VI Cursa de la Dona 2022 Borriana
Presentación Cursa de la Dona Borriana 2022
  • L'Ajuntament i la Fundació Le Cadó presenten la sisena edició que se celebrarà el diumenge 29 de maig a benefici de la investigació contra el càncer de mama

  • Des d'avui es poden inscriure les persones participants per tan sols set euros i, a canvi, rebran una samarreta commemorativa, i optaran als productes que al final de la cursa lliuren les entitats i empreses col·laboradores


La regidora d'Igualtat, Maria Romero, i la representant de la Fundació Le Cadó, Susana Pérez, han presentat avui la sisena edició de la Cursa de les Dones, que se celebrarà a Borriana el diumenge 29 de maig a partir de les 11 hores, amb l'objectiu de recaptar fons per a finançar diversos estudis d'investigació contra el càncer de mama, de repercussió nacional.

Concretament, un estudi sobre el càncer de mama en dones menors de 35 anys que realitza l'Institut d’Investigació Sanitària de València, Incliva, així com l'estudi sobre el genoma del càncer de mama hereditari que dirigeix l'Hospital Provincial de Castelló. Cal assenyalar, a més, que la Fundació ha impulsat amb l'UJI i la Fundació José Soriano Ramos la càtedra d'activitat física i oncologia “Fundació José Soriano”.

La càtedra busca impulsar i ampliar el treball desenvolupat en el camp del càncer de mama pel projecte Activitat Física i Oncologia del grup de “Cures i Salut” de la Facultat de Ciències de la Salut, amb la col·laboració dels hospitals de la província per a aprofundir en els beneficis de l'activitat física sobre la qualitat de vida en els pacients oncològics, tant en el seu benestar físic, com mental i emocional.

La responsable de l'àrea d'Igualtat ha destacat en la trobada “la gran faena” que realitza la Fundació Le Cadó, amb 12 anys d'experiència, “a l'hora de mobilitzar primer i congregar després milers de persones en cadascun dels actes” i, ha assegurat, que gràcies a això “les inscripcions creixen cada any i els beneficis que es destinen a una cosa tan important per a les dones, com la investigació i la lluita contra el càncer de mama siga també major en cada edició”.

Maria Romero també ha mostrat l'agraïment als departaments municipals, les entitats i empreses col·laboradores “pel seu compromís social i local així com per continuar fent créixer cada any la Cursa de les Dones no competitiva la recaptació de la qual va íntegrament a la Fundació per a continuar donant suport a la investigació”.

D'igual manera, ha expressat el seu desig que enguany, després de dos de no poder celebrar-se de manera presencial, el dia 29 de maig es convertisca en “una jornada de sororitat, d'estar unides i de reivindicar causes justes”.

Per això, segons ha explicat, es va decidir traslladar la cita de març, com es realitzava en els anys anteriors, a maig, al voltant del Dia Internacional de l'Acció per la Salut de les Dones, per a “visibilitzar les desigualtats existents en el camp de la medicina que s'ha desenvolupat sense aplicar perspectiva de gènere en diagnòstics o estudis d'investigació. Obviant, d’aquesta manera, que les diferències biològiques entre dones i homes fan que les malalties ens afecten de vegades de forma molt diferenciada, com és el cas del càncer de mama, malaltia que afecta en un 90% a les dones però que fins al moment no havia estat tan investigada”.

La cursa és, en definitiva, una trobada popular de 5km de “solidaritat” en l'organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d’Esports (SME). Per a participar en la cursa o col·laborar, a partir d'avui totes les persones interessades es podran inscriure per tan sols set euros en la piscina municipal i rebran a canvi la samarreta commemorativa, i optaran als productes que al final de la cursa entreguen les entitats i empreses col·laboradores.

Per part seua, la vicepresidenta de la Fundació Le Cadó ha destacat “l’extraordinari paper de la societat borrianenca”, que ha demostrat tots els anys ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa”, en la qual col·laboren de manera “proactiva”, i ha recordat que en l'última edició en 2019 van ser al voltant de 1.300 persones les que van participar.

Finalment, Susana Pérez i Maria Romero han volgut agrair al dissenyador de la imatge d'aquest any de la Cursa, Jacobo Ventura, de la Col·lecció Alexandra, i a les entitats i empreses participants la seua col·laboració en la sisena edició de la Cursa de les Dones: l'Associació de Veïns del Port, la Caixa Rural i la Federació de Comerç de Borriana per ser “altaveus” de la iniciativa i ajudar en l'organització.

El dissenyador de la imatge de la cursa d'enguany, Jacobo Ventura, ha mostrat la seua satisfacció per ser de nou l'encarregat de la imatge del cartell i de les samarretes, que segons explicava “he volgut que foren de color rosa com a símbol de la Fundació i de la la lluita contra el càncer de mama i també de vida, i amb impressió en blanc d'un imatge al·legòrica amb un sis i un pit de dona”.

També, el representant d'Avramar, Eduardo Soler, ha manifestat que “sempre ens hem sentit abrigats pel consistori, així que sempre hem volgut posar el nostre granet d'arena en activitats de tan gran projecció social com la cursa”.

Així mateix, ha volgut estar present en aquest acte de presentació el representant de Coinpa, Tomás Payà, i els representants de la Caixa Rural de Borriana, Eduardo Salas i Isabel Ferrer, i la representant de l'AAVV del Port, Silvia Ruiz,

Col·laboren en la iniciativa entitats i empreses com l'Institut Grimalt, Col·leccions Alexandra, Sanycces, Avramar, COINPA, Pastisseria La Palma, Rosquilletas Finas, Caixa Rural, Clínica Granell, Supermercats Taula, Grupoom, Gufresco, Taula Gurmet, Videca, AA VV del Port, Federació de Comerç de Borriana, Punt de Neu, Flor de Vida i Fundació Le Cadó, als qui Romero i Pérez han agraït “la seua col·laboració i aposta”.

Cal destacar que el mateix dia de la cursa, en finalitzar el recorregut, gràcies a les entitats col·laboradores es repartiran diferents productes entre les persones participants i s’entregarà el xec que farà públic la quantitat recaptada, amb l'assistència de representants dels equips mèdics investigadors.