- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 43
- L'Ajuntament pretén aportar una millora en la cohesió i la convivència veïnal i alhora oferir un punt d'atenció municipal en el mateix barri
- Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’SME i del CEIP Roca i Alcaide, i està emmarcada en l'estratègia Edusi, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder)
L'Ajuntament de Borriana inicia les sessions de les activitats de dinamització comunitària al barri la Bosca que pretenen aportar una millora en la cohesió i la convivència veïnal, alhora que ofereixen un punt d'atenció municipal en el mateix barri, segons ha anunciat la regidora d'Inclusió, Maria Romero.
Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del Servei Municipal d'Esports (SME) i del CEIP Roca i Alcaide, i està emmarcada en l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible (Edusi) de Borriana, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) de la Unió Europea.
Es tracta d'una sèrie de tallers gratuïts i oberts a tota la ciutadania amb l'únic requisit de tindre més de 14 anys. Per a inscriure's es podrà utilitzar el QR que apareix en els cartells repartits pel barri o personar-se en el punt d'atenció ciutadana al carrer Pablo Ruiz Picasso, 8 (enfront del col·legi) els dimecres de 13h a 18h o dijous de 9h a 18h.
El primer taller serà Activa-t, que es realitzarà cada dimarts a la vesprada de 18.30h a 20h per a oferir activitats esportives en el mateix centre educatiu. També s’oferiran uns altres tallers com ara classes de valencià i castellà, i tallers de percussió i art o de busca d'ocupació.
Maria Romero ha explicat que per a avançar en la cohesió i la inclusió social de la totalitat de la ciutadania borrianenca “és necessari atendre preferentment les àrees municipals més vulnerables i necessitades d'intervenció a diferents nivells i per diverses circumstàncies. Per això, el govern municipal considera indispensable portar endavant una regeneració física, econòmica i social del barri la Bosca a través dels fons europeus”.
Per a això, ha continuat, l'Ajuntament “va dur a terme un diagnòstic participatiu del barri que va comptar amb la veu de diferents agents que intervenen en la zona, així com diferents persones del veïnat que voluntàriament van voler aportar el seu punt de vista. D'aquest diagnòstic i procés participatiu va sorgir un Pla d'Acció per a executar sota el paraigua del Pla d'Inclusió Municipal”.
Dins d'aquest Pla d'Acció per a la regeneració urbana i social del barri la Bosca, l'Ajuntament va licitar el servei d'un projecte d'acció social d'incidència per a dinamitzar i coordinar inicialment els accions contemplades en el mateix pla, que responen a qüestions urbanístiques i també socials.
El projecte adjudicat a l'entitat Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás per 45.000 euros, respon a 8 mesos d'acció que, segons el parer de Maria Romero, pretén ser “un primer impuls per a desenvolupar les accions socials del Pla, de manera que l'Ajuntament puga sol·licitar en el futur una addenda amb la Generalitat Valenciana per a incloure el barri en un projecte de Barris Inclusius i puga rebre fons autonòmics per a desenvolupar-lo amb més contundència i estabilitat”.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 152
-
- Un total de 24 persones han aconseguit inserir-se en el món laboral gràcies a aquest programa d'ocupació d'Acció contra la Fam
El programa Vives Emplea Saludable d'Acció contra la Fam, en què col·labora l'Ajuntament de Borriana, ha aconseguit la inserció laboral de 24 persones, segons es desprèn del balanç de l'edició de 2022.
Les dos edicions d'aquest programa que s'han desenvolupat en 2022, una de febrer a juny i una altra de setembre a desembre, han comptat amb 163 persones interessades, de les quals se n’han seleccionat 50, en concret 38 dones i 12 homes. De les 24 insercions laborals, 20 en són de dones i 4 d'homes.
En aquest sentit, després de la reunió de coordinació mantinguda amb les responsables del programa, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha assenyalat que “aquests programes són tot un èxit” i ha assegurat sobre els resultats que és “encoratjador l'elevat nombre d'insercions laborals que es continuen aconseguint en cada nova edició”.
