- Prevista per al dimecres 29 de març a les 19 hores a l'auditori Juan Varea

- Aquesta gala correspon a la que no es va poder celebrar a causa de les restriccions ocasionades per la pandèmia de la covid-19

- Es lliuraran els trofeus als esportistes i a les esportistes premiats durant el transcurs de la temporada 2019/2020


L'Ajuntament de Borriana premiarà als esportistes, a les esportistes i als clubs locals en una nova edició de la Gala de l’Esport prevista per al dimecres 29 de març a les 19 hores a l'auditori Juan Varea, on es reconeixerà els millors i les millors esportistes de la ciutat de l'any 2020, un acte que no es va poder celebrar a causa de la pandèmia de la covid-19.

En la gala es lliuraran els trofeus als esportistes i a les esportistes premiats durant el transcurs d'aquella temporada 2019/2020. Segons ha explicat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, des del govern local “volem recuperar aquest gran acte de reconeixement esportiu local, que durant tres anys no s’ha pogut celebrar per les restriccions sanitàries, i ara que ja es pot celebrar, Hem de començar per on es va quedar, en 2020”.

L'Ajuntament, ha explicat Aparisi, aposta en aquesta nova edició per reconèixer cada esport que es practica en la localitat, de manera que a més dels premis, cada club esportiu local participarà amb la presentació d’un esportista, entrenador o personal directiu que decidisquen amb la finalitat de fer un reconeixement especial al treball realitzat durant la temporada, o per la seua trajectòria dins de cadascun dels clubs.

Amb això, ha explicat l'edil d'Esports, “cada club esportiu de Borriana estarà representat en l'acte de la Gala de l'Esport, i cadascun podrà reconèixer la labor, el treball i la participació de qui consideren que ha de ser mereixedor o mereixedora del reconeixement públic”.

En un acte que, com ha explicat Vicent Aparisi, “ha tingut una gran acollida des que l'equip de govern va decidir recuperar una gala que té com a principal objectiu reconèixer i donar major repercussió al treball, moltes vegades anònim, que es realitza tant en els clubs esportius de la ciutat com per part d'aquells i aquelles esportistes que dediquen gran part del seu temps a la pràctica esportiva i al foment dels hàbits de vida saludables”.

La gala es dividirà en dos parts. En la primera part, els clubs locals faran un reconeixement a alguna persona o equip integrant del mateix club que haja tingut alguna rellevància, ja siga pels seus èxits esportius o per la seua trajectòria.

En la segona part de la gala, es lliuraran els premis tant femenins com masculins a les persones guanyadores en cadascuna de les 6 categories: per al Millor Esportista Promesa Masculí i Femenina, al Millor Esportista Masculí i Femenina, Premi a l'Esportista amb diversitat funcional i finalment, una Menció Esportiva Especial que atorgarà l'Ajuntament de Borriana per la trajectòria i treball en el món de l'esport.

La Gala de l'Esport tindrà lloc dimecres que ve 29 de març a partir de les 19 hores, en el que des del consistori s'espera que “comporte la consolidació d'una celebració anual que serveix tant per a premiar els esportistes més destacats de l'últim any, com per a seguir amb la promoció de la pràctica esportiva en què tant s'ha treballat a Borriana en els últims anys”.

- El pròxim 14 de març està previst que finalitze la instal·lació del subministrament de lluminàries amb tecnologia led que permetran dotar d'enllumenat una instal·lació que fins avui no en tenia


L'Ajuntament de Borriana ultima els treballs d'instal·lació de l'enllumenat exterior al velòdrom, uns treballs que, amb cost a càrrec del pressupost municipal, està previst que finalitzen el 14 de març i permetran “dotar la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient”, segons ha avançat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi.

Durant aquesta setmana s'ha mamprès l'última fase d'execució de l'obra i s'han instal·lat ja els 3 suports de 14m d'altura, així com els projectors d'enllumenat per a l’orientació en els ja existents, i en un parell de dies estarà ja la instal·lació completada i en servei.

Prèviament, ja s'ha realitzat l'obra civil necessària tant per als suports com per al cablejat, l'adequació de la instal·lació elèctrica existent s'ha reformat renovant el quadre d'enllumenat i bombes, i s’ha sanejat el cablejat. També s'han instal·lat les proteccions elèctriques necessàries i les preses de terra.

