Las Playas de Burriana preparadas para la apertura de la temporada estival 2021
  • L'Ajuntament anuncia l'obertura de les platges al bany demà dissabte 5 de juny, en què s'activaran el servei de salvament i socorrisme i la Unitat de Policia de Platja fixa

  • A més, aquest estiu les platges comptaran amb 13 joves auxiliars d'informació a través del programa Estiu Segur de la Generalitat


L'Ajuntament de Borriana treballa des de fa algunes setmanes en la neteja i adequació de les platges del municipi perquè, totes, presenten les condicions òptimes sanitàries i de seguretat per a l’obertura al bany, prevista per a aquest dissabte 5 de juny. Data en què s'activaran el servei de salvament i socorrisme i la Unitat de Policia de Platja fixa, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont. .

Amb els contagis de coronavirus estabilitzats des de fa setmanes, amb una incidència acumulada de casos per davall dels 30 (risc mínim) per cada 100.000 habitants i amb el procés de vacunació avançant a un ritme considerable, l'alcaldessa ha augurat una “bona” campanya estival al municipi, a tenor de les condicions en què s'inicia.

Així i tot, ha remarcat Safont, la crisi sanitària encara està present, la qual cosa implica que aquest estiu “tampoc serà de normalitat a les nostres platges”, raó per la qual seguiran marcades per les normes sanitàries contra la Covid, cosa que suposarà, per segon any consecutiu, “el control d'aforament i del compliment de les mesures sanitàries”.

És a dir, ha puntualitzat la regidora de Turisme, Sara Molina, “comptar amb els mitjans i la possibilitat de tancar platges i restringir-hi l'accés per evitar aglomeracions”, una mesura que ja va funcionar l'any passat.

Entre les mesures que s'han adoptat a les platges de Borriana, l'alcaldessa ha assenyalat les relatives a sistemes de control i ordenació de l'aforament a través de drons i mitjançant el reforç de la vigilància amb una patrulla de la Policia Local fixa a la platja, per al control d'accés i aforament, i del correcte compliment del codi de conducta per part de les persones usuàries. Així mateix, s'han adequat passarel·les d'accés dobles d'entrada i eixida i s'ha establert un dispositiu de neteja i desinfecció periòdica de tots els elements de les platges.

Al marge de les mesures en marxa del nou protocol de seguretat i de les mesures de distància social a les platges, s'ha tingut en compte que es dispose també del servei de salvament i socorrisme, que es presta des de demà.

Unitat de Policia de Platja fixa

Precisament, entre les accions adoptades en el municipi per a l'obertura, l'alcaldessa ha assenyalat les relatives a sistemes de control amb el reforç de la vigilància amb una Unitat de Policia de Platja fixa, l’emplaçament de la qual està situat a la platja de l'Arenal enfront del segon entrador, que compta a més amb el suport dels drons de la Unitat de Vigilància i Prevenció Aèria (UVIPA).

Aquesta Unitat de Policia de Platja estarà operativa des d'aquest dissabte 5 de juny sols els caps de setmana fins que finalitze el curs escolar que passarà a estar operativa diàriament de forma permanent en horari d’11h a 19h.

Per a l'alcaldessa, la prioritat és “garantir la seguretat i la protecció de la salut de la ciutadania en les millors condicions” i, per això, és necessari “dotar les nostres platges de totes les garanties i mesures perquè continuen sent espais segurs”.

13 joves informadors Covid-19

A més, aquest estiu de 2021, les platges de Borriana tornaran a comptar amb els informadors Covid-19 de la Generalitat, i a través del programa Estiu Segur, es contractaran 13 joves auxiliars d'informació que vetlaran pel compliment de la normativa sanitària en prevenció de la Covid-19.

Però enguany, ha puntualitzat Sara Molina, els joves auxiliars "no solament donaran indicacions per al compliment de la normativa sanitària a les platges, especialment sobre el control d'accés i aforament, vetlant pel seu compliment , sinó que a més oferiran informació turística del municipi”. Com a principal novetat, enguany és l'Ajuntament qui contracta directament els auxiliars i la seua selecció està realitzada per Labora i, per a això, la Generalitat atorga una subvenció directa.

Amb caràcter general l'equip d'auxiliars realitzarà funcions d'informació sobre normativa Covid-19. També posaran en coneixement del cos de Policia Local del municipi les incidències o actuacions realitzades durant la jornada laboral; executaran tasques auxiliars d'ajuda o col·laboracions amb la direcció del cos de Policia Local o, si escau, dels serveis de Turisme dels ajuntaments, i col·laboraran en tot moment i al seu requeriment, amb els serveis de socors, vigilància i seguretat. En cap cas faran funcions de seguretat, socorrisme, neteja o similars.

En tot cas, l'alcaldessa continua fent una crida “a la prudència i a la responsabilitat individual i col·lectiva”, com la millor eina “per a anar aconseguint una normalitat real sense el perill que suposa una tornada enrere”.