- El govern municipal pretén oferir una nova imatge més compacta i homogènia de Mercat

- El pla inclou reagrupar les parades d’alimentació i els gastrobars per a potenciar-ne l’activitat comercial i dinamitzar els espais

- L'executiu municipal preveu una inversió de més de 500.000 euros i optar a la convocatòria de fons europeus Next Generation per al cofinançament juntament amb fons municipals


El govern municipal de l'Ajuntament de Borriana projecta un pla de reorganització i reagrupament de les parades de venda del Mercat Municipal que suposarà la modernització i una important reordenació de l’espai, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Ahir mateix, l'alcaldessa i la regidora de Comerç i Mercats, Sara Molina, van mantindre dos reunions, una amb els grups polítics municipals i una altra amb els concessionaris del mercat per a explicar-los el projecte inicial i arreplegar les seues aportacions, en els dos casos s'han compromès a valorar la proposta i contribuir a l'elaboració del projecte definitiu.

Safont i Molina han manifestat que l'objectiu de la iniciativa és “potenciar l'activitat comercial del mercat, així com millorar la distribució d'espais per a facilitar l'activitat comercial per a mantenir actiu el mercat durant tots els dies, promocionar-lo, i oferir un mercat de qualitat”.

Per a l'alcaldessa i Molina, el pla de reorganització i reagrupament de les parades oferirà “una nova imatge més compacta i homogènia del Mercat de Borriana” i, al mateix temps, “donarem valor afegit a un dels punts comercials més importants de la nostra ciutat enclavat en aquest magnífic edifici que conjumina els millors valors del racionalisme i expressionisme arquitectònic amb la tradició modernista dels mercats valencians.

Molina ha destacat que des de l'executiu es millorarà la funcionalitat i la imatge, perquè “volem convertir-lo en el mercat més elitista de la província, i que comprar en el mercat es convertisca en tota una experiència dels sentits i no sols en una necessitat”.

Apostem pel mercat tradicional amb un nou enfocament per a transformar-lo i convertir-lo en un model de mercat sostenible, funcional, modern, bonic i amb estil propi”, ha indicat.

Per això, es pretén reubicar totes les parades, i situar totes les parades d’aliments juntes i els gastrobars en una plaça central amb taules i cadires, que serà un espai comú que podrà a més ser utilitzat també per a activitats diverses com a centre de reunions i trobades, presentacions de llibres i altres usos socials.

Per a la consecució del projecte, l'executiu municipal preveu una inversió de més de 500.000 euros i també optar a la convocatòria de fons europeus Next Generation, per al cofinançament juntament amb fons municipals.

En l'actualitat en el mercat municipal es combinen les parades de venda tradicional de productes de proximitat d'alimentació, verdures i fruites amb el gaudi dels espais de gastrobars, sense una estructura funcional, cosa que origina alguns conflictes derivats de la barreja del comerç d’alimentació amb el de gastrobars.

Amb la reestructuració, es preveu incloure elements de separació amb els llocs de venda, i així minimitzar les molèsties i els conflictes. Al mateix temps, l'Ajuntament també està preparant una nova ordenança municipal per a regular, millorar i actualitzar la normativa, les condicions de tots els concessionaris, i adequar-la a la reordenació i al model de Mercat que projecta crear.

La concessió actual de les parades del mercat s’acaba a l'agost de 2023. Cal recordar que els concessionaris abonen al consistori un poc més de 40 euros al mes per cada parada, mentre que les despeses de llum, aigua, aire condicionat, etc., les assumeix l'Ajuntament.

 

Nou model de mercat sostenible

Sara Molina ha recordat que al gener l'Ajuntament ja va executar unes obres per a la millora de l'entorn del Mercat Municipal, concretament reformes en la façana, en les entrades i en l'accessibilitat, amb una inversió de 57.267 euros.

Per a la millora de la conservació de l'edifici del Mercat i amb el propòsit de millorar-ne la façana, es va eliminar l'estructura metàl·lica que tapava els contenidors de fem i l'illa de tres contenidors soterrats que estava enfront de la façana del Mercat en la plaça de la Mercè.

