- L'última sessió plenària ordinària de la legislatura inclou la sol·licitud a la Conselleria d'Educació dins del Pla Edificant

- Amb un pressupost de més de 5 milions d'euros inclou la rehabilitació del centre i la construcció d'un nou edifici d'Educació Infantil, d'un gimnàs i del corresponent porxe de connexió


El Ple municipal de Borriana aprovarà aquesta vesprada, en l’última sessió ordinària de la legislatura, sol·licitar a la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport la delegació de competències per a l'execució de les obres de rehabilitació i ampliació del CEIP Roca i Alcaide dins del Pla Edificant, segons ha avançat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer.

Amb un pressupost de més de 5 milions d'euros, el projecte per a incloure en el pla Edificant, consisteix bàsicament, ha explicat, en “la rehabilitació de les infraestructures existents i l'ampliació del centre, amb la construcció d'un nou edifici d'Educació Infantil, un nou gimnàs i el corresponent porxe de connexió”.

Concretament, la intervenció en l'edifici actual inclou principalment la renovació d'instal·lacions, fusteria, acabats i aïllaments i inclourà una redistribució dels espais existents per a adequar-los a les necessitats. Aquest edifici es quedarà per a instal·lacions comunes i per a impartir les classes d’Educació Primària.

Monferrer ha indicat que la primera proposta o plantejament inicial “passava per traslladar a la planta baixa les aules de 3, 4 i 5 anys, situades actualment en planta primera”. No obstant això, després de l'estudi de les necessitats d'aquesta tipologia d'aules quant a dimensions, orientació, dotació de lavabos i comunicació directa amb el corresponent pati d’Infantil, “es va posar de manifest la impossibilitat de mantindre les aules en l'edifici existent”, ha assenyalat.

Per tot això, ha manifestat el regidor d'Educació, finalment es va acordar “projectar un nou edifici per a Educació Infantil, amb l'aulari el més pròxim possible a l'edifici existent, per a poder utilitzar el servei de menjador”.

Així mateix, després de la inviabilitat de mantindre el gimnàs a l'interior del centre, ha conclòs Monferrer, es planteja la construcció d'un nou gimnàs en la zona exterior en perpendicular a l'edifici d'Educació Infantil, configurant la zona de jocs de Primària i es generarà una plaça per a l'alumnat, amb un pati central naturalitzat.

Quant a la pista poliesportiva el projecte la situa en la part més allunyada de l'edifici principal, per a restar-li protagonisme i perquè no genere la interrupció d'altres activitats de joc.