- Els blaus van aconseguir fer-se amb l'ascens aquest diumenge abrigallats per l'afició en el Planelles

- L'equip local aconsegueix l'ascens 11 anys després i jugarà la seua trentena temporada en Tercera Divisió

 

Els burrianencs han homenatjat, en una Plaça Major abarrotada, a l'equip del Club Esportiu Borriana després d'un victòria que els brinda l'ascens a Tercera Divisió. L'equip local va aconseguir ahir la tan anhelada victòria en el Camp de Futbol Municipal Joan Bautista Planelles.

L'acte de recepció ha tingut lloc a l'Ajuntament de Borriana, on l'afició ha victorejat als jugadors en el seu camí cap al consistori i on l'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, els ha entregat un obsequi per a commemorar l'ascens. El primer edil ha felicitat el CD Borriana, als jugadors, a la junta directiva i “a una afició incansable". Després de l'acte, l'equip ha eixit al balcó de l'Ajuntament per a saludar i dirigir-se a la seua afició mentre aquesta corejava el nom dels jugadors de l'equip del CD Borriana.

Durant la recepció, Monferrer ha expressat el seu reconeixement cap als campions, felicitant-los per la seua victòria i declarant: "És realment emocionant i un gran honor per a mi, com a alcalde i membre de la directiva del club, commemorar aquest assoliment i haver-lo presenciat de primera mà”.“Aquest moment marca una fita en la història del nostre club i de la nostra ciutat, perquè Borriana és de primera categoria i, després de 10 anys, l'equip mereixia aquest ascens”, ha afegit.

De la mateixa manera, el president del CD Borriana, Carlos Collado, ha afegit: "En nom del CD Borriana, vull expressar la nostra immensa gratitud i orgull per aquest assoliment històric. L'ascens a tercera és el resultat de l'esforç dels nostres talentosos jugadors, el compromís incansable de la junta directiva i el suport indestructible de la nostra apassionada afició”.

En aquest sentit, Óscar Calleja, entrenador del club ha afirmat:“Aquest ascens és la recompensa a l'esforç i sacrifici d'un equip unit i compromés. Estic molt orgullós dels meus jugadors. La seua dedicació i treball dur han fet possible aquest assoliment històric". Per a finalitzar, el capità de l'equip, Ángel Chumillas, ha ressaltat: "És un honor per a mi liderar aquest equip cap a la victòria. Cada jugador ha donat el millor de si i hui celebrem junts el nostre triomf".

L'equip local ha aconseguit l'ascens 11 anys després i jugarà la seua trentena temporada en Tercera Divisió, després d'un partit de tornada en el qual es van enfrontar el CD Borriana i el CF Recambios Colón. En un Planelles abarrotat d'afició i molt color blau, les graderies van vibrar en el minut cinquanta-nou quan Juan López va marcar el gol que va posar el marcador en un a zero i va assegurar l'ascens del CD Borriana. L'equip local, ple d'alegria i celebració, es va convertir en el centre d'una autèntica festa, sabent que en la pròxima temporada competiran en la Tercera Federació.

- Els participants competiran en la platja de l'Arenal en un triatló amb 4 distàncies el pròxim 17 de juny de 8h a 14.30h

 

La segona edició de l’Infinitri Borriana Triathlon Festival congregarà aquest dissabte, 17 de juny, a la platja de l'Arenal a més de 500 esportistes, un 40% més que en la primera edició. L'esdeveniment esportiu es durà a terme de 8h a 14.30h.

L'any passat va nàixer una de les noves proves que s'han sumat a l'univers Infinitri Sports i en la segona edició, amb seu a la platja de l'Arenal de Borriana, ha augmentat la participació en un 88,2% d'esportistes de fora de la província i un 46,8% de fora de la Comunitat Valenciana.

Amb l'esperit de festival de triatló, es posen a disposició dels participants 4 possibilitats perquè qualsevol triatleta puga trobar la distància que millor se li adapte: Half (1’9 km de natació/ 84 km de ciclisme/ 21 km de carrera a peu), Aquabike (1’9/84), Olympic+ (1’5/42/14) i Short (1/21/7), totes sense drafting, és a dir, que no es pot rodar en pilot en el segment del ciclisme.