Aquesta iniciativa s'uneix a la recent millora de l'eficiència energètica de les instal·lacions del Mercat realitzades per l'Ajuntament amb la rehabilitació de la coberta de l'edifici i la reforma de les instal·lacions de climatització i il·luminació per a la millora de la qualificació energètica, que s'ha completat recentment.

Una iniciativa emmarcada en l'estratègia Edusi, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. Unes actuacions que ha recordat la responsable de Comerç i Mercats que “comporten un important estalvi energètic i econòmic, una major durabilitat dels equips i, alhora, un augment en la sensació de confort dels treballadors i usuaris de les instal·lacions del mercat”.

Tercera edición de bonos comercio en Burriana
 • - Tornen els bons descompte, es poden adquirir en la web <www.elsbonosdeborriana.es> per a gastar en el comerç, en alimentació i en l'hostaleria local

 • - Bons canviables per valor de 20, 50, 100 i 200 euros per a gastar en els establiments de proximitat adherits a la campanya

 • - Demà dijous 13 i el divendres 14 d'octubre, podrà adquirir els bons la ciutadania que no haja participat anteriorment

 • - A partir del dissabte 15, podran accedir també les persones que ja els van utilitzar en les campanyes anteriors

Els bons descompte per al comerç de Borriana ja es poden adquirir des de demà dijous 13 d'octubre en la web <www.elsbonosdeborriana.es> per a gastar en el comerç i en l'hostaleria local, a través del programa de promoció i dinamització econòmica Borriana mou el comerç” dissenyat i impulsat per l'Ajuntament de Borriana.

La venda de bons per al comerç local de Borriana comença demà amb les primeres 48 hores, dijous i divendres, reservades per a tots aquells veïns i veïnes de Borriana que no van obtindre un bo en les anteriors campanyes de juliol i octubre de 2021, i a partir del dissabte 15 podran sumar-se i adquirir-ne les persones que ja els van utilitzar en les campanyes anteriors.

D’aquesta manera, el consistori injecta 170.000 euros als establiments de la ciutat amb l'emissió des de demà dels bons per valor de fins a 200 euros, que es podran gastar fins al 29 d'octubre, a fi d'incentivar el consum de la ciutadania i així fer costat al teixit empresarial local, segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

En la campanya, l'Ajuntament posa en circulació bons de 20, 50, 100 i 200 euros subvencionats al 50% per als veïns i veïnes de Borriana, que seran canviables per a gastar en comerços de proximitat, en alimentació i en hostaleria adherits, com ara tendes de roba, llibreries, ferreteries, merceries i un llarg etcètera.

Concretament amb aquesta campanya, les persones consumidores dupliquen el valor de la compra, perquè en el moment d’adquirir els bons pagaran el 50 per cent del valor nominatiu, i l'altre 50 per cent és l'import de la subvenció directa municipal.

El límit màxim de subvenció per persona serà de 100 euros, és a dir, podrà comprar fins a 200 euros en bons. Es podrà utilitzar un bo per compra i cada bo haurà d'utilitzar-se pel seu import total en una sola vegada.

Poden optar als bons les persones majors de 18 anys empadronades a Borriana, que hauran d'inscriure's i adquirir-los a través de <http://www.elsbonosdeborriana.es>. No obstant això, la Federació de Comerç de Borriana proporcionarà suport per a les persones que tinguen dificultats per a l'accés en línia.

En la mateixa web on es compren els bons <elsbonosdeborriana.es>, es troba també la llista dels comerços i establiments d'hostaleria adherits que participen en la campanya i que fins al moment són un centenar.

La sol·licitud i l'obtenció dels bons es realitza a través de la plataforma digital, no obstant això, per a les persones que tinguen dificultats, la Federació de Comerç de Borriana els proporcionarà suport amb personal per a facilitar-ne la consecució.

En aquesta ocasió, l'Ajuntament també ha establit un horari d'atenció presencial als consumidors el dia 13 d'octubre en la primera planta de l'edifici de la Cambra Agrària (carrer Comunitat de Regants, 5) de 10h a 14h, amb preferència per a persones majors de 65 anys.

