any 2050, té com a objectiu ciutats descarbonitzades i resilients amb accés per als seus ciutadans a energia assequible, segura i sostenible. Així, l'administració local s'ha compromés a continuar reduint les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle en el municipi de Burriana, augmentant la resistència als impactes adversos del canvi climàtic i continuar abordant la pobresa energètica, com a accions clau durant els pròxims anys.

 

Així mateix, el Ple ha aprovat una moció per a exigir al Govern d'Espanya l'elaboració d'uns Pressupostos Generals de l'Estat així com actuacions urgents per a frenar la regressió del litoral de Burriana . De la mateixa manera, ha tirat avant una proposta procedent de la FVMP amb motiu del Dia Internacional de l'Orgull per a mostrar el compromís i suport al col·lectiu LGTBI de la Comunitat Valenciana. D'altra banda, s'ha aprovat en el Ple de la Corporació Municipal una iniciativa que reprova l'actuació de l'anterior equip de Govern i dels regidors María José Safont i Bruno Arrandis per la seua gestió en el PAI Sant Gregori, on actualment, l'administradora concursal reclama 40 milions d'euros al consistori. 

 

Referent al PAI Sant Gregori, l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí, ha valorat que el Ple del consistori “ha reprovat la gestió del megaprojecte fruit d'haver rebut la pitjor herència urbanística possible. Aquella, que deixa a Burriana a la vora del precipici i amb possibilitats d'entrar en fallida, i a regidors de la corporació que estan sent investigats pels tribunals”.

  • Les enquestes combinaran ferramentes digitals juntament amb labors a peu de carrer per a conéixer de primera mà l'opinió dels burrianencs

Burriana.- (13-06-2024). L'Ajuntament de Burriana ha iniciat un estudi poblacional sobre la necessitat de construir un pàrquing subterrani en el centre de la ciutat. L'equip de Govern té com a anhel, la construcció d'una “gran plaça” que unisca El Pla i la Plaça Major del centre històric de la localitat. Un espai present en altres municipis de voltant, però amb el qual la capital de la Plana Baixa no compta fins al moment. Aquest gran espai, al servei dels ciutadans, serviria com a punt de reunió i referència de la societat burrianenca.

 

Estudi sobre viabilitat de pàrquing subterrani

 

Per això, una empresa experta en la realització d'estudis i enquestes poblacionals combinarà durant les pròximes setmanes treballs en la localitat de manera simultània a través de les ferramentes digitals i preguntes a peu de carrer. Així, juntament amb un treball previ de segmentació de la població, interessada en futures places d'aparcament en el centre, i tenint en compte paràmetres com el lloc de residència i propietat de vehicles, obtindrà la informació necessària abans de prendre cap decisió.

 

Ampliació de places d'estacionament

 

La futura gran plaça ciutadana, unida a altres conversions en zona de vianants realitzades durant els últims anys a Burriana, està provocant una alta densitat de vehicles a la ciutat durant episodis puntuals i zones específiques de la localitat. Així, dins del Pla estratègic de mobilitat a la ciutat, es contempla la construcció del pàrquing subterrani que cobrisca el mateix nombre de places d'aparcament que hi ha ara disponibles per a residents i visitants en la zona del Pla.

 

Cal recordar que l'objectiu del pla estratègic de mobilitat és augmentar substancialment els espais reservats per a estacionar vehicles en la via pública, tant a la ciutat com en la zona marítima. Per a això, també s'estan mantenint reunions amb els propietaris de solars en desús amb l'objectiu de posar-los a la disposició de la ciutadania. Concretament ja s'està actuant, i s'actuarà en els pròxims mesos, sobre diversos solars urbans per a condicionar-los com a aparcaments, on s'ha aconseguit arribar a acords en benefici de l'interés general amb els propietaris.

 

L'objectiu és ampliar les places de pàrquing en el municipi a la disposició de veïns i turistes, i ja s'han fet els primers passos creant al voltant de 70 noves places d'aparcament en la zona del Grau així com un solar amb les primeres places entre l'Avinguda del Mediterrani, carrer Oliveres i l'Escullera de Ponent amb motiu de l'augment de l'afluència els dies de Setmana Santa.

 

“Volem una ciutat amable, on les persones siguen les vertaderes protagonistes, però hem d'oferir solucions als vehicles dels residents i turistes”, ha explicat l'Alcalde de Burriana, Jorge Monferrer Daudí. Per part seua, el regidor d'Urbanisme, Juan Canós ha valorat que “la construcció d'un pàrquing subterrani té un alt cost per a les arques públiques” i com a equip de Govern que “escolta els seus ciutadans, seran els burrianencs els qui decidisquen i condicionaran la remodelació del centre de Burriana. En qualsevol cas, l'accés al centre per als veïns estarà garantit”, ha detallat.

  • Les actuacions han sigut cofinançades pels fons europeus EDUSI i han tingut una duració de 8 mesos

Burriana.- (13-06-2024). La sala d'exposició permanent del Museu Arqueològic Municipal de Burriana reobri les seues portes després d'una reforma integral que ha durat quasi 8 mesos. Les actuacions van ser cofinançades pels fons europeus EDUSI i van implicar uns complexos treballs que van des del disseny d'un nou projecte museogràfic l'any 2021 fins al trasllat i emmagatzematge provisional de les peces del museu. Tot això, a càrrec de destacats professionals de la museografia i de la conservació.