Finalment, s'han instal·lat 27 projectors led de la marca Prilux, model Nantes XL Play, de 200W, amb diferents òptiques en funció de les necessitats de la instal·lació, amb l'objectiu “d’aconseguir uns nivells d'il·luminació i uniformitat Classe III segons la norma UNE 12193, ideals per a recintes esportius, amb un gran rendiment i una elevada vida útil”, ha assegurat Aparisi.

El regidor d'Esports ha recordat que aquesta actuació “ens permetrà disposar d'enllumenat en una instal·lació esportiva que actualment no en tenia”, i ha precisat que per al seu disseny s'ha tingut en compte “l'eficiència energètica, els nivells d'il·luminació, la uniformitat i la reproducció cromàtica, tot això amb el mínim consum energètic possible”.

Així mateix, ha manifestat que s'ha realitzat “gràcies a l'esforç municipal”, i permetrà “ampliar l'horari d'ús d'entrenaments i competicions d'unes instal·lacions molt sol·licitades entre els ciclistes federats, i contribuirà a impulsar la pràctica esportiva i recuperar-la per a entrenaments i també per a competicions de nivell”.

A més, ha indicat que aquesta iniciativa suposa dotar de major valor la inversió de 40.000 euros que l'Ajuntament va realitzar ara fa un any en la reparació i millora de les instal·lacions per a tornar a comptar amb aquestes instal·lacions de primer nivell.

Amb aquestes inversions, ha subratllat que “es compleix amb el compromís adquirit per l'equip de govern de dotar d'il·luminació unes instal·lacions que ja han albergat diverses competicions autonòmiques i entrenaments de les seleccions de ciclisme en pista”.

Al mateix temps, segons ha destacat Aparisi, “servirà per a impulsar aquesta pràctica entre la ciutadania de Borriana, tant per als que comencen a conèixer aquest esport com per a les persones que el practiquen per afició i salut, que és en definitiva el que impulsem des del Servei Municipal d’Esports: esport i salut”.

Sal de Burtriana la segunda etapa de la Volta ciclista CV Féminas 2023
  • - La caravana ciclista ha partit avui des del Pla per a completar un recorregut de 117 quilòmetres i finalitzar a Vila-real


Borriana ha sigut avui l'escenari de l'eixida de la segona etapa en la setena edició de la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines de categoria 2.PRO., organitzada a la Comunitat Valenciana pel Club Ciclista Escapada. Aquesta temporada celebrarà la setena edició, que compta amb un recorregut de 481 km repartit en quatre etapes.

Una eixida d'etapa amb la participació de 23 equips d'Europa, Amèrica, Àsia i Oceania, amb 12 formacions de categoria UCI WorldTour, 6 de les quals són espanyoles, i un total de 161 ciclistes i, a més, amb la intervenció de ciclistes de grandíssim nivell, com Annemiek van Vleuten, guanyadora de les dos últimes edicions i campiona del món, també amb la campiona d'Espanya, Mavi Garcia, i amb les ciclistes valencianes, Sofía Rodríguez, Alba Teruel, Paula Soler i Sandra Alonso.

Aquesta segona etapa, entre les localitats de Borriana i Vila-real, consta de 117 quilòmetres amb trams de muntanya. La primera meitat recorre la Serra d'Espadà, amb trams de bastant exigència amb les pujades al Marianet (3a), Eslida (2a) i Aín (2a), encara que la segona part és totalment plana, fins i tot en lleuger descens.

L'esdeveniment de la caravana ciclista de dones ha generat màxima expectació al municipi per a vore les ciclistes iniciar l'etapa, on han assistit a l'inici d'etapa l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i han tallat la cinta al Pla. El gruix de les participants ha seguit per la Carrera, ha abaixat per Ausiàs March i ha continuat per l'Escorredor per a eixir pel camí d'Onda cap a les Alqueries.

En l'acte Maria Josep Safont ha posat en valor aquest esdeveniment esportiu perquè “per a nosaltres té un significat especial, en concordança amb el treball que des de les àrees d'Esports i d'Igualtat realitzem des de ja fa anys per la defensa de l'esport femení”. Així mateix, ha indicat la transcendència “d’incentivar i impulsar esdeveniments de primer nivell en l'àmbit femení en les diferents disciplines, igual que ho fem en les proves masculines”.

