- La presentació es realitzarà demà dijous, dia 20 d'octubre, a les 19.30h, en el Centre Municipal de Cultura la Mercè


Demà dijous, dia 20 d'octubre, a les 19.30h, al Centre Municipal de Cultura la Mercè, dins de les activitats de la Fira del Llibre, tindrà lloc la presentació del catàleg de l'exposició "Entre pensar i sentir. Un itinerari cal·ligràfic", de l'artista borrianenca Ester Gradolí.

Jordi Ninot, editor, autor i il·lustrador de Borriana, serà l'encarregat de presentar aquesta publicació de l'Ajuntament de Borriana que recull alguns dels treballs que es poden vore en l'exposició. Durant la presentació es farà un breu recorregut explicatiu d'alguns dels treballs que conformen la mostra.

Les persones presents podran conéixer algunes anècdotes i curiositats al voltant de la cal·ligrafia, els llibres i els textos escrits. En acabar, es farà una xicoteta demostració de l'ús d'alguns dels instruments que s'utilitzen habitualment per al treball cal·ligràfic.

Ester Gradolí és il·lustradora i dissenyadora gràfica, i els últims anys ha compaginat el seu treball amb l'estudi i la pràctica de la cal·ligrafia, formant-se amb alguns dels millors cal·lígrafs a València i Barcelona.

La mostra fa un recorregut visual a través de la història de la lletra escrita en occident, des de l'Imperi Romà fins al segle XX. En la qual es poden vore còpies de models històrics conjuntament amb treballs personals en què la lletra es converteix en un mitjà d'expressió plàstica a més de comunicació escrita.

La forma de les lletres està en sintonia amb les formes estètiques del seu temps. D’aquesta manera, les formes redones i sòlides de les esglésies romàniques són les mateixes que es troben en l'escriptura carolíngia, i quan aquestes esglésies es converteixen en catedrals també ho fan les lletres gòtiques, ja que s'estilitzen i canvien l'arc de mig punt per l'arc apuntat.

L'artista considera aquests treballs, en paraules seues, com "el resultat d'un viatge cal·ligràfic en el qual em vaig embarcar fa uns anys, en descobrir que existia la possibilitat d'aprendre una disciplina que creia perduda o, almenys, inaccessible per a mi... Aquest és un itinerari personal en què he procurat que els estils més importants estiguen reflectits en la mostra”.