- El festival arribarà a la ciutat els dies 28, 29 i 30 d'octubre

L'Ajuntament de Borriana aposta per Llum Borriana, un nou festival que combina música i patrimoni local. El consistori ha presentat la proposta cultural que arribarà a la ciutat els dies 28, 29 i 30 d'octubre.

Durant tot el cap de setmana, Borriana viurà “una experiència única amb el Festival Internacional Llum Borriana”, ha manifestat el regidor de Cultura i Patrimoni, Vicent Granel.

Es tracta d'una iniciativa de l'àrea del Cultura que convida de manera gratuïta a “redescobrir el patrimoni artístic i cultural amb una altra mirada, que podrà ser gaudida per veïns i visitants en alguns dels espais i edificis més representatius de la ciutat”, segons ha explicat el regidor.

En aquest sentit, el director artístic del festival, Pedro Navarro, ha ressaltat: “A través d’aquest festival hem tractat d'aportar aquesta fusió del patrimoni de Borriana amb diferents tipus de música, tant flamenc, com música cubana i llatina”.

Manzanita i Josué Ronkio seran els cap de cartell del festival i actuaran en l'absis de la Basílica d’El Salvador el dissabte 29 d'octubre a les 22.30h. El divendres 28 d'octubre a les 20h i el diumenge 30 d'octubre les 12.30h tindran lloc dos passes del Candlelight al Refugi de Borriana. Quatre concerts del cubà Alfredo Panebianco i del bordó miner Carlos Piñana que tindran lloc a llum dels ciris en el Refugi de Borriana.

A més, el festival comptarà amb l'estrena i actuació del grup de la província Capità Luud que participarà el dissabte 29 d'octubre a les 21.30h.

A aquesta iniciativa també s'unirà el Centre de les Arts Martí de Viciana que oferiran dos espectacles de música, respectivament, en Sant Blai el divendres 28 d'octubre.

El festival organitzat per la Regidoria de Cultura comptarà amb el suport de la Fundació Mediolanum i els donatius que es recapten seran destinats a Afanías Castelló, amb l'objectiu d'ajudar-los a aconseguir el material que necessiten per a l'estimulació primerenca de xiquets i xiquetes amb diversitat funcional i/o intel·lectual.

Amb aquest festival internacional de la Llum, Borriana s'uneix a la la xarxa de ciutats europees amb mostres similars d'aquest art urbà, com ara Madrid, Barcelona, Lió, Frankfurt, Lisboa, Brussel·les o Torí. Una tradició que va començar en els anys noranta del segle passat.