obras entorno Mercat Municipal enero 2022
  • En aquesta ocasió contempla reformes en la façana, en l’entorn i en l'accessibilitat, amb una inversió que ascendeix a 57.267 euros


L'Ajuntament de Borriana ha començat les obres per a la millora de l’entorn del Mercat Municipal, que en aquesta ocasió contempla concretament reformes en la façana, en les entrades i en l'accessibilitat, amb una inversió que ascendeix a 57.267 euros, segons ha manifestat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparsi.

Amb aquesta actuació, ha explicat Aparisi, el consistori millorarà tant l'accessibilitat al Mercat Municipal com la imatge, a més, amb l’execució, ha assegurat, “donarem un valor afegit a un dels punts comercials més importants de la nostra ciutat”.

En la visita a les obres, Aparisi ha estat acompanyat de la regidora de Comerç, Sara Molina, i del regidor d’Urbanisme, Bruno Arnandis, els quals han destacat la “ferma aposta del govern municipal a renovar i executar projectes molt importants de transformació de la ciutat”.

També s'han referit al “notable increment” de recursos i inversions en obres i millores realitzats en els últims anys per a posar-los al dia i donar-los l'espenta que necessitaven amb l'objectiu de “garantir i continuar situant les nostres infraestructures municipals com un referent en serveis de proximitat”.

Per a la millora de la conservació de l'edifici del Mercat i amb l'objectiu de millorar la façana del Mercat Municipal, ha precisat Vicent Aparisi, ja s'ha eliminat l'estructura metàl·lica que tapava els contenidors de fem i l'illa de tres contenidors enterrats que hi havia davant de la façana del Mercat Municipal a la plaça de la Mercè, i ha informat que també s'eliminaran tres contenidors més soterrats al carrer d’Abel Mus, cantonada amb l’avinguda de les Corts Valencianes.

A més de l'eliminació d'aquests contenidors soterrats, ha assenyalat, està prevista la instal·lació d'una canalització formada per dos tubs de PVC enterrats al llarg de la façana per a, “en una pròxima actuació poder retirar el cablejat de la façana del Mercat Municipal i passar els cables d’aeri a subterrani”.

En relació a la millora de l'accessibilitat en les entrades al mercat, la intervenció que s'està realitzant, segons ha indicat el responsable municipal, va encaminada a eliminar el desnivell de l'escaló de 14cm que hi ha a la porta d'accés del carrer Colom, perquè aquest accés es quede a cota 0.

Igualment, amb les obres es milloren els accessos al mercat de la plaça de la Mercè i del carrer Sant Victorià que actualment tenen un desnivell inferior a 5cm, i deixar-los a cota 0, també s'estan renovant les voreres del mercat de la plaça de la Mercé, carrer la Tanda i carrer Colom, amb la substitució de l’actual paviment, molt deteriorat, per a evitar els desnivells i els desperfectes existents.

En aquest apartat Aparisi ha manifestat la importància d'aquesta actuació per a “facilitar l'accessibilitat universal a totes les persones i la utilització no discriminatòria, independent i segura en aquest espai públic, i per a adaptar-lo a la nova normativa sanitària, comercial i de seguretat”.

Així mateix, ha assenyalat que aquesta actuació optarà a les subvencions en matèria de comerç, consum i artesania, recollides en l'ordre de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Cal recordar que l'acta de replanteig de les obres es va signar el passat 11 de gener i a previsió de l'Ajuntament és que finalitzen els treballs en la segona setmana del pròxim mes de febrer.