- La Regidoria de Sostenibilitat Mediambiental destina un pressupost de 9.680 euros per a controlar zones del municipi amb afluència de gats sense propietari reconegut

- L'associació Coordinadora per a la Protecció Felina serà la responsable de la captura per a portar-los al veterinari col·legiat i, una vegada esterilitzats i després de recuperar-se, reincorporar-los a la colònia d'origen


L'Ajuntament de Borriana ha contractat un servei veterinari per al control i esterilització de les colònies felines que hi ha en el municipi per un import anual de 9.680 euros a laa clínica veterinària de Castelló de Maria Segura Cervera, a través d’un procediment obert simplificat reduït per ser l'única licitadora que s’ha presentat i complir els requisits legals previstos.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el conveni de col·laboració subscrit el passat mes de gener entre l'Ajuntament i l'associació Coordinadora CER per a la Protecció Felina per a gestionar de manera ètica el control poblacional a través del programa CER (Captura- Esterilització-Retorn).

El servei inclou l'esterilització de femella gestant, de gates i de mascles, el tractament d'antibiòtic i antiinflamatori i la desparasitació, i serà l'associació Coordinadora per a la Protecció Felina la responsable de la captura d'aquests animals per a portar-los al veterinari col·legiat i, una vegada esterilitzats i després de recuperar-se, reincorporar-los a la colònia d'origen.

El regidor de Sostenibilitat Mediambiental, Bruno Arnandis, ha recordat que el programa CER, que consisteix en la captura, esterilització i retorn dels gats de carrer al seu hàbitat, persegueix el control del nombre de felins en el municipi, “la presència de colònies de gats sense amo en determinats punts de la població és freqüent, i pretenem mantindre un entorn controlat i saludable, controlar el seu desenvolupament i evitar possibles afeccions sanitàries”.

Per a Arnandis, la metodologia recomanada i amb resultats comprovats científicament per al control poblacional de les colònies felines, és precisament el model CER de captura, esterilització i retorn del gat a la colònia d'origen, “per a eliminar les possibles molèsties produïdes per les colònies, controlar el nombre de gats i evitar la superpoblació, així com reduir els riscos sanitaris i millorar la qualitat de vida dels felins”.

A més de ser el CER l'únic model que permet la gestió ètica de les colònies felines, ha manifestat Arnandis, a llarg termini suposa “una despesa menor que la captura continuada i permanent dels gats per al confinament o el sacrifici”.

Segons ha indicat el regidor, els gats que viuen al carrer “tenen la seua funció en l'equilibri ecològic amb l'eliminació d'insectes i rosegadors. El control poblacional i la cura de les colònies felines que hi ha en la via pública, ha assegurat, “evita les molèsties als veïns i veïnes per olors, restes d'aliments i miols de zel, però també assegura el benestar dels animals, de manera que s'aconseguisca una convivència mútua”.

Per a posar-se en contacte per qualsevol tema relacionat amb les colònies felines del municipi: c.e.s.burriana@gmail.com.