Destrozan mobiliario urbano en Burriana
Vandalismo en mobiliario urbano en Burriana
  • L'alcaldessa lamenta els actes vandàlics, “no li trobem sentit al fet de fer destrosses per diversió o simplement per fer mal”

  • Han arrancat i s’han endut dos taules de pícnic instal·lades fa quatre dies al parc de la zona de la depuradora i han furtat alguns exemplars de xiprers recentment plantats en el carril de ciclovianants del vial del Grau


L'Ajuntament de Borriana ha denunciat diverses destrosses en el mobiliari urbà del municipi com a conseqüència de diversos actes de vandalisme en parcs i jardins municipals. Sobre aquests fets, l'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha lamentat aquest tipus d'actituds que ha qualificat de “falta de civisme”.

Segons ha explicat Safont, les destrosses, en aquesta ocasió han afectat principalment les àrees de medi ambient i les infraestructures al parc de la zona de la depuradora, on l'empresa Cespa, dins de la partida de millores del contracte de Jardineria Municipal, va instal·lar dijous passat 10 de març 4 unitats de taules pícnic i 4 papereres de 90 litres.

Avui 14 de març, tan sols quatre dies després, es troba el parc amb dos taules arrancades i sostretes, han aparegut destrossades faroles i papereres tirades per terra. A això se li ha de sumar també altres actes de vandalisme com la sostracció d'exemplars de xiprers recentment plantats en el carril de ciclovianants del vial del Grau.

L'alcaldessa ha mostrat la seua “indignació” i ha manifestat que des de l'Ajuntament “no li trobem sentit el fer destrosses per diversió o simplement per fer mal, perquè al final l'única cosa que provoca és un mal per a la ciutat i per a la resta de la ciutadania, que no pot gaudir d'aquest tipus d'equipament municipal”, també ha advertit que aquest tipus d'actuacions incíviques “genera una important despesa contínua en concepte de treballs de reposició i materials”.

A més de la mala imatge que s'ofereix de cara a veïns i i visitants, ha assenyalat Safont, aquests comportaments són “fets greus” i ha afegit que treballaran per a trobar als qui han provocat aquestes destrosses.

Igualment ha apel·lat, davant la proximitat de les festes de les Falles, a mantindre un comportament “cívic i responsable” i ha instat que, en cas d'observar aquest tipus d'actes delictius, es denuncien immediatament davant la Policia Local, amb l'objectiu d'evitar que es produïsquen nous actes vandàlics, “és obligació de tots els veïns i veïnes actuar cívicament en l'ús dels béns i en les instal·lacions municipals”.

Malgrat el caràcter i el tarannà cívic general dels borrianencs i les borrianenques –ha afirmat l'alcaldessa– existeixen actituds irresponsables en el medi urbà i amb els conciutadans que alteren la convivència, per part d'algunes persones i col·lectius minoritaris”.

Igualment, ha afegit que aquestes actuacions “anticiutadanes” es manifesten en forma de “destrosses en el mobiliari urbà, en parcs, jardins, en les façanes d'edificis públics i privats, en els senyals de trànsit, en les instal·lacions municipals, etcètera, i suposen unes despeses de reparació importants que desvien la dedicació de recursos municipals a altres finalitats i, com que són afrontats per l'Ajuntament, en realitat són sufragats per tots els ciutadans”.