Per a enguany la prova manté la mateixa filosofia i distàncies que tant d'èxit han tingut en la primera edició. Per a l'organització, Borriana té uns importants recursos turístics, amb la platja de l'Arenal com a centre neuràlgic, que acollirà els triatletes en la seua guardonada platja amb bandera blava.

Una altra de les zona de major valor és el Paratge Natural Municipal de l’Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu, un espai natural singular, ja que és un dels escassos exemples de bosc de ribera presents a la Plana Baixa, que és l'escenari de la carrera a peu, on els participants corren a l'ombra dels oms, àlbers o xops que hi ha al paratge.

De la mateixa manera que a l'any passat, Infinitri prepara un autèntic festival amb moltes activitats complementàries a la carrera, com el “café i pastes” gratuït amb el lliurament de dorsals, concert de rock, paella monumental, fira del corredor, entre d’altres.

- La “marea rosa” ha aconseguit recaptar un total de 7.000 euros que es destinaran un any més a la investigació per a la lluita contra el càncer de mama

La setena edició de la Cursa de la Dona de Borriana, celebrada avui, ha tornat a superar totes les previsions quant a participació, ja que més de 1.200 persones s'han donat cita a mitjan matí a la Piscina Municipal de la ciutat per a participar en un esdeveniment en què ha tornat a destacar el caràcter solidari, i han convertit la jornada en un model de sororitat, d'unió i de reivindicació justa.

Gràcies a la participació en la “marea rosa” de Borriana, amb aquesta carrera solidària impulsada per la Fundació Le Cadó s'ha aconseguit recaptar un total de 7.000 euros que es destinaran íntegrament, un any més, a projectes d'investigació per a la lluita contra el càncer de mama de repercussió nacional.

La cursa és una trobada popular de 5 km de “solidaritat” a través del vial del Port fins a la zona marítima i tornada fins a Borriana, en l'organització de la qual col·labora activament el Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana, que ha organitzat una vegada més unes activitats físiques prèvies a l'eixida i en finalitzar la prova no competitiva.

Una jornada de sororitat, d'estar unides i de reivindicar causes justes, a més d'un dia de reivindicació com és el Dia Internacional de l'Acció per la Salut de les Dones.

Abans de l'eixida de la cursa, representants de la corporació municipal i de la Fundació Le Cadó han lliurat dos xecs dels 7.000 euros recaptats al director de la Càtedra Activitat Física i Oncologia de la Fundació José Soriano Ramos de l'UJI, Eladio Collado, i al representant del GEICAM, per a continuar finançant el projecte de la CAFO-UJI i iniciar el projecte EMBARCAM, Fundació Grup Espanyol d'Investigació en Càncer de Mama.

A més, durant els moments previs a l'inici de la cursa, s'ha agraït a tots els departaments municipals implicats, a les entitats i a les empreses col·laboradores el seu compromís social, així com el suport per a continuar fent créixer cada any una Cursa de les Dones no competitiva que en el setè any ha augmentat la participació i ha passat de 400 el primer any a les més de 1.200 en aquesta edició.

La presidenta de la Fundació Le Cadó, Elvira Monferrer, ha mostrat la seua satisfacció per la “participació massiva” i ha destacat “l’extraordinària implicació de la societat borrianenca”, que ha demostrat una vegada més ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en què col·laboren de forma “molt proactiva”.

Les persones participants que han completat la marxa fins a arribar a la línia de meta situada al costat de la Piscina Municipal han pogut gaudir dels aliments i refrigeris, i del repartiment dels diferents productes oferits per les marques col·laboradores en l'esdeveniment.

Així, amb les emblemàtiques samarretes de color de rosa, dissenyades pel borrianenc Vicent Guerola, i l'alegria de les més de mil dones i molts homes que s'han donat cita en la Cursa de la Dona, s'ha tancat una nova i multitudinària edició que mostra la força i les ganes de les dones de la nostra ciutat per ser protagonistes d'esdeveniments socials, com en aquest cas que uneix esport i solidaritat.

Col·laboradors

Finalment, els representants municipals i de la Fundació han volgut agrair al dissenyador de la imatge d'aquest any de la cursa, l'artista borrianenc Vicent Guerola, la seua “contribució artística a la causa” i a les entitats i empreses participants la seua col·laboració i la seua labor com a “altaveus” de la iniciativa i d’ajuda en l'organització”.