A més, la regidora de Diversitat i Inclusió, Maria Romero, ha explicat que durant els sis mesos de desenvolupament del programa, les persones participants han pogut “millorar les competències personals, com ara els hàbits de salut o d'oci, així com aprendre a treballar en grup i buscar ocupació”.
Valoració
Les persones participants han valorat el programa amb un 4,8 sobre 5 i recomanarien el programa amb un 9,9 sobre 10. Pel que fa a les activitats, un 95% de les persones consideren que les sessions grupals els han ajudat a desenvolupar les competències necessàries per a trobar un lloc de treball i l’assessorament individual els han motivat en la busca d'ocupació amb el plus de la perspectiva saludable.
Prop de 50 empreses col·laboradores
Vives Emplea Saludable és un programa d'Acció contra la Fam orientat a fer costat a les persones desocupades en la busca de treball, però fent-ho en grup i amb la perspectiva de la salut. Constitueix una nova manera de buscar ocupació, ja que afavoreix el desenvolupament i millora de les competències claus per a l'ocupació, com ara la motivació, l'autoconeixement, el treball en equip, la comunicació o la negociació a través d'eines de coaching, treball grupal, acompanyament individualitzat, voluntariat corporatiu i intermediació amb empreses, tallers oferits per persones expertes en salut, sessions d'activitat física i millora de competències digitals.
Les persones participants milloren les habilitats per a l'ocupació, i aprenen a preparar un bon currículum o a fer una bona entrevista, tot alhora que milloren els seus hàbits de vida perquè siguen més saludables i descobreixen les seues potencialitats, defensant quin objectiu professional volen aconseguir, treballant en la seua pròpia motivació i millorant.ne l’autoestima. Cada equip de Vives Emplea està format per 25 persones que de manera proactiva i amb el suport d'una coordinadora impulsen la seua cerca d'ocupació.
Acció contra la Fam compta amb una xarxa d'intermediació a la Comunitat Valenciana amb prop de 50 empreses col·laboradores per a contractar els participants dels seus programes o secundar-los a través de mentoring i pràctica. Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 273
-
- Celebrada ahir de vesprada, va comptar amb una assistència al voltant de tres-centes persones
-
- Organitzada per la fundació FISAT en col·laboració amb l'Ajuntament i altres entitats
L’Ajuntament de Borriana i la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás s'han unit per a organitzar, per tercer any consecutiu, una festa nadalenca al barri de la Bosca i celebrar d'aquesta manera una trobada veïnal amb l'arribada de Nadal. Una activitat que ha comptat, a més, amb la col·laboració d'altres entitats municipals d'acció en la zona.
Enguany, l'escenari triat ha sigut la plaça Francisco Tomás i Valiente que ha reunit prop de 300 persones i ha sigut, sens dubte, un bon punt de trobada entre veïnat i entitats col·laboradores com ara Creu Roja, el Consell Local de la Joventut, Falla la Bosca, CEIP Roca i Alcaide, la Federació de Comerç, l'Agrupament Escorta Borriana, el Centre Juvenil Salesià Porta Oberta i el Servei de Mediació Comunitària de la GVA que gestiona la Factoria.
L'activitat, que ha comptat amb un berenar popular, ha resultat un èxit gràcies a les diferents activitats preparades gratuïtes i obertes a la població. La Factoria, Creu Roja i Fisat han oferit una sèrie de tallers de manualitats nadalenques i, per part seua, els joves de FISAT, CJPO i AEB han oferit jocs i activitats infantojuvenils.
La Federació de Comerç, per la seua part, ha col·laborat aportant elements per a la decoració de la plaça i l'alumnat del CEIP Roca i Alcaide ha aportat el seu gra d’arena animant al públic amb cançons de Nadal.
La festa celebrada ahir de vesprada va comptar amb la presència de la regidora d'Inclusió, Maria Romero, i d’altres representants municipals, i és en paraules de la regidora, “sens dubte, una manera de materialitzar la dinamització veïnal, un dels objectius que ens plantegem amb el Pla d'Acció per a Regeneració social i urbana del barri de la Bosca”.