D'aquesta manera, aquelles persones que no compten amb mitjans electrònics per a adquirir els vals ho podran fer de manera presencial. A més, s'han disposat dos números per a l'atenció telefònica, 643 902 217 i 643 845 507, per a resoldre qualsevol dubte.

Segons ha explicat la regidora de Comerç, Sara Molina, el govern municipal ha invertit en aquesta nova iniciativa un total de 170.000 euros amb la finalitat de “donar suport tant al comerç com a l'hostaleria i al sector serveis dels barris a la ciutat. En la primera edició, al mes de juliol, el consistori va destinar 200.000 euros i en la segona, a l'octubre de 2021, 165.000 euros més.

El govern municipal impulsa per tercera vegada aquest programa d'ajudes, la gestió del qual es durà a terme a través de la Confederació d’Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç-CV) com a entitat col·laboradora

Adhesió de comerços

La participació gratuïta dels comerços i establiments requereix la prèvia adhesió a la campanya, a partir del 10 d'octubre, i poden participar tots els comerços, establiments d'hostaleria i de serveis amb un local permanent obert al públic a Borriana, amb un màxim de 10 treballadors d'alta. Com a novetat, en aquesta edició s'inclouen les activitats referents a l’alimentació.

- Els dies 13 i 14 d'octubre podrà adquirir els bons la ciutadania que no ha participat en les dos campanyes anteriors, de juliol i octubre de 2021

- A partir del dia 15 podran accedir també els qui ja els van utilitzar en qualsevol de les dos campanyes

L'Ajuntament destina a la iniciativa un import de 170.000 euros i com a novetat en aquesta edició s'inclouen les activitats referents a alimentació

L'Ajuntament de Borriana llança la tercera campanya de bons per al comerç local durant el mes d'octubre, després de l'èxit de les dos edicions anteriors, al juliol i a l’octubre de 2021, i reservarà les primeres 48 hores del període de compra de bons per a aquelles persones que no van poder participar i adquirir-los en les dos campanyes, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Així, els dies 13 i 14 d'octubre es reserven per als veïns i veïnes que no van poder comprar bons en les anteriors edicions, i a partir del dia 15 d'octubre podran accedir també els qui ja els van gaudir.

Com ha explicat l'alcaldessa, “vist l'enorme interès generat per la primera i la segona campanya i els beneficis que va reportar al teixit comercial de la ciutat, s'ha decidit llançar una nova campanya de bons per a donar suport al comerç de proximitat”.

El consistori ja ha publicat les bases que regulen aquesta campanya de bons descompte a la qual es podran adherir els comerços i establiments d'hostaleria o de serveis des del 10 d'octubre i fins a la fi de la campanya, el 29 d'octubre.

Maria Josep Safont ha assenyalat que el govern municipal inverteix en aquesta nova iniciativa un total de 170.000 euros amb la finalitat de “donar suport tant al comerç com a l'hostaleria i al sector serveis dels barris de la ciutat. En la primera edició, el mes de juliol, el consistori va destinar 200.000 euros i en la segona d'octubre de 2021, 165.000 euros més.

En aquesta ocasió l'Ajuntament també posarà en circulació bons de 20, 50, 100 i 200 euros, subvencionats al 50% per als veïns i veïnes de Borriana que seran canviables per a gastar en les botigues de proximitat i l’hostaleria local adherits a la campanya.

D'aquesta manera, les persones participants, en el moment de comprar els bons, pagaran el 50 per cent del valor nominatiu, l'altre 50 per cent serà l'import de la subvenció directa municipal.

El límit màxim de subvenció per persona serà de 100 euros, és a dir, podrà comprar fins a 200 euros en bons, es podrà utilitzar un bo per compra i cada bo ha d'utilitzar-se per l’import total d’una sola vegada.

Podran optar als bons les persones majors de 18 anys empadronades a Borriana, que hauran d'inscriure's a través de la plataforma en línia que s'obrirà per a la campanya. No obstant això, la Federació de Comerç de Borriana proporcionarà suport una vegada més a les persones que tinguen dificultats per a l'accés telemàtic.