Igualment, han destacat “l’extraordinari paper de la societat borrianenca”, que ha demostrat tots els anys ser “generosa i solidària amb aquesta iniciativa” en què col·laboren de manera “proactiva”.

Col·laboren en la iniciativa entitats i empreses com l'Institut Grimalt, Grupoom, Sanycces, Gufresco, Caixa Rural Burriana, Rosquilletas Finas, Clínica Granell, Taula, Videca, Associació de Veïns del Port, Federació de Comerç i Clasol.

Recaptació

La recaptació de fons aconseguida en aquesta edició es destinarà concretament a l'estudi “Influència d'un Programa d'Exercici Físic Programat i Supervisat sobre la Qualitat de Vida en Pacients amb Càncer de Mama en Tractament Oncològic”, a través del conveni subscrit en 2020 amb la Facultat de Ciències de la Salut, Càtedra José Soriano, de l'UJI.

Un estudi en el qual ja han participat al voltant de 200 persones, segons han explicat des de la Fundació Le Cadó, i “moltes d'elles de Borriana”. La càtedra busca impulsar i ampliar el treball desenvolupat en el camp del càncer de mama pel projecte Activitat Física i Oncologia del grup de Cures i Salut de la Facultat de Ciències de la Salut, amb la col·laboració dels hospitals de la província per a aprofundir en els beneficis de l'activitat física sobre la qualitat de vida en els pacients oncològics, tant en el seu benestar físic, com mental i emocional.

La recaptació també es destinarà al projecte “EMBARCAM”, un projecte de GEICAM, que té com a objectiu conèixer les necessitats clíniques de les dones amb càncer de mama, els tractaments durant l'embaràs i la forma en què aquesta situació afecta al desenvolupament del fetus i al naixement i salut del bebè.

Existeixen diferents causes (socioeconòmiques, ambientals o els actuals hàbits de vida, entre d’altres) que es tradueixen en el fet que cada vegada es diagnostiquen més casos de càncer de mama en dones per davall dels 45 anys, i s’ha convertit, fins i tot, en la primera causa de mort en dones entre 35 i 55 anys.

El retard de l'edat del primer embaràs ha provocat un augment del nombre de casos de les dones que, quan reben el diagnòstic d'aquest tumor, no han complit el seu desig de ser mare.

A més, en menors de 45 anys, el 10-20% dels diagnòstics es produeix durant l'embaràs, l'any següent al part o coincidint amb el moment de voler ser mare. Aquest projecte d'investigació vol donar llum sobre la relació entre embaràs, fertilitat i càncer de mama i la seua seguretat per a oferir ferramentes als especialistes a l’hora d’abordar aquesta patologia i a les mateixes pacients.

Per això, la Fundació Le Cadó ha signat un conveni de col·laboració, amb una dotació de 15.000 euros per a l'any 2023, dels quals, el primer lliurament eixirà dels 3.000 euros recaptats gràcies a la Cursa de la Dona de Borriana.

- Les inscripcions per al festival estaran obertes fins al 9 de juny en el web oficial de l'esdeveniment <https://infinitri.es/burriana/>.

- La participació en aquesta edició ja ha superat la de la primera edició amb més de 400 persones inscrites


El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i els representants d'Infinitri Sports Premium Events, Alberto Fernández i Manu García, han presentat en les aigües del port de Borriana la segona edició Infinitri Borriana Triathlon Festival, l'esdeveniment esportiu en què més de 400 participants es donaran cita el pròxim 17 de juny a la platja de l'Arenal.

L'any passat 2022 va nàixer una de les proves noves que s'han sumat a l'univers Infinitri Sports, amb seu a la platja de l'Arenal de Borriana. Segons han explicat els organitzadors, la primera edició va suposar un gran èxit de participació amb 375 competidors i en aquesta segona edició, i a un mes per a tancar les inscripcions, ja s'ha superat aqueixa xifra amb més de 400 persones inscrites.

