Héctor Illueca, y la alcaldesa de Burriana, Maria Josep safont, se han reunido para acordar el uso futuro de las 20 viviendas adquiridas recientemente por la Conselleria
El vicepresidente segundo y conseller de Vivienda y la alcaldesa de Borriana se reúnen para ultimar el uso que se va a dar a las 20 viviendas compradas en septiembre

 - El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i l'alcaldessa de Borriana es reuneixen per a ultimar l'ús que es donarà als 20 habitatges comprades al setembre

-  Héctor Illueca recorda que des de finals de 2019 s'han comprat 1.023 habitatges en la Comunitat Valenciana amb una inversió de més de 60 milions


El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, s'han reunit per a acordar l'ús futur dels 20 habitatges adquirides recentment per la Conselleria en el municipi.

Illueca ha anunciat que el 40% dels habitatges es destinaran als joves i la resta es tindran en compte a col·lectius vulnerables com a víctimes de violència de gènere, persones amb dificultats socioeconòmiques… tot això “amb una finalitat molt clara dona donar-li a la joventut un horitzó” i que vegen “com les administracions públiques tenen les mans tendides per a ajudar-los”.

En la reunió també han participat el secretari autonòmic d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar Graella; el subdirector d'Intervenció Social de l´Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha), Mario Jordá; la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, i la regidora de Serveis Socials, Esther Meneu.

El vicepresident ha destacat que Borriana està entre els municipis on més s'ha invertit en polítiques d'habitatge des de 2015, amb més de tres milions d'euros.
Héctor Illueca ha posat en valor la compra d'aquest edifici, en el qual la Conselleria va adquirir 20 habitatges amb 15 garatges i 12 trasters gràcies a l'aplicació del dret d'adquisició preferent. El preu de compra ha sigut 1.777.838 euros i l'operació ha comportat una inversió total de 2.075.953 euros, amb un estalvi de 898.115 euros.

Illueca ha recordat que des de la posada en marxa d'aquesta Conselleria s'han adquirit 1.023 habitatges al llarg de la Comunitat Valenciana amb una inversió superior als 60 milions d'euros. D'elles, 732 han sigut a través del mecanisme de tanteig i retracte, 189 per concurs i 102 habitatges s'han incorporat al parc públic a través de la compra directa.

Concretament, des d'en els últims quatre anys s'han adquirit 28 cases a Borriana. “No és suficient, ja que, segons l'estudi realitzat per l'OSHU, Borriana és una zona amb necessitat Alta d'Habitatge, però no deixem de treballar per a continuar ampliant el dret en l'habitatge en aquesta localitat”, ha assenyalat.

Per part seua, l'alcaldessa Maria Josep Safont ha agraït la visita del vicepresident així com les polítiques d'habitatge que s'estan desenvolupant des de la seua Conselleria. Considera que la ciutadania de Borriana “es veurà beneficiats d'aquestes accions, especialment els col·lectius més vulnerables”.

En la reunió també s'ha fet un repàs a les actuacions que la Conselleria ha posat en marxa a Borriana, on ha destinat 1.218.000 euros al manteniment i millora del parc públic i altres 580.000 euros al desenvolupament d'un Pla d'Intervenció Integral Sostenible (PINN).

Es tracta d'una de les intervencions més grans sobre un grup públic, ja que s'han millorat les condicions de 139 habitatges. Aquest PINN ha comptat amb una actuació pionera, ja que s'han transformat baixos comercials per a adaptar-los a gent amb diversitat funcional.

Després de la reunió, el vicepresident ha visitat els habitatges recentment comprats. Totes formen part d'un mateix edifici construït l'any 2009 i que es troba en bon estat de conservació. Són habitatges que passen des d'ara a estar qualificades com protegides amb caràcter permanent, blindant així la seua funció social. Totes elles seran adscrites a l'EVha per a la seua gestió en règim de lloguer.

En l'actualitat a Borriana hi ha 168 unitats de convivència inscrites en el registre de persones demandants d'habitatge de la Generalitat, de les quals 161 han sol·licitat habitatge en règim de lloguer social. Mentre que a la província de Castelló la demanda se situa en 1.218 sol·licituds.

La comunicació de la venda a la Conselleria es va produir el passat 4 de novembre en aplicació de l'article 10 del Decret llei 6/2020. Posteriorment, al maig de 2022, es va efectuar l'exercici de tanteig, que va resoldre a la fi de juliol de 2022. La Direcció General d'Habitatge i Regeneració Urbana va culminar fa dues setmanes el procés d'adquisició.