El govern municipal impulsa per tercera vegada aquest programa d'ajudes i, com en les altres edicions, la gestió serà duta a terme per la Confederació d’Empresaris del Comerç, Servicis i Autònoms de la Comunitat Valenciana (Confecomerç-CV), com a entitat col·laboradora.

En la presentació de la nova edició dels bons han estat presents al costat de l'alcaldessa, la regidora de Comerç, Sara Molina, així com el vicepresident de Confecomerç, Mauro Gómez, i la presidenta de la Federació de Comerç de Borriana, Susana Ibáñez, que han assegurat que “l'objectiu és fomentar el retrobament entre els consumidors i el comerç de proximitat en època de dificultats”.

En aquest sentit, ha volgut recalcar que es tracta “d’una iniciativa que beneficia tant els veïns i veïnes com els comerços i la societat en conjunt, ja que d’aquesta manera es reforça un model productiu de proximitat, més sostenible econòmicament i mediambientalment, en què es genera una ocupació estable i de qualitat”.

Així mateix, han destacat que gràcies al treball i la bona coordinació entre l'Ajuntament, la federació local de comerciants i l'autonòmica “s'han pogut posar en marxa aquests bons d'una forma reeixida, i a més de forma pionera, en ser Borriana el primer municipi de la Comunitat Valenciana on es van començar a aplicar”.

 

Adhesió de comerços

La participació dels comerços i establiments requereix l’adhesió prèvia a la campanya, a partir del dilluns 10 d'octubre, i poden participar de manera gratuïta tots els comerços, establiments d'hostaleria i de serveis amb un local permanent obert al públic a Borriana, amb un màxim de 10 treballadors d'alta. Com a novetat, en aquesta edició s'inclouen les activitats referents a alimentació. No s'inclouen quioscos, gestories, assessories, agències d'assegurances, despatxos d'advocats i notaries, farmàcies, estancs, gasolineres i cases d'apostes.

Les bases reguladores de les subvencions de la tercera campanya de bons del comerç es poden consultar en la seu electrònica de la web municipal <https://burriana.sedelectronica.es/board/>.

- Les 252 parades adjudicades començaran la nova temporada del mercat del diumenge al costat de la mar Mediterrània

- Estaran fins al diumenge 25 de juny de 2023


El Mercat de la Mar de Borriana tornarà a instal·lar-se en la zona de la platja de l'Arenal a partir del pròxim diumenge 2 d'octubre sense alternança de parades i, així, les 252 parades adjudicades començaran a comercialitzar els seus productes variats, sense protocol anticovid, per als centenars de persones que acudeixen cada diumenge al mercat al costat de la mar Mediterrània.

Així ho ha anunciat la regidora de Comerç, Sara Molina, que ha explicat que les 252 parades adjudicades podran estar al complet sense alternança, seguint la normativa actual, i ha volgut destacar “les notables millores des de la municipalització del servei i de la gestió, que poden comprovar-se i apreciar-se cada diumenge en el Mercat de la Mar”.

La regidora ha mostrat la seua satisfacció per la pròxima obertura “al cent per cent d'aquest mercat exterior, diumenge que ve”, i ha recordat que la seua municipalització ha implicat l'optimització de les instal·lacions, amb la col·locació d'una tanca perimetral completa de la zona per a evitar que determinats residus es depositaren a la platja, o la pintura de les diferents zones en què es divideix el Mercat.

Qüestions que per a Molina han sigut “imprescindibles en les dos últimes edicions per a garantir les mesures de seguretat durant la pandèmia” i que, a més, han millorat “ostensiblement l’organització i capacitat per a atendre les persones usuàries”.

La regidora de Comerç ha subratllat que durant aquesta nova temporada del Mercat de la Mar s'incidirà en la “conservació de l'espai i l'entorn en què se celebra el Mercat”. En aquest sentit, ha apel·lat al “civisme i a la responsabilitat”, tant de venedors com d'assistents, per a col·laborar amb la neteja, la seguretat i el manteniment de les instal·lacions que garanteix el consistori.

A més, per a Sara Molina, l'àmplia superfície del recinte, la nombrosa oferta de productes i la facilitat en els accessos, permet que cada any “siga més valorat i prestigiós”, i ha assegurat que “no en va és un dels mercats més apreciats en la comarca, que compta amb l'assistència de moltes persones que arriben des de diferents punts de tota la província.