Per part seua, Vicent Aparisi ha destacat la “important tradició ciclista de Borriana” i també que la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines és la prova femenina “més antiga d'Espanya i una de les més importants del calendari internacional, que visita novament la nostra ciutat on el ciclisme té un fort arrelament des de fa molt de temps”

Així mateix, la regidora d’Igualtat, Maria Romero, ha assenyalat el treball per “la igualtat, en l'àmbit esportiu que des del municipi es realitza conjuntament entre les regidories d'Igualtat i d'Esports” i que, en aquest cas, “compartim amb l'organització d'aquest esdeveniment, pel que suposa quant a proporcionar referents a les nostres xiquetes, joves i dones”.

Finalment, l'alcaldessa ha agraït a l'organització que es compte amb Borriana, en aquest “valuós esdeveniment que novament ha atret nombroses persones aficionades al ciclisme, i veïns i veïnes, per a vore partir l'etapa”.

Safont ha reiterat la seua satisfacció davant el protagonisme que té Borriana durant aquest any amb la celebració de “transcendentals jornades esportives que tornen a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic tenint en compte que són carreres ciclistes referents en el calendari nacional i, sobretot, en el calendari internacional”.

- El divendres 17 de febrer cap a les 13.30 hores es farà l'eixida de la segona etapa des de Borriana amb un recorregut de 117 quilòmetres amb trams de muntanya com el Marianet (3a), Eslida (2a) i Aín (2a), per a finalitzar a Vila-real


Borriana serà l’escenari d'eixida de la segona etapa de la setena edició de la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines, prova organitzada a la Comunitat Valenciana pel Club Ciclista Escapada, que es disputarà del 16 al 19 de febrer.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, el regidor delegat d'Esports, Vicente Aparisi, la regidora d'Igualtat, Maria Romero, i el president del Club Ciclista Escapada i director tècnic de la Volta, Rubén Donet, han presentat aquest matí la segona etapa de la Volta a l'Ajuntament de Borriana. La competició constarà de quatre etapes en línia i està inclosa en el calendari europeu de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

Com en les anteriors edicions, la carrera tornarà a estar present en les tres províncies de la Comunitat Valenciana: Castelló, València i Alacant, i participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania.

D’aquesta manera, Borriana acollirà novament aquest mes de febrer una prova de ciclisme de nivell, ja que l'eixida de la segona etapa tindrà lloc el divendres 17 de febrer, cap a les 13.30 hores. És una etapa en què les corredores hauran de completar un recorregut de 117 quilòmetres amb trams de muntanya com el Marianet (3a), Eslida (2a) i Aín (2a), per a finalitzar a Vila-real.

En la presentació, l'alcaldessa ha posat en valor la competició perquè es tracta d'un esdeveniment esportiu que “per a nosaltres té un significat especial, perquè des de l'àrea d'Esports s'està treballant ja fa anys per la defensa de l'esport femení”. Així mateix, ha indicat que aquesta competició “va molt més enllà de la nostra ciutat i que és molt positiva en diferents aspectes per al nostre municipi”.

Per part seua, tant Aparisi com Romero han destacat la importància de donar suport i incentivar “esdeveniments de primer nivell en l'àmbit femení en diferents disciplines, igual que els impulsem en les proves masculines”.

En la competició participaran 23 equips de quatre continents: Europa, Amèrica, Àsia i Oceania. 12 formacions de categoria UCI WorldTour, 6 de les quals són espanyoles i un total de 161 ciclistes.

Des de l'organització han destacat a participació d'Annemiek van Vleuten, guanyadora de les dos últimes edicions i campiona del món que competirà, a més, amb la campiona d'Espanya, Mavi Garcia, i amb les ciclistes valencianes Sofia Rodríguez, Alba Teruel, Paula Soler i Sandra Alonso.

Vicent Aparisi ha destacat la “important tradició ciclista de Borriana” i també que la Setmana Ciclista - Volta Comunitat Valenciana Fèmines és la prova femenina “més antiga d'Espanya i una de les més importants del calendari internacional, que visita novament la nostra ciutat, on el ciclisme té un fort arrelament des de fa molt temps”.

Així mateix, Maria Romero ha volgut posar en valor el treball per “la igualtat, en l'àmbit esportiu, que des del municipi es realitza conjuntament entre les regidories d'Igualtat i d'Esports” i que, en aquest cas, “compartim amb l'organització d'aquest esdeveniment, pel que suposa quant a proporcionar referents a les nostres xiquetes, joves i dones”.

Finalment, l'alcaldessa ha agraït a l'organització que es compte amb Borriana, perquè es tracta “d’un important esdeveniment que novament atraurà nombroses persones aficionades al ciclisme, i veïns i veïnes, per a vore partir l'etapa”.

A més, ha recordat que Borriana tornarà a ser protagonista en la Volta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d'agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid, i acollirà el dimecres 30 d'agost el final de la cinquena etapa de la Volta, que eixirà des de Morella i recorrerà bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de mitja muntanya.

Safont ha reiterat la seua alegria davant el protagonisme que tindrà Borriana durant aquest any amb la celebració de “jornades esportives transcendentals que tornen a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic, tot tenint en compte que són carreres ciclistes referents en el calendari nacional i, sobretot, en el calendari internacional”.

  • - La carrera més popular i multitudinària de la ciutat ha sigut tot un èxit de participació

  • - S'ha celebrat als carrers més cèntrics de la ciutat durant tot el matí d'aquest diumenge


La jornada de la Cursa de Sant Blai 2023 s'ha celebrat aquest diumenge des de les 10 hores en la plaça del Pla i ha reunit a més de 1.800 xiquets i xiquetes del municipi. Un esdeveniment popular i multitudinari que recorre els carrers més cèntrics de la ciutat combinant l'esport amb la diversió, organitzat pel Servei Municipal d’Esports i les AMPA dels centres educatius de Borriana

El centre de Borriana s'ha convertit en una pista d'atletisme on els xiquets, les xiquetes i joves de la ciutat han gaudit i han competit per edats, i s'han emportat la seua medalla a més de diferents regals que també s'han lliurat als i les participants al llarg de tot el matí.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont; el regidor d'Esports, Vicente Aparisi, i el d'Educació, J. Ramon Monferrer, han assistit a la Cursa i han mostrat la satisfacció i agraïment al Servei Municipal d’Esports, tant per la preparació i organització com per la celebració de la Cursa de Sant Blai, ja que “fa setmanes que s'estan gestionant les inscripcions per a poder organitzar la vintena de carreres diferents que avui hem pogut gaudir al cor de la ciutat”.

És una gran faena organitzativa que cal agrair als diferents serveis municipals, des de l’SME i la seua perfecta organització, als operaris de Via Pública pel muntatge, o la Policia Local pels seus dispositius de control i control del trànsit rodat”, ha precisat Safont.

També han agraït la col·laboració de les AMPA i dels centres educatius de Borriana, i a les marques i empreses col·laboradores que han fet possible que haja sigut “una nova edició multitudinària”.

Al llarg del matí, s'han disputat les 20 proves de diferents categories que han finalitzat amb la carrera absoluta dels joves corredors inscrits.

Al migdia, després que l'últim participant ha arribat a la meta, l'alcaldessa i els regidors d'Esports i d'Educació han lliurat els trofeus als guanyadors i a les guanyadores de cada categoria.

Tot i que, com ha manifestat Safont al final l'acte, en la cursa de Sant Blai “el més important no és la competició, sinó la participació massiva que els xiquets, xiquetes i joves de Borriana ofereixen any rere any, i que la converteix en la més popular de totes les que se celebren durant l'any”, i també el “foment de la pràctica esportiva que cada any promou i aconsegueix la Cursa de Sant Blai”.

A més, tots i totes les participants s'han emportat la seua medalla amb diferents regals i obsequis que també es lliuren als xiquets i xiquetes.

- L'acte es realitzarà aquest dissabte 28 de gener a partir de les 16.30h al CMC la Mercè

- S'espera l'assistència de més de 450 persones


Borriana acollirà aquest dissabte 28 de gener la Gala del Ciclisme Comunitat Valenciana de la temporada 2022, organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana (FCCV) en la qual es reconeixen els mèrits esportius de les ciclistes i dels ciclistes valencians.

La capital de la Plana Baixa ha sigut la seu triada per a celebrar aquest acte, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, per a retre homenatge als campions i campiones de la Comunitat Valenciana i d'Espanya, així com als guanyadors de les diferents Challenge.

