el reto de la educación emocional en las II Jornadas Educativas municipales ‘Borriana inclou’
 II Jornadas Educativas municipales ‘Borriana inclou’
  • - L'auditori Juan Varea i el CMA Martí de Viciana acolliran les jornades que se celebraran els pròxims dies 5 i 6 de maig

  • - Organitzades per l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria d'Educació

L'auditori Juan Varea de Borriana i el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana acolliran les II Jornades Educatives municipals “Borriana inclou” que se celebraran els pròxims dies 5 i 6 de maig, amb l'objectiu de divulgar experiències que acosten l'escola i la família. Jornades organitzades per l'Ajuntament de Borriana a través de la Regidoria d'Educació amb la col·laboració del Centre de Formació del Professorat, Cefire.

En aquesta edició s'engloben sota el títol “Borriana Inclou Emocions” i abordaran “el repte d'educar les emocions i la pràctica de l'educació emocional amb propostes educatives basades en el coneixement de les pròpies emocions i el reconeixement i el respecte als altres”, segons ha avançat el regidor d'Educació, J Ramon Monferrer.

Aquestes segones Jornades, en què a deu dies de tancar la inscripció ja s'han inscrit més de 130 persones docents a través del Cefire, de les 150 places previstes, i més de 70 famílies a través de l'organització, compta amb ponents de reconegut prestigi i està dirigit al professorat d'infantil, primària i secundària i als departaments d'Orientació, i també a les famílies i a estudiants futurs docents. El Cefire certificarà l'assistència a les persones docents.

Amb una durada de 10 hores, les jornades es realitzaran el divendres 5 de maig de 16.30h a 21h i el dissabte 6 de maig de 9h a 14.30h. La inscripció per a les persones docents es realitza a través del Cefire i compta inicialment amb 150 places. El període d'inscripció finalitza el dimecres 26 d'abril.

Per a Monferrer, es tracta d'una proposta formativa “de qualitat i transcendental”, amb l'objectiu “d’ajudar a desenvolupar una major competència emocional en els docents en l'àmbit escolar que repercutisca també en l'àmbit familiar, teixir vincles entre la comunitat educativa i afavorir un aprenentatge significatiu i personalitzat”. A més de “fomentar l'intercanvi d'experiències en matèria d'educació emocional entre el professorat i oferir recursos i propostes d'intervencions a l'aula”.

En les jornades es tractaran propostes per a potenciar l'educació emocional com a mitjà per a la resolució de conflictes, l'autoconeixement i regulació, la millora de les relacions interpersonals i es posarà sobre la taula la importància de l'educació emocional dins i fora de l'aula. Així mateix, es proposaran bones pràctiques educatives en l'entorn pròxim.

En aquest sentit, ha valorat, “és molt satisfactori tractar aquestes qüestions tan importants per al procés educatiu, tant parental com a nivell de centres escolars, per a contribuir a crear una nova societat i adonar-nos que l'educació té un altre sentit i va més enllà del model d'ensenyament tradicional enciclopèdic”.

Així, ha manifestat, es tracta de dotar el professorat de ferramentes pràctiques per a la inclusió, divulgar experiències que acosten a l'escola i a la família, teixir vincles entre la comunitat educativa i afavorir un aprenentatge significatiu i personalitzat, i oferir recursos, propostes i bones pràctiques d'intervencions a l'aula.