L'horari del mercat serà de 9h a 14h per als consumidors, i a partir de les 15h es farà la neteja de la zona. El mercat de la Mar estarà obert fins al diumenge 25 de juny de 2023, últim diumenge del mes.

Primere Fira del Carme de Borriana
 • - Se celebrarà dissabte que ve 16 de juliol de 18 a 24 hores en l'avinguda Mediterrània del port de borriana

 • - Participen 21 comerços i comptarà amb activitats d'animació


La Federació de Comerç de Borriana, amb l'Ajuntament de Borriana, ha organitzat la primera Fira del Carme que se celebrarà dissabte que ve 16 de juliol de 18h a 24h en l'avinguda de la Mediterrània del Port de Borriana.

En aquesta primera edició participen 21 comerços que eixiran al carrer a oferir els seus productes i serveis el proper dissabte, sumant-se així als tradicionals i populars festejos a l’entorn de la celebració de la festivitat de la Mare de Déu del Carme al Port de Borriana.

La regidora de comerç, Sara Molina i la presidenta de la Federació de Comerç de Burriana, Susana Ibáñez, han presentat la iniciativa que comptarà a més amb activitats de dinamització com ara tallers, contacontes i jocs de taula durant tota la jornada de la fira i l'estand de pols Ninots (gelats artesanals).

Així, després de l'obertura a les 18 hores, està previst el contacontes Oreto i la formiga i posterior signatura de l'autora en l'estand de “Genis lectors” i tot seguit un Taller de ‘porteo’ a l'estand d’“Als braços de mamà”. També està prevista la signatura de les obres Los ojos de Dorian i La noche de los perfectos inocentes per la seua autora Laura Ventura en l'estand de “Genis lectors”. Finalment, tindrà lloc el taller de cubs de Rubik en l'estand Be friki my friend.

Sara Molina i Susana Ibáñez han convidat, tant els veïns i veïnes de Borriana com els dels municipis i ciutats pròximes, a visitar les activitats i celebracions que ofereix el municipi durant la festivitat del Carme i, en particular, a descobrir les “variades opcions” del comerç local de la ciutat que es mostren en la fira.

A més, la presidenta de la Federació de Comerç ha destacat que aquesta iniciativa suposa una “oportunitat excel·lent perquè és un aparador per a donar a conèixer els productes i serveis de cada establiment i oferir-los en la zona marítima i en les festes del Port”.

Per a la regidora de Comerç i Turisme, l'organització d'aquesta activitat és una “bona ocasió per a continuar fent créixer el teixit comercial local i demostrar que a Borriana tenim tots els productes que la ciutadania necessita diàriament”.

Vuelve el mercado de los martes al centro de Burriana
 • - Dimarts que ve, 21 de juny, torna a la seua ubicació habitual d'abans de la pandèmia amb 110 llocs de venda, 45 de productes d'alimentació i 55 parades de tèxtil, calçat i complements

 • - Els 110 venedors de tèxtil s'alternaran en torns setmanals per a evitar els problemes de seguretat i emergències


El mercat exterior del dimarts, a Borriana, torna la setmana que ve, el dimarts dia 21 de juny, al centre del municipi, a la seua ubicació habitual d'abans de la pandèmia. Encara que temporalment i de manera provisional, amb els productes d'alimentació al cent per cent i el tèxtil, calçat i complements amb la meitat de les parades en torns setmanals per a evitar problemes de seguretat i emergències, segons ha anunciat la regidora de Comerç i Mercats, Sara Molina.

Molina ha mostrat la seua satisfacció perquè era una notícia “molt esperada i desitjada” des de diferents sectors de la ciutat i també des del govern municipal, que ha estat treballant des de fa mesos per a la tornada a la seua ubicació original, “no només pels venedors del mercat sinó també pels comerços del centre, que el necessiten, i pels veïns i veïnes de Borriana”.