Romero ha destacat, a més, “la bona col·laboració entre entitats socials i administració per a dur a terme iniciatives que promoguen la convivència veïnal i la inclusió”. Accions que, segons ha assegurat, “continuaran gràcies al projecte de dinamització del Pla d'Acció Social del barri que ha licitat el municipi i que veurà la llum el trimestre que ve amb l'inici de les obres en la plaça sense nom.
De fet, aprofitant la cita de la festa nadalenca, s'han millorat ja les lluminàries de la plaça, una millora que es trobava pendent d'executar.
Les diferents representants municipals van agrair la iniciativa de l'entitat social FISAT, amb una forta presència en el municipi quant a projectes socials, que compta amb el pis Don Bosco en el mateix barri, i ha sigut l'encarregada de coordinar a tots els agents socials que han participat en la cita.
En definitiva, la trobada ha resultat un èxit en què s'han implicat tant el veïnat com les entitats socials i diferents departaments municipals i que, que segur que queda ja instal·lada en l'agenda nadalenca municipal.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 324
- Firma de renovació del conveni entre el Consistori, l'associació Afdem, Artistes fallers i la Fundació Mapfre
- Per a impulsar el programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental “Junts som capaços”
L'Ajuntament de Borriana i l'Associació de familiars per als drets de les persones amb malaltia mental (Afdem) i artistes fallers de la localitat han renovat el conveni de col·laboració per al programa d'inserció laboral de joves amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental “Junts Som Capaços”, que promou la Fundació Mapfre en el seu programa social d'ocupació.
Gràcies a aquest acord, persones amb malaltia mental usuaris de l'entitat realitzaran pràctiques formatives laborals en els tallers dels artistes fallers amb la finalitat d'adquirir habilitats i experiència fent tasques relacionades amb la realització de ninots per a les Falles.
En l'acte han participat la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu; les representants d'Afdem Borriana, Cristina Vilar i Iris Garcia, i representant a Fundació Mapfre, Enrique Marco i Raquel Rochera.
Després de la firma, Esther Meneu ha destacat que l'Ajuntament de Borriana “ve demostrant de manera continuada el seu gran compromís amb els diversos col·lectius de persones amb dificultats, donant suport a diferents actuacions a favor dels col·lectius, tant en l'àmbit laboral i social com en el de l'habitatge, l'educació, l'alimentació o la salut”.
Les representants d'Afdem Borriana han expressat el seu desig que, després de l'èxit de diversos projectes, aquesta nova iniciativa siga “encara millor”, i han explicat el treball constant de l'entitat en la millora de la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental i la dels seus familiars, la defensa dels seus drets i la representació del moviment associatiu.
Amb l'objectiu d'aconseguir la integració social i la autonomia laboral i personal, Afdem Borriana duu a terme diferents programes formatius, psicològics, culturals, lúdics i d'inserció laboral i social.
Per part seua, Enrique Marco i Raquel Rochera, de la Fundació Mapfre, s'han referit al programa “Junts Som Capaços” promogut per la Fundació, que amb més de 10 anys de trajectòria té com a objectiu principal fomentar la integració laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental en tota Espanya. Per a la qual cosa col·labora directament amb entitats socials, associacions empresarials i institucions públiques.
Durant aquest temps, la iniciativa ha fet possible que un total de més de 6.100 empreses col·laboren activament en el programa, facilitant la formació de més de 5.300 alumnes i la inserció de més de 5.400 persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental.
Esther Meneu, en la renovació del conveni de col·laboració anual, ha posat l'accent en “la importància de la prevenció i la sensibilització social respecte a la salut mental”,i ha afegit que, a judici seu, també és fonamental la formació i la inserció laboral per al benestar i la qualitat de vida”.
Per això, a més de garantir que les persones amb aquest tipus de trastorns tinguen accés als tractaments adequats, cal “prevenir-los i conscienciar la societat per a abordar aquestes situacions sense reticències ni prejudicis i, al mateix temps, impulsar programes formatius i d'inserció laboral”.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 366
- L'Ajuntament ha organitzat una jornada formativa per a 20 persones treballadores de la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació
L'Ajuntament de Borriana ha organitzat una jornada formativa per al personal de la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació del municipi que ha abordat aspectes pràctics i teòrics de la Renda Valenciana d'Inclusió (RVI). La formació ha sigut impartida per la coordinadora municipal de Serveis Socials, Cristina Marco i per Maite Alborch, treballadora social de l'equip d'Atenció Primària Bàsica en el Centre d'Activitats Polivalents Antonio Pastor.
La Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació es va crear en 2018 per a millorar la coordinació entre els diferents estaments que treballen l'ocupació, la formació i la inclusió. De la qual formen part diferents departaments municipals, entitats i institucions, concretament els caps d’estudis del cicles de l'IES Jaume I i de l'IES Llombai, l'orientadora del col·legi Salesià Sant Joan Baptista, FISAT, Càritas, Creu Roja, Afdem, Fundació Antonio Moreno, Fundació Diagrama, Acció Contra la Fam, la Cambra de Comerç, el CEEI, Labora, Aedl, Unitat d'Igualtat, Serveis Socials i Joventut.
La Renda Valenciana d'Inclusió és una prestació econòmica i professional autonòmica adreçada a les persones en risc d'exclusió de la Comunitat Valenciana. L'objectiu de la formació sobre aquesta ferramenta autonòmica és donar a conéixer als i les agents locals el funcionament de l'ajuda per a poder col·laborar de forma més efectiva en la intervenció amb la ciutadania quant als itineraris d'inserció i inclusió sociolaboral que porta aparellats la prestació.
En aquest sentit, la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu, ha ressaltat que “realitzar aquest tipus de formacions és molt necessari perquè com més qualificat estiga el personal de la Xarxa d’Agents d’Ocupació i Formació, millor atenció rebrà la ciutadania”. Així mateix, la regidora d'Inclusió, Maria Romero, ha valorat “molt positivament aquesta trobada que és una mostra més de la bona sintonia i treball coordinat en el municipi entre entitats socials, institucions i els diferents departaments municipals, un fet fonamental per a avançar en la inclusió a nivell local”.
Cal recordar que en el Pla d'Inclusió Social, concretament la Mesura 1, ja plantejava la necessitat “d’establir mecanismes de coordinació entre els Serveis Socials municipals i altres agents relacionats amb l'ocupació per a la posada en marxa de protocols de col·laboració”. Així, aquesta formació ha sigut una de les accions acordades per la Xarxa que s'emmarca dins del desenvolupament de la mesura del Pla d'Inclusió.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 460
- L'alcaldessa, Maria Josep Safont, demana la implicació ciutadana per a combatre l'estigma de les malalties mentals
L'Ajuntament de Borriana s'ha sumat a la celebració avui, dia 10 d'octubre, del Dia Mundial de la Salut Mental. L'alcaldessa, Maria Josep Safont, acompanyada d'altres membres de la corporació municipal han visitat la taula informativa que l'associació Afdem Borriana ha instal·lat aquest matí a les portes del consistori, al costat d'una gran pancarta que estarà en la façana durant tres dies.
Safont ha assenyalat que la celebració d'avui és una oportunitat per a “conscienciar i mobilitzar la població sobre qüestions relatives a la salut mental”, i també per a “visibilitzar la situació de les persones que tenen problemes de salut mental i reivindicar els seus drets”.
L'alcaldessa ha aprofitat la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental per a mostrar el suport a Afdem, alhora que ha demanat la implicació dels ciutadans i les ciutadanes per a “combatre l'estigma de les malalties mentals”, i per a recolzar la “important labor” que desenvolupa l'associació amb la finalitat “d’ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb malaltia mental crònica”.
En aquest sentit ha volgut felicitar i agrair als representants d'Afdem Borriana “la seua implicació i el seu esforç en la millora de les intervencions socials i en l'elaboració de projectes innovadors”.
Segons han manifestat les responsables tècniques d'Afdem Borriana, Iris Garcia i Cristina Vilar, “avui més que mai reivindiquem una vertadera visibilitat de la salut mental, que forma part de manera transversal de tots els àmbits que componen la societat: laboral, familiar, educatiu, cultural, de gènere, etc”. Només així, han precisat, “serà possible aconseguir una igualtat d'oportunitats reals en qualsevol àrea de la vida del col·lectiu amb malaltia mental" han explicat.
