Limpieza playas Pascua 2022
  • Durant les últimes setmanes i després del temporal marítim i la crescuda del riu Anna, l'Ajuntament ha intensificat les tasques especials de neteja

  • L'Ajuntament ha apilat més de 300 tones de canyes, pedres i residus que seran traslladats la setmana que ve a l'abocador per l'empresa Ravi

  • El consistori posa en funcionament també el servei de socorrisme a les platges durant les pròximes festes


L'Ajuntament de Borriana prepara contrarellotge el seu litoral i última la neteja i condicionament de les platges i la zona marítima per a l'ús i gaudi de veïns, veïnes i visitants de proximitat, que tradicionalment acudeixen al litoral de la capital de la Plana Baixa durant les vacances i jornades festives de Pasqua.

Enguany, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi, la posada a punt “s'ha prolongat i complicat més de l'habitual pel fet que la crescuda del riu Anna del passat 21 de març i els constants temporals marítims han abocat al litoral del municipi centenars de tones de residus, majoritàriament canyes, però també pedres, algues i plàstics, que s'han anat acumulant durant dies al llarg de la vora mar en les nostres platges i han dificultat i allargat les tasques”.

Amb la utilització de la maquinària pesant s'han retirat els residus que s'havien depositat a les platges, i les tasques de condicionament continuen per a apilar en muntons els residus amb la finalitat de poder traslladar-los en camions, la setmana que ve, a un abocador.

Des de Via Pública es calcula al voltant de 336.000 quilos que hauran d'emportar-se en més de 20 viatges i que suposarà un cost de més de 9.000 euros. Serà l'empresa castellonenca Ravi, de gestió de residus, la que realitzarà la gestió quan el contracte estiga signat. Ravi disposa d’un abocador i una planta de recuperació de residus, a més de contenidors, equips i vehicles, que asseguren un servei directe, dinàmic i d'alt rendiment.

Al marge d'aquests treballs, s'han realitzat durant més de tres setmanes les habituals tasques de garbellat i neteja dels arenals, i el consistori ha intensificat els treballs d'adequació de l'arena, a més d'instal·lar part de les passarel·les i del mobiliari necessari per a iniciar la temporada i posar en marxa el servei de socorrisme per a aquestes dates.

El regidor de Serveis Públics ha destacat la importància dels treballs realitzats a les platges de l'Arenal, la Malva-rosa o el Grau, i ha explicat que la finalitat d'aquest dispositiu és “que les platges de la nostra ciutat estiguen en un estat de neteja i accessibilitat òptim perquè els ciutadans i visitants que acudisquen aquests dies de vacances gaudisquen en puguen xalar”. Al mateix temps ha subratllat la importància de la col·laboració ciutadana per al manteniment de les condicions de neteja d'aquestes.

A més, al costat dels equips de neteja mecànica i condicionament de l'arena, “hi ha hagut un reforç dels equips ordinaris de recollida de Residus Sòlids Urbans (RSU), del servei de neteja manual, el servei de neteja i buidatge de papereres i els equips de neteja i arruixat de carrers mixt en el passeig Marítim, i es posarà en funcionament també el servei de socorrisme a les platges durant les pròximes festes”.

Igualment, s'han fet les tasques de col·locació de part dels elements de mobiliari que cada any es tornen a instal·lar a les platges de l'Arenal, el Grau o la Malva-rosa, s'han revisat i col·locat les papereres amb què compta cadascuna de les tres platges, a més de reposar part de les passarel·les que permeten un accés molt més còmode a cadascuna de les zones d'arena de l'Arenal o la Malva-rosa, després de la seua retirada com a mesura de precaució davant els temporals.