Fiesta de Navidad 2022 del barrio la Bosca en Burriana
  • - Celebrada ahir de vesprada, va comptar amb una assistència al voltant de tres-centes persones

  • - Organitzada per la fundació FISAT en col·laboració amb l'Ajuntament i altres entitats


L’Ajuntament de Borriana i la Fundació Iniciativa Solidària Ángel Tomás s'han unit per a organitzar, per tercer any consecutiu, una festa nadalenca al barri de la Bosca i celebrar d'aquesta manera una trobada veïnal amb l'arribada de Nadal. Una activitat que ha comptat, a més, amb la col·laboració d'altres entitats municipals d'acció en la zona.

Enguany, l'escenari triat ha sigut la plaça Francisco Tomás i Valiente que ha reunit prop de 300 persones i ha sigut, sens dubte, un bon punt de trobada entre veïnat i entitats col·laboradores com ara Creu Roja, el Consell Local de la Joventut, Falla la Bosca, CEIP Roca i Alcaide, la Federació de Comerç, l'Agrupament Escorta Borriana, el Centre Juvenil Salesià Porta Oberta i el Servei de Mediació Comunitària de la GVA que gestiona la Factoria.

L'activitat, que ha comptat amb un berenar popular, ha resultat un èxit gràcies a les diferents activitats preparades gratuïtes i obertes a la població. La Factoria, Creu Roja i Fisat han oferit una sèrie de tallers de manualitats nadalenques i, per part seua, els joves de FISAT, CJPO i AEB han oferit jocs i activitats infantojuvenils.

La Federació de Comerç, per la seua part, ha col·laborat aportant elements per a la decoració de la plaça i l'alumnat del CEIP Roca i Alcaide ha aportat el seu gra d’arena animant al públic amb cançons de Nadal.

La festa celebrada ahir de vesprada va comptar amb la presència de la regidora d'Inclusió, Maria Romero, i d’altres representants municipals, i és en paraules de la regidora, “sens dubte, una manera de materialitzar la dinamització veïnal, un dels objectius que ens plantegem amb el Pla d'Acció per a Regeneració social i urbana del barri de la Bosca”.

Romero ha destacat, a més, “la bona col·laboració entre entitats socials i administració per a dur a terme iniciatives que promoguen la convivència veïnal i la inclusió”. Accions que, segons ha assegurat, “continuaran gràcies al projecte de dinamització del Pla d'Acció Social del barri que ha licitat el municipi i que veurà la llum el trimestre que ve amb l'inici de les obres en la plaça sense nom.

De fet, aprofitant la cita de la festa nadalenca, s'han millorat ja les lluminàries de la plaça, una millora que es trobava pendent d'executar.

Les diferents representants municipals van agrair la iniciativa de l'entitat social FISAT, amb una forta presència en el municipi quant a projectes socials, que compta amb el pis Don Bosco en el mateix barri, i ha sigut l'encarregada de coordinar a tots els agents socials que han participat en la cita.

En definitiva, la trobada ha resultat un èxit en què s'han implicat tant el veïnat com les entitats socials i diferents departaments municipals i que, que segur que queda ja instal·lada en l'agenda nadalenca municipal.