Així mateix, han especificat que el Dia de la Salut Mental d'enguany està focalitzat en la infància, l'adolescència i la joventut, col·lectius amb la salut mental més vulnerable i que requereixen esforços majors.
Sota el lema ’Dona-li like a la salut mental, pel dret a créixer en benestar’, des de les associacions de malaltia mental es pretén interpel·lar i involucrar en la cura i la protecció de la salut mental des de la primera infància, no sols a institucions, sinó també a joves i adolescents, així com a famílies amb xiquetes i xiquets, i a les comunitats educatives, perquè paren atenció a la salut mental i li atorguen la importància que té en la vida de les persones, pràcticament des que naixen.
En aquesta línia destaquen que la salut mental infantojuvenil és una de les principals assignatures pendents de la sanitat espanyola que és urgent millorar. De fet, segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), al món, una de cada set persones joves de 10 a 19 anys pateix algun trastorn mental.
A més, d’acord amb un informe d'Unicef, es calcula que més del 13% dels i les adolescents de 10 a 19 anys pateixen un trastorn mental. També segons aquest informe, l'ansietat i la depressió representen al voltant del 40% d'aquests problemes de salut mental, i a això cal sumar el malestar psicosocial de xiquetes, xiquets i joves que no assoleixen el nivell de trastorn mental, però que pertorba la seua vida, la seua salut i les seues expectatives de futur.
Per a Afdem, l'educació emocional “és una de les peces clau per a fomentar la salut mental des de les primeres etapes de la vida”. Però, a més, han assenyalat una sèrie de factors de risc que influeixen en la salut mental de xiquetes, xiquets, adolescents i joves, com són haver sigut víctima d'abusos sexuals, d'assetjament escolar o ciberbullyng, el gènere, les expectatives sobre l'ocupació o el canvi climàtic, les addiccions amb o sense substància, la soledat no desitjada, ser migrant o haver sobreviscut a un conflicte bèl·lic.
Per això, Afdem considera prioritari incrementar els recursos destinats a aquests grups que abasten la prevenció i promoció de la salut mental, la detecció, el diagnòstic, el tractament i la continuïtat de cures dels trastorns mentals.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 345
- El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i l'alcaldessa de Borriana es reuneixen per a ultimar l'ús que es donarà als 20 habitatges comprades al setembre
- Héctor Illueca recorda que des de finals de 2019 s'han comprat 1.023 habitatges en la Comunitat Valenciana amb una inversió de més de 60 milions
El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, s'han reunit per a acordar l'ús futur dels 20 habitatges adquirides recentment per la Conselleria en el municipi.
Illueca ha anunciat que el 40% dels habitatges es destinaran als joves i la resta es tindran en compte a col·lectius vulnerables com a víctimes de violència de gènere, persones amb dificultats socioeconòmiques… tot això “amb una finalitat molt clara dona donar-li a la joventut un horitzó” i que vegen “com les administracions públiques tenen les mans tendides per a ajudar-los”.
En la reunió també han participat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar Graella; el subdirector d'Intervenció Social de l´Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Mario Jordá; la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, i la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu.
El vicepresident ha destacat que Borriana està entre els municipis on més s'ha invertit en polítiques d'habitatge des de 2015, amb més de tres milions d'euros.
Héctor Illueca ha posat en valor la compra d'aquest edifici, en el qual la Conselleria va adquirir 20 habitatges amb 15 garatges i 12 trasters gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent. El preu de compra ha sigut 1.777.838 euros i l'operació ha comportat una inversió total de 2.075.953 euros, amb un estalvi de 898.115 euros.
Illueca ha recordat que des de la posada en marxa d'aquesta Conselleria s'han adquirit 1.023 habitatges al llarg de la Comunitat Valenciana amb una inversió superior als 60 milions d'euros. D'elles, 732 han sigut a través del mecanisme de tanteig i retracte, 189 per concurs i 102 habitatges s'han incorporat al parc públic a través de la compra directa.
Concretament, des d'en els últims quatre anys s'han adquirit 28 cases a Borriana. “No és suficient, ja que, segons l'estudi realitzat per l'OSHU, Borriana és una zona amb necessitat Alta d'Habitatge, però no deixem de treballar per a continuar ampliant el dret en l'habitatge en aquesta localitat”, ha assenyalat.
