Medidas para impulsar el comercio local por la crisis del COVID-19

La regidora de Comerç, Consum i Mercat, i Turisme, Sara Molina, ha anunciat mesures i campanyes per a activar i ajudar el comerç local de Borriana, entre les quals ha assenyalat la promoció de la venda a domicili, l'impuls d'una plataforma comercial, Borriana es mou, per a ajudar a potenciar el comerç local una vegada s’inicie el desconfinament i una campanya de conscienciació sobre la necessitat de confiar en el comerç local.

Sara Molina ha destacat el continu treball realitzat al costat de la Federació de comerç i el seu president, Emilio Dávila, per a buscar i analitzar mesures davant la crisi sanitària, social i econòmica provocades per la pandèmia de la Covid19, "ara no és el moment de treballar a soles, és el moment d'escoltar al sector i vull agrair el treball i les hores invertides pel seu representant, Emilio Dávila".

Sobre aquest tema, ha assegurat que "són molts els comerços que s'han posat en contacte amb nosaltres per a aportar idees i vivències, les quals hem escoltat i estudiat per a posar en marxa un pla perquè el nostre comerç torne amb més força i puga pal·liar tot el mal que els està fent la Covid19".

Segons ha explicat la responsable municipal de l'àrea, estan treballant en dos grans blocs o situacions, d'una banda, en l'ajuda en el període de tancament que està afectant a la gran majoria de comerços i, d'altra banda, en la dinamització del comerç "amb les condicions que ens trobarem en la reobertura general del comerç".

Així mateix, Sara Molina ha assenyalat que des del Consistori s'està estudiant la viabilitat administrativa d'altres mesures, concretament d'ajudes econòmiques directes i indirectes i, també, conjuntament amb la Federació de Comerç es treballa en la formació per a comerços i en la protecció.

Per a la regidora, és essencial "mantindre la calma i ser conscients que després del desconfinament tindrem una situació nova amb la qual conviurem un temps considerable, i és ací on cal invertir tots els recursos per a fer fort el nostre comerç. "Per això, ha manifestat que tant la Federació com l'Ajuntament "estem treballant sobretot a preparar al comerç per al que vindrà".

Per part seua, Emilio Dávila ha al·legat que la Federació de Comerç de Borriana està "dia a dia, sense exagerar, en contacte amb l'Ajuntament treballant en les diferents mesures" i ha afegit que des de la Federació, "també entenem que és un moment que pot ser una oportunitat, ja que mai ens hem trobat en una situació amb unes necessitats tan comunes per a tot comerciant independentment de sectors o on estiguen situats".

Plataforma per al comerç

Respecte a l'impuls de la plataforma comercial Borriana es mou, Molina ha precisat que es tracta d'una iniciativa en què s'està treballant perquè estiga en marxa al més prompte possible i que ajudarà a potenciar el comerç local una camí comence el desconfinament. També ha afirmat que "des de la Federació de Comerç s'estan recopilant totes les dades de cada comerç per a bolcar-les a aquesta plataforma que promocionarem perquè qualsevol habitant de Borriana puga posar-se en contacte amb els comerços de forma senzilla”. És una ferramenta, ha afegit, que “anirà creixent i adequant-se a les necessitats i que posarem en marxa al més prompte possible."

Promocionar venda a domicili

Sobre la promoció de la venda a domicili, la regidora ha recordat que encara que al principi, i pensant en la gent major, es va anunciar una varietat de comerços que portaven a casa productes de primera necessitat, "ara i després de 5 setmanes de confinament aquestes necessitats han augmentat i per això hem elaborat un ampli llistat de comerços que realitzen venda a domicili a totes les persones que ho desitgen".

Campanya de conscienciació

Quant a la campanya de conscienciació sobre la necessitat de confiar en el comerç local, ha ressenyat que incidirà en la confiança perquè "els nostres comerços han estat tancats i ho han fet pel nostre bé, per vetlar per la salut dels nostres ciutadans" i en el concepte que tornaran a obrir com exposa el  hastag #estaremoberts "i és el moment que el ciutadà faça molt per ells".

Finalment, Emilio Dávila ha volgut deixar clar que "estem treballant no solament per als comerços federats, ja que la pandèmia no respecta a ningú, així que és el moment d'obrir les portes i acollir a tots els comerços de Borriana, tant en la Federació com en el consistori".

Al seu torn, Sara Molina ha posat de manifest la seua disposició a col·laborar i ajudar el comerç local, i s'ha mostrat conscient de les dificultats "sé que ens queden mesos difícils, però estic del costat del comerç, ara és el moment de sumar, i qualsevol suggeriment i idea serà benvinguda i estudiada".