Ara, ja amb totes les mesures de seguretat, amb el Pla d'Actuació davant de les Emergències per al mercat elaborat pel consistori i amb els informes del Consorci Provincial de Bombers i de Policia Local, i seguint les indicacions i criteris que s’hi marquen, el mercat del dimarts torna a la seua localització original, però amb les parades de tèxtil ocupant les voreres de la Casa de la Cultura i els carrers dels voltants al 50%, i també amb la senyalització horitzontal, vertical i l'abalisament que indiquen els informes”, ha assenyalat la responsable de l'àrea.

En total cada dimarts el mercat exterior comptarà amb 110 llocs de venda, és a dir 45 de productes d'alimentació que suposen la totalitat d'aquesta activitat, i 55 parades de tèxtil, complements i calçat, que són la meitat dels 110 llocs, i que s'alternaran setmanalment.

Ara, ha precisat, “estem treballant en una nova ordenança per a implantar el mercat al cent per cent, amb el compliment de les condicions adequades, les garanties i la seguretat necessària, i que arreplegue els condicionants de muntatge, obligacions dels organitzadors quant a accessibilitat de vehicles d'emergències, entre altres aspectes”.

Per a Molina, la dinamització i el flux de compradors que atrau el mercat exterior del dimarts al centre, als carrers limítrofs amb el Mercat municipal, beneficia als comerços de la zona”.

Cal recordar que el mercat exterior del dimarts a Borriana va canviar l’ubicació amb la pandèmia als afores de la ciutat, en les àmplies avingudes del barri de Novenes, buscant així un lloc on les distàncies de seguretat necessàries en temps de covid permeteren organitzar aquesta activitat ambulant amb seguretat.

Ara, després de les normalització sanitària i després de nombroses negociacions entre comerciants d'exterior, comerç local, Consorci de Bombers, Policia Local i Ajuntament, el tradicional mercat torna a la seua ubicació original, a l'entorn de la Mercè, en ple centre del municipi.

Un anunci esperat, perquè els comerciants adduïen una forta caiguda de les vendes respecte als temps prepandèmia a causa de la llunyania del barri de Novenes, que dificultava que moltes persones es desplaçaren fins a la zona caminant.

El retorn no ha estat exempt de dificultats perquè, tal com ha explicat Sara Molina, “en tornar a demanar els permisos necessaris per a poder organitzar el mercat en el centre, tant els bombers com la Policia Local van indicar que el lloc no compleix amb les condicions de seguretat, per la qual cosa no es podia autoritzar si no es feien canvis”.

El problema argumentat és que en alguns carrers d'aquest barri cèntric la instal·lació de les parades no permetria el pas dels vehicles d'emergència cas que fora necessari.

Des de l'Ajuntament ja s'han elaborat els plànols i, amb els informes del Consorci Provincial de Bombers i Policia Local, s'ha donat una solució provisional, amb la meitat de les parades en alternança, fins que es puga instal·lar al complet amb totes les garanties i mesures de seguretat que marca la normativa actual”, ha conclòs.

Encuesta en Burriana de la Oficina Pateco del Consejo de Cámaras de Comercio de la CV
 • L'Oficina Pateco del Consell de Cambres de Comerç de la CV en col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana realitza una enquesta per a quantificar-lo


L'Oficina Pateco del Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana en col·laboració amb l'Ajuntament de Borriana realitza aquests dies una enquesta per a quantificar l'evasió de gasto de les persones residents de la ciutat a comerços d’altres poblacions de l'entorn, segons ha informat la regidora de Comerç, Sara Molina.

Amb aquesta actualització de dades, ha manifestat, la Regidoria de Comerç espera donar per conclosa l'actualització del Pla d'Acció Comercial, el document final de la qual servirà de base per “al desenvolupament d'aquest sector estratègic en els pròxims anys i ens permetrà adoptar més mesurades per a millorar les condicions del nostre sector comercial”.

El Pla d'Acció Comercial de Borriana, ha assegurat la responsable municipal, possibilitarà a més “definir el model comercial més adequat que afavorisca el paper del comerç en el municipi, a més de conèixer quines han de ser les polítiques de planificació comercial més adequades que milloren l'atractiu comercial de la ciutat i el seu posicionament”.

