Las banderas azules y de Ecoplayas ya ondean en las playas de Burriana
Izadas las banderas que certifican la calidad de las playas de Burriana
  • Alumnat de 3r i 4t de Primària del Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació de Borriana han participat aquest matí en l’acte d’hissat de les banderes a les platges de l'Arenal i Grau Malva-rosa

  • La ciutat compta un any més amb les distincions internacionals i nacionals que reconeixen la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat, entre d’altres


Sis grups amb al voltant d’un centenar de xiquets i xiquetes de 3r i 4t de Primària del Col·legi Ntra. Sra. de la Consolació de Borriana han hissat les banderes Blaves i les d'EcoPlayas aquest matí a les platges de l'Arenal i del Grau-Malva-rosa que les distingeix i reconeix, un any més, per la seua qualitat i el compromís amb el medi ambient, la sostenibilitat, l’accessibilitat, la qualitat de les aigües i l'arena i la neteja.

En l'acte han estat presentes l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, la regidora de Turisme, Sara Molina, el regidor de Zona Marítima, Vicent Aparisi, i el de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, que han mostrat la seua satisfacció per renovar la distinció des del punt de vista ambiental i turístic. Es tracta d’un reconeixement lde 'alta qualitat de l'aigua de les dos platges que premia, entre altres aspectes, “l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat”.

Maria Josep Safont ha destacat que enguany l'Ajuntament ha realitzat un acte participatiu que representa “la importància de la implicació i la participació social de la població per a aconseguir aquests reconeixements” i, alhora, posa l'accent en el paper de la conscienciació i l'educació mediambiental per a “mantindre les platges netes, reciclar els residus generats”. A més, ha afegit, de la necessitat de difondre “les bones pràctiques a totes les persones usuàries de les platges, i especialment dels més joves, amb la divulgació valors com la sostenibilitat, el reciclatge i el respecte pel medi ambient i la conservació dels recursos naturals i la biodiversitat”.

Les banderes blaves són un distintiu internacional que reconeix la qualitat de l'aigua d'una platja i premia l'esforç, públic i ciutadà, per complir amb els criteris exigits de legalitat, accessibilitat, sanitat, educació ambiental, neteja i seguretat de les platges.

Sobre aquest tema, la regidora de Turisme, Sara Molina, ha explicat que la distinció “és un reconeixement pel treball continuat realitzat per part de la corporació municipal en la millora i adequació de les platges, amb especial sensibilitat per a dirigir les accions cap a l'accessibilitat, sostenibilitat i el vessant mediambiental”.

En aquest sentit, han recordat que “l'objectiu de l'Ajuntament és tindre uns arenals segurs, nets, accessibles i confortables, sostenibles i amb totes les mesures de seguretat contra la Covid-19”.

Per part seua, des de la Generalitat s'ha reconegut el treball fet a Borriana per a cuidar el seu litoral i han mostrat el propòsit de continuar treballant de manera col·laborativa perquè aquest reconegut premi continue enriquint les platges del municipi els propers anys.

A més, les platges de Borriana han sigut distingides amb la bandera EcoPlayas 2021, que atorga l'Associació Tècnica per a la Gestió de Residus i Medi Ambient ATEGRUS que reconeixen la qualitat de les platges des del punt de vista ambiental, turístic i de sostenibilitat, amb l'objectiu de difondre els seus esforços, innovacions i assoliments. També validen la seua política de qualitat mediambiental, amb criteris objectius en matèria d'equipament i manteniment i sempre des de la perspectiva de l'enginyeria i la sostenibilitat, es valora també el manteniment dels aspectes positius i millores efectuades,

La qualitat de les platges no només està reconeguda per aquests distintius, també, pròximament, s'hissarà el distintiu de qualitat que atorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), que concedeix banderes ‘Q’ de qualitat turística a les platges espanyoles basat en els requisits de la norma UNE, que té en compte tant els equipaments com la neteja, seguretat, salvament o informació.