- Amb el títol Acte comunicatiu infant-adult durant els primers anys (0-6). Context escolar i familiar”, en la qual s'ha comptat amb la col·laboració del Cefire

- Se celebrarà aquest dissabte 22 d'abril de 9.30h a 13.30h al Centre Municipal dels Arts

- Dirigida a les famílies i als professionals relacionats amb el món de la primera infància, amb la finalitat d'oferir-los suport professional


El servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de l'Ajuntament de Borriana finalitza la campanya de suport al desenvolupament infantil amb la Jornada d'Educació Infantil i Atenció Primerenca amb el títol “Acte comunicatiu infant-adult durant els primers anys (0-6). Context escolar i familiar”, que se celebrarà dissabte que ve 22 d'abril, amb la qual es pretén oferir estratègies per a millorar la comunicació entre la infància i els adults.

Organitzada per l'ADI amb la col·laboració del Cefire i emmarcada en la campanya de suport al desenvolupament infantil que impulsa l'ADI, la Jornada tindrà lloc al Centre Municipal dels Arts de 9.30h a 13.30h, dirigida a famílies de xiquetes i xiquets menuts i als professionals relacionats amb el món de la primera infància, amb el propòsit d'oferir-los suport professional.

La Jornada comptarà amb l'assistència de l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i a més estarà impartida per dos excel·lents i reconegudes professionals: Rosa Vidiella Badell, pedagoga i educadora especialitzada, formadora de mestres i orientadora d'espais, edificis i equipaments, i Núria Ferrando Arrufat, fisioterapeuta infantil i psicomotricista i formadora de mestres.

Les professionals de l'ADI, Ana Vicent i Lina Puig, han explicat que després d'aquests anys de pandèmia han vist necessari reactivar la detecció per tal d'afavorir una atenció professional primerenca, ja que aquesta acció en edats primerenques “té un marcat caràcter preventiu i compensador”.

Cal recordar que l'ADI està desenvolupant aquesta campanya amb la finalitat d'oferir recursos que beneficien aspectes del desenvolupament en la primera infància. En una primera fase s'han realitzat accions de reactivació de la detecció precoç de xiquetes i xiquets amb algun factor de risc biològic o social o que presenten signes d'alerta en el desenvolupament, amb l'objectiu de poder oferir suport professional com més prompte millor.

La segona fase, en què s'han editat una sèrie de nous microvídeos amb informació sobre el desenvolupament infantil i s'han realitzat xarrades, microtertúlies, així com sessions de coordinació, entre d’altres, es dona per finalitzada amb la Jornada prevista per a aquest proper dissabte.