Amb l'esperit de festival de triatló, es proposen 4 distàncies perquè qualsevol triatleta puga trobar la distància que millor se li adapte: Half (1,9 km de natació / 84 km de ciclisme / 21 km de carrera a peu), Aquabike (1,9/84), Olympic+ (1,5/42/14) i Short (1/21/7), totes sense drafting, és a dir, que no es pot rodar en grup en el segment del ciclisme.

Per a 2023, la prova manté la mateixa filosofia i distàncies que tant d'èxit han tingut en la primera edició i trasllada la data de celebració al dissabte 17 de juny de 2023. Per a l'organització, Borriana té uns importants recursos turístics, amb la platja de l'Arenal com a centre neuràlgic, que acollirà els triatletes en el seu guardonada platja amb bandera blava.

Una altra de les zona de major valor és el Paratge Natural Municipal de l’Estany de la Vila o Clot de la Mare de Déu, un espai natural singular, ja que és un dels escassos exemples de bosc de ribera presents a la Plana Baixa, que és l'escenari de la carrera a peu, en què els participants corren a l'ombra dels oms, àlbers o xops presents en el paratge.

De la mateixa manera que l'any passat, Infinitri prepara un autèntic festival amb moltes activitats complementàries a la carrera, com el “cafè i pastes” gratuït amb el lliurament de dorsals, concert de rock, paella monumental, fira del corredor, etc.

Les inscripcions per a l'Infinitri Borriana Triathlon Festival estaran obertes en el web oficial del festival fins al 9 de juny, on també es pot consultar tota la informació de l'esdeveniment <https://infinitri.es/burriana/>.

- Des de dimarts passat 11 d'abril, al voltant de 180 xiquets i xiquetes de Primària i Secundària i també d'Infantil han participat en el campus esportiu

 

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han assistit a la clausura de les XXII Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables organitzades pel Servei Municipal d'Esports (SME).

Una iniciativa dirigida a l'alumnat de Primària i Secundària, i per segona vegada també al d'Infantil, promogudes per l'Ajuntament per a facilitar a les famílies la conciliació laboral i familiar durant les vacances escolars de Pasqua.

En les Jornades, realitzades durant els dies de l'11 al 14 d’abril, s'han organitzat més d'una vintena de jocs, esports i activitats diferents, i han comptat amb esmorzars saludables i tallers per a conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut. En el campus, han participat prop de 180 xiquets i xiquetes que han combinat les activitats a l’aire lliure i les dinàmiques de grup.

Nue3va iluminación del trinquet municipal de Burriana
  • - El consistori dota la infraestructura esportiva d'un enllumenat modern i d'eficiència energètica

  • - Amb el canvi de lluminàries es passa d'una potència instal·lada de 27.200 W a 7.400 W, cosa que suposarà un estalvi energètic en la il·luminació de la pista superior al 72%


L'Ajuntament de Borriana ha finalitzat aquesta setmana els treballs d'instal·lació del nou enllumenat del trinquet municipal, uns treballs que, amb un cost de 15.400 euros a càrrec del pressupost municipal. doten la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient, segons ha avançat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi.

Aquestes obres s'emmarquen dins del pla de millora de la il·luminació i de l'eficiència energètica de les instal·lacions esportives municipals que l'executiu local està duent a terme, ha explicat Aparisi. Per al disseny de la nova instal·lació, igual que en el velòdrom, s'ha tingut en compte “l'eficiència energètica, els nivells d'il·luminació, la uniformitat i la reproducció cromàtica, tot això amb el mínim consum energètic possible” ha indicat.

El canvi d'enllumenat, ha destacat l'edil, permetrà “millorar l'eficiència energètica de la instal·lació, augmentar els nivells d'il·luminació per a possibilitar la retransmissió de partides per televisió en format HD i, al mateix temps, reduir el consum elèctric”. De fet, ha concretat, amb el canvi de lluminàries “s’ha passat d'una potència instal·lada de 27.200 W a 7.400 W, cosa que suposarà un estalvi energètic superior al 72%” en la il·luminació de la pista.

Els treballs realitzats han consistit en el desmuntatge de la xarxa de protecció i els projectors que hi havia, 68 unitats model Sylflood 2 de Sylvania amb llums de descàrrega d'halogenurs metàl·lics de 400W de potència unitària, la retirada i posterior gestió com a residu elèctric.