Per part seua, l'alcaldessa Maria Josep Safont ha agraït la visita del vicepresident així com les polítiques d'habitatge que s'estan desenvolupant des de la seua Conselleria. Considera que la ciutadania de Borriana “es veurà beneficiats d'aquestes accions, especialment els col·lectius més vulnerables”.
En la reunió també s'ha fet un repàs a les actuacions que la Conselleria ha posat en marxa a Borriana, on ha destinat 1.218.000 euros al manteniment i millora del parc públic i altres 580.000 euros al desenvolupament d'un Pla d'Intervenció Integral Sostenible (PINN).
Es tracta d'una de les intervencions més grans sobre un grup públic, ja que s'han millorat les condicions de 139 habitatges. Aquest PINN ha comptat amb una actuació pionera, ja que s'han transformat baixos comercials per a adaptar-los a gent amb diversitat funcional.
Després de la reunió, el vicepresident ha visitat els habitatges recentment comprats. Totes formen part d'un mateix edifici construït l'any 2009 i que es troba en bon estat de conservació. Són habitatges que passen des d'ara a estar qualificades com protegides amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social. Totes elles seran adscrites a l'EVha per a la seua gestió en règim de lloguer.
En l'actualitat a Borriana hi ha 168 unitats de convivència inscrites en el registre de persones demandants d'habitatge de la Generalitat, de les quals 161 han sol·licitat habitatge en règim de lloguer social. Mentre que a la província de Castelló la demanda se situa en 1.218 sol·licituds.
La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el passat 4 de novembre en aplicació de l'article 10 del Decret llei 6/2020. Posteriorment, al maig de 2022, es va efectuar l'exercici de tanteig, que va resoldre a la fi de juliol de 2022. La Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana va culminar fa dues setmanes el procés d'adquisició.
- Categoria: Serveis Socials
- Vist: 289
-
- L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut la visita institucional del president del Comitè Provincial de Creu Roja en Castelló, Esteban Fortea, i del coordinador provincial, Óscar Messeguer
L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut la visita institucional del president del Comitè Provincial de Creu Roja a Castelló, Esteban Fortea, i del coordinador provincial, Óscar Messeguer, acompanyats de la presidenta de l'Assemblea Local de Creu Roja, Sonia Gascón, i amb la presència també de la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu.
En la trobada, Creu Roja ha aprofitat per a entregar al Consistori un resum de persones ateses a Borriana per àrees d'acció de 2021, i ha agraït la col·laboració i el suport de l'Ajuntament de Borriana en els diferents projectes d'índole social en els quals col·labora des de fa temps en coordinació i en diàleg continu per a respondre a les necessitats de manera àgil, ràpida i eficaç.
Durant la reunió, Maria Josep Safont ha reconegut a l'entitat “la seua tasca social i el seu treball diari amb els col·lectius que més ho necessiten, al qual moltes vegades les institucions públiques no poden arribar” per la qual cosa, segons ha manifestat, “l'acció de Creu Roja és bàsica i tremendament necessària per a continuar treballant per la igualtat d'oportunitats de tota la ciutadania”.
A més, Safont ha destacat la importància de comptar amb una assemblea local i voluntariat actiu de Creu Roja a Borriana perquè “permet donar resposta a moltes demandes que d'una altra forma serien de difícil cobertura”.
També ha assenyalat la creixent activitat i projectes que desenvolupa Creu Roja a Borriana, des que es va iniciar aquesta col·laboració fa ara set anys, i ha destacat la “pluralitat dels programes socials que sempre van encaminats a millorar les condicions de vida de les persones amb més vulnerabilitat” per la qual cosa, segons el parer de l'alcaldessa, aquesta col·laboració “és més que necessària i justa”.
Des de Creu Roja han plantejat la possibilitat d'explorar noves línies de cooperació, i han volgut fer públic “l’agraïment” a l'Ajuntament pel reconeixement municipal al treball de l'entitat i també per “ser sensibles als programes que realitzem a la ciutat”.
Pàgina 1 de 12