S'espera l'assistència de més de 450 persones, entre les quals es troben al voltant de 250 ciclistes de tota la Comunitat Valenciana, des dels cadets als ciclistes d'elit passant pel ciclisme adaptat, els júniors o els sub-23, convocats en els premis que es lliuraran a partir de les 16.30 hores a la Casa de la Cultura de la Mercè.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha mostrat la seua satisfacció per acollir aquest “important esdeveniment del ciclisme valencià” i ha assegurat que dissabte Borriana “serà una autèntica festa de l'esport, amb l'arribada de ciclistes de tot el territori acompanyats de familiars i amics”.

Aparisi ha destacat que Borriana enguany serà epicentre del ciclisme, ja que acollirà un final d'etapa de la Vuelta a Espanya a l'agost i el pròxim 4 de febrer una eixida d'etapa de la Volta a la Comunitat Valenciana - Gran Premi Banc Sabadell.

D’aquesta manera, la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell torna a Borriana. Concretament la quarta etapa de la 74 edició, l'etapa reina, que eixirà des de Borriana el dissabte 4 de febrer de 2023. En la Volta participen més de 20 equips i més de 150 ciclistes, una altra ocasió “extraordinària per a omplir la nostra ciutat d'esport i bon ambient”, ha manifestat Aparisi.

Aparisi ha posat en valor la “important tradició ciclista de Borriana” i ha explicat que serà la cinquena vegada que la Volta a la Comunitat visita Borriana, després de fer-ho en 1933, 1948, 1981 i 1986. Es tracta, ha manifestat, d'una aposta pel ciclisme a Borriana, “perquè, sens dubte, és un important esdeveniment que atraurà nombroses persones aficionades al ciclisme, i a veïns i veïnes, per a vore partir l'etapa en un ambient festiu que revitalitzarà la ciutat”.

A més, ha recordat que Borriana tornarà a ser protagonista en la Vuelta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d'agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid, i acollirà el dimecres 30 d'agost el final de la cinquena etapa de la Vuelta, que eixirà des de Morella i recorrerà bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de mitja muntanya.

Aparisi ha reiterat la seua alegria davant el protagonisme que tindrà Borriana durant aquest any amb la celebració de “transcendentals jornades esportives que tornaran a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic, tenint en compte que són carreres ciclistes referents en el calendari nacional i, sobretot, en el calendari internacional”.

- Ahir dimarts en el Palau de la Música Catalana de Barcelona es va revelar el recorregut de l'edició d'aquest estiu en la presentació oficial


Borriana tornarà a ser protagonista en la Volta Ciclista a Espanya 2023 que es disputarà del 26 d'agost al 17 de setembre entre Barcelona i Madrid. Així ho han confirmat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i la de Turisme, Sara Molina, després d'assistir ahir dimarts a la presentació oficial, en què es va revelar el recorregut de l'edició d'aquest estiu al Palau de la Música Catalana de Barcelona.

La capital de la Plana Baixa acollirà el dimecres 30 d'agost el final de la cinquena etapa de la Vuelta, que eixirà de Morella i passarà per una bona part de la província amb un recorregut de 185,7 quilòmetres de mitja muntanya.

Tant Aparisi com Molina han mostrat la seua satisfacció davant el protagonisme que tindrà Borriana durant la celebració de la jornada esportiva, perquè es tracta de “l’esdeveniment ciclista per excel·lència a nivell nacional, i tornarà a situar la nostra ciutat en l'aparador mediàtic tenint en compte que és una de les carreres ciclistes referents en el calendari internacional”.

Així mateix, han agraït a la Diputació de Castelló l'aposta i la inversió realitzada perquè la província compte amb dos etapes de la Vuelta 2023. Sens dubte, una iniciativa molt rendible per a la província de Castelló, que generarà un gran retorn econòmic i suposa un excepcional aparador per a la promoció televisiva mundial durant els dies de competició”.

També han volgut destacar que la Vuelta retorna al municipi després de quatre anys i, novament, “gràcies al treball de persones com el borrianenc Kiko Garcia que contínuament juga fort perquè Borriana estiga present en la Vuelta i en forme part destacada”.

