Balance Vives Emplea Burriana 2022
  • - Un total de 24 persones han aconseguit inserir-se en el món laboral gràcies a aquest programa d'ocupació d'Acció contra la Fam


El programa Vives Emplea Saludable d'Acció contra la Fam, en què col·labora l'Ajuntament de Borriana, ha aconseguit la inserció laboral de 24 persones, segons es desprèn del balanç de l'edició de 2022.

Les dos edicions d'aquest programa que s'han desenvolupat en 2022, una de febrer a juny i una altra de setembre a desembre, han comptat amb 163 persones interessades, de les quals se n’han seleccionat 50, en concret 38 dones i 12 homes. De les 24 insercions laborals, 20 en són de dones i 4 d'homes.

En aquest sentit, després de la reunió de coordinació mantinguda amb les responsables del programa, la regidora de Polítiques Actives d'Ocupació, Esther Meneu, ha assenyalat que “aquests programes són tot un èxit” i ha assegurat sobre els resultats que és “encoratjador l'elevat nombre d'insercions laborals que es continuen aconseguint en cada nova edició”.

A més, la regidora de Diversitat i Inclusió, Maria Romero, ha explicat que durant els sis mesos de desenvolupament del programa, les persones participants han pogut “millorar les competències personals, com ara els hàbits de salut o d'oci, així com aprendre a treballar en grup i buscar ocupació”.

Valoració

Les persones participants han valorat el programa amb un 4,8 sobre 5 i recomanarien el programa amb un 9,9 sobre 10. Pel que fa a les activitats, un 95% de les persones consideren que les sessions grupals els han ajudat a desenvolupar les competències necessàries per a trobar un lloc de treball i l’assessorament individual els han motivat en la busca d'ocupació amb el plus de la perspectiva saludable.

Prop de 50 empreses col·laboradores

Vives Emplea Saludable és un programa d'Acció contra la Fam orientat a fer costat a les persones desocupades en la busca de treball, però fent-ho en grup i amb la perspectiva de la salut. Constitueix una nova manera de buscar ocupació, ja que afavoreix el desenvolupament i millora de les competències claus per a l'ocupació, com ara la motivació, l'autoconeixement, el treball en equip, la comunicació o la negociació a través d'eines de coaching, treball grupal, acompanyament individualitzat, voluntariat corporatiu i intermediació amb empreses, tallers oferits per persones expertes en salut, sessions d'activitat física i millora de competències digitals.

Les persones participants milloren les habilitats per a l'ocupació, i aprenen a preparar un bon currículum o a fer una bona entrevista, tot alhora que milloren els seus hàbits de vida perquè siguen més saludables i descobreixen les seues potencialitats, defensant quin objectiu professional volen aconseguir, treballant en la seua pròpia motivació i millorant.ne l’autoestima. Cada equip de Vives Emplea està format per 25 persones que de manera proactiva i amb el suport d'una coordinadora impulsen la seua cerca d'ocupació.

Acció contra la Fam compta amb una xarxa d'intermediació a la Comunitat Valenciana amb prop de 50 empreses col·laboradores per a contractar els participants dels seus programes o secundar-los a través de mentoring i pràctica. Els projectes compten amb el finançament del Fons Social Europeu i la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana.