Balance Ruta d ela Tapa 2022 Burriana
  • - La cita gastronòmica ha tornat a superar les expectatives situant el total de tapes servides en 10.558 unitats

Més de 10.550 tapes servides en els 16 establiments hostalers que han participat en la Ruta de la Tapa 2022 de Borriana, són les xifres que aboca el balanç realitzat per la regidora de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Sara Molina.

Després d'analitzar i desglossar les xifres de participació de la ruta de la tapa celebrada del 29 d'abril al 29 de maig, en què s'han pogut degustar les elaboracions gastronòmiques de 16 establiments hostalers, Molina ha destacat “estem més que contents amb el balanç, ja que les xifres mostren una bona acollida i un impacte econòmic, superior a 42.200 euros en global per als establiments, a més de la difusió aconseguida”.

Així ho han fet saber des de l'oficina TouristInfo de Borriana en finalitzar aquesta edició en què s'han arreplegat les dades del mes de la cita gastronòmica, i en què s'han servit un total de 10.558 unitats de tapes acompanyades de la seua respectiva beguda, per un preu total de 4 euros cadascuna.

Segons ha explicat Sara Molina, “durant aquest mes hem augmentat la difusió i encara que enguany s'han involucrat menys bars i restaurants, després de la complicada situació que s'ha travessat en els dos últims anys amb la pandèmia, el resultat no pot ser més positiu vistos el nombre de plats servits, s'han aconseguit molt bones xifres d'impacte econòmic”.

En acabar l'última edició de la consolidada proposta gastronòmica de l'Ajuntament de Borriana, Molina ha volgut agrair el treball de totes les persones implicades en la Ruta de la Tapa 2022, tant des de l'Oficina de Turisme per tota l'organització prèvia que comporta, com als 16 restaurants participants i, també, a les empreses i marques patrocinadores que permeten poder lliurar els premis després de les votacions, com el B&B Alqueria Calatrava, el Restaurant Nàutic i el Restaurant Cercle Fruiter.

Els bars i restaurants que han participat amb les seues innovadores propostes gastronòmiques en aquesta onzena edició de la Ruta de la Tapa de Borriana han sigut Al Natural, El Grill Negre, Cafeteria el Raval, Gastro-Bar Ca la Rosa, Cafeteria la Placeta, Bar Maruja, La Pata Coja, Tin & Pot, Coppelia Bonica, Salva Wings, Nautilus, Restaurant Nàutic, Flamingo Coffee, El Racó de Claudia, Restaurant Casino Caixa Rural i Restaurant Cercle Fruiter.

Com tradicionalment, les mateixes persones comensals que han degustat i gaudit de les propostes gastronòmiques de la Ruta de la Tapa, seran els que decidisquen quines són les tres millors tapes de l'onzena edició, ja que tant a través de l'app Rutappa com del passaport han pogut votar els seus favorits.

A més, les persones participants en la ruta que han votat a través del llibret, passaport, una volta recollits vuit segells emplenats en cada establiment, poden aconseguir un premi que consisteix en una estada de dos dies, una nit, per a dos persones en règim d'allotjament i desdejuni en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el Restaurant Club Nàutic.

Entre aquelles persones que han valorat les tapes a través de l'app Rutappa se sortejarà un premi que consisteix en l'estada de dos dies, una nit, per a dos persones en règim d'allotjament i desdejuni per a dos persones en el B&B Alqueria Calatrava i sopar en el Restaurant Cercle Fruiter.

En els dos casos, la data per a fer efectiu el premi es consultarà amb l'allotjament segons disponibilitat. Pròximament l'Ajuntament donarà a conèixer les persones que han aconseguit els premis.