 

“La imatge i la disposició de les sales han canviat de manera radical, creant un espai innovador i completament original, que evoca un contingut de magatzem i una línia del temps”, ha explicat el regidor de Cultura, Jesús Albiol. Durant el matí d'aquest pròxim divendres 14 de juny, el MAMBU realitzarà una reobertura amb unes jornades de portes obertes que duraran fins al dissabte dia 15, i que també s'emmarquen en les Jornades Europees d'Arqueologia (JEA) que se celebren anualment a Espanya durant el tercer cap de setmana de juny. Les Jornades Europees d'Arqueologia van ser una iniciativa llançada en 2010 pel Ministeri de Cultura del Govern de França, a través de l'Institut Nacional d'Investigació en Arqueologia Preventiva (INRAP),i que actualment se celebra en 32 països. A Espanya es coordinen des de la Direcció General de Patrimoni Cultural i Belles arts.

 

Aquesta jornada de portes obertes en les quals també participaran escolars de Burriana està dedicada a presentar a la societat les noves sales del museu, abans que s'inicie el seu funcionament normal a la fi de juny. A la reobertura del museu arqueològic acudirà la secretària Autonòmica de Cultura i Esport, Paula Añó Santiago.

  • El pressupost ascendix a al voltant de 526.000 euros i les actuacions iniciaran unes infraestructures que pal·liaran les inundacions en episodis de fortes precipitacions en el municipi


Burriana.- (11.01.24). Burriana ha iniciat la primera fase per a l'execució del Col·lector de pluvials de l'Avinguda Cardenal Tarancón amb un pressupost que ascendix 525.412,21 euros. Unes actuacions necessàries per a executar una nova conducció d'aigües pluvials entre el punt d'abocament del projecte i el pou de registre P21, situat en la rotonda de la carretera del grau al costat de la zona comercial, així com l'execució d'un depòsit de desbastament i la d'un nou tram de la xarxa que formaran part d'unes noves infraestructures que pal·liaran les constants inundacions en episodis de fortes precipitacions.

Amb la primera fase de la xarxa de pluvials en l'Avinguda Cardenal Tarancón, s'inicia una de les primeres inversions dotada econòmicament en 2023, on el termini de finalització de les obres està previst al voltant de 5 mesos, per la qual cosa a principis de novembre d'este mateix any haurien d'estar concloses.

Estes obres se solaparan amb les actuacions de la segona fase que l'Ajuntament licitarà en breu, segons es contempla en el Pressupost General per a l'Exercici 2024, aprovat en ple extraordinari a la fi del mes de desembre la dotació econòmica del qual és de 670.000 euros aproximadament. Esta segona fase, contempla la connexió dels pous P21 i P19 i la construcció d'un tanc de tempestes que arreplegarà les aigües de pluja captades pels sistemes urbans de drenatge sostenible (SUDS).

Cal recordar que esta és la primera fase del macroprojecte per a la construcció d'una Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials que es desenvoluparà durant tres anualitats i que a la seua fi haurà aconseguit un import total pròxim als 3.200.000€. A estes actuacions, cal afegir per a 2024, la connexió del col·lector al carrer del Barranquet al riu amb una partida de 830.000 euros.

 

“L'equip de Govern dotarà a la ciutat d'unes infraestructures que permeten afrontar els episodis de fortes pluges amb les màximes garanties”, ha valorat el regidor d'Obres Públiques, Juan Canós, qui ha detallat que “la construcció de la Xarxa Separativa de Drenatge d'Aigües Pluvials és una mostra més d'un full de ruta clar a resoldre els verdaders problemes dels nostres veïns, problemes oblidats des de 2016, per l'anterior equip de Govern format per PSPV i Compomís”.

Burriana.- (11-06-2024). L'Ajuntament de Burriana i Facsa han posat en marxa la segona fase dels tractaments en el clavegueram per a combatre paneroles i rosegadors. Esta acció es porta a terme en coincidència amb l'augment de les temperatures, moment en el qual els insectes tendixen a ser més actius.

 

Des de l'inici d'esta campanya, s'ha observat una reducció significativa en els nivells de presència de paneroles i en l'activitat de rosegadors, la qual cosa reflectix l'efectivitat dels tractaments implementats fins a la data. Totes les dades recopilades estan sent georeferenciats, permetent una anàlisi detallada que servirà per a ajustar estratègies en futures intervencions.

 

Una de les principals novetats d'enguany és la rotació en el tipus de raticida utilitzat, mesura adoptada per a previndre l'aparició de resistències en la població de rosegadors.

 

En quant al tractament de paneroles, s'utilitzaran tres enfocaments diferents. En primer lloc, el tractament amb pintura insecticida que s'aplicarà en àrees amb una alta concentració històrica de paneroles, limitant-se a llocs específics on s'ha detectat una major presència. La pintura insecticida, amb una persistència de dos anys, ha demostrat ser efectiva en la prevenció d'infestacions.

 

En segon lloc, el tractament amb gels aliments que s'emprarà en zones on s'haja identificat la presència de ooteques (ous) de paneroles. Este tractament de major persistència que els polvoritzats tradicionals, garantix una protecció prolongada contra l'eclosió dels ous, evitant així la proliferació de la plaga. Finalment, el tractament mitjançant polvorització que crearà una barrera de protecció que afectarà els individus que intenten ascendir per les parets del clavegueram.

 

L'Ajuntament de Burriana i Facsa reiteren així el seu compromís amb la salut pública i el benestar de la ciutadania. La millora contínua de les estratègies de control de plagues és una prioritat, assegurant així un entorn més segur i saludable”, ha valorat el regidor de Via Pública, Mario Trullen.

Per a més informació, per favor, contacte amb el Departament de Salut Pública de l'Ajuntament de Burriana.