Feria del libroe en Burriana 2022
Fira del llibre a Borriana 2022
  • - Del 19 al 22 d'octubre se celebrarà una nova edició de la Fira del Llibre en el CMC la Mercè i els seus voltants

  • - Totes les activitats i actuacions seran gratuïtes

  • - En l'apartat de presentació de llibres, la nova Fira del Llibre comptarà amb quinze autores i autors que presentaran les seues novetats


Torna la Fira del Llibre a Borriana des de dimecres que ve dia 19 fins al dissabte 22 d'octubre, organitzada per l'Ajuntament al CMC la Mercè i els voltants, amb prop de trenta activitats gratuïtes, entre presentacions de llibres, teatre, música i jocs tradicionals.

En aquesta nova edició programada per la Regidoria de Cultura i Normalització Lingüística participaran la Biblioteca Pública Municipal, el Servei d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI), l'editorial Dylar, la Llibreta, la Llibreria Martí Vilar, Bones Impressions i Genis Lectors.

El regidor de Cultura i Normalització Lingüística, Vicent Granel, ha animat la ciutadania a acudir a la Fira del Llibre i, una vegada més, gaudir de la “interessant i àmplia oferta cultural que ofereix l'Ajuntament” i, alhora, ha destacat que es tracta d'un esdeveniment en el qual tant els més xicotets i xicotetes com les persones adultes són els vertaders protagonistes.

Granel ha subratllat que amb la Fira del Llibre es pretén “fomentar la lectura i la venda de llibres entre persones de totes les edats”, però ha posat l'accent en la importància que es fomente “des de l'edat primerenca per a despertar l'interès de xiquets i adolescents per llegir i per la cultura”.

La Fira del Llibre començarà el dimecres 19 amb la inauguració a les 18.30 hores al claustre del CMC la Mercé de l'exposició dedicada a l'Escriptor de l’Any 2022, Joan Fuster, cedida per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i continuarà a les 19 hores amb una taula redona sobre ‘Celebrar l’Any Fuster’ moderada per Alba Juan.

Les presentacions es realitzaran les vesprades del dijous i del divendres, mentre que el dissabte tindran lloc durant tot el dia. En aquest apartat, es comptarà amb quinze autores i autors que presentaran les seues novetats. Concretament seran Jorge Fuentes, Pedro Cifuentes, Ester Gradolí, Carmen Soriano, Jean Pol Jané, Aina Monferrer i Teresa Torres, Maria Victoria Sancha, Alvaro Simarro, Laura Ventura, Alba Juan, Joan Garí, Miquel Sanchis, Toni Royo, Juane Gumabau i Marisol González.

La inauguració i obertura de les casetes de la Fira del Llibre i els tallers infantils pels voltants del CMC seran el dijous 20 d'octubre des de les 17h, fins a les 20h, el divendres 21 de 17h a 20h i el dissabte 22 de 10.30h a 13.30h i de 17h a 20h.

A més, s'han programat diverses activitats de dinamització com ara jocs i animació infantil durant l'horari d'obertura de les casetes. Així, el dijous a les 17.30 hores es realitzarà una xarrada del projecte social ‘Tornar a contar’ a càrrec de Fisat. També es podrà visitar l'exposició i assistir a les presentacions de llibres i a les 18h Rondalles al carrer i contacontes per al públic familiar a càrrec de Felip Kervarec.

El divendres dia 21 a partir de les 18h la fira té previst a més de les presentacions de llibres, l'actuació de Dàmaris Gilabert, músicoterapeuta, compositora, pedagoga, i especialitzada en la música infantil.

El dissabte durant tot el dia es realitzaran tallers infantils i presentacions de llibres i, a més, de 10.30h a 11.30h el Taller del Jardí Artístic (0 a 3 anys), obert al públic, per a combinar art, dansa i música, i amb la participació de l'alumnat del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana.

Finalment, a les 18h, també pels voltants del CMC la Mercè, tindrà lloc l'espectacle d'animació per al públic familiar, Monstres, de la Banda del Drac, un espectacle de cançons i jocs de diferents països de la Terra.