- La presentació de sol·licituds per a matrícules d'Infantil i Primària serà del 20 al 28 d'abril i en ESO i Batxillerat del 4 al 12 de maig


Les famílies de Borriana comptaran per al pròxim curs 2023-2024 amb 4 aules gratuïtes d'Infantil de 2 anys en col·legis públics d'Infantil i Primària, una oferta pública de places que faciliten la incorporació primerenca al sistema educatiu, segons ha avançat el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer.

En conseqüència, ha explicat, més de 70 xiquets i xiquetes del tram de 2 a 3 anys tindran plaça gratuïta en centres públics d'Infantil i Primària en aquesta etapa no obligatòria el curs 2023-2024, ja que totes aquestes aules tenen una ràtio reduïda de 18 alumnes per unitat, concretament en els CEIP Cardenal Tarancon, Roca i Alcaide, Penyagolosa i Josep Iturbi.

Monferrer ha recordat que la Generalitat Valenciana ha invertit per al curs 2022-2023 un total de 77,5 milions per al Bo Infantil, per a “garantir la gratuïtat de l'ensenyament en el tram de 2 a 3 anys per a totes les famílies, independentment del fet que trien per als seus fills i filles una escola infantil privada, una escola infantil pública o un col·legi públic”.

Uns bons que, ha precisat l'edil d'Educació, també es podran sol·licitar el pròxim curs i suposa en el tram de 2 a 3 anys “tindre garantida l'escolarització gratuïta, independentment del nivell d'ingressos familiar, perquè la Generalitat assumeix tot el cost d'escolarització en les escoles infantils 0-3 adherides amb el Bo Infantil, amb la qual cosa les famílies no han de pagar res en concepte d'ensenyament, matrícula o per reserva de plaça per a l’escolarització de 0 a 3 anys”.

 

Calendari de matrícula

D'altra banda, ha recordat que el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV <https://dogv.gva.es/datos/2023/03/13/pdf/2023_2551.pdf>) ha publicat el calendari d'admissió i matricula per al curs 2023-2024 dels nivells d'Infantil, Primària, ESO i Batxillerat.

Les famílies de Borriana podran completar tot el procediment telemàtic d'admissió, matrícula inclosa, a través de la plataforma <telematricula.es>, sense que calga acudir al centre educatiu si així ho desitgen. Aquesta nova opció no impedeix que les famílies que ho preferisquen puguen fer la matrícula de manera presencial com sempre.

El procediment d'admissió, ha manifestat, “és especialment important per a les famílies que matriculen els fills i les filles per al pròxim curs per primera vegada en Infantil de 3 anys, a les aules gratuïtes de 2 anys dels CEIP i en escoles infantils de titularitat de la Generalitat de 0-3 anys.

El regidor d’Educació ha insistit en el fet que “des de la Inspecció Educativa s’haja recalcat la importància de formalitzar la matrícula en el termini establert, ja que en cas de no formalitzar-la la plaça passarà a considerar-se una vacant i podria cobrir-se per una altra persona”.

En l'admissió escolar del pròxim curs 2023-2024, a les places d'Infantil 2 anys opten les xiquetes i els xiquets nascuts en 2021, i a les d'Infantil de 3 anys la població nascuda en 2020.

El procés d'admissió és el primer tràmit que es fa per a l'escolarització per primera vegada o per a sol·licitar canvi de centre educatiu. El realitzen les famílies i es tracta d’aportar tota la informació i posar les opcions dels centres preferents per a poder fer la baremació, si fora necessari, i la determinació del centre educatiu en què s'escolaritzen els fills i filles.

 

Sol·licituds Infantil i Primària

La presentació de sol·licituds d'admissió telemàtica en Infantil i Primària serà del 20 al 28 d'abril. El 14 de juny, amb la publicació de les llistes definitives d'alumnat admès en cada centre, començarà la matriculació. Des d'aquest mateix dia fins al 30 de juny, podran formalitzar la matrícula les famílies que opten a fer-ho en línia, i del 22 de juny al 5 de juliol les que vulguen fer-la de manera presencial en els centres.

 

Sol·licituds ESO i Batxillerat

Quant a l'admissió telemàtica en ESO i Batxillerat serà del 4 al 12 de maig. En el cas de l'ESO, les llistes definitives d'alumnat admès es publicaran el 19 de juliol i aquest mateix dia començarà la matriculació en línia, que estarà oberta fins al 24 de juliol. Les famílies que opten per formalitzar la matrícula de manera presencial podran fer-ho del 20 al 25 de juliol.

Pel que fa a les llistes definitives d'alumnat admès en Batxillerat, es publicaran el 24 de juliol i des d'aquest dia fins al 27 de juliol es podrà formalitzar la matrícula de manera telemàtica i, si s'opta per fer la matrícula de manera presencial, caldrà acudir als centres educatius del 25 al 28 de juliol.