El present treball de camp actualitzarà les dades obtingudes a principis de 2021 quan “ja es va avaluar aquesta evasió de despesa, juntament amb altres aspectes com la valoració de les activitats promocionals i de dinamització del comerç, i la percepció de la ciutat com a lloc de compres”, ha indicat Molina.

No obstant això, ha aclarit, a causa de les restriccions de mobilitat imposades per l'Administració central per a evitar la propagació de la covid-19, “els fluxos d'evasió de despesa obtinguts en aquell moment presenten un biaix que hauria de reduir-se amb un nou treball de camp amb la finalitat d'obtindre una anàlisi de la situació real”.

Enquesta

Determinar la despesa que les famílies de Borriana realitzen a la ciutat i també en altres municipis, respecte a sis partides de productes representatius de la cistella de la compra, és un dels propòsits de l'enquesta, i també conèixer la freqüència amb què els residents del municipi compren en els centres comercials. Igualment, en l'estudi es pretén identificar les plataformes web o comerços en línia en què realitzen compres en internet les persones residents a Borriana.

Les enquestes seran anònimes i es realitzaran de manera presencial, a peu de carrer, en els punts mostrals que permeten obtindre una mostra representativa de la població de Borriana des del punt de vista sociològic.

Sara Molina ha fet una crida “perquè tots col·laboren” per a poder obtindre així una mostra de la realitat amb la finalitat de conèixer les deficiències quant a l'oferta de serveis bàsics dirigits al client i al comerciant i establir millores en el nostre municipi.

Campaña promocional Dia de la Madre 2022
 • Entre les persones que realitzen compres se sortejaran 1.000 euros en 5 premis de 200 euros i 3 sessions de fotos amb la impressió d'un llenç per sessió

 • Des del consistori es recomana a la ciutadania fer les compres en el comerç local

La Federació del Comerç de Borriana en col·laboració amb la Regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Borriana ha posat en marxa una campanya promocional per a incentivar les compres en el comerç borrianenc amb motiu del Dia de la mare, diumenge que ve 1 de maig.

A través d'aquesta campanya de promoció, ha explicat la regidora de Comerç, Sara Molina, s'intenta conscienciar la ciutadania sobre “la importància de realitzar les compres en el comerç local, per xicotetes que siguen, i dels beneficis que aporta a la nostra ciutat”.

Segons ha indicat la Federació del Comerç de Borriana, al voltant de 90 establiments comercials i hostalers de la ciutat s'han adherit fins ara a la campanya, en què se sortejaran 1.000 euros en 5 premis de 200 euros i 3 sessions de fotos amb la impressió d'un llenç per sessió.

El sorteig d'aquests premis, que se celebrarà el divendres 6 de maig a les 13.30h en acte públic en la sala de plens de l'Ajuntament, serà entre les persones que realitzen compres i consumicions en qualsevol dels comerços i establiments hostalers de la ciutat de Borriana adherits a aquesta campanya promocional, entre els dies 22 d'abril i 3 de maig de 2022, i hagen depositat els tiquets facilitats en les urnes corresponents situades en els comerços on hagen efectuat les compres.

Els premis de 200€ s’hauran de gastar en 3 establiments diferents dels adherits a la campanya promocional L'import dels premis de 200 euros s’haurà de gastar dijous següent, 12 de maig, en horari de 17h a 20h. Excepcionalment, si per raons fonamentades no poguera efectuar-se la despesa del premi el dia indicat, es fixaran altres dies per a la realització de les compres.

La regidora de Comerç ha expressat que el govern municipal amb el suport a la campanya “mostra el seu interès a continuar apostant i promocionant el comerç borrianenc, perquè el comerç local és imprescindible per al nostre municipi”.

Per a Molina, aquesta campanya representa “un pas més per a intentar impulsar les vendes en el comerç local i pal·liar els efectes de les grans superfícies”, i espera que s’efectuen a Borriana “una bona part de les compres que es realitzen amb motiu del Dia de la Mare”. Al mateix temps, ha volgut manifestar el seu agraïment per “la implicació de prop d’un centenar de comerços i establiments hostalers adherits a la campanya promocional”.