Plan de acondicionamiento integral de los caminos municipales
  • Dins del pla de condicionament integral dels camins municipals que s'està executant


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat les obres d'adequació i pavimentació del camí de la Serratella i la Ratlla de Nules, dins del pla de condicionament integral dels camins municipals que s'està executant en el municipi, i que en aquest tram ha suposat una inversió de 35.000 euros.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, acompanyada del regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, han supervisat el final d'aquesta actuació per a comprovar-ne l'estat i han destacat la seua importància, tant per la inversió econòmica com per la millora que suposa per als veïns i veïnes de la zona, perquè es tracta d'actuacions dirigides a “afavorir la seguretat viària, l'accessibilitat, la mobilitat sostenible i el condicionament d'aquests camins”.

En la visita, Aparisi ha emmarcat aquesta actuació en el pla global que està desenvolupant l'Ajuntament per a les millores i condicionament de la xarxa dels camins rurals del terme municipal i que en total suposen una inversió que apuja a prop de 600.000 euros.

La majoria, ha explicat l'edil, són vies de comunicació secundària “que suporten molt de trànsit agrícola, però també s'usen com a vies alternatives entre diferents zones del municipi i, alhora, serveixen d'accés a les finques de cultius de cítrics”.

Les actuacions contemplen, entre altres treballs, el desbrossament i neteja de marges, obres de drenatge, demolició del ferm actual i execució d'una nova capa de rodadura d'aglomerat asfàltic. Les obres s'ajusten al traçat actual dels camins, en els quals es milloren i s’homogeneïtzen els amples de calçada. Els treballs està previst que concloguen a final d'any.

Per a Aparisi, l'actuació en els camins del municipi “és de tal envergadura” que l'Ajuntament compta al mateix temps amb les tres empreses d'aglomerats que fan aquests treballs a la província de Castelló, Becsa, Pavasal i Aglomerados los Serranos, “per a poder finalitzar l'asfaltat de tots els camins al més prompte possible”.

Entre els treballs a realitzar, el responsable municipal ha destacat les obres de reparació del paviment i reasfaltat en diferents trams dels camins de la Serratella, i la Ratlla de Nules, Vell de Llombai, la Grandona, la Pedrera, Llombai, camí la Mar, camí d’Artana, les Monges, Marjalet i Carnissers.