Una camí desmuntada la xarxa anterior, s'ha realitzat la instal·lació dels nous projectors de tecnologia LED i el muntatge de la xarxa de protecció. També s'ha adequat la instal·lació elèctrica existent, modificant el quadre elèctric i instal·lant un sistema de protecció contra sobretensions permanents i transitòries.

Els 39 projectors instal·lats són de la marca PRILUX, model Nantes E Play, de 189W, amb l'objectiu d'aconseguir uns nivells d'il·luminació i uniformitat Classe I segons la norma UNE 12.193, amb requisits específics per a retransmissió televisiva en alta definició i amb un nivell d'il·luminació calculat superior a 1.200 lux amb una uniformitat superior al 74%.

Aquesta catedral de l’esport valencià de la pilota va ser reformada en 2009, construïda de formigó armat, té unes dimensions de 70 metres de llarg, 9 d'ample i 14 d'alt. La part superior del trinquet està tancada amb tela metàl·lica.

- Es lliuraran els trofeus als esportistes i a les esportistes de la temporada 2019, ja que l'acte no es va poder celebrar en 2020 a causa de les restriccions per la pandèmia de la covid-19

- Alexandru Octavian Gomoescu, Emma Alós Palomero, Antonio Montoya Cazorla, Pedro López Usó, Aida Monteagudo Gil i Vicente Comes Blasco rebran els reconeixements a les 19h a l'auditori Juan Varea, i el premi a l'entitat promotora de l'activitat física i l'esport serà per a Finas Horneados


L'Ajuntament de Borriana, a través de la Regidoria d'Esports i el Servei Municipal d'Esports, ha fet públics els noms dels esportistes i les esportistes premiats en cadascuna de les categories i dels clubs locals premiats que avui arreplegaran els seus reconeixements en la Gala de l’Esport prevista per a aquest dimecres 29 de març a les 19 hores a l'auditori Juan Varea, on es reconeixerà els i les millors esportistes de la ciutat l'any 2019, un esdeveniment que no es va poder celebrar en 2020 a causa de la pandèmia.

En la gala presidida per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, es lliuraran els trofeus als esportistes i a les esportistes premiats durant el transcurs de la temporada 2019, i com a Millor Esportista Promesa Masculí i Femenina rebran el guardó Alexandru Octavian Gomoescu i Emma Alós Palomero; el Premi Esport i Diversitat funcional serà per a Antonio Montoya Cazorla. Per la seua banda, els dos premis que reconeixen el treball i el creixement esportiu durant l'any 2019 com a Millor Esportista Masculí i Femenina seran per a Pedro López Usó i Aida Monteagudo Gil.

Finalment, el Premi Menció Esportiva Especial que atorgarà l'Ajuntament de Borriana per la trajectòria i el treball en el món de l'esport, serà per a Vicente Comes Blasco, i el premi a l'entitat promotora de l'activitat física i l'esport serà per a Finas Horneados.

Els reconeixements a proposta dels clubs esportius locals en aquesta edició de la Gala seran per a Maria Cantó del Club Atletisme Buris-ana, l'equip infantil femení del Club Bàsquet Borriana, Vicente Llopis Monsonís del Club Esportiu Borriana, Miguel Muñoz del Club Futbol Base Nou Borriana, l'equip benjamí del club Futbol Sala JPM Borriana, Alejandro Cabedo Agulleiro del grup de Recreació Esportiva Futnet Borriana, el conjunt aleví del club de Gimnàstica Rítmica, Antonio José García Rejano del Club Paddle Surf Borriana, Pascual Chesa Zamborrano del Club Esportiu el Pescador Borriana, l'equip Sub-21 del club de Regates Borriana, l'equip benjamí C del club Salesians Borriana; l'equip benjamí del club Sorinthule Football Pro Borriana i Marco Antonio Arcas del Club de Tir amb Arc Borriana.

Segons ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, des del govern local “hem recuperat aquest gran esdeveniment de reconeixement esportiu local que durant tres anys no ha pogut celebrar-se per les restriccions sanitàries i, ara, cal seguir per on ens vam quedar, en 2020”.

L'Ajuntament, ha explicat Aparisi, en la seua aposta per reconèixer cada esport que es practica a la localitat, a més dels reconeixements concedits pel consistori, possibilita que cada club esportiu local presente un esportista, entrenador o personal directiu que decidisquen amb la finalitat de fer un reconeixement especial al treball realitzat durant la temporada, o per la seua trajectòria en cadascun dels clubs.