Per a Aparisi i Molina, la visita a Borriana una altra vegada de la volta ciclista a Espanya té el valor afegit de la disputa del final d’etapa, ja que implica que els ciclistes, en escamot o pilot, s'endinsen en el municipi i lluiten pel triomf de l’etapa, “és la millor manera de convertir en un espectacle el pas de corredors i d'acostar i implicar el públic en la promoció d'un esport tan arrelat a Borriana com el ciclisme".

Una visita que comptarà a més amb l'atracció de tota la parafernàlia, muntatge i mitjans que acompanya la Vuelta i que farà una parada a la ciutat, perquè els veïns i les veïnes s'acosten fins a la zona,

Aparisi ha assegurat que el Consistori tindrà tots els dispositius i serveis necessaris “preparats i enllestits” perquè el 30 d'agost “la seguretat i l'espectacle estiguen garantits i Borriana s’aboque massivament en una Vuelta que torna a la nostra ciutat en un final d’etapa que no se celebrava des de feia 33 anys”.

- La prova autonòmica puntuable començarà a Borriana a les 9h en el velòdrom municipal, situat en el complex esportiu Llombai


El velòdrom municipal de Borriana acull diumenge que ve 8 de gener la primera prova del campionat de la Lliga Pista 2023 Comunitat Valenciana, organitzada per la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

Situat en el complex esportiu Llombai, el velòdrom municipal de Borriana també acollirà l’última prova del torneig el 5 de febrer que completa el campionat. Un total de cinc proves compondran la Lliga de Pista de la Comunitat Valenciana de 2023, segons ha anunciat la nova Comissió de Pista de la FCCV: Borriana (8 de gener i 5 de febrer), Sant Vicent del Raspeig (15 de gener), Novelda (22 de gener) i Onda (28 de gener).

La prova autonòmica puntuable començarà a Borriana a les 9 hores i l'entrada serà gratuïta fins a completar l'aforament. Comptarà amb les categories Sub-23 Femení, Sub-23, Màster 30 Femení, Màster 30, Júnior Femení, Júnior, Infantil Femení, Infantil, Elit Femení, Elit, Cadet Femení, Cadet, Aleví Femení, Aleví, Màster 60 Femení, Màster 60, Màster 50 Femení, Màster 50, Màster 40 Femení i Màster 40.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, ha expressat la seua satisfacció perquè el velòdrom aculla la primera i l'última de les jornades de la Lliga, “els amants del ciclisme de pista tenim una cita molt interessant al velòdrom de Borriana”.

Amb aquesta competició, ha manifestat, el velòdrom municipal “es consolida per a les competicions de nivell i posa encara més en valor la inversió de 40.000 euros de l'Ajuntament de Borriana en la reparació i millora de les instal·lacions, per a tornar a comptar amb aquestes instal·lacions de primer nivell que contribuiran a impulsar la pràctica esportiva”.

Així mateix, Aparisi ha recordat que des del mes de desembre passat el consistori té en marxa els treballs d'instal·lació d'enllumenat exterior en el velòdrom, unes obres a càrrec del pressupost municipal que permetran “dotar la infraestructura esportiva d'una il·luminació moderna i eficient”, i permetrà “ampliar l'horari d'ús d'entrenaments i competicions d'unes instal·lacions molt sol·licitades entre els ciclistes federats, i contribuirà a impulsar la pràctica esportiva i recuperar-la per a entrenaments i també per a competicions d'alt nivell”.

Amb aquestes inversions, ha subratllat, “es compleix amb el compromís adquirit per l'equip de govern de dotar el velòdrom de millores i d'il·luminació en unes instal·lacions que alberguen diverses competicions autonòmiques i entrenaments de les seleccions de ciclisme en pista”.

Al mateix temps, segons ha destacat el regidor d'Esports, “servirà per a impulsar aquesta pràctica entre la ciutadania de Borriana, tant per als que comencen a conèixer aquest esport com per a les persones que el practiquen per afició i salut, que és en definitiva el que impulsem des del Servei Municipal d’Esports: esport i salut”.

Des de l'equip de govern i concretament des de la Regidoria d'Esports, ha assegurat Aparisi, “hem volgut posar en valor els nostres esports minoritaris i en aquest cas el ciclisme, apostant per unes inversions en infraestructures i esport que aquest diumenge es traduiran novament en un campionat de pista, obert per al gaudi de l'afició ciclista a nivell comarcal, provincial i de tota la Comunitat Valenciana”.