Amb això, ha explicat l'edil d'Esports, “tots els clubs esportius de Borriana estaran representats en l'acte de la Gala de l'Esport, i cadascun d'ells podrà reconèixer el treball i la participació dels qui consideren que han de ser mereixedors o mereixedores del reconeixement públic”.

En un esdeveniment esportiu que, com ha valorat Vicent Aparisi, “té una gran acollida des que l'equip de govern va decidir recuperar-lo amb el principal objectiu de reconèixer i donar major repercussió al treball, moltes vegades anònim, que es realitza tant en els clubs esportius de la ciutat com per part d'esportistes que dediquen gran part del seu temps a la pràctica de l’esport i al foment dels hàbits de vida saludables”.

La gala d'aquesta vesprada es dividirà en dos parts. En la primera, els clubs locals lliuraran un reconeixement a alguna persona o equip integrant del club que haja tingut alguna rellevància, bé siga pels seus èxits esportius o per la seua trajectòria. En la segona part de la gala, es lliuraran els premis tant femenins com masculins a les persones guanyadores en cadascuna de les 6 categories.

La gala esportiva tindrà lloc aquesta vesprada a partir de les 19 hores, en el que des del consistori s'espera que comporte “la consolidació d'una celebració anual que serveix tant per a premiar els esportistes més destacats de l'últim any, com per a seguir amb la promoció de la pràctica esportiva en què tant s'ha treballat a Borriana en els últims anys”.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han rebut el borrianenc Rubén Sánchez i la castellonenca Natalia Simó, els dos formen una joveníssima parella de ball esportiu que ha aconseguit enguany la medalla que els reconeix com a els millors d'Espanya en la seua categoria de Juvenil II.

Safont i Aparisi, després de donar-los l'enhorabona, a ells i a les seues famílies, pels èxits aconseguits en la seua “curta però fructífera trajectòria”, han mostrat la seua “admiració pel gran esforç físic, la constància per a aconseguir les metes, l'esperit de sacrifici i la responsabilitat” que demostren els dos joves amb el suport de les seues famílies.

Així mateix, els han desitjat “molt d'ànim i molt d’èxit” per a la pròxima temporada que començaran amb un nou repte, el d’apujar a la categoria següent per edat, la Júnior I, per a competir en el següent nivell, més competitiu i complicat, “tot un desafiament a què hauran d'adaptar-se i que segur que aconseguiran amb tenacitat perquè així ho demostren entrenant en cos i ànima”.

Rubén Sánchez és un borrianenc de tan sols 10 anys i Natalia Simó una castellonenca d’11 anys, que junts han aconseguit la primera posició de la categoria de Juvenil II en els tres campionats nacionals en què han participat en 2022, disputats a Cartagena, Narón i la Nucia, organitzats per la Federació Espanyola de Ball Esportiu.

Rubén i Natalia es van conèixer fa poc més d'any i mig en un campionat i van conformar aquesta parella de ball d'èxit amb una perfecta sintonia. Han aconseguit despuntar junts, practicant cada dia a l'acadèmia Ritmes de València, i han competit en els tres campionats nacionals d'enguany amb èxit: L'Standard de la Nucia amb quick step, vals lent i tango, el Latinos de Nairón amb samba, chacha i jive i el ‘10 bailes’ de Cartagena, que engloba els anteriors.

Rubén Sánchez es va iniciar en el ball esportiu amb només sis anys. A més d'aquesta disciplina esportiva i de competició, cursa quart de Primària en el CEIP Penyagolosa de Borriana, i ho combina també amb el tercer curs en el conservatori elemental de música Abel Mus, on estudia trompa. A més, forma part del grup dels novells de la banda Jove de l´Agrupació Filharmònica Borrianenca.

Per part seua, Natalia Simó estudia sisè de primària als Escolapis de Castelló i per ara es dedica en cos i ànima a aquesta disciplina. Es va iniciar en el món del ball esportiu poc després de vore una exhibició de ball. Posteriorment, en 2019, va començar a competir com a single per a passar després